Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uçak Bagajına Kedi Vermek


Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Bizim 2 kedimiz olduğu için THY'da ikisini birden kabine alamıyoruz. Birini bagaja vermemiz gerek ya da ayrı uçaklarla gelmemiz gerek eşimle.. Bütün havayollarında kabinde tek kedi kuralı var mı?

Sanıyorum hayvanlara özel bir bölüme koyuyolar ama bir arkadaştan duydum bagaja verdikleri kedi valizlerle birlikte gelmiş!? Yürüyen banttan almışlar kediyi..

Tecrübelerinizi ve bildiklerinizi aktarırsanız sevinirim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle söyliyeyim, 13 yıldır kedimi kah kamil koç, kah ulusoy, kah varan otobüsleriyle istanbul'dan ayvalığa götürüp getirdim. eskiden içeri alırlardı, son 8-9 yıldır almıyorlar. bagaja konuluyor, havalandırmanın hayvanın üstüne direk esmeyeceği ama havasız da kalmayacağı bir yere. tabi kimi zaman muavinin cebine üç beş kuruş sıkıştırmak gerekebiliyor.

uçak işini bilemiyorum, ama mutlaka düzgün bir yere koyulduğundan emin olman lazım. otobüste görebiliyorsun, uçakta göremiyorsun. o yüzden thy'yi falan açıp sor derim. illa götüren getiren vardır bir sürü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uçağa sokuluyor yeterki kutusu belirtilen ölçülere uysun ve önceden belirtilsin bileti alırken. Bazen ses yapmasın diye yatıştırıcı veriyorlar. Ufak fino köpek sokanlar bile gördüm THYde.
Eğer tek hayvan kuralı var ise ve eğer iç hatlar uçuyorsanız ben sizin yerinizde olsam ayrı ayrı uçardım. Yeterki yanınızda olsun. Mümkünse vermeyin lütfen bagaja. Üst kabin ile bagaj bölümü aynı koşullara sahip değil. Allah korusun hayvan ölü olarak gelebilir bagaj bandından. Yaşanmış çok vakaa var.
Benim hiç unutmadığım bir örnek ise THY ile Adana uçuşundaydı. Çok güzel bir Alman kurdunu kocaman bir kutuya koyup sokmuşlar uçağa. Biz bagaj beklerken Adana'da, köpeği getirdiler. Kafesin kapağını açınca köpeğin sahibine bir atlayışı var, resmen beni bir daha bırakma der gibiydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

THY'de önceden rezervasyon yapmak koşuluyla kabine bir kedi alabiliyosun. Neden ikinci kediyi kabine almıyolar onun mantığını hala çözemedim. Zaten kedime plesigil veriyorum. Hayvanın varlığından kimsenin haberi olmuyor bile..

Benim merak ettiğim hayvanların konduğu özel bir bölüm mü var bagaj kısmında? Isı/basınç olarak kabinle aynı mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
"Cin Ruhi" said:

Benim merak ettiğim hayvanların konduğu özel bir bölüm mü var bagaj kısmında? Isı/basınç olarak kabinle aynı mı?


normalde uçakların bagaj kısmında ısıtma ve havalandırma olmaz ama canlı hayvan taşınacağı zaman kargo bölümünde havalandırma ve ısıtmayı açıyorlar ve her uçaktada olduğunu sanmıyorum ( airbus ve boinglerde kesin vardır ama rj tipi ufak uçaklarda olduğunu sanmıyorum )



benim de köpeğimi istanbul dan bir arkadaş uçakla getirmişti, kendisine de aldığı için benimki daha büyük diye kargoya vermişti. ama ben gidip havaalanı kargo binasından kendim gidip aldım, öle bagajlarla beraber yürüyen bantdan gelmesi acaip saçma birşey , yurt dışında olsa kan alırsın adamlardan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvanları özel bölümde taşıyorlar ama yazık hayvanlara. Aslında zararlı bir şey yok orada ama psikolojik olarak zor durumda kalıyorlar. Sürekli kapalılar, karanlık, garip sesler, titremeler vs..

Yürüyen banttan gelme olayına takılmaya gerek yok fazla, uçaktan alıp koymuşlardır oraya.

Pazar günü hava alanında bagaj alırken birileri iki köpeğini kutularından çıkarıyordu. Hayvanlar napcağını şaşırdı kutudan çıkınca, mutluluktan uçuyolardı resmen. Nerelerini sallayacaklarını şaşırdılar, o sesler falan baya mutlulardı :) Öyle bir strese sokmaya değer mi hayvanı bilmiyorum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...