Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bursa kadar olamadin Turkiye

di

Öne çıkan mesajlar

Ermeniler en zararsiz topluluklardan biri heralde. Adamlar konusarak yapiyorlar ne yapiyorlarsa, akli yeten yine konusarak bas etsin vatan millet sakarya diye celallenmek yerine.

Geri kalani Ziya Pasa'nin dedigi sekil; nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Loxias said:

tek fark olucak bir taraf ırkçı olarak tüm dünya tarafından lanetlenirken bir taraf göklere çıkarılacak

Bir taraf kavga çıkarmak isteyince onlar tarafından kışkırtılıp gaza gelenleri yüceltmeyi marifet sanan insanlar var aramızda malesef.

Bu olayların böyle yürümesinden büyük zevk alan asıl PKKlı liderler/yöneticiler vs ise sizin gibi hava gazı dolu insanlara teşekkür ediyordur eminim.

Böyle kafaların olmadığını sanmayın. Hamas bile okul bombalansın da uluslararası destek alalım diye okullara saklanan bir örgüt iken, büyük bir şehirde bir kavga çıksa da bir kaç kürt ölse biz de destek alsak diye düşünen PKKlı liderin olmadığını sanmayın.

okuduğum en aklı başında mesajdı şu başlıkta, alıntılayayım dedim. (ö.m. spami için pardon :P)

Şimdi havagazı falan doğru, zaten daha önce de dedim, özellikle trabzon bursa izmir gibi çabuk gaza gelecek şehirlerde yapıp tahrik uyandırıyorlar. Amaç bu. Bizim gaz halk da löylöy dalınca olay çıkıyor istedikleri oluyor.

Ama şu da var, adamlar istediklerini alana kadar olayı abartıyorlar. Yani kimse ses çıkarmazsa bu sefer yağmacılığa, vandallığa hatta katilliğe girişiyorlar, öğrenci otobüsüne molotof atıyor, dükkanları indiriyor, arabayı evi ateşe veriyorlar. İşte buna bi çözüm lazım.

İdeal çözüm ne, polis önlemini alır, adamlar yürüyecekse yürür, sonra dağılırlar. Azıtırlarsa polis müdahale eder. Ama nedense kahraman polisimizi bu adamlar sağı solu ateşe verirken göremiyoruz. E böyle olunca gaza gelen halk çıkıyo onlar saldırıyor, zaten dünden razılar, e bdp de bakın bize saldırdılar diyo iyice ipler geriliyor. Yani sakin kalmak da çözüm değil. Çözüm devletin elinde, halkın gazını engelleyip bunların azmsını da önleyecek polisi olaya yetiştirmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

Supradyn said:

al sana diye gözüne sokmaya çalışmak için koymadım di. yanlış anlaşılma olmasın deyu.
http://tr.wikipedia.org/wiki/ASALA

Orgut yasam suresi boyunca 84 olayda 46 kisiyi oldurmus ve 299 kisiyi yaralamis seklinde anlatiyor kaynak. Bir de su var;

"Ermeni halkından da yeterli destek göremeyip, tarih sahnesinden çekilmiştir."

Hala Ermenilerin zararsiz oldugunu dusunuyorum.

ASALA'ya karsin PKK'nin istatistiklerini koyayim dedim ama bakarken canim sikilacagindan vazgectim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hosuma giden dayak kismi degil yer bulamamalari diyorum. Istegim hastanelik olmalari degil, olmeleri hic degil ama ne emmeye ne gommeye gelen teror yandaslarinin dayak yemeleri beni rahatsiz etmiyor.

Siz nasil bu teroristlerin tepkilerini "normal" karsiliyorsunuz, ben de memleketin bu tip tepkilerini normal karsiliyorum. Su olaylar karsisinda haketmediler diyemiyorum.

Ve kusura bakmayin ama PKK'yi destekleyen Kurtleri hic mi hic hakli bulamiyorum ben. Bu konuda devletin eksigi oldugu muhakkak, o konuda sonuna kadar katiliyorum. Cikip tarafinizi secin ona gore ya dost olalim ya dusman demiyor, isine gelmiyor.

Ve tekrar soruyorum. Madem ses cikarilmayacak, nedir o halde cozumunuz ? Siz olsaniz buyur mu edeceksiniz bu tipleri yoksa Kurtler ile PKK'yi birbirinden ayirip, her ikisine de haddini bil mi diyeceksiniz ?

Bu arada irkcilik ile nasil bagdastirdigini da aciklamani rica edicem zira anlamadim. Tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir kismini Kurtler ya da bir etknik grup icin degil, bunca sans taninan ve hala ozerklik diye kendini yirtan PKK'lilar icin dedim. Hala ayri tutuyorum ikisini.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Siz nasil bu teroristlerin tepkilerini "normal" karsiliyorsunuz,

tam olarak bunu nerde söyledik? siz dediğin için üstüme alınıyorum zira mum ile aynı şeyi söyledim.

said:
Siz olsaniz buyur mu edeceksiniz bu tipleri yoksa Kurtler ile PKK'yi birbirinden ayirip, her ikisine de haddini bil mi diyeceksiniz ?

Hayır biz bu noktada başta böyle bir gösteriyi engellemesi gereken polisin gerekli müdahele yapmamasını eleştiriyoruz mesela. Ayrıca bir problem için elimizde doğru bir çözüm olmaması demek, o probleme yanlış yaklaşımları göremememiz demek değil.
Sosyal ağlarda paylaş

BURSA - BDP, ÖDP, Halk Evleri ve diğer sivil toplum kuruluşları üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grup, akşam saatlerinde Setbaşı’daki Mahfel Çay Bahçesi önünde toplanarak Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Türkçe ve Kürtçe, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Direne direne kazanacağız" sloganları atan grubun önü Setbaşı köprüsü bitiminde 30 kişilik başka bir grup tarafından kesildi. İki grup arasında yaşanan sözlü sataşma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların da kullanıldığı kavgaya polis müdahale etti.

e bursalılar hayvanlık etmiş işte
Sosyal ağlarda paylaş

Terör örgütlerinin örgüte kattıkları sempatizanları üyelik ve tetikçi mertebesine yükseltmek için yöntemi legal-illegal eylemlere katarak, polisle yargıyla karşı karşıya getirip sözde mağdur olmasını ezilmesini sağlamak.
İroni diyip durmuşsunuz asıl ironi önünüzde yatıyor. Barış kardeşlik diyip etrafa saldıranlara müdehale olduğu zaman ezilen oluyorlar !!! Diğerleri ne? Bu hayvanların yaktığı yıktığı arabaların dükkanların sahipleri insan değilmi?

Neticede bu hayvanlara müdehale ederek terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürülüyor, evet. Ama vatandaşında bir kalbi ruhu var, bizim askerimiz polisimiz öldürülecek, katillerin destekçilerini el üstünde tutulacak. Bu nasıl bir düzen ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Hayır biz bu noktada başta böyle bir gösteriyi engellemesi gereken polisin gerekli müdahele yapmamasını eleştiriyoruz mesela. Ayrıca bir problem için elimizde doğru bir çözüm olmaması demek, o probleme yanlış yaklaşımları göremememiz demek değil.

Bana gore o noktayi coktan gectik. Ne zaman gectik ? Istanbul'u molotoflarla birbirine kattiklarinda ve polis eli kolu bagli seyrettiginde gectik. Apacik ortadaki bu ulkenin polisi, kendi vatandasini koruyacak nitelikte degil. Polisin ustundekiler ise yine cesitli kaygilarla vatandasinin hayatini hice saymis durumda. Hala neyin yaklasimindasiniz ? Neyi elestiriyorsunuz ? Oturdugunuz yerden "cik cik cik yanlis yapiyorlar" diye elestirmek yerine "milletin sabri tasiyor hakkatten" diye olanlarin farkina varmanizi tercih ederim acikcasi. Diger turlu bir noktadan sonra halk icin "yemisim yanlisini" halini aliyor ister istemez. Kimsenin umrunda olacagini sanmiyorum.

Butun bu olaylarin bu kadar az taskinlikla devam ediyor olmasini ise buyuk bir mucize sayiyorum ben.

Son olarak, Turkiye'deki tum Turkler bir anda bahsettiginiz kadar sagduyu sahibi olacak olsa, yine sonucun degisecegini sanmiyorum zira soyledigim gibi ne emmeye ne gommeye gelen bir topluluk var karsida. Bir yerden sonra olay her sekilde ayni noktaya gelecek gibi gorunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sağ duyulu olmak demek sadece karşılık verenleri aşırı tepki yüzünden kınamak demek değil aynı zamanda işte bu düşünce yolundan giderek gerekli müdahaleyi yapmayan polisi eleştirmek demek dedim az önce. bu ne demek sağ duyulu insan polisin bu olaylarda oldukça suçlu olduğunu, günümüz Türkiyesinde ise polisin AKP'nin kuklası olduğunu ve dolayısıyla bu olayların sorumlularından birinin AKP olduğunu görürse bi 4 sene sonra sonuç değişebilir. Ha tabi ülkede bu sorunu çözebilecek parti yokluğu malesef bu teoriyi çöpe de götürebilir.

yani pkk yanlısı gösteri yapanlara karşı bu insanların sabrı bu kadar taşıyor da ne bileyim AKPye, polise veya ordunun yanlış uygulamalarına karşı neden taşmıyor bir de bunu sormak istiyorum. Hedef yelpazeleri de yetersiz derecede dar bu noktada. Üniversitelileri tekme tokat döven polis sağa sola molotof kokteyli ile saldıran göstericilere müdahale etmeyerek bas bas bağırırken yetersizliğini bütün nefretin sadece göstericilere kanalize edilmesi zaten ülkenin sürüklenmek istediği noktaya sürüklendiğini gösteriyor. doğal olarak endişeleniyorum.

bu insanların çoğu bence bu kavgaya katılıp bir kaç gösterici döverek rahatladı ve olayı çözdüğünü düşündü. muhtemelen önümüzdeki günlerde de bu olayda polisin ve devletin ne kadar suçlu olduğunu hiç düşünmeyecek. bunların hepsi kötü şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen bir konuda yazmıştım yine yazayım madem.

Hala pkk destekçilerinin dertlerinin barış, eşitlik filan olduğunu düşünen yumşatılmış tabirle polyannalar var.

Bakın bakalım kurtuluş savaşında kimler kuvai milliye sınırları içerisinde bağımsız bir kürt devleti kurmak için çalışmış. O gün bunu destekleyenler vatan hainiyken bu gün aydın, çağdaş filan oluyor. Çok enteresan lan.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

bizim karsi oldugumuz pkknin teror orgutu oldugu ya da emelleri degil. bizim soyledigimiz her eylem yapan kurte pkk destekcisi muamelesi yapamayacaginiz. "bunlarin hepsi pkkli" kafasindan bir siyrilmaniz lazim once. irkcilik dedigimiz bu zaten.

Her eylem yapan zaten terörist diyen yok. Ama şahsen ben apo posterli, kürdistan flamalı olmayan eylem de görmedim. Sen gördüysen lafım yok.

@Ardeth, Sipeyskeyk in yazdıklarını okursan, pkk nın tamamen Türk devleti yüzünden, yapılan haksızlıklara karşı ortaya çıktığını yazdığını görebilirsin. Bunun manasıda "pkk keyfine göre takılıyor" olmasa gerek. Ben bunu okuduğumda "pkk hak, eşitlik için terörist eylem yapıyor" sonucuna varıyorum. Sen nereye varıyorsun bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

bizim karsi oldugumuz pkknin teror orgutu oldugu ya da emelleri degil. bizim soyledigimiz her eylem yapan kurte pkk destekcisi muamelesi yapamayacaginiz. "bunlarin hepsi pkkli" kafasindan bir siyrilmaniz lazim once. irkcilik dedigimiz bu zaten.

Ya şimdi söz konusu eylemlerin çoğunda terör örgütü yanlısı slogan atılıyor, zaten çoğu eylemden haberiniz bile olmuyor. Bugün İstanbul'da ismini vermek istemediğim semtlerde panzerler vs. hazır bekliyor olası olaylara rağmen, polis karakolları bulundukları yerler güvenli olmadığı için kapatılıyor/yerleri değiştiriliyor. Eylemler, çatışmalar vs. sırasında bölgede yaşayan halkın dükkanları, evleri falan zarar görüyor...

Bu nedenle de en içten, en masum halleriyle eylem yapmaya çalışan kürtler -kendi- geri kalan halkın anlamadığı dillerinde sloganlar atınca çevre halk da aha PKK'lılar geldi gibi tepkiler verebiliyor doğal olarak.

Bu da kimse kusura bakmasın ama halkın suçu değil, kürtlerin suçu. Bundan 10 15 sene önce kürtlere şu anki gibi bakılmıyordu ama bugün terör örgütünün ve kendi cahilliklerinin getirdiği noktada insanlar kürtlere cephe almış durumda. Çünkü eylem yapmasalar, örgüt yanlısı olmasalar bile çoğu pis işte elleri var.

Bugün biraz kaba olacak ama ülkedeki kürtleri 5'e ayırabiliriz sanırım,

-Kısmen kimliklerini umursamayanlar,
-Cahil ve yoksul olanlar,
-Örgüt yanlıları,
-Aydınım, barış yanlısıyım diyip arkadan iş çevirenler,
-Samimi olan, bazı şeyleri çözmeye çalışan kesim,

Cahil, yoksul vs. olan kesim içlerinde en tehlikeli olanları çünkü çok kolay manipule edilebiliyorlar, zaten örgüt yanlısı sloganlar atılan vs. eylemleri 4. planlıyor, 2.'yi topluyor daha sonra 3. tarafından meydanlarda kışkırtılıyorlar.

Şu anki hükümet politikaları 2. kesimi göz ardı ediyor resmen, amaçlarında samimi olmayan insanlarla muhatap olmak yerine kürt halkıyla bir şekilde iletişime geçebilmeleri ve kendi yanlarına çekebilmeleri lazım. Bunu yapmadıkları sürece ülkedeki ayrışmayı körüklemeye devam edecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

@Ardeth, Sipeyskeyk in yazdıklarını okursan, pkk nın tamamen Türk devleti yüzünden, yapılan haksızlıklara karşı ortaya çıktığını yazdığını görebilirsin. Bunun manasıda "pkk keyfine göre takılıyor" olmasa gerek. Ben bunu okuduğumda "pkk hak, eşitlik için terörist eylem yapıyor" sonucuna varıyorum. Sen nereye varıyorsun bilemem.

PKKnın çıkış amacını bilemem kürdistan diye bir devlet kurmak isteyen kürt milliyetçisi insanlardır herhalde. ama PKKnın halk tabanından destek almasının sebeplerinden biri Türkiyenin bu probleme yaklaşımının yanlış olduğu o da su götürmez bir gerçek. Sivil bir kürt, bir PKKlıya dönüşüyorsa bunun sebebi Türk devletidir işte. Sadece kötü davranıyor manasında demiyorum(ki onun da olduğunu bal gibi biliyoruz), PKKnın yaptığı propogandalara yeterince engel olamıyor veya insanları kendi tarafına çekemiyor vs. Kürtlerde, Türklere karşı bir korku oluşursa doğal olarak onlar da kendilerini sahiplenilmiş hissetmek için PKK örgütlerine katılırlar bu da bir gerçek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...