seraphiel Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 bu çarpışma iki yumurta kutusunun çarpışması gibi mi olacak yoksa iki insan sürüsünün birbirine zarar vermeden karışması ve bi bütün olması şeklinde mi? yani film şeridini kozmik ölçekteki zamanın hızına göre oynatırsak dünyadan ne görürürüz bu süreçte?
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 anlamadım ben hiçbir şey, link mink ver ne çarpıiması kim çarpıiıyo andromedayla
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Hepimiz ölecez. Son bir kaç yüz milyon yıl!
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 seraphiel, mütemadiyen saçmalıyorsun. Değişik şeylere ilgi duyman güzel de sorular...
senko Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 dunyadan bişi görmek çok kolay olmiyacak, öyle 10yilda bitecek bir çarpişma değil zaten, bayağı uzun sürecek.
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 zaten onu belirtmiş aslında kaç milyar yıl sürecekse sürsün, hızlandırılmış çekimde model nasıl olur diye de milletin kalkıp bilgisayarlaraa yorumlatmaya çalıştığı şeyler hakkında bizim düşüncelerimiz anlamsız olacak.
Pasta Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 hiçbişey göremezsin milyonlarca yıl sürer o çarpışma çoğu da birbirine deymez yıldızların
seraphiel Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 izlediğim belgeseller ve okuduğum kitaplar asıl soruma cevap vermedi, belki bi bilen vardır diye soruyorum. konuyu saçma bulan karışmasın, daha iyi bi tavsiye veremiyorum onlara o konuda. dediğim gibi zaten, çarpışma olayında zaman ölçeği insan açısından çok uzun. ama hızlı bi film gibi oynattığımız durumda olacaklardan söz ediyorum. animasyonlar ve canlandırmalar dışardan genel bi görüntü veriyolar sadece.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 gravity anasını ağlatacak gezegenlerin. gökyüzü toprak birbirine karışacak. gezegenler parçalanacak!
seraphiel Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 nileppezdel said: anlamadım ben hiçbir şey, link mink ver ne çarpıiması kim çarpıiıyo andromedayla samanyolu ile andromeda galaksileri. link yok, milyarlarca yıl var bu olaya. konuyla ilgili yabancı galaksiler adlı belgeseli, evrenin zarafeti, evrenin karanlık yüzü ve evrenin dokusu adlı kitapları önerebilirim.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 abi zaten öyle matlabte fln he diyince sim edilcek bir olay değil zaten, milyar faktör var, anca öyle izlediğin basit animasyon şeklinde fln yapabiliyorlar. yani işin özeti gerçekçi bir hesabı yok bu işin malesef. valla merakliysan bayağı kitap önerebilirim, bende boş vakitlerimde astrofizik çalışıyorum bu aralar.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 benim dediğim gibi olacak gezegenler üstünde. düşündüm uzun süre boyunca binlerce denklem çözdüm
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 benim dediğim gibi olacak. gerisi tatava
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 ya sen stroboskop u görsen evrenin sonu geldi sanırsın be
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 dasaaa said: gravity anasını ağlatacak gezegenlerin. gökyüzü toprak birbirine karışacak. gezegenler parçalanacak! http://www.youtube.com/watch?v=Ml47uslcXio
seraphiel Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 senko said: abi zaten öyle matlabte fln he diyince sim edilcek bir olay değil zaten, milyar faktör var, anca öyle izlediğin basit animasyon şeklinde fln yapabiliyorlar. yani işin özeti gerçekçi bir hesabı yok bu işin malesef. valla merakliysan bayağı kitap önerebilirim, bende boş vakitlerimde astrofizik çalışıyorum bu aralar. denklemler ve hesaplamalardan çok uzaktayım ama teori ve görsel kısmıyla ilgileniyorum. stellarium, starry night ve celestia kullanıyorum, kitap olarak tübitak kitaplığı ve bazı online kataloglara bakıyorum. iki defa da i.ü amatör astronomi kulübü seminerlerine gittim, merakı uyandıran da o seminerler olmuştu zaten. paticik zümresi konuyu onaylamadı ama ya burdan ya özelden başka tavsiyelerin varsa alabilirim.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 emmanuelle in space bana uzay sevgisini aşılamış bir yapım. en iyi uzay eseri olabilir hatta.
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 İki eline kum doldur birbirlerine fırlat, ordaki görüntünün aynısı olur
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 çarpışmayı ne gözle gördüğünüzle ya da niyetimi nasıl değerlendirdiğinizle ilgilenmiyorum aslında, başlıktaki bilim olayı açık. sebebini sorgulamak da sizin haddinize değil. umarım karşılık da bulurum isteğime. yoksa eli kalem tutan zengin züppesi tuzu kuru kıroların yoğunlukta olduğu bi sitede bu çarpışmaların ya da bilimin fazla olduğunu biliyorum. iki meme resmine akşama kadar gülebilen insanların olduğu bi forumda benim konularımın saçma olduğu iddia edilemez. ama dediğim gibi, üyelere ve konu sahiplerine yapılan bu götlükler artık haddinden fazla olduğu için böyle açıklama yapmaya kasıyorum yine. trolfeyslerinizi görmekten yoruldum forumda. bazı adamları tenzih ediyorum o ayrı. "bu adamda iş var kesin" adamları da var burda. bi de link koymaya zahmet etmeyin ben koydum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 bi balon deilsin roket, kasma
Öne çıkan mesajlar