mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 bir kişi türkiyede istediği kişiye istediği mirasını bırakabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Tam olarak bilmiyorum fakat şunu diyebilirim miras hakkına sahip kişiyi mirastan mahrum bırakamazsın yani a ve b olarak iki çocuğun var diyelim herşeyini A ya miras bırakamazsın buradaki amaç B yi (burada B genelde mirastan mahrum bırakılan kadınlar oluyor) korumak. Bundan dolayı kafana göre miras birakamiyorsun diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 sadece tayyip'e bırakabiliyorsun mirasını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 akli dengesinin yerinde oludunu bazı kurumlarca ıspatlayan herkez istediğine istediğini bırakır vasiyetnamesinde eğer ortada boyle bi vasiyet yoksa hak sahiplerine cinsiyet gözetmeksizin pay edilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Benim bildiğim hiç alakası olmayan birine miras bırakırsan, hak sahipleri (1., 2. dereceden akrabalar falan) dava açıp mirası alabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 yazılı bi miras yoksa eşit mi bölüşülüyor çocuklar arasında ölen kişinin borcu yoksa ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 miras kaçırma olmasın diye belli bir miktarı mecbur çocuklarına bırakıyorsun, ancak bu miktarın üstündekileri kafana göre dağıtabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 xieon said: Tam olarak bilmiyorum fakat şunu diyebilirim miras hakkına sahip kişiyi mirastan mahrum bırakamazsın yani a ve b olarak iki çocuğun var diyelim herşeyini A ya miras bırakamazsın buradaki amaç B yi (burada B genelde mirastan mahrum bırakılan kadınlar oluyor) korumak. Bundan dolayı kafana göre miras birakamiyorsun diye biliyorum. böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 İstediğin kişiye belli bir orana kadar mirasını bırakabilirsin, kalan oran saklı paylı mirasçıların arasında bölüştürülür. Bunlar varsa çocukların ve halihazırda öldüğünde evliysen karın, bunlar yoksa anan baban... şeklinde giden bir tür zümreler sistemine göre belirlenir. Oranını da kanun belirler. Saklı paylı mirasçıların belli durumlarda mirasçılıktan çıkarılabiliyor, öldürmeye çalışırsa vs. "Mirastan ıskat" diye geçer. Malvarlığında saklı paylı mirasçılardan mal kaçırma durumunu düşündürecek denli bir etkisi yoksa problem olmaz pek. Diğer türlü sıkıntı çıkarabilir saklı paylı mirasçılar bizden mal kaçırmış diye. Xieon'un dediği doğru kısacası =) Ha bir de "miras kanunu" ayrıca yok, Medeni Kanun içinde kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 mulgear6 said: bir kişi türkiyede istediği kişiye istediği mirasını bırakabilir mi? Bırakırsın ama saklı paylı mirasçılar dava edip saklı paylarını aalbilirler tabi miras bırakanın ölümünden sonra. SAklı paylı mirasçılarda, eş ve çocuklar oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Zaten açıklnamış yukarda, sadece ilk postu okuyup yazdım :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Çok kolpaymış kanunumuz gerçekten. Hani kadını korumak lazım falan eyvallah da, miras benim değil mi? İstediğime bırakırım istediğime bırakmam. Bu kadar yani.. Berk erken değil mi lan vasiyet için? Bana da bi şey bırakmazsan mezarına işerim ona göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Fin said: yazılı bi miras yoksa eşit mi bölüşülüyor çocuklar arasında ölen kişinin borcu yoksa ? Evet, tabi evli olduğu eş payını aldıkdan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly2 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 nileppezdel said: Çok kolpaymış kanunumuz gerçekten. Hani kadını korumak lazım falan eyvallah da, miras benim değil mi? İstediğime bırakırım istediğime bırakmam. Bu kadar yani.. çocuğunun karının rızkından kesip mortgage öde, sonra o evi yoldan geçen birine bırak. oldu mu ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 mulgear6 said: bir kişi türkiyede istediği kişiye istediği mirasını bırakabilir mi? çocuklarına kalacak ise yarısını aynı zamanda ailene de kalacaksa 1/4 ünü harcayabiliyorsun. Miras hukukum biraz paslı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 ya iyi de ölmüşüm, ölürken de arkamda bırakacaklarımı bi zahmet kendim belirleyeyim değil mi? Olmaz olsun böyle zorbalık :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 offfffffff pelin off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 abi ne var ulan kendi mirasımı kendi istediğim insanlara vermek istemem de mi suç oldu ya ne rahatsız adamlarsınız siz babamla aram bozuk benim, beni bırakıp yıllar önce izmire gittiği için, maddi açıdan da bi bok veremiyo. Rızkımdan baya bi kesti yani öyle giderek. buna rağmen vasiyet yazar da bana bişey bırakmazsa dava falan açmam, adam ölmüş lan son isteğine saygı göstermek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 arkanda bıraktıklarını ölürken değil yaşarken belirliyorsun nil. ona göre yaşa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 babanın bırakacağı paraya ihtiyaç durmuyor olmandan olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 abi insanın son dileğine saygı diyorum ne diyosunuz ya :) isim kanunu da saçma mesela, ben neden Türk ismi koymak zorundayım çocuğuma? Benim çocuğum lan istersem megatron koyarım işte sdfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly2 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 of ege yaaa. he taam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 abi nilep nilep çocuklar yetiştirmesin bu ebeveynler allah aşkına ya ahahah Bu arada miras için dava açıldığında devlet %40'ını mı ne cepliyordu sanırım mirasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 devletimin halk yarına bişey yaptığı mı görülmüş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2011 mulgear6 said: bir kişi türkiyede istediği kişiye istediği mirasını bırakabilir mi? Bak miras bırakmak istiyorsan 300 bin Lira bana yeter.Üzerini Patidekilere bağışlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 @nileppezdel ölmüşün zıbar yat yerinde ne mirası, parası kime kalırsa kalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar