Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş seçin

reddiye

Öne çıkan mesajlar

Düşünün ki 2 haftadır iş arayan bir yeni mezun mühendissiniz. Şu ana kadar cv gönderdiğiniz firmalardan dönenler şöyle;

izmir de alanım dışında 2500 tl yılda 16 mayişe çalışabilirdim (geleceği, yükselmesi biraz sıkıntı)

istanbulda 2200 tl ye geleceği parlak yurtdışı projeleri yapıp yurtdışına gönderileceğim bir işte çalışabilirdim ki mesleğimi yapcaktım (geleceği çok açık, keyifli)

bursa da mesleğimi yapıp 2300 tl kazanıp sistemin kurulumunda yer alacaktım (geleceği en açık, keyifli)

iskenderunda 6 ay 1500 sonrasında 3000 tl alıp rusyada eğitim görerek çalışcaktım (kurumsal firma)

kayseride abdullah gülün babasının firmasında çalışacaktım (abdullah gülün babasının firması)

Bir süredir böyle bir sıkıntım vardı hangisini seçsem diye, bugün kararımı verdim. Siz ne derdiniz ? Bu arada İskenderun' luyum.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

iskenderunda 6 ay sonra adamların sana 3kyı vereceğine dair bir garanti var mı? Ayak yapıyor öyle diyenlerin çoğu.

Dediğim gibi fazlasıyla kurumsal bir firma, ayrıca firma sahibi chelsea nin sahibi :)

7thBreath said:

ist'i seçerdim geleceği açık demişin.

Ama bursa en geleceği açık dedim ayrıca mayişi daha iyi

throine said:

ne mühendisi? inşaat ya da elektrik gibi duruyor ama sorayım dedim.

Kaynak mühendisi ve makine mühendisiyim
Sosyal ağlarda paylaş

reddiye said:

Myshkin said:

iskenderunda 6 ay sonra adamların sana 3kyı vereceğine dair bir garanti var mı? Ayak yapıyor öyle diyenlerin çoğu.

Dediğim gibi fazlasıyla kurumsal bir firma, ayrıca firma sahibi chelsea nin sahibi :)

throine said:

ne mühendisi? inşaat ya da elektrik gibi duruyor ama sorayım dedim.

Kaynak mühendisi ve makine mühendisiyim

Valla patronun oğlu konumunda olsan bile çok inanmamak lazım, benim ailemden-çevremden duyduğu mgördüğüm öyle.

kaynak ne kaynağı bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

argon kaynağı falan kullanabiliyor musun, lisans gerektirenleri falan, onu sormak istemiştim aslında.

Bir de Tr'de en çok aranan adam kaynak ustası-mühendisi değil mi şuanda? Abimin söylediği onların şirkette kaynak ustalarının baya 5-6k aldığı ama tabi bu adamlar baya başarılı adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

argon kaynağı falan kullanabiliyor musun, lisans gerektirenleri falan, onu sormak istemiştim aslında.

Ben kaynakçı değilim. Kullanabiliyorum ama değilim :) Bahsettiğin EN 287-1 çelik kaynakçısı sertifikası. Bizimki kaynak mühendisliği, kaynak yönetimi gibi düşün. Tüm süreç; dizayndan malzeme davranışlarına, metod belirlemeden maliyetine kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Myshkin said:

Bir de Tr'de en çok aranan adam kaynak ustası-mühendisi değil mi şuanda? Abimin söylediği onların şirkette kaynak ustalarının baya 5-6k aldığı ama tabi bu adamlar baya başarılı adamlar.

Argon kaynakçısı iyi alır da 5-6 k almaz. O parayı alanlar kaynak mühendisleri tabi 3-5 yıllık tecrübeliler en az.
Kaynak mühendisi ile kaynakçı farklı. Kaynak mühendisi olmak için önce makine veya metalurji mühendisliğini bitirmen gerekiyor. Sonra almanların yetkilendirdiği bir kurumdan (odtü ktm-gev-gsi slv tr) kaynak mühendisliği eğitimi alıp almanlar tarafından sınav oluyorsun. Uluslararası kaynak mühendisi oluyorsun sonra.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&safe=off&q=kaynak+m%C3%BChendisi&oq=kaynak+m%C3%BChendisi&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1782l4171l0l4431l12l8l0l0l0l0l0l0ll0l0
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...