Holy Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 ahaha Efes neyi düşünsün adamların pazar payı %96 Türkiye'de.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 vaktinde kurdukları nakliye ağının bir sonucu o ama bira'nın kalitesiyle alakası yok aslında
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Haklısın tabi ama Efes'in düşüneceği bir durum da yok, adamlar Türkiye çapında sektörün tek hakimi :)
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 adamların daha büyük hedefleri var eheh geçenlerde kaldığım yerden sadece tubırg vardı "lan tuborg mu yea" dedim sonra "WTF EFES NO MORE!!" çektim şimdi tuborg bulamadığım için üzülüyorum :( amstel (çok şükür migroslarda satılıyor artık) becks tuborg sıralamam bu oldu bir de arada metroya yüksek alkollü şerbeti bol bir bira geliyor affel miydi neydi adı onu buldukça alıyorum eheh darısı gaffel kölch başına
yav Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 niye şeker koydular peki var mı bir adamakıllı açıklaması? daha mı ekonomik üretiliyor o şekilde bira %100malt olmadan peh
Deathblade Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Şeker zaten her zaman koyulur, tüm biralarda vardır. Efes glikoz şurubu kullanıyor, muhtemelen evet ucuz olduğunu için.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 tuborglarda yok işte şeker üstünde yazıyor şekersiz diye
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 arkadaşlar bu şeker glikoz şurubu fermantasyonu hızlandırmak daha gazlı bir içecek elde etmek için kullanılır ama illa kullanılacak diye bir kanun yok tuborgun yaptığı gibi.Ha kullanırsan maliyeti azaltırsın daha hızlı üretirsin,efes gibi.
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Birtek banami mahsus bilmiyorumda feci gaz yapti ya geyir geyir... 1 siseyi bitirene kadar tadi kacti.
benjani Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 2 ay öncesine kadar sadece efes içiyordum ama midemi filan kötü yapıyordu.birgün tuborg şişe aldım, o günden beri sadece tuborg içiyorum.
Loex Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 bira diyince aklına efesden başka hiçbirşey gelmeyen insanlar o kadar çokki efes ne yapsa içerler
stimpak Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 lan bu efes tekelinin abv! memleketteyim okullar başlayana kadar, zaten mahalle baskısı bokuna tekellerin yarısından fazlası kapanmış. İlçe içerisinde ana cadde üzerinde önceden 7-8 bakkal tekel satardı, şimdi ilçeyi boydan boya geçen caddenin giriş, ortasında ve çıkışında 3 tane tekel var. bu bayilere bira vs. satan adam da tam tekel olmuş, efes'ten başka bira gelmiyor desem yeri. becks ve miller var bi de yancı olarak, o kadar. tuborg gold'a hasret kaldım resmen :/
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 bulabilirseniz red stripe>all jamaica birası mis
GwindonSurion Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 abi evet ben de efeste bi gariplik sezdim değiştirdiler mi naptılar 2. şişede baya değişik bir tad fark ettim bitiremedim yoksa bir oturuşta 16 şişe içen adamım
jacabo Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 tuborg a alıstıktan sonra zaten efes ıcemıyorsun efes serbetcı otunu cok koyuyor, kotu gelmesinin sebebi o
loop Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Akşamda İnter maçı var, iyi gider. Bu arada türkiyede litrelik kutu bira yok galiba. İyi oluyor onlarda. Arada kalkıp buzdolabına gitmenize gerek kalmıyor.
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 az kaldı babalar gibi guinness geliyo. ayrıca şu an tuborg gold > all o ayrı.
Cons Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Deathblade said: Şeker zaten her zaman koyulur, tüm biralarda vardır. yok öyle bişey
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 @ Cons Toz şeker değil, malt şekeri. Nişasta şekere, şeker alkole çevrilir. Tuborg sitesinden alınmıştır ..... Malt daneleri değirmenlerde öğütülerek taze su ile karıştırılır. Bu karışıma mayşe denir. Mayşe bakır kazanlarda ağır ağır ısıtılır ve bu aşama malt nişastasını malt şekerine dönüştürür. Mayşe, posasından ayrılır, elde edilen sıvaya ise şıra denir. Şıramız özel yapılmış kazanlara aktarılıp, şerbetçiotu da katılarak 1 saat kaynatılır .... İçindeki şeker alkol ve diğerlerine dönüştürüldüğü için malt oluyor, yoksa şeker üretim aşamasında kullanılır.
senko Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 tuborg icilir yine baska bisi olmadiginda ama artik efes hakketen icilcek gibi degil tatli tatli bisiler geliyor agzima, les olmus. turkiyede ki en iyi bira becks simdilik.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 türkiyedeki en iyi bira bide horus
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Tuborg şu aralar bayağı tüketilmeye başlandı, ilk yapacağı işte mekanlara sattığı tüp içindeki fıçı biraları biraz daha ucuzlatmak olmalı. Taksim'i falan aldıktan sonra gerisi gelir zaten. Şahsen ben gerekirse 4 tekel bayisini dolaşmaya kadar tuborg arama sabrına sahibim. Edit : Efes'te kusura bakmasın ama hala anasayfasında ki üretim kısmında malt bira üretimini anlatıyorlar.
Drall Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 efes aldığınız yere göre değişiyo. 24 saat dolaplarını kapatmayan ve izmir efes satan bakkalda efes düz şişman şişe her türlü içkiyi yönetir bence hala
Öne çıkan mesajlar