Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gözlük alma sorunsalı


samaella

Öne çıkan mesajlar

Birkaç yıldır gözlerime baktırmamıştım, araba kullanmaya başlayınca dedim baktırayım bi. Sigortaya gittim, annem muaneden memnun olmadı damla falan damlatıp yapıyorlar daha iyi oluyo dedi. Biz de gitti florance naytingele. Abla damlattı ölçtü biçti vs verdi numarayı. Gittim atasundan yaptırdım gözlüğü.

Gözlük alana 2 çerçeve hediye ediyorlarmış. Herzaman kullanacağımı filtreli platin kaplamalı blabla bişi yaptırdım. Diğerlerini normal cam ve güneş gözlüğü yaptırdım. 5 gün sonra gözlüğü aldım ve sağ gözümün numarasının (doktor tarafından) yanlış verildiğini farkettim. Hadi dedim astigmat kullanmadım hiç belki ondandır ama ıhh. Doktora gittim tekrar baktı damlalı muane buna müsade ediyor daha yüksek veremem dedi. Başka biyere gittim oradan da farklı bir numara aldım.

Atasunla konuştum camlar normalde garantili, nasıl kırılırsa kırılsın değiştiriyorlar ama numara farkı yemiyormuş. Filtreli cam 170 tl ve napacağımı bilemiyorum !!! Doktorun bokyemesi yüzünden uğraştığım şeylere bak. Bir de arkadaş bunların soktukları makineler neden farklı numara verir bir anlasam. Numara ve astigmat 0,25 fark ediyo reçetede ama gözümde ciddi farkediyor ona da sinir oldum.

Var mı başına böyle bir sorun gelen ? Doktorun hatasının ceremesini ben niye çekiyorum yahu gözlükçülerde şu eski stil şeylerden olsaya son karar için !!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benımde aynısı başıma gelmişti.

özel bi hastanede eski yöntemle bol camlı bi gözlükle duvarda yazı okutarak gözlük vermişti. şüphelendim.

yine başka bi yeni açılmış özel hastaneye gittim yeni makinalar falan vardı iki doktor arasında 0,50 fark çıkmıştı.

optikciye sordugumda hangisinin makinası iyiyse onu verelim demişti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben 18 yıldır aynı doktora gidiyorum adam +-0,25 toleranslı yazıyor gözlüğümü hatta son gittiğimde normalde senin göze 3.75 yazarım ama 3.5tan sonra gözünü kısıyorsun alışmışsın falan dedi gözlüğü ilk anda yadırgadığın için falan olabilir direk doktora rererö yapma hayatın boyunca gözlük kullanmadıysan olabilir. astigmatlı değilim ama astigmatlı mercek takınca adam bir garip oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...