Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrenciler Şili Eğitim Bakanlığı´nı işgal etti


Polyushka

Öne çıkan mesajlar

- - 02 Eylül 2011
Şili´de gençliğin isyanı dinmiyor. Devlet Başkanı Pinera, iktidar yanlısı öğrenciler ile görüşmeye hazırlanırken taleplerini görünür kılmak isteyen öğrenciler Eğitim Bakanlığı´nı işgal etti



Şili´de mayıs ayından bu yana eylemde olan öğrenciler, başkent Santiago´da bulunan Eğitim Bakanlığı´nı işgal etti. Parasız eğitim hakkı talebini daha da görünür kılmak ve geçtiğimiz haftaki eylemlerde polis kurşunuyla öldürülen 14 yaşındaki arkadaşlarını anmak için bu eylemi yaptıklarını söyleyen yaklaşık 50 öğrenci, İçişleri Bakanı Rodrigo Hinzpeter´in de istifasını istedi.



Yaklaşık üç saat süren eylem sonucunda polis bakanlığın camlarını kırarak binaya girdi ve öğrencilere müdahale etti.



Pinera´dan tanıdık hamle

Şili gençliği mücadelesini her geçen gün yükseltirken, iktidar öğrencileri gayrimeşru ilan etmek için tanıdık yöntemlere başvuruyor. Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, 3 Eylül Cumartesi günü iktidara yakın Şili Öğrencileri Konfederasyonu (CONFECH) ile görüşme gerçekleştirecek.



Muhalif öğrenciler ise görüşme ile ilgili bir açıklama yayımladı. Öğrencilerin okullardaki karar alma süreçlerinin dışında bırakıldığını söyleyen öğrenciler, siyasi partilerin güdümünde hareket eden Confech´in politikacılar ile aynı sofraya oturarak sokakta verilen mücadeleyi bastırma çabasına ortak olduğu ifade ettiler.



Devlet Başkanı Pinera, öğrencilerin parasız eğitim taleplerine son yaptığı açıklamada yanıt verdi. ”Hepimiz eğitimin, sağlığın ve daha birçok şeyin ücretsiz olmasını isteriz. Ama uyarmak isterim ki hayatta her şeyin bir bedeli vardır” sözlerini sarf eden Pinera, neoliberal politikaları meşrulaştırma gayretini sürdürdü.



http://www.latinbilgi.net/index.php?eylem=yazi_oku&no=3745
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar zaten sosyalistti sağolsun amerika ve cia pinochet yardımı ile demokrasi getirdi şili'ye.
Darbe,sert rejim politikaları,idamlara rağmen görünüyor ki sosyalizm'i hala bitirememişler zaten son haftalarda Allende öldürüldü mü ? İntihar mı etti mevzusu tartışılıyordu.intihar ettiği netleşince ayrı bir saygı duydum Allende'ye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu açmamdaki esas amaç ordakilerin zaferiyle ilgili değil, meanwhile in turkey ile kıyaslaması. iki haber de 9 eylül 2011 haberi. birisi pankart açmış zaten hapiste ne zamandan beri. cezaevinde türkü söylemiş, 6 ay açık görüş yasağı. diğer yandan 50 kişi eğitim bakanlığını işgal etmiş, ülkeyi birbirine katmış. bunlara da bizim ülkedekiler bakar, ''helal olsun çocuklara'' der sdfklsd. tabi desinler de ironiyi de anlasınlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...