Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İcralık araba satın almak?

Leadman

Öne çıkan mesajlar

SeaGle said:

Ağlayanın malı gülene hayretmez derler, sanırım bunu kastetmişler lan.

Ne bileyim insanların ellerinden alıyorlar, biz de mini çakallık yapınca hoş olmaz sanırım.

daha önce dediğim gibi eğer o arabayı sen ben almazsak arabanın borcu giderek artıyor ve adam arabayı kaybetme ile bile kurtulamıyor. belki de evi bile icraya gidebilir. sonuç ta araba icraya düşünce alacaklılar paralarını almaya bakıyor
Sosyal ağlarda paylaş

duyduğum kadar ile 20 milyarlık arabalarla uğraşmıyorlar mafyalar. zaten mafyanın uğraştığı arabaları ruhumuz bile duymuyormuş. böyle sıfır lüks arabalarmış falan filan. değerleri 100 k 250 k gibi.

bir de asıl mafya internette oluşmuş. o arabalara ne biçim fiyat biçiyor millet öyle.

sahibindene bakıyorum 10 k lık arabaya 3k kafadan koymuş eleman.

satılırsa kar edecek çakal
Sosyal ağlarda paylaş

saturn said:

heroLion said:

Bildigim kadarıyla su sekildedir;

Adam 2006'da 35.000 tl'ye leonu alir, 25.000 tl kredi kullanır. Ödemeleri sürerken sıkıntıya düşer ve taksitleri aksatir. Krediyi veren finans kurulusu şahsın kalan borcunun üzerine icra ve haciz masraflarını da ekleyerek aracı müzayedeye çıkarır.

Olay tamamen yasal olmakla birlikte etik acıdan doğruluğu tartisilmaktadir. Ben olsam almam ama alana da "niye aldın" demem.

araba oto parkta yatarken hem çürüyor fiyatı düşüyor hem de otoparkın günlük işlediği için kalma parası adama girecek otopark parası sürekli büyüyor.

burada vebal den öte adam sana teşekkür bile eder sürekli büyüyen borcu engellediğin için

sonuç ta adamın arabasını çalmıyorsun ki

Adamın arabasını çalsak adli suç oluyor zaten :)

Aracı eder fiyatına yakın bir bedelle alırsan elbette teşekkür eder fakat durum pek öyle olmuyor. Bir kere banka sıfır aracın %80ine kadar kredi kullandirir fakat aracın tamamını rehin alır. Öte yandan icra satışında banka aracın bedelini şahıstan alacagi olan tutara göre belirler. Yani 25000liralik leonun 9000e satılması da bu yüzden mümkün olabilir. Şimdi bu noktadan bakınca 25000lik leonun 16000 lirasını eski sahibi, 9000 lirasını da icradan satın alan adam ödemiş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

işte icralık arabada aman ah vah almayayım diye girmezsek açık artırmaya gelir hödüğün birisi 25 k lık arabayı alır gider 9 k ya.

Açık artırmaya girip arabanın değerini artırınca arabanın gerçek sahibi bu durumda daha üstüne teşekkür bile eder alan kişiye ayrıca ben böyle açık artırmaya girecek kişi sayısını artırmak için teşvik eden araba sahibi bile duydum
Sosyal ağlarda paylaş

buyrun burdan,

http://www.icralik.com/

son zamanlarda türedi bu tarz siteler, adamlar senin yerine ihaleye bile giriyolar. VIP üyelik adı altında üyelik almanız lazım tabi bunun için,

Ayrıca ahlı maldan hayır gelmez bilmem ne artık geçin onları, kimse ihaleye girmezse ilk ihalede %60'dan çıkan mal mülk ikinci ihalede %40'dan ihaleye çıkar. Ne kadar yüksek değere satılırsa da borçlu kişinin borcundan o kadar kurtulmasına yardım etmiş olursunuz.Gerisi fasa fiso

VIP üyeliğinizin gayrimenkul alımında size sağlanmış olduğu hizmetlerden yararlanıyor musunuz?
Hizmetlerimiz;

Seçmiş olduğunuz kriterler deki gayrimenkullerin sizin için tespit edilmesi,
Karlılık oranlarının kontrolü ve öneriler,
Seçilen gayrimenkulün icra dosyasının avukatlarımız tarafından incelenmesi, durum hakkında bilgi verilmesi

(tebligatlar, değer-tespit raporları, bilirkişi raporları, resmi gazete yayını, adres tespiti vs.)
Tapu kadastro kontrolü, imar durumu kontrolü, kadastral projenin yerinde uygulama kontrolü,
Gayrimenkulün üzerinde başka şerhler olup olmadığının kontrolü,
Uzman kadromuz tarafından gayrimenkulün yerinde kontrol ve fotoğraflama yapılması,
Tüm bu araştırmalar değerlendirerek gayrimenkulün bugünkü reel satış rakamının tespiti,
Avukatlarımız tarafından sizin adınıza canlı bağlantı ile ihaleye iştirak edilmesi,
İhale alındıktan sonra yapılması gereken belediye,vergi dairesi,icra mahkemesi işlemlerinin avukatlarımız tarafından yapılarak tescil belgesine hazır edilmesi,
Herhangi bir fesih davası durumunda ya da hukuksal problemler de avukatlık hizmeti sağlanması,
2.ihaleye kalan gayrimenkullerin sizin için araştırılması,
Alınan gayrimenkulün içinde ikamet edenler varsa eğer boşaltılmasında gereken hukuki işlemlerin sizin adınıza yapılması,
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Merhaba arkadaşlar ,bende sizler gibi araba almayı düşünüyordum.Bir arkadaşım icralık olmuş araçların piyasasından daha uyguna satıldığını söyledi ve buda benim dikkatimi çekti.İnternette ve çevremde araştırdım.Bu işin iyi olduğunu karlı alım yapabileceğimi kesinlikle girmem gerektiğini söyleyenler oldu aynı şekilde uğraşmaya değmeyeceğini zaman kaybı olduğunu ‘ah lı mal alınmaz’ diyenlerde oldu.Hal böyle olunca ne yapacağımı bilemedim.İlk olarak icra sitelerine baktım .Gerçekten çok cazip fiyatlar ve sıfıra yakın araçlar sunuyorlar.Kendi arabamı sattığım için nakit param vardı ve bu işe girmek için tek şart nakitin olması olduğundan bende dayanamadım bir ircaa portalı sitesiyle anlaştım.İlk olarak ücretsiz üye oldum ve hemen beni aradılar,bilgilendirme yaptılar kafamdaki bütün soru işaretlerini giderdiler sağolsunlar.Bende avantajlardan yararlanmak ve istediğim arabayı almak için ücretli paket alımı yaptım.
Normalde bu iş iki şekilde olurmuş ,birincisi icradan al-sat yaparak para kazanmak yani ticaretini.İkincisi de benim gibi bireysel ucuza araba almak isteyenler, her şekilde karlı bir iş.Paket alımı gerçekleştirdikten sonra bana özel VIP danışman verdiler ve icradan ne almak istediğimi ne kadar bütçem olduğunu hangi arabayı istediğime kadar her şeyin analizini yaptık ve bekleyişe geçtim.İçimde hep bir korku oluşmuştu acaba boşa mı çabalıyorum diye aradan 1hafta geçtikten sonra aradılar ve bana uygun bir arabanın ihalesinin yaklaştığı ve tam aradığım özelliklerinin olduğunu söylediler.Fazla uzatmadan söyleyeceğim o ihaleye katıldık ve arabayı çok uygun fiyatla aldık.Bu yazıyı yazmamın sebebi icralık mallarla ilgili çok yanlış bilgiler dolaşıyor internette orda burada,size vereceğim en iyi tavsiye yaşamadan bilemezsiniz ve söylenenlere kulak asmayın.!! Buradan piyasa değerinin altında bir fiyatla şuan kullandığım aracı almamı sağlayan icraburada.com çalışanlarına ve ekszperlerine teşekkür ederim…
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...