Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş seçin

reddiye

Öne çıkan mesajlar

Evet zaten köy olsun istiyorum çünkü hayvanlarım olcak :) kedim köpeğim hollanda lop tavşanım, mümkünse bir süs havuzunda balıklar :D
Ama tabi iş yerine de tek vasıtayla çok uzun sürmeyecek şekilde ulaşmam gerek.
Hangi köy bu nasıl gidilir ne kadar sürer kiralar nasıl kiralık eşyalı ev var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Karar değişikliği:
MMK ATAKAŞ firmasını seçtim, iskenderun. Rus demir çelik firması... Bursa' yı seçsem çok tatlı bir risk almış olcaktım. Belki çok çabuk yükselcektim, çok yüksek maaşım olacaktı belki avrupadaki kriz falan derken bir anda firma batacaktı (%90 yurtdışı proje yapan 12 kişilik bir firma) MMK Atakaş ise 2500 kişilik kurulum aşamasında bir çelik devi, rusyanın en büyük çelik üreticisi. Geleceği parlak duruyor (öte yandan başlangıç ücreti en düşük teklif) Bu arada 1500 tl yazmıştım başlangıç ama 1750 ye anlaştık. Ev kiram vs olmadığı için çok fark etmedi bursa ile.
Bir yanım heyecan arıyor tabi ama MMK Atakaşı reddetmek enayilik olacaktı. Yeni kurulan bakım bölümünde kaynak mühendisi olcam. Kaynak makinelerinin kurulumundan itibaren bulunacağım için önü çok açık gibi.
Keşke 1200 tl deselerdi of sıkıntı stres bastı
İşsiz olmak ne güzeldi valla dertlendim

Bir de derdim: iskenderuna takılıp kalmış hissetmek...
Sosyal ağlarda paylaş

reddiye said:

izmir de alanım dışında 2500 tl yılda 16 mayişe çalışabilirdim (geleceği, yükselmesi biraz sıkıntı)

istanbulda 2200 tl ye geleceği parlak yurtdışı projeleri yapıp yurtdışına gönderileceğim bir işte çalışabilirdim ki mesleğimi yapcaktım (geleceği çok açık, keyifli)

iskenderunda 6 ay 1500 sonrasında 3000 tl alıp rusyada eğitim görerek çalışcaktım (kurumsal firma)

öncelikle şunu aklından çıkarma 3 sene sonra edindiğin tecrübeyle daha iyi maaşla ya da daha iyi imkanlara sahip başka bir firmaya her zaman geçebilirsin, bir ekre girdiğin yede ömrün boyunca çalışacaksın diye bir şey yok

izmir seçeneği bu yönden iyi, 3 sene sonra baktın yükselemiyorsun o zaman daha iyi bir yere geçebilirsin keza 2500 tl den 16 maaş çok iyi ki aylık 3.300 gibi bir miktara geliyor bu

istanbul için yaşam kalitesi izmire göre düşük ki iskenderunlu biri olduğun için zaten istanbulu seçip seçmemek senin için daha kolay, uyuşturucu gibi memleket, eğer istanbulda doğmuşsan kolay kolay ayrılmak istemiyorsun. ama güzel yanı şu ki yurt dışı eğitim diyorlar, yurtdışı eğitimler seminerler her zaman cv de çok iyi durur, başka fırsatların açılmasına olanak verir.

iskenderun; kendi vatanın, neyin ne olduğunu biliyorsun, maaş iyi hatta canın sıkılana kadar ailenin yanında kalıp para biriktirebilirsin ki 6. aydan sornaki maaş ile rusyada eğitim görmek + yine tabii

bursa ve kayserini öyle aman aman bir artısı yoktu yorum bile yapmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

İyi etmişsin İskenderun'u seçerek, ne olursa olsun farklı bir şehre geçmenin zorlukları var, üstelik uluslararası bir firma hep kazandırır ve eğer ailenle yaşamaya devam edersen ev işleriyle bilmem ne uğraşmak, onlara para ve vakit ayırmak zorunda kalmayacaksın; kendine daha çok zaman ayırabileceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler bu arada
BabacumMostors said:

reddiye said:

izmir de alanım dışında 2500 tl yılda 16 mayişe çalışabilirdim (geleceği, yükselmesi biraz sıkıntı)

istanbulda 2200 tl ye geleceği parlak yurtdışı projeleri yapıp yurtdışına gönderileceğim bir işte çalışabilirdim ki mesleğimi yapcaktım (geleceği çok açık, keyifli)

iskenderunda 6 ay 1500 sonrasında 3000 tl alıp rusyada eğitim görerek çalışcaktım (kurumsal firma)

öncelikle şunu aklından çıkarma 3 sene sonra edindiğin tecrübeyle daha iyi maaşla ya da daha iyi imkanlara sahip başka bir firmaya her zaman geçebilirsin, bir ekre girdiğin yede ömrün boyunca çalışacaksın diye bir şey yok

şey var işte; izmirdeki firmada satın almada mühendis olcaktım yani 3 yıl sonra da 10 yıl sonra da satın almacısın artık...
Ama mesela 3 yıl sonra bir firmaya gidip demek ayrı

ya yoksa satın alma mı seçseydim :/ Bugün bir de avustralya firması eklendi andritz diye asd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...