Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5.1 ses sis.kurmak istiyorum yardımlar buraya

umutsavaci

Öne çıkan mesajlar

merhaba ben bilgisayara 5.1 sistem kurmanın vaktinin gelşdiğine karar verdim (geçte olsa). şimdi ses kartı olarak creative soundblaster live almayı düşünüyom arkadaştan ucuza veriyo 2. el 30 milyon mu ne. şimdi hoparlör olarak ta creative 5200 düşündüm ama o 170 milyon sonrada vestele bir girdim oda ne karşımda bu var http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17750&productid=evvestelht728dt
bunun fiyatına baktım burdaki fiyattan almıcam ben bunu da bi tanıdık aracılığıyla 190-200 e falan belki daha düşük bi fiyata alacam şimdi ben bu alate döndüm sizce nasıl bilgisayar için fazla kaçmaz demi gerçi benim bilgisayar koskoca salonda duruyo .
birde bunu http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17650&productid=evvestelav2000 gördüm ama bunda aux falan yok gibi bilgisayara bağlama imkanı olamayabilir heralde (manual'inde göremedim)
*sonra pati'de bi arama yaptım bazı şeyler var yok subwoofer çalışmıyo yok centerdan ses alamıyom gibi sorunlar okudum bunlar genel mi yoksa sadece o kişilerde olan bi sorunmuydu
*sonra ben winampta müziğimi dinlerken 6 kanaldanda ses alabilcekmiyim acaba yoksa 2+1 mi olacak sistem
biraz fazla soru sordum ama ..[signature][hline]...:::Married With Children:::...

[Bu mesaj umutsavaci tarafından 20 Eylül 2004 10:18 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

orda bazı sorunlar çıkmış olabilir.
büyük ihtimalle yanlış bağlantılardan kaynaklıdır. hoparlör sisteminde sorun olmaz. ha hoparlör bozuksa zaten değiştirirler..

sb live + creative 5200 ucuz bir 5.1 çözümü. Bilgisayar için o koca hoparlörler gereksiz.

winampta 5.1 ses alamassın, stereo olduğundan 2.0 ses verir.
bazı mp3ler 5.1 destekliyor. ama onlar da mp3 pro mu ne öyle birşey.
Ha bi de ac3codecli dvdrip divx filmler 5.1 ses desteği varmış ama deneme imkanım olmadı.[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

2 yıl boyunca jazz 800w pmpo 5+1 kullandım. çok dandikti. 40 dolar mıydı neydi aldığımda.

3 ay sonra arkadaki ufak satellite denen hoparlörlerden biri bozuldu. tamir ettirmeye bile kasamadım çünkü arkadan gelen sesler hiç de tatmin edici değildi. hatta ben bozulduğunu arkadaşım "niye bundan ses gelmiyo" dediğinde öğrendim. kim bilir ne kadar önce bozulmuştu.

şimdi windows'ta her tür uygulamada subwoofer, ön 2 küçük hoparlör ve arka küçük 2 hoparlör olmak üzere 4+1 ses alabiliyordum. ama gelen ses stereo geliyor tabii ki. yani ön arka farketmiyor, sadece sağ sol. subwoofer da iyi bas veriyor. winamp ya da normal windows ses efektleri falan farketmiyor.

ama ses kartının test programındaki test seçeneğine basınca. center dahil her taraftan ses geldiğini görüyorsun. zaten subwoofer her zaman çalışıyor (en azından bende çalışıyordu). ses sadece arkadan gelsede, her taraftan gelse de subwoofer ses verir. onun amacı sesin basını ve kalitesini arttırmak, sesin yönüyle vs ilgisi yok.

5+1'in tamamen kullanılabildiği yerler ise dvd'ler, özel bir yöntemle (bilmiyorum adını bone'un yazdığı olabilir) rip edilmiş divx'ler ve bazı kısıtlı eax destekli oyunlarla kısıtlıydı.

onun dışında center'dan ses alamıyordum. yani ses sistemini kullandığım toplam zamanları hesaplasak, 1/100 oranında center kullanmışımdır. ha istemediğimden değil, desteklemediğinden. o yüzden çok film izlemiyorsan 4+1 yeterli olacaktır derim. ama uzun zamandır 5+1 kullanmıyorum, yeni oyunlar/programlar artık daha sık destekliyor olabilir.

winamp dinlerken sadece 2 küçük hoparlörden ses gelir diye bir şey yok sonuç olarak. ben subwoofer + 4 hoparlörden ses alıyordum ve süperdi açıkcası. yani o fiyata göre süperdi. ;)[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

5+1 alırken odanın boyutundan, neye bağlıyacağına kadar her şey önemli.

eğer müzik dinleyeceksen kaliteli bir müzik seti kaliteli bir 5+1 den daha iyi ses verir. örnek olarak philips mx 5700 ses sisteminde müzik dinledikten sonra bu ne lan deyip hemen ardından dvd izleyip bu sete tapılır diyebilirsin.

sistem alırken satıcıya ki büyük bir yerden alırsan sana daha çok yardımcı olurlar sormalısın müzikteki ve filmdeki performansını.

eğer çoğunlukla müzik dinliyorsan technics den veya sony den amfi ve kolon alırsan daha çok memnun kalırsın.

neden dersen. 5+1 ler filmlerdeki özel efektleri çıkarmak için yapılmışlardır. hatta bu özellik için filminde 5+1 olması gerekir. yane vcd izliyorsan pek bir işine yaramaz. mp3 lerde zaten bu geyik yok. varsa da ben bilmiyorum. mp3 lerdeki her sesi vermez sana. müzik kulağın varsa bunu daha iyi anlarsın. çok ses çıkar her yerde hoparlor olduğu için güzel bir ortam olur gelen arkadaşlarına bak daha yarısını bile açamadım dersin. ölee seviyorsan al derim. ama dediğim gibi amacın çok önemli.

sinema salonlarındaki sistemde müzik dinledin mi? dinleme : )[signature][hline]Si quis vis pacem, para bellum
Sosyal ağlarda paylaş

hepsiburada.com'da creative 4400 4+1 hakkında onlarca yorum var. bunların onda dokuzu pozitif. sesi ya da bası aşırı açmadıkça mükemmel bir ses kalitesi verdiği yazıyor. fiyatı da epey uygun. denemeden karar vermem ama sanırım ben de bundan alcam. hatta 2+1 bile alabilirim belki. yeni taşınıyorum da.. odanın durumuna bağlı. duvara delik açamam, arkada rahat koycak yer olması lazım. yoksa arkaya hoparlör koycam diye şebeklik yapmanın alemi yok. rahat olmalı oda. :p[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

bende philips'in 2+1 i vardı ama basslar yetersiz kalıyo diye değiştirme eğilmine gidiyorum ben
kullanacağım alan 30-40m2 falan var
ya sonuçta bende isterim sony nin falan stereo kolonu olsun ama çok pahalılar özelliklede anfi ile .ben çoğunlukla bu sistemle bilgisayara bağlayıp ta müzik dinleyeceğim ama dediğimiz müzik setleri ve kolonlar pahalı olunca bende böyle bir çizgi (5.1) izlemeye karar verdim[signature][hline]...:::Married With Children:::...

[Bu mesaj umutsavaci tarafından 21 Eylül 2004 09:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi hoş ses verir de, subwoofer yok bunda. değil bass tiz ayarı, sesi açıp kapayacak bir ayar düğmesi bile yok yanılmıyorsam. ayrıca bir subwoofer alman gerekebilir. pek anlamıyorum gerçi ben.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

bunda yan tarafında towerlar da subwoofer var yan altta ha ama nekadar iyi onu bilemicem henüz dinleyemedim ama ilerde para olursa subwoofer alırım bunda açma kapama olayı olmıcak. buna ayriyetten anfi .alacam ondan olacak kontroller. http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=IF6T7YOXC0B410ZYWCRD anfi de bu ama bunu almam belki sony falan alırım[signature][hline]...:::Married With Children:::...

[Bu mesaj umutsavaci tarafından 24 Eylül 2004 13:49 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj umutsavaci tarafından 24 Eylül 2004 13:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o boyda aletlerde adam gibi subwoofer vardır herhalde de, bunun alıp üstüne ayrı amfi alırsan epey para saymış olcaksın. o fiyata daha iyi alternatifler olabilir büyük ihtimalle. araştırmak lazım. ucuz bi amfi bulursan neyse..

bence senin o ilk mesajında yazdığın vestel beyaz set çok iyi. hem fiyat hem çıkış gücü olarak. hepsiburada.com'daki yorumları oku. kullanıp yorum yapan herkes memnun. dedikleri gibi görünüşü de çok şık. hele salona koycaksan görünüş de önemli bence. vestel olmasından kaynaklı olarak fiyatı da çok uygun. uzaktan kumanda falan.. süper.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi vestel de iyi de birçok kişi tarafından müzik dinlemek için 5.1 sistemlerin çok kullanışlı olmadığı söylendi stereo sistemler daha iyiymiş bu iş için. ha tabi bana satsalar bunun 2 tower ını onlarıda alırdım ama ayrıca satılmadığı için bunları 5 parçayı da da alacam haliyle
birde fiyat bakımından ben bunu bir kere alıp yıllarca adam gibi kullanmak istiyorum o yüzden keseyi biraz açacağım artık ama sony ler falan var onlar çok pahalı (henüz kese o kadar açılamıyo ). açılma ihtimali olursa sony lerin iyi bas veren bi sistemini düşünebilirim şimdilik sony ve türevleri hayal[signature][hline]...:::Married With Children:::...

[Bu mesaj umutsavaci tarafından 24 Eylül 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kişiden kişiye değişiyor tabii. ben 2 yıl boyunca 40 dolara almış olduğum 800w pmpo jazz 5+1 sistemi kullandım. tamam dandikti, bir speaker hemen bozuldu falan ama yine de bana göre gayet tatmin edici bir ses veriyordu. gerek bass, gerek tizler yerindeydi. ki senin yazdığın sistemler benim kullanmış olduğumun 5 katıdır herhalde.

2+1 müzik için 5+1'den daha iyidir denmesinin sebebi şu. başka bir konuda daha ayrıntılı yazmıştım. diyelik 200 doların var. 100 dolar ile alacağın 2+1 sallıyorum 25w subwoofer ve 15w'lık speaker'lardan oluşacak. ama 100 dolara alacağın 5+1 15w'lık bir subwoofer ve 10w'lık spearler'lardan oluşacak.

toplam w'a bakarsak ikisi de aşağı yukarı eşit çıkıyor. hatta toplamda 5+1 geçecektir büyük ihtimalle. ama toplamdan çok tek tek güçleri de çok önemli. örnek için değerleri abartıp şöyle düşün, 100w'lık bir speaker'ın yerini 10w'lık 10 tane speaker ile kapatabilir misin? ne kadar güçlüyse, müziği o kadar içinde hissedersin. sesi çok açman gerekmiyor. o yüzden aynı fiyata alacağın 2+1 ve 5+1 arasında böyle bir fark oluşuyor.

ben yine de yerim olsa 5+1'i tercih ederim. her amaçta iyi sonuç veriyor.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Eylül 2004 18:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ha ayriyetten unuttuğum bi konuya değindin benim bilgisayarın yanlarında o vestelin satellite lerini koyacak yerim yok bi yanımda monitörün yanında vi 30*25 boyutlarında bi radyo kaset çalar var onun üstüne koymam gerekçek o da hoş görünmücek bi acayip olcak[signature][hline]...:::Married With Children:::...
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de o satellite'ları illa monitörün yanına yerleştirmen şart değil. hatta arada bir metre falan olursa daha bi güzel olur. sağ sol satellite'ler birbirinden ne kadar uzak olursa stereo o kadar net olur. uzak olmalarının tek dezavantajı, sesi biraz daha fazla açman gerekmesi, bu da komşulara biraz daha fazla rahatsızlık demektir eheh. 2 metreye kadar uzağa konulabilir hatta bence. yeter ki sağ ve sol tarafın uzaklıkları eşit olsun (gerçi olmasa bile windows'tan sağ sol dengesini ayarlayarak düzeltilebilir ama yine de ilk tercih olmaz tabii ki).[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...