Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karabasan? insan rüyasını kontrol edebilirmiki?

i-run

Öne çıkan mesajlar

bi arkadaşa rüyamı anlattım sizede copy paste edeyimde yorumlayalım..
bakın şimdi ankarada ostim deydim bizim fabrikaya bi baktım boku yemiş tabelası değişmiş üstünde mesan değil oto tamir atölyesi yazıyordu bende bu rüya olmalı dedim dur bakıyı acaba gelecekde bişimi olucak dedim içeridoğru koşma kararı aldım; çok inanılmaz hızlandım ama jet gibi sonra birlşey ittirdi beni, sonra uyanmaya çalıştım birşey boğuyordu beni. sanırım karabasan. uyandığımda tekrar uyanmaya çalıştım gözlerimi açamıyordum üstümdede birşey vardı sanırım ): .
bu 2 oluyor diğeri farklıydı onda kafamı biryere vurdum uyurken sanırım bu rüya çok farklıydı ilk defa böyle birşey oldu..
----
2. rüyam:
BLacKLiNe - Knowledge is power. "ICQ=#511263" says:
şimdi sabahtan akşama kadar internet kafedeydim uyanıkken yani oyunda nightmare ler vardı onları kesiyordum hemde alay ediyordum arkadaşa; " bak şimdi kara basana basacam" diyordum
neyse
gece oldu 2 gibi eve döndük yazın dı bu
pencere açık uyuyorduk
sonra biz bi ev yaptırıyorduk şimdi o ev bitti taşındık oraya
sanki orda katlar arasında koşuyormuş gibiydim koşarken o hızla birşey beni uuyardı ve durup arkama baktım duvarda asılı bir kukla gördüm sonra sırtıma doğru bir ağrı saplandı ilk dediğim kelime şu allahıma çok şükür dedim 10 kere falan ama öldürüyordu sanki cin gibi geldi bana bi uyandım 1 metre yukardayım simsiyah zırh lı bir adam suratı gözükmüyor havada tutuyor beni sonra allahıma çok
şükür demeye devam ettğim
bıraktım odanın duvarına tekme attı sonra zıpladı kaçtı tekme izi duruyor penceredeki pençe izleride duruyor düşünce kafamı vurdum yatağın başına
doktor dediki uyurken koşuyormuydun rüyan da dedi bende hee dedim "ehehe hepsi rüyaymış dedi kafanı vurunca bir anda ölmüşsün geri dirilmişin dedi" hödö[signature][hline][Ay-Ran] :P
-------------
Be curious about things outside your subject, don't be a goldfish, and don't let the world pass you by!
Sosyal ağlarda paylaş

bazen ruya esnasinda insan uyku durumundan farkli olarak bilincli kararlar verebiliyor ve bu da en direkt ruyaya etki ediyor . bazi kisiler bu isi herseferinde yapabiliyor . ben ruya gordugumu anladigim anda uyaniyorum elde olmadan .

ayrica ruyada bilinci uyandirmak icin ruya esnasinda vucuda kucuk elektrik akimlari vererek ruyada uyanmaya imkan veren cihazlar var ancak dedigim gibi bu ise meyilli olman lazim bazilarinda oluyor bazilarinda olmuyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

hatta o simsiyah zırhlı yüzü görünmeyende azraildi lol. bence brz uo yu azalt,ruyanda nightmare flm kesmeler heh.[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki:
abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam?

[Bu mesaj Pyr0 tarafından 25 Eylül 2004 17:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

karabasan bir uyku felcidir benim bildiğim rüyadan farklıdır beynin uyanması vücudun uyanmaması. Ayrıca gene benim bildiğim rüya içindede rüya gördüğünü fark etmek lucid dreaming'dir (hayır Lucid Dreaming yoga ve meditasyonla rüyalarını kontrol edip fantazilerini gerçekleştirmek değildir...) .[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Karabasan..
yatakhane de anlattigimiz korknc hikayeler aklima geldi...
hey gidi gunner hey...

su ruyanda oldugnu fark etme olayi da cok ilginc be .. bana dvmli oluyo . bi de tam bole sonnarina dogru uyancagimi anliorm..

bi de sey var galiba . hipnotize olayina giriyolar . mesela dvmli kabus goruosan ve hep ayni seye yakin kabuslar goruosan. o bilincaltindan biseyden geliomus galiba. onu hipnoz ile bulup tedavi ediolar. bi daha kabus gormuosun flm. nation geo da mi discovery de mi ne izlemistim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
i-run, 25 Eylül 2004 16:07 tarihinde demiş ki:
bi arkadaşa rüyamı anlattım sizede copy paste edeyimde yorumlayalım..
bakın şimdi ankarada ostim deydim bizim fabrikaya bi baktım boku yemiş tabelası değişmiş üstünde mesan değil oto tamir atölyesi yazıyordu bende bu rüya olmalı dedim dur bakıyı acaba gelecekde bişimi olucak dedim içeridoğru koşma kararı aldım; çok inanılmaz hızlandım ama jet gibi sonra birlşey ittirdi beni, sonra uyanmaya çalıştım birşey boğuyordu beni. sanırım karabasan. uyandığımda tekrar uyanmaya çalıştım gözlerimi açamıyordum üstümdede birşey vardı sanırım ): .
bu 2 oluyor diğeri farklıydı onda kafamı biryere vurdum uyurken sanırım bu rüya çok farklıydı ilk defa böyle birşey oldu..
----
2. rüyam:
şimdi sabahtan akşama kadar internet kafedeydim uyanıkken yani oyunda nightmare ler vardı onları kesiyordum hemde alay ediyordum arkadaşa; " bak şimdi kara basana basacam" diyordum
neyse
gece oldu 2 gibi eve döndük yazın dı bu
pencere açık uyuyorduk
sonra biz bi ev yaptırıyorduk şimdi o ev bitti taşındık oraya
sanki orda katlar arasında koşuyormuş gibiydim koşarken o hızla birşey beni uuyardı ve durup arkama baktım duvarda asılı bir kukla gördüm sonra sırtıma doğru bir ağrı saplandı ilk dediğim kelime şu allahıma çok şükür dedim 10 kere falan ama öldürüyordu sanki cin gibi geldi bana bi uyandım 1 metre yukardayım simsiyah zırh lı bir adam suratı gözükmüyor havada tutuyor beni sonra allahıma çok
şükür demeye devam ettğim
bıraktım odanın duvarına tekme attı sonra zıpladı kaçtı tekme izi duruyor penceredeki pençe izleride duruyor düşünce kafamı vurdum yatağın başına
doktor dediki uyurken koşuyormuydun rüyan da dedi bende hee dedim "ehehe hepsi rüyaymış dedi kafanı vurunca bir anda ölmüşsün geri dirilmişin dedi" hödö

hehe evet öyle[signature][hline]AntiPati X=o=X
Sosyal ağlarda paylaş

ben iki rüyam1n rüya olduunu anlamist1m brinde tahtadan bir sürü sandalye üst üste dizilmislerdi bende en tepedeydim üstelik çok yüksekti alltakiler bana atla atla dioarld1 üstelik branda falanda gerilmemisti. bende bune saçmal1k bu kesin rüyad1r deyip atlam1st1m ve süzülerek düstüm. ikinciside rüyadaki bi hatay1 bulmamda sonra cisimler kontrol etmeye baslad1m sal1ncag1 çocugun kafas1na at1yodum uzaktan sora eve 1s1nlan1p annme göstermistim özeeligimi avizeyi uçurarak sonrada uçmaya baslad1m orda uyand1m ama cok zevkli[signature][hline]ölüceksin, seni hat1rlayanlar ölcek, sonra kimse seni hat1rlam1ycak. ama üzülme hiçbirini tan1m1yorsun zaten
Sosyal ağlarda paylaş

nedir bu patilerin karabasandan çektiği herhafta böle bi topic açılıyo..wtf! derim[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

...Odamda yatıyorum yazın,pencerem açık içerisi çok sıcak gece yarısı uyanıgım niye uyagınım bilmiyorum.penceremden içeri birisi giriyor yüzünü seçemiyorum ama gülüyor.bağıramıyorum, tıkanıyorum,kalkamıyorum.....
Şu anda yazıyı yazarken ağlıyorum,inşallah bir daha karabasan görmem.
Karabasan görmeye sebep oldugu inanılan şeyleride yazayım; yatağın içinde ekmek kırıntısı bulunması,ayakların kıbleye dogru uzanıcak şekilde yatmak,(zaten normalde de olmaması gereken) cenabet olmak.karabasan felaketini geçiren arkadaslar varsa bunlara gercekten dikkat etsinler.[signature][hline]My girl, my girl don't lie to me
Tell me where did you sleep last night
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh üstümdeki posttaki örnekte de görüldüğü gibi rüya ile gerçeği karıştıran bi arkadaş yada hayal gücü baya gelişmiş. Buraya 13-15 yaşlarında insanlar da giriyor yazılarımıza biraz dikkat edelim kimseyi kandırmayalım.[signature][hline]Zegard/Hibernia - Lancelot
Crosby,Stills,Nash & Young
oh yeaah tikkysi: "Fuck you anuna Koyim!"

[Bu mesaj Sensible tarafından 25 Eylül 2004 22:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben her hafta acayip gerçekçi rüya görürdüm öss zamanı. Heralde kafam çok dolu olduğu için. Çünkü uyandığımda kısa süreli şok yaşıyodum. Nası yani ben nasıl geldim buraya gibisinden bi şok. Acayip gerçekçi oluyodu genelde kafayı taktığım bi konuyu görüyodum. Ama korkuyodum açıkcası bi gün kafayı yicem diye. Çünkü her sabah şok olarak kalkmak pek akıl sağlığına iyi gelmez.

Mesela iskenderin hayat hikayesini okuyodum. 3 cilt. Bi gün yattım sabaha doğru çadırdayız biz. İskenderin generalleri falan var. Bana anlatıyolar işte şu orduyu alcan şöyle yapcan böyle yapcan. Ama acayip detaylı bildiğimiz rüya gibi değil. Sonra dışarı çıktım çadırdan böyle bulutlar bi kapanıyo hıphızlı. İskender diyo bu bi işaret sana hede hödö diyo işte. (oralar uzun geçiyim detayları :) ) Sonra atıma atlıyom arkadan geliyo ordu. Acayip tırsıyom bide. Diyom içimden "olm hayatta ne kılıç kullandım ne ordu gördüm nede ata bindim ne bok yicem". Karşıdan da geliyolar bende önde keko gibi. Sonra bi şimşek falan çakıyo her taraf bembeyaz oluyo kulaklarım sağır oluyo resmen. İlerliyoz 4 nala. Ben acaiyp tırsıyom ama durmuyom da. Neyse iyicene yaklaşıyoz iskenderin bölüğü giriyo düşmana (kim se artık düşman). Sonra gee şimşek her taraf beyaz falan işte aynı. Sonra herkez duruyo iskender eliyle gösteriyo yukarı. Bana acıyarak bakıyo falan. herkez kafayı yukarı kaldırıyo ben de dahil. Ben iyicene tırsıyom altıma etcem resmen. Sonra bulutların üzeri böyle elektrik ağıyla kaplanmış resmen sonra bi anda yıldırım gibi bişi üzerime geliyo o anda uyandım. Sabah olmuş zaten. Dışarda acayip yağmur ve gök gürlemesi :) Sonra bi çişim gelmiş altıma yapcam resmen. Ama uyandıktan sonra bildiğim bütün duaları okudum heralde "Allahıma şükür gerçek rüyaymış" diye.

Böyle bir sürü var da. En ilginci bu :) Yazsam kitap olur bi sene de gördüklerim :)[signature][hline]Eee ben varya ben
Hem Kellindil
Hem Khazid'hea
Hem de Guenhwyvar

YAaa
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Liebe, 25 Eylül 2004 22:56 tarihinde demiş ki:

Karabasan görmeye sebep oldugu inanılan şeyleride yazayım; yatağın içinde ekmek kırıntısı bulunması,ayakların kıbleye dogru uzanıcak şekilde yatmak,(zaten normalde de olmaması gereken) cenabet olmak.karabasan felaketini geçiren arkadaslar varsa bunlara gercekten dikkat etsinler.

yaw saçma saçma konuşmayın...
hurafe bunlar :D[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AntiPati, 25 Eylül 2004 23:06 tarihinde demiş ki:
hehe evet ben de darth vader la duello yapmıştım

abi darth vader deme melty-man geliyo aklıma:D[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

karabasanın gitmesine revayet getirilen inançlar şunlar:

karbasan gelince 3 kuluvellah 1 elham okumak ve/veya yatagın kenarında (carsafın 4 kenarındada) toplu igne bulundurmak...

karabasanın ne oldugunu bilmiyorum her nekadar bilimsel acıklama yapılmış olsa da her akşam dua ediyorum yinede:)
bilimsel olayda sanırım şu... biz rüya görürken her duyumuzu kullanırız. yani tad alrız görürüz fln. işte vücüdun bu hareketleri takiben aktif hale gelmesini engellemek icin uykuda felc geciriyoruz aslında. yani vücudumuz hiçbirşeye tepki vermeden duyuları kullanıyoruz.

karabasan, sanırım kendini uyandırmaya çalışmak sırasında birden kalkınca bu felcin geçmemesi, buna takiben de hiçbir fonksiyonun yapılamaması...

yine de haal dua ederim...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts
Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...