cetintas Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 bir kedi gördüm sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mithat bu örneğinden yola çıkarak ateist bir toplum olunca uygarlık zirvesinde mi yaşadığını görücez ? Din uygarlığın gelişmesine engel teşkil etmiyorsa ondan sonraki gelişim toplumun kendi şartlarıyla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 daha önce tartışılmış olabilir her sayfaya bakmadım ama; din değil de dini kötüye kullanan ve o kötüye kullananları farketmeden koyun koyun onlara,ve dediklerine hiç düşünmeden sorgulamadan inananlar uygarlığı geriye götürür. yoksa bir şeye inanmak değildir medeniyetlerin sonu olan. gene de eveti işaretledim,daha uygun bi şık bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 sana uygun olan şık nasıl olmalıydı peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 din değilde dini klötüye kullanan falan filan diyor ee yani din direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 futbol daha çok götürüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 şekere yatırım yapılmalı bu sene fiyatlar artacak demedi demeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 din olmasa herkes tuttuğunu severdi arkadaşlar mantıklı olun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Abi şöyle bir durum var , insan fanatikleşmeye ve dogmalarla yaşamaya meyilliyken , basit ideolojileri bile saplantı haline getiriyorken bide söz konusu din gibi insanın kesin cevaplıyamıyacağı soruları içeren bir konu olunca daha da muhafazakarlaşıyor ve gelişimi yavaşlıyor.Bu noktada gerçekten din mi buna etken yoksa zeperin de dediği gibi böyle olmaya müsait insan mı.Yoksa sadece din değil her türlü düşünce sistemi de skolastik bir hal aldığında uygarlığı geriye götürebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 yoo bence öyle değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Avrupa hristiyanlıkla karanlık bir devirden geçerken, doğuda islam zamanında çok büyük bilimsel gelişmeler olmuştur,AL battani, Farabi ve tabi en bilinen İbni Sina...korkunç bir gelişme hem de,özellikle de astronomi de.Üstelik daha şaşırtıcı olan halifelerin bu tür çalışmalara büyük yatırım yapmış olmaları, maddi oalrak desteklemişler özellikle eski yunan kitapalrının arapçaya çevirilmesi için.Arabistandan bahsediyruz, islamın doğduğu yer ve bunu yapmış adamlar.O baştaki kişiyle alakalı bir şey.O yüzden din değil de ben din sömürücülerine sövüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Ya hep o endüstri hep o matbaanın bize geç gelmesi falan ah ah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 abi 'bak islam zamanında neymişşş,biz avrupanın kökünü kazıtırmışız da bla bla geyiği çevirmiyorum.' sonuçta avrupanın bir adım öne geçmesi bazı dini ön yargılardan kurtulması,doğunun ilmini alıp ilerlemesi, doğunu ise osmanlı gibi kör bir imparatorlukla baş başa kalarak teknolojiye falan veda etmesi... verdiğim örnek sadece din varken de bilim olmuş. ama sayıları az. hatta bbc'nin science and islam belgeseli var çok güzeldi,tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 namaz saatlerini dogru hesapliyalim diye saat bazli ibadet sistemi yerine oynak gunes ve gezegenleri izleyip astronomi ile kafayi cizmelerinimi anlatiyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 dünyanın yarıçapını bir dağın yüksekliğinden ve ufuk çizgisinin açısından hesaplamanın namaz saatlerinle bir ilgisi yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Viktor said: namaz saatlerini dogru hesapliyalim diye saat bazli ibadet sistemi yerine oynak gunes ve gezegenleri izleyip astronomi ile kafayi cizmelerinimi anlatiyor :p hadi o zaman namaz içindi, şimdi niye milyarları uzaya yolluyorlar? uzay olm bu boru değil. tesadüfün böylesi derler, said: It is not Turkey it is and always was the Jews. Let us not forget that Hitler himself was a Jew under his own Laws. This is just another move for world destruction, i.e. Lucifer’s great plan to destroy the world. Why? God = Alien. And it is the Anunaki Race Anu= the Sun = the children of the Sun. Time to wake up and destroy the Freemasons for they are behind all this. Time to wake up because they have no power over us if we say NO! Time to wake up and realize that all Governments are Jewish Freemason Pawns. But their power is nothing compared with our power. Let’s change this world for good. israil gerginliği ile ilgili gavur sitelerine bakarken bunu okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Ateistler için Din diye bi kitap çıkmış onu okuyun. /thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 din lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 İslam uygarlıklarının bilim çağı ile Arabistan'ın bir ilgisi yok, Müslümanlar bilimsel atılımı Arabistan'dan çıkıp Roma, Pers ve Hint topraklarına ulaşıp onların kaynaklarından faydalanınca yaşadı. Arabistanlılar'ın fetih yapmak dışında bu sürece bir katkısı olmadığı gibi hayrını gördüklerini de söyleyemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 İslam ve bilim. Böyle söylendiğinde beni güldürüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 tarihsel olarak o kadar komik değil diğer dallar tartışılır ama tıbbi bilimlerde one man show yaptığımız yaptıkları bir gerçek mesela. aslında astronomide de var baya ama Avrupada da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 neler neler demek istiyorum da saygımdan demiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Tarihsel, coğrafi, psikolojik, felsefi, edebi, insani... Ben komik buluyorum. Hele "hör şöyün sırrı KUR'AN-I KERİM'de var üşte" diyerek çıkıp sure-ayet numaralarından mana çıkartmaya çalışan adamlar var ya. Onlar zaten muhteşemler ve bu işten ne güzel de ekmek yiyorlar. Şimdi en son bir tanesi çok moda, Yaşar Nuri ile birlikte program yapmaya başlamış. Hee, yanlış anlaşılmasın, ben Türk'üm, 20 küsür sene Müslüman olarak yaşadım, ibadetimi de yerine getirdim, neticede kendi ülkemde yaygın olan din İslamiyet olduğu için ondan örnek veriyorum. Sanılmasın ki İsevilik ya da Musevilik için farklı düşüncelerim var. Onlar da bilim ile yan yana anılma komedisinde İslam ile yarışırlar. Bazı arkadaşlar günümüzün modern(ne demekse)batı dünyasının ulaştığı kültürel-ekonomik ve bilimsel düzeyin o ülkelerin dinleri ile ilgili olduğunu sanıyorlar ama yanılıyorlar. İlgisi yok. Adamlar yüzlerce yıl birbirlerini boğazlamışlar katolik-protestan-ortodoks diye. Neticede iktidar sahipleri kiliseyi iktidardan def etmişler ve ondan sonra bilimde ve ilimde adamlar almış başlarını yürümüşler. Yoksa evinde kızılcık şerbeti yapan kadınları cadı diye yakmışlar cayır cayır yüzlerce yıl papazlar. Neyse. Öyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 hangi uygarlığı diye sormak lazım. mesela kureyş kabilesinin -500'lü yıllardan beri yaşadığı uygarlığı fazlasıyla ileri götürmüştür. 1500 seviyesine falan ancak avrupayı da ortaçağa kilitlemiştir. onlar da 1500 yılına geldiklerine uzun süre bu yılda beklemişlerdir. üzerlerindeki ölü toprağını attıklarında 1600den yılları yazmaya devam etmişlerdir. demekki dinler taş çatlasa 1500 yılına ait, outdated bir popüler kültür ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 abişu zamanda din üzerinde düsünülmesi ciddiye alınması gereken son şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar