Gallant Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Secim doneminde Kizilayin afetzedeler icin getirdigi yataklari, bir siyasi partinin kendi secim otobusunden dagitip prim yapmaya calistigini gorduk. Simdi ben nasil guveneyim kendi kizilayima. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 yine de o durum yüzünden kızılay suç duyurusunda bulunmuştu http://www.ensonhaber.com/kizilay-ak-parti-araciyla-yardim-dagitti-2011-05-25.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Ardeth said: o ve benzeri bölgelerin tarımsal açıdan verimlerinin arttırılması gibi projeler planlanıyor evet planlanıyor hem de çok byük bir üretim artılından bahsediliyor hatta gelecekte karşılaşılacak olan dünya genelinde olabilecek yiyecek sıkıntısı için de bir çözüm olarak dile getiriliyor ama kaynak bulunamıyor işte iki yüzlülük burada ortaya çıkıyor AFRİKA AÇ!! diye sadaka toplayan adamlar (sadece tğürkiyeden bahsetmşiyorum diğer büyük ülkelerde giriyor bu topa) böyle büyük ve uzun vadede gerçek anlamda başarı gösterecek bir porje için yeeterli miktarda kaynak ayırmıyorlar onun yerine sadaka verip onları kaderleriyle yeniden başbaşa bırakıyor, olacak olan şeyi sadece öteliyorlar @goldbären: ya ben senin postuı gömrmemiştim :P maksadım sana laf atmak değildi eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Yazarin ricasi uzerine editlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Türkiyede malesef sağ ve/veya islami siyasetin sicili çok berbat. Hele, hala hazırda mevcut iktidarın semiren çocukları çevresi gözlerimizin önündeyken... Ayrıca afrika kıtasına, atıyorum, her 10 milyon dolarlık yardım başına neredeyse 100lerce milyon dolarlık silah satılıyor iken (çok safça verdim örneği yoksa silah ticaretinde milyar dolarlar dönüyor), orada daha çok insan ölür hastalık, açlık, savaş vs. yoluyla. Çözüm yolunu ise arkadaşlar yukarıda çok iyi yazmışlar o konuda ekleyecek bir şeyim olamaz zaten. Peki bunları başbakan bilmiyor mu? Elbette ki biliyordur nihayetinde adamın "prompter"ı ve danışman ordusu var ama işin siyasi rantı tatlı. Bu arada illa yardım yapacaksanız unicef fikrini ortaya atan arkadaşı tuttum. Malum bizde yardım dernekleri çok veren maldan az veren candan misali yürüyor. Zilyon tane cami yaptırma derneğinden bahsetmiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Şöyle bir yazı buldum said: 1970 lere kadar tekrarlanan kuraklıklara rağmen gıdada kendi kendine yeten..önemli petrol yataklarına sahip..göçebe hayvancılık ve küçük ölçekli çiftçilikle ugraşan..1983 e kadar canlı hayvan ihracatı yapan Somali, ABDli Petrol şirketlerinin gelip 2/3 toprağı işgal etmeleri..IMF ve dünya bankasının kentsel ve kırsal tüm ekonomik aktiviteleri sistematik olarak Tekelci Küresel gıda şirketleri lehine bozması..Batının militanlara gizli desteği ile başlayan ve 20 sene süren iç savaş neticesi bu hallere geldi. Denmiş,mantıklı olabilir.Tabii eski verilere bakmak var ancak nereden bulacağız o önemli (wiki'ye güvenemiyorum bu konuda) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Konuyla alakasız sayılır ama güzel bi yazı yazmış. Yozdil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 yardımlar ulaşacakmı peki %100 bosna olayı deniz feneri gibi olmasın olaylar, daha deniz feneri ile alakalı olaylar duyuyoruz 1 ay geçmedi daha niye ramazan da oluyor bu yardımlar temmuz ayında kuraklık yokmuydu veya ben göreceğim ramazan bitsin bakalım böyle yardım kampanyaları yapılacak mı? kılıçdaroğlu veya devlet bahçeli neredeler onlar neden gitmiyor. ayrıca ülkede nihat doğandan başka sanatçı mı kalmadı ( bu kişisel) birde yardım oldu geçici bir çözüm oldu sonra ne olacak çin bile 1,5 milyar insana sahip çıkarken ve açlık diye bir haber duymazken somali ye de yardımdan öte kalıcı çözümlerin sağlanması gerekir. ben somaliye ramazan bitince acıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Ya tamamen islamdaki sadaka kültürü işte. Arada bir kalkıp birilerine 2-3 kuruş para verin cecennete gideceklerini falan sanıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Ya geçen gün haberlerde gösterdiler fena halde sinirlerim bozuldu. Detaylarını takip etmedim kim olduğunu bilmiyorum da bu somaliye giden kafileden birisi çevredekilere 1 dolar dağıtıcam diye toplamış milleti etrafına izdihama sebep olmuş adamlar 1 dolar kapıcam diye birbirlerini ezmiş. Bu kadar da rezalet olmaz ya. Sırf ego masturbasyonu ve şov olsun diye gitmiş herif resmen. Hani tamam propaganda için kullanmalarını filan anlıyorum da muhtaç insanları sırf gösteri yapıp ego tatmin etmek için süründürmek resmen öküzlük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 İnsanların yaptığı yardımlar yine rahatsız etmiş bazılarını Nedir bu niyet okuyuculuğu ? Vicdan mastürbasyonuymuş. Miletin gözler xray maşallah herkesin kalbini okuyor kitap gibi. Adam kendi kazandığı parayı ister yakar, ister götünü siler, ister salamuraya yatırır size ne. Sizin borç verdiğiniz parayı hibe ediyor sanki. Ülkelerin petrol rezervleri için terazinin diğer kefesine yüzbinlerce insanın kanını koymaktan çekinmeyen Amerika'ya, gidip de spor olsun diye yüzmilyonlarca dolar verip avrupadan futbol takımı satın alan kokuşmuş araplara, Somalide açlıktan kırılan insanlara eziyet eden lokal zorbalara, yardım paralarını görünce ağzı sulanabilecek iğrenç insanlara inat 1 çocuk 1 gün daha yaşasın benim için yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 saturn said: yardımlar ulaşacakmı peki %100 bosna olayı deniz feneri gibi olmasın olaylar, daha deniz feneri ile alakalı olaylar duyuyoruz 1 ay geçmedi daha niye ramazan da oluyor bu yardımlar temmuz ayında kuraklık yokmuydu veya ben göreceğim ramazan bitsin bakalım böyle yardım kampanyaları yapılacak mı? kılıçdaroğlu veya devlet bahçeli neredeler onlar neden gitmiyor. ayrıca ülkede nihat doğandan başka sanatçı mı kalmadı ( bu kişisel) birde yardım oldu geçici bir çözüm oldu sonra ne olacak çin bile 1,5 milyar insana sahip çıkarken ve açlık diye bir haber duymazken somali ye de yardımdan öte kalıcı çözümlerin sağlanması gerekir. ben somaliye ramazan bitince acıyorum kılıçdaroğlu bayramın 1.günü gitcekmiş galiba. mağlum adam tayyipi geriden takip ediyor.naparsa 3 5 gün sonra yapıyor heahhaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Wispy said: İnsanların yaptığı yardımlar yine rahatsız etmiş bazılarını Nedir bu niyet okuyuculuğu ? Vicdan mastürbasyonuymuş. Miletin gözler xray maşallah herkesin kalbini okuyor kitap gibi. Adam kendi kazandığı parayı ister yakar, ister götünü siler, ister salamuraya yatırır size ne. Sizin borç verdiğiniz parayı hibe ediyor sanki. Ülkelerin petrol rezervleri için terazinin diğer kefesine yüzbinlerce insanın kanını koymaktan çekinmeyen Amerika'ya, gidip de spor olsun diye yüzmilyonlarca dolar verip avrupadan futbol takımı satın alan kokuşmuş araplara, Somalide açlıktan kırılan insanlara eziyet eden lokal zorbalara, yardım paralarını görünce ağzı sulanabilecek iğrenç insanlara inat 1 çocuk 1 gün daha yaşasın benim için yeterli (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Wispy said: İnsanların yaptığı yardımlar yine rahatsız etmiş bazılarını Yine de haklı bir yönü var bu eleştirilerin. Bu bağış kampanyaları geçici gıda yardımları yerine kalıcı tarım, hayvancılık vs projeleri için yapılmalı mümkün olduğunca. said: Ülkelerin petrol rezervleri için terazinin diğer kefesine yüzbinlerce insanın kanını koymaktan çekinmeyen Amerika'ya, gidip de spor olsun diye yüzmilyonlarca dolar verip avrupadan futbol takımı satın alan kokuşmuş araplara, Somalide açlıktan kırılan insanlara eziyet eden lokal zorbalara, yardım paralarını görünce ağzı sulanabilecek iğrenç insanlara inat 1 çocuk 1 gün daha yaşasın benim için yeterli Üzgünüm ama adamların istediği de bu zaten. Ordaki insanların hep böyle hayat ile ölüm arasında fakir ve güçsüz bir halk olarak kalması. Adamların baya işine geliyor insanların gıda yardımı yapıp görevini yerine getirdiğini düşünmesi. Böylece kalıcı projeler için sponsor, fon bağış vs arayan gruplar yeterli desteği elde edemiyor. İnsanlar tabi ki geleceği kesin belirli olmayan bir projeye yardım etmek yerine daha somut olan gıda yardımını yapmayı tercih ediyor. Tabi ki gıda yardımı yapmak faydasız/kötü bir hareket değil hatta dediğim gibi daha uzun soluklu projeler hayata geçirilene kadar oldukça gerekli bile. Ama bunun yetersiz olduğunu ve sizin sayıp sövdüğünüz o grupların bile bu gıda yardımı işi içersinde olduğunu unutmayın. Gıda yardımı ile vicdanınızı uyuşturursanız hata edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 yardım yapıcaksanız hercekten water.org dur Médecins Sans Frontières dır, alt yapı yaratan uzun süreli planlar yapan yerlere bağış yapın. bi günlük 3 günlük 5 günlük 1 aylık yiyicekler hayat kurtulmuyor. bir köyün yerleşkenin ihtiyacı olan suyu cıkarabilmesi, yerleşmiş ve imkanları artan sağlık kamplarına ulaşabilmesi daha önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 ben de bilmiyordum water.org'u şimdi biraz baktım güzel bir organizasyona benziyor. bir de projeler var ama hayata geçiremiyorlar diyorlardı bakın işte adamlar gidip kuyuyu kazıyor patır patır http://water.org/projects/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 yardım mı yapmak istiyorsunuz?? www.hungersite.com bu adamlar geçen hafta kızılay başkanına istifa ettirdiler , hay allah niye acaba tam somali yardım kampanyası öncesi böyle bir şey yapıldı??? acaba istifa eden başkanın bazı kimselere o paraları cukkalatmayacak olması olamaz mı sebep? yeni bir deniz fenerine göz yummayacak olmasıydı , hemen kampanya öncesinde de istifa ettirdiler. ha burda romantik romantik takılan arkadaşlara da şunu söyleyelim ,somalinin bu kadar sefalet ve açlık çekmesinin sebebi kuraklık zart zurt değil arkadaşlar. adamların yeraltı kaynakları o kadar önemli ki bu kaynakların o bölgenin halkı tarafından kullanılmaması lazım. açlıkla uğraşan bir halk zaten neyi nasıl kullansın ki?? somalide ki sınıf farklılığı turkiyedekinden bile fazla. ya şirketlerin o ülkeyi sömürmesine izin veren zengin politikacilar ve iş adamları ya da böyle fakirler. ha bu arada üst taraflarda yeşil sermayenin paraya ihtiyacı yok ki niye böyle bir şey yapılsın demiş. bugün soros'un veya steve jobs'un çok mu paraya ihtiyacı var da ikisinin de bir gözü toprağa bakıyor olmasına karşı hala bok gibi para kovalıyorlar. kaldı ki o kesimde de zengin olmayanlar da aradan voliyi vurup daha legal işlere atlama peşindeler emin olun. yardım yapmak istiyorsanız hungersite'ı kullanın veya unicef'i kullanın. kısaca çok daha gelişmiş örgütlere bağış yapın madem vicdanınızı rahatlatacaksınız. hatta kızılhaç bile olur. sonuçta denetlenebilir veya denetlenen kuruluşlar yapın yardımınızı ki işe yarasın. Türkiye'de şu an hangi kurumun tarafsız ve tam olarak denetlendiğine inanabilirsiniz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2011 benim duyduğum kılıçdaroğlu "biz de gelmek isteriz" deyince "tabi efenim yardımcı oluruz" demesi. başpadişah da "lan sen muhalefete nasıl destek verirsin, ver dilekçeyi" demişmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1061623&Date=28.08.2011&CategoryID=77 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar