Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

miras kanunuyla ilgili bir soru

mulgear6

Öne çıkan mesajlar

Tam olarak bilmiyorum fakat şunu diyebilirim miras hakkına sahip kişiyi mirastan mahrum bırakamazsın yani a ve b olarak iki çocuğun var diyelim herşeyini A ya miras bırakamazsın buradaki amaç B yi (burada B genelde mirastan mahrum bırakılan kadınlar oluyor) korumak. Bundan dolayı kafana göre miras birakamiyorsun diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:

Tam olarak bilmiyorum fakat şunu diyebilirim miras hakkına sahip kişiyi mirastan mahrum bırakamazsın yani a ve b olarak iki çocuğun var diyelim herşeyini A ya miras bırakamazsın buradaki amaç B yi (burada B genelde mirastan mahrum bırakılan kadınlar oluyor) korumak. Bundan dolayı kafana göre miras birakamiyorsun diye biliyorum.

böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

İstediğin kişiye belli bir orana kadar mirasını bırakabilirsin, kalan oran saklı paylı mirasçıların arasında bölüştürülür. Bunlar varsa çocukların ve halihazırda öldüğünde evliysen karın, bunlar yoksa anan baban... şeklinde giden bir tür zümreler sistemine göre belirlenir. Oranını da kanun belirler.
Saklı paylı mirasçıların belli durumlarda mirasçılıktan çıkarılabiliyor, öldürmeye çalışırsa vs. "Mirastan ıskat" diye geçer.

Malvarlığında saklı paylı mirasçılardan mal kaçırma durumunu düşündürecek denli bir etkisi yoksa problem olmaz pek. Diğer türlü sıkıntı çıkarabilir saklı paylı mirasçılar bizden mal kaçırmış diye.

Xieon'un dediği doğru kısacası =)
Ha bir de "miras kanunu" ayrıca yok, Medeni Kanun içinde kendisi.
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

bir kişi türkiyede istediği kişiye istediği mirasını bırakabilir mi?

Bırakırsın ama saklı paylı mirasçılar dava edip saklı paylarını aalbilirler tabi miras bırakanın ölümünden sonra. SAklı paylı mirasçılarda, eş ve çocuklar oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Zaten açıklnamış yukarda, sadece ilk postu okuyup yazdım :).
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Çok kolpaymış kanunumuz gerçekten. Hani kadını korumak lazım falan eyvallah da, miras benim değil mi? İstediğime bırakırım istediğime bırakmam. Bu kadar yani..

çocuğunun karının rızkından kesip mortgage öde, sonra o evi yoldan geçen birine bırak. oldu mu ya?
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne var ulan kendi mirasımı kendi istediğim insanlara vermek istemem de mi suç oldu ya ne rahatsız adamlarsınız siz

babamla aram bozuk benim, beni bırakıp yıllar önce izmire gittiği için, maddi açıdan da bi bok veremiyo. Rızkımdan baya bi kesti yani öyle giderek. buna rağmen vasiyet yazar da bana bişey bırakmazsa dava falan açmam, adam ölmüş lan son isteğine saygı göstermek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...