Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Is hayati ne kadar da kotuymus

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Gangren said:

Ohoo, daha neler var :p

Rahatsız çalışma arkadaşları, ego-whore departman yöneticileri, menstürasyon dönemindeki dengesiz bayan çalışanlar, her seferinde kriz yaratan rapor & audit dönemleri, en ufak finansal krizde yaşanan "acaba bizi de etkiler mi?" furyası, teğet geçmeyen krizlerde maaş ödemelerinin gecikmesi, karlı & yağmurlu günlerde akşam eve dönerken trafiğin kapanması, vs.

İlla moralinizi bozacaksanız, biraz sabredin!

Çok doğru.

Zaten dengeli bayan çalışan yoktur.
Adet öncesi,adet dönemi ve adet sonrası bayan çalışanlar vardır.
Zaten yöneticilik genel olarak yalamak ve yalatma ihtiyacı hissetmektir.Ayak kaydırmaca zaten en sevilen oyundur şirket içinde.Dedikodunun bini bir paradır.En huzurlu işlerden biri bu manada arabanın tepesinde satış-pazarlama veya atlayıp sıkça yurtiçi ve yurtdışı gezilen işlerdir ama onlarda da inanılmaz bir satış baskısı olduğu için çalışma ortamının huzursuzluğundan yırtarken beyninin içi 24 saat huzursuz olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Rahatsız çalışma arkadaşları, ego-whore departman yöneticileri, menstürasyon dönemindeki dengesiz bayan çalışanlar, her seferinde kriz yaratan rapor & audit dönemleri, en ufak finansal krizde yaşanan "acaba bizi de etkiler mi?" furyası, teğet geçmeyen krizlerde maaş ödemelerinin gecikmesi, karlı & yağmurlu günlerde akşam eve dönerken trafiğin kapanması, vs.

ozel sektor sucks.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

blabla

Gangren said:

Çok doğru.

Zaten dengeli bayan çalışan yoktur.
Adet öncesi,adet dönemi ve adet sonrası bayan çalışanlar vardır.
Zaten yöneticilik genel olarak yalamak ve yalatma ihtiyacı hissetmektir.Ayak kaydırmaca zaten en sevilen oyundur şirket içinde.Dedikodunun bini bir paradır.En huzurlu işlerden biri bu manada arabanın tepesinde satış-pazarlama veya atlayıp sıkça yurtiçi ve yurtdışı gezilen işlerdir ama onlarda da inanılmaz bir satış baskısı olduğu için çalışma ortamının huzursuzluğundan yırtarken beyninin içi 24 saat huzursuz olur.

Kadın müdürün mü vardı abi? :D
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Akademi eglenceli. Cok daha ozgursun ve ayrica yapacagin isi spesifik olarak secme sansin var. En azindan birileri gelip sana "onumuzdeki 3 ay sen bunu arastiricaksin" diyemiyor. Calisacagin konu uzerinde tek soz sahibi sensin.

hahahahahaha

bence sen asistanlarla oturup gırgır muhabbet ettiğin kadarıyla biliyosun ortamı, veya bi kere sormuşsundur birini henüz gelmedi demişlerdir OO KIYAK İŞ demişsindir falan

abi staja girdin iş hayatı koydu tamam soğuk duş aldın tecrübe edindin de

akademisyenliği daha az biliyosun bence :P
Sosyal ağlarda paylaş

neyse sadece dalga geçmeyeyim, olabilecek kötü yanlarını yazayım akademinin:

eğer türkiyedeysen, çok afilli vakıf ünilerini bilmiyorum, ama itü ve iü'de şöyle, hoca bi konu veriyor sana, artan zamanlarda tezini yetiştirmeye çalışıyosun, hoca tatile çıkarken sen bütünleme sınavlarını okuyosun, sisteme giriyosun, onun dışında her türlü yazışma, ayak-işi angarya vs bölüm sekreteriyle asistanlar arasında paslaşılıyor sürekli, sonra hoca gelip asistanına kızıyor tabi ki, ha rutin dışı çalışmak genelde günde 8-9-10-11-12 saat çalışmanın belirsiz olmasından geliyor, artan zamanda da işte kendi işini mi yaparsın uyur musun sen seç. tam çalışacak aralık bulursun öğrencinin biri gelir ehere mehere muhabbet başlatır, not dilenir falan.

ayrıca yaş 30 oluyor, süper über projelerde (türkiyede yok fazla) inanılmaz işler almıyorsanız arkadaşların en kötü 3k kazanırken sen hala 1500TL alıyosun. sektörle çok alakalı bölümse bile dışarı yaptığınız projelerde paranın yarıdan fazlasını okul kasası alıyor.

daha çok var da gelip asistanlar saysın.

ama bütün bunlara katlanıp ünvanlarını planlı alırsan kendini bir yere kanalize edersen, projelerin referansların iyiyse açarsın bi bilgi işletmesi (danışmanlık vs) para da kazanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbaren haklı.Şu an yardımcı doçent arkadaşım var Yıldız Teknik'te.İstifasını vermiş.Baskı ve zulmün haddi hesabı yok.Üstelik arkadaşım sadece işini yapmaya çalışan,siyasi görüşü ve dünya görüşünü işine kesinlikle karıştırmayan bir arkadaşım.Yan komuşumuz da özel bir üniversitenin dekan yardımcısı.Arada bir araya gelip iki tek atıyoruz,ağlamaklı oluyor çocuk.Çocuk dediğim 36 yaşında adam.Yani akademisyenlerin de çok sorunları olduğundan emin olabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

yalnız saati 20 dakka önceye kurup 5dk 5dk erteleye erteleye uyanmak iğrenç bişey hafta içi

bu dünyanın en büyük işkencesi işte sonsuza kadar böyle bi döngüye girdiğini düşün paso 5dk ileri alıyorsun saati sonunda da geç kalıyorsun ve kalkınca amk alt tarafı 15dk fazla uyuduk mal gibi 1 saat geç kaldık diyorsun kendine küfür ediyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

3 sene önce başladım çalışmaya 3 senedir hayatımla ilgili hiçbişi yapmadım gibi bişi. Bildiğin depresyon durumu
Sabah 7 de kalk işe git akşam 7 de dön. Zaten işten çıktığında hayattaki tek amacım günlük kıyafetleri çıkarıp pijamalarımı giymek oluyor. Sonra bişiler ye ondan sonra da bilgisayar başında ya da azıcık kitap oku zıbar. Rinse repeat. Haftasonu bazen hiç dışarı çıkmadığım oluyor dinlenme ayağına.

1 hafta tatilin hayaliyle 51 hafta çalışmak ne saçma şey ya
Sosyal ağlarda paylaş

Bitirdiğiniz bölüm yönetir iş hayatında. Kendi açımdan sabah 9 dan öğlen 3 e kadar bi süpermarketin üstkatında oturuyorum.Diploma çalışıyor yani türkçesi.
Saat 3'de çıkıp kendi kliniğime geçiyorum reprezant/gelen hastalar etc için filan.Akşam 7 gibi evdeyim öle işte.

Bölümü okurken çektiğim zorluğu unutamam.Diğer bölümlerdeki elemanların yata yata geçirdiği vize/final dönemleri filan oh wai diyosun. ama piyasaya çıktığında da rahatsın.

Sosyal ağlarda paylaş

akademi diyip sınıflandırmamak lazım. her yerde ayrı bir problem var. hedefi olan vakıf üniversitelerinde farklı, ticarethane tarzı özellerde farklı (özel dedim dikkat), eli yüzü düzgün devlet üniversitelerinde (bounituodtu) farklı, diğer devlet üniversitelerinde farklı.

4 kategorinin de avantajları dezavantajları var. yani o rahat, bu iyi, şu kötü dememek lazım. karaktere daha uygun alanlar falan var sadece. ben akademi bana daha uygun olur diye seçtim, yer yer pişman olduğum oluyor. yer yer de iyi ki seçmişim diyorum falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an kendi projemde çalışıyor olmama rağmen ne gecem belli ne gündüzüm. Ama zevkli iş, geçen yarışma yaptık, 250 mix, supermix başvurus geldi. Dinle babam dinle 1 hafta onun değerlendirmesi ile uğraştım. Bu yetmiyor bir de roman anlaşmam var. Tek kelime yazmadım 1 aydır, anlaşma bi tarafıma girecek az kaldı. İkisini bir arada götürmem lazım, nasıl götüreceksem.

Sevdiğiniz işleri yapınca da aslında çok fark etmiyor. Köle gibi çalışıyorsun her şartta.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Oncelikle okudugum bolumu seviyorum. Hatta cok seviyorum o yuzden muhtemelen akademisyen olacagim.

Yalniz piyasayi da gormek acisindan ufak bir sirkette staj yapiyorum. Daha ilk hafta sunu anladim: "IS HAYATI IGRENC".

*Sabah erken kalk-aksama kadar calis-aksam gec don-yorgunluktan erken siz* dongusu gercekten cekilecek gibi degil. Yani en azindan hic bana gore degilmis. Bana "haftada 40 saat calis ama istedigin saatte calis" gibisinden bir sistem lazimmis.

Is yerlerinin istedigimiz saatte calismamiza izin vermeyip hem uretkenligi dusurmesini hem de bize acinasi bir hayat yasatmalarini kiniyorum buradan. Umarim mesajim gerekli yerlere ulasir.

ahahah bu sana iş hayatının ne kadar kötü olduğunu mu hissettirdi :D
http://www.youtube.com/watch?v=T2HHcnbi2s4
Sosyal ağlarda paylaş

Valla her şirkette öyle değil, aha staj yaptığım yer, hesapta alman disiplini ama isteyen istediği gibi gelip gidiyor, ben konuştum her gün 10:12'de orada oluyorum mesela net. raadız.

alman sistemi işçiyi çok koruyor hacılar alman firmalarına girin.

ama şu oluyo hala
Wispy said:

3 sene önce başladım çalışmaya 3 senedir hayatımla ilgili hiçbişi yapmadım gibi bişi. Bildiğin depresyon durumu
Sabah 7 de kalk işe git akşam 7 de dön. Zaten işten çıktığında hayattaki tek amacım günlük kıyafetleri çıkarıp pijamalarımı giymek oluyor. Sonra bişiler ye ondan sonra da bilgisayar başında ya da azıcık kitap oku zıbar. Rinse repeat. Haftasonu bazen hiç dışarı çıkmadığım oluyor dinlenme ayağına.

1 hafta tatilin hayaliyle 51 hafta çalışmak ne saçma şey ya
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...