Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyanın en şanssız adamının başına gelen son epic olay...

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Geçmiş olsun. Bu saatten sonra başka üni de zor gözüküyor, ama vizen çıkmış her şey hazırsa bi son çare zorlayabilirsin.

Aklıma şu hat reklamı geldi "yine mi bize Göteborg çıktı" diyen, aynı hesap Göttingen'e gitmeye çalışırken Göttingen olmuşsun espirisinin yapılmamış olmasını kınıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Dava acacagin kisi/kurum durumdan sorumlu olup seni yanlis yonlendiren ve gorevini yapmayan kimse o. Ha sorumlusu yoksa ve sen kimseden yazili teminat vb almadi isen zor tabi.

Bu sorun sen basvurmadan once var miymis?
Sen basvurduktan sonra ortaya cikti ise bunu alman uni marmaraya bildirmis mi?
Bildirmis ise marmara'dan neden biz bilmiyoruz yaniti aliyorsun? Nasi bilmezler? Oyle ufak bir sorundan oturu iliskileri koparmazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

@Dynamick, elimde kabul mektubum bile var, hatta bugün gidip sırf gıcıklık olsun diye konsolosluğa yazılmış burs yazılarımı bile aldım ofisten.

Bugün Bahçeşehir - Bahçelievler - Göztepe - Bahçelievler - Bahçeşehir yaparak, yolda 10 civarı insanla bir yandan da telefonla konuşarak ne olup bittiğini anlamaya çalıştım;

- Göttingendeki okul yalnızca onların ekonomi fakültelerine başvuranlara yapmış bu salaklığı, çünkü sadece ekonomi fakültesiyle ilişik kesmişler, tabii bir tek ben vardım ekonomi fakültesinden ders alacak, bana patladı.
- Üniversitemdeki hiç kimsenin o mailden haberi yok.
- Koordinatörüm bana gelen mailin Almanya'dan geldiğini anlamamış, adam şok oldu.
- Almanya'ya yazdığım hiç bir mail'e cevap vermediler, dün gece başka bir arkadaşımın yazdığı mail'e ise cevap geldi öğlende hemen. Adamlar direk ignorelamışlar.
- Erasmus Ofisinde kimse ingilizce bilmiyor, maili çeviremediler, forwardladığım maili adamlara ben tercüme ettim.
- Daha sonra Bahçelievlere geri döndüm, 3 tane açık kontenjan varmış, bir tanesine yerleştirmeye çalışırız dedi koordinatörüm, güz dönemi olmazsa bile baharda gidebileceğim herhalde.
...

İşin vahim yanı Türkiye'deki tez danışmanım da yurtdışına gideceği için tez danışmanım değişmişti ama hala kim olduğunu söylemiyorlardı, bugün okula gittiğimde onu da öğrendim gidip olası hocaları yoklayarak, çalışmak istediğim konuyla alakasız ama benimle ilgilenecek birisine denk gelmişim, sanırım sonbaharda Türkiye'de olursam Monte Carlo Sim. ya da Selectivity Bias üzerine çalışacağım, bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll-- said:

- Erasmus Ofisinde kimse ingilizce bilmiyor, maili çeviremediler, forwardladığım maili adamlara ben tercüme ettim.

Şaka gibi yav.
Devlet üniversiteleri hakkaten yalan. Ben çok karşıydım vakıf üniversitesi olayına fakat son 2 senedir 180 derece falan döndü düşüncelerim bu konuda. Eskaza ilerde çocuğum felan olursa (wut½$#) direkt fon oluşturup üniversite parası biriktircem velete doğar doğmaz, ilerde her ihtimale karşı. :/
Sosyal ağlarda paylaş

Ben direk yurtdışına yollayacağım, vaktiyle Almanya'ya gitme şansım falan vardı Abitur alıp, gitmedim, halt ettim.

Gerçi şu 100 yıllık iş bilmez memur tayfasını bir kazısalar koltuklarından, işler çok değişecek. Bahçelievler göt kadar olduğundan prof.larla dekanla vs. hep iç içe olduk, hayatımda bir kez ters laflarını duymadım adamların, hep tahammüllüydüler ama memurlarla ettiğim kavganın, tartışmanın, maaruz kaldığım lafların haddi hesabı yoktur herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

abi cok kötü olmuş. gelişmeleri bildir bize

+

DynamicK said:

Dava ac, kazan, magduriyetini karsilasinlar.

+

"I really regret not being able to give you any other positive answer. I hope that you will not be too sad that we can not accept you as an Erasmus student."

bu ne demek abi? adamın çabalarıyla, hayatıyla oynayıp böyle salakca bir mesaj atmak olabilir mi? bir yerlerde hata var abi bariz ve sana patlamaması lazım bunun bence. Ha okula bile gidemesen dediğim gibi aç dava bişeyler yap elinde kanıtlar falan varken. bir de çok sonraya bırakma arada kaynayıp gitmesin. Mahkeme de ne gelmedin erkenden hede hödö demesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce 3 gündür üniversitelerindeki her adama mail göndermemin faydasını gördüm sanırım,

Faculty of Economics değil Instute of Social Sciences'ten olduğumu anlattğım ilk ve en mantıklı mailime cevap verdi adam 3 gün sonra...

Eğer koordinatörüm social sciences'tan olduğumu onaylarsa ve ben social sciences'ten seçtiğim dersleri adama scanlersem hallolacak işim. Tek sıkıntım tez işlerimin çorba olması olacak.

Tüm şu olay Marmara'da ekonomi yüksek lisans dersleri sosyal bilimler enstitüsünde açılırken istediğim programın adamların ekonomi fakültesinde olmasından ve ekonomi fakültelerinin ilişkilerini kesmelerinden kaynaklandı, çok güzel.

Şimdi perşembe günkü vize randevuma kadar tüm bu işleri halletmem gerekiyor, keşke cuma günü cevap verebilseydi şu adam mailime.
Sosyal ağlarda paylaş

Of fenalık geldi, adam mail attı pazartesi günü sosyal bilimler enstitüsünde okuduğunu gösteren bir yazı yazsın danışmanın ve learning agreement doldur ilgili alanda diye;

-Adamların sosyal bilimler enstitüsünde benim alanımda dersler yok, benim alanımdaki dersler matematik enstitüsünde;
-Bunu adama anlatan oradan ders alıp alamayacağımı soran bir mail attım cevap yok;
-Danışmanımla ders seçmiştik, daha sonra learning agreement doldurup yolladım istediği gibi, 2 gündür ne hocayı bulabiliyorum ne de mailime geri dönen oldu;
-Bugün vize için almancaya tercüme ettirdiğim sosyal bilimler enstitüsü öğrencisi olduğumu belirten öğrenci belgesini scanleyip Almanya'ya yolladım, yine ses yok;

Ve ben yarın vize görüşmesine gideceğim...

İşin komik yanı sabah seyahat sigortası çıkartmaya gittim, onda da cinslik olmasın diye 90 günlük yaptırdım, zaten ucuz bir şey diye, adamlar vize başvurusunda schengen ülkelerinde geçerlidir diye belirtilmesini istemiş, benim sigortam Amerika, Kanada ve Japonya hariç tüm dünyada geçerlidir şeklinde, kafama bu takıldı, gerçi p.tesine kadar düzeltme yapabilirsin dediler bankada sigortayı yaptırırken ama bakalım.

Bir de bankada aklımı kaybediyordum sabah; Euro cinsinden ödeme yapacaksınız dediler, 77 lira 30 euro yapıyormuş, yaptırdık komisyon aldılar 2 lira da, sonra bir terslik oldu, euroyu bozdurun TL yaptırın öyle ödeme yapın 66 lira ödeyeceksiniz dediler, euroyu bozdururken yine komisyon aldılar, "sizin hatanız niye komisyon alıyorsunuz 2.ye" dedim yapabileceğimiz bir şey yok dediler. HA TABİİ BUNLAR OLURKEN DE KİMLİK KARTIMI TARATMAYA ÇALIŞTIKLARI TARAYICI BOZULDU VE 2 (İKİ) TANE TARAYICI DEĞİŞTİRDİLER OLAYI HALLEDENE KADAR, tabii arkamda sırası gelmediği için hamile müşteri temsilcisiyle kavga etmeye başlayan danayı saymıyorum bile.

Sonra diyorlar ki şanssızım diyorsun, ulan şanssız olmasam niye şanssızım diyim. Elimi neye atsam kuruyor anasını satayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada dün vizeye başvurmuştum bugün gelmiş ama 90 günlük vize vermişler ne alakaysa, 6 aylık istemiştim saçma olmuş.

Şimdi bir kaç site karıştırdım da 90 gün veriyorlarmış direk, sonra almanyada uzatmak gerekiyormuş, 90 gün üstü vize vermek istediklerinde vize verme süreci 3 hafta üzerine falan çıkıyormuş. Artık şu okul işindeki problem çözülür de gidersem orada halladerim neyse.

Tek sıkıntı kaldı o da okulun buyur gel diye mail atması.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...