Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Selam.Eylül 1 de vize mülakatım var konsoloslukta.Hayatımda 1 kere istanbula gittim daha önce.Yani nerdeyse hiç bilmiyorum.31 inde gece eskişehirden trenle yola çıkıp sabah 7 8 gibi varıp 12:45 te ki randevuya yetişeyim diyorum. Yetişebilir miyim ? Nasıl gitmem gerekiyor ? Hangi vasıtalarla nereden nereye gitmem gerekiyor ? Tut ki tren garına indim.Sonra ? Şöyle bir seçenekte var kalacak yer biraz sıkıntı olduğu için bir günlük gidiyorum ama yok yetişemezsin edemezsin derseniz bir gün önceden pansiyonda kalabilirim.Nasıl gideceğim muamma hala :/. Yardımınıza ihtiyacım var patiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 haydarpasa'dan kabatas ya da besiktas'a gececeksin motor ya da vapur ile. kabatastan finikulerle, besiktas'tan da dolmus ile taksime cıkacaksın. konsolosluk meydana cok yakın zaten kimse sorsan gosterir. hatta dolmusla gidersen, dolmuscuya soyle seni yol uzerinde indirir, konsoloslugun karsısında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gosser Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 mülakat ne ya sınava mı sokuyolar :S gidiyosun belgelerini veriyosun 1 hafta sonra veriyolar lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 yavaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 hangisine gideceksin bilmiyorum ama taksim için, haydarpaşa'dan beşiktaş vapuru geçer bin ona, beşiktaştan taksim dolmuşuna bin zaten yol üzerinde gümüşsuyunda yeniköy için, beşiktaş'a geç. Sarıyer otobüslerine bin ya da dolmuşlarına konsolosluk önünden geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Mülakat diye geçiyor bende o yüzden öyle yazdım.1 hafta da vereceklerse iyi. İnönü cad. 10, 34437 Gümüşsuyu - İstanbul Gümüşsuyuna gideceğim.Teşekkür ederim.Peki tahminen ne kadar sürer yol haydarpaşadan ? 1 saat ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 sürmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 45dk ? İneyim mi çıkayım mı onu söyle bari asdasda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 abi vapurun kalkma saatine gore degisir o da. 10 dk motorda beklesen. karsıya gecmen 15 dk. ordan da 10dk'da gumussuyu'nda olursun. ama sen 1 saati baz al tabi her ihtimale karsı. malum istanbul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Kolaymış ya bende ara sokaklara girip çıkıp ordan şöyle sorup falan yaparım diye korkmuştum.Baya meydandaymış.Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Ben dün gittim işte, belgeleri veriyorsun, "ne zaman gitmek istiyorsun?" diye sordu sonra o kadar. Toplasan 30dk kalmadım konsoloslukta. İşin fantastik kısmı az önce UPS'ten mesaj geldi gönderiniz konsolosluktan yola çıktı yarın gelecek diye, 26 saatte kabul olup olmayacağına karar vermiş adamlar, yarına kadar heyecan şimdi. Bayram sonrasına bekliyordum ben, bakalım artık ak mı kara mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Abi biraz daha tüyo versene.Ben çok gerginim okullar 19 unda açılıyor diye geç verirlerse çok az kalabileceğim.Belgelerden eksik gedik var mıydı ? Nasıl giyindin neler oldu niye gidiyordun ? Help :(. Çok gerginim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 abi neden geriliosunuz bu kadar? avusturya'dan aldım ben parmak arası terliğimle gittim bi de geç kaldım eksik belge verdim. pasaportumu aldılar eksik evrak nedeni ile beklemeye aldılar sonra eksik olanları da veridm 3 gün sonra vize aldım. erasmus öğrencisisiniz sonuçta illa ki verecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Şimdi ben erasmus öğrencisi değilim.Ben kişisel sebeplerden gidiyorum.Bir de almanya konsolosluğu adı çıkmış konsolosluklardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Abi mülakat dedikleri şey, bir odaya giriyorsun, memurla aranda 2cm'lik cam, evrakları bıraktığın bir çekmece, mikrofon ve hoparlör var; Çekmeceye belgeleri koyuyorsun, adam tek tek bakıyor (bu arada adam diyorum, benim karşımdaki adamdı sdf, kulağı küpeli, winston içen bildiğin orta yaşlı insan işte) kontrol ediyor. Eksik varsa orada ya iade yapıyorlar ya da eksik belge formu alıp daha sonradan getiriyorsun belgeleri randevusuz olarak. Başka da pek bir şey dönmüyor. (ha bir de senden 60 euro isteyecekler, ben bursluyum diye istemediler) Benim vizem bugün saat 15.30'da eve geldi bu arada, 90 günlük veriyorlarmış erasmus öğrencilerine, orada oturma izni alıp uzatacakmışım. (90 altı vizeler daha hızlı çıkıyormuş) Bu arada ne giyindiğin vs. hiç önemli değil. Belgelerimde eksik yoktu ama fazla vardı, araba ruhsatının fotokopisini ve ikamet ettiğimiz evin tapusu hariç diğer tapuların fotokopilerini geri verdi direk. Ama sen yine fazla fazla götür varsa öyle şeyler; benden almadılar diye senden de almayacak değiller. (ben dediğim gibi erasmus bursu alıyorum zaten) Çok dert etme özetle, randevundan 15 20dk önce git içeride UPS vs. işlerini hallet, belgelerini hazırlasınlar falan sonra numara alıp bekle sıranın gelmesini. (tam randevu anından ismini bağırmıyorlar, randevu saatinde sıra alıyorsun) İçerisi de 5-10dk'lik iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Haydarpaşadan kabataşa vapur yok, Beşiktaş vapurları büyük sıklıkla uğramazlar ya da hiç uğramazlar Haydarpaşaya. Haydarpaşaya gelen vapur %90 karaköydür o da yol güzergahını değiştirmeni gerektirir. Eğer Karaköye gidersen vasıta sayısı biraz artar. Karaköye indikten sonra galata köprüsüne doğru yürüyüp tramvaya kabataş yönüne doğru binmen gerekir. Son durak kabataşta inip finiküler ile taksime çıkarsın. Oradan da istasyondan çıktıktan sonra Marmara otel ile AKM arasında kalan yolda 2-3 dakika yürüdüğünde sağ tarafta görürsün konsolosluğu. Alternatif olarak da haydarpaşada inip bir yirmi dakikalık yürüyüşle beşiktaş iskelesine gidersin kadıköy rıhtım tarafındaki. Oradan vapura binersin beşiktaştan taksim yönüne giden otobüs - dolmuşlar hepsi önünden geçer konsolosluğun. büyük ihtimalle konsolosluğu gördüğünde durağı kaçırmış olacağından yine AKM'ye kadar gider ordan geri dönersin. Madem yürüttük üçüncü bir alternatif Kabataş vapurunun olduğu saatte kadıköydeysen (buradan kontrol) Kabataş vapuruyla direk kabataşa inip oradan finiküler de olabilir. Sanırsam en rahatı bu olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Karaköy'e giderse direk tünelle çıksın işte, sonra da İstiklal'den yürüye yürüye gider. Zaten sabah gelirim diyor, muhtemelen 4-5 saat bekleyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 turyol motorları gider besiktas'a haydarpasa'dan. ille vapura binmesine gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 toggie said: turyol motorları gider besiktas'a haydarpasa'dan. ille vapura binmesine gerek yok. Yok öyle bir motor. Sallamayın gözünüzü seveyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 toggie said: turyol motorları gider besiktas'a haydarpasa'dan. ille vapura binmesine gerek yok. gitmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 2 sene once gidiyodum ben degismis demek ki. Ya da eminonu'ne gidiyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Beşiktaş'a Üsküdar'dan var yalnızca. Kadıköy'den Eminönü'ne gidiyor motorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Selam.Sabah haydarpaşaya geldim.Kadıköy e yürüdüm ordan beşiktaş a geçtim.Ordan d30 ile arkadaşın evine eşyaları bırakıp dt2 ile taksim konsolosluğa gittikten sonra ... Öğrendim lan istanbulu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Abi İstanbul'u öğrendim deme bak ahah, ben 24 yıldır İstanbul'da yaşıyorum hala çözemedim memleketi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar