Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mazda rx-8 üzerine

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

Chaotic said:

izmirdeyim bende. şu anda kullandığım araç 1.9 tdi motorlu 4.3 tüktetiyor ortalama neredeyse. fakat dediğim gibi düşük devirli kullanarak 10 lu hatta 8 li rakamların altında bir yakıt tüketimi olabileceğini düşünüyorum ben rx8 in çünkü 1.3 lt motor hacmi var

abi arac aslinda 1,3 litre deil
nasil diyim o biraz bakis acisi hatasi
wankel rotarylerde ayri ayri silindirler olmadigindan hacimler cok dusuk cikiyo
yane wankel rotaryler icin hacim 1 e 1 deil silndirli motorlara gore

kithnos_1 said:

100 km de 14-19 tüketirsin bence , İstanbul'daysan.

aracin ne bu arada kithnis ben 1.6 benzinli pejo ile 8.5 9 arasi harciyorum 10 km de
daha onemlisi biriminiz ne ya
100 km de litreyse 15 yapmak icin 2.5 felan motorlu arac hatta belki daha buyuk bisi lazm

Subaru Impreza 2007 1.5 Manuel Benzinli.
340-350 km gidebiliyorum bir depo ile , efendi gibi kullanırsam 380 falan gidiyorum . 44-45 lt alıyor bi depo
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir grafik buldum torku için, y-axis verileri yazmıyor ama max tork 211nm olduguna göre peak 210 varsayıp, 30 30 düşünce 0a geldiğinden, her şeriti 30 sayabiliriz
burdan yola çıakrsak araç 150nm torka 3.500 devirde ulaşıyor demektir.
ne kadar hafif de olsa 1300kgdan hafif degildir kanımca.
zaten fabrika verisi sehir ici 15.7 iken, imkan ihtimali yok senin 10 altında yakmana şehir içi

ki 95 oktan da yazık bu yavruya, yuksek devirli araç, 97 farz, ordan gelicek bi ufak artışı da katarsan..
Sosyal ağlarda paylaş

grafiğe göre maksimum torka 7500 de ulaşıyor. vitesi de 7500 de değiştirin diyordu bir forumda. çok yakar işte bu bu sebepten. gerçi şöyle de birşey var bu arabaları biz deniz kenarında kullanacağımız için ve bu arabalar tibette bile çalışabilecek şekilde yapıldığı için motorda bazı küçük değişiklikler yapılıp daha az yakıt tüketmesi sağlanabiliyormuş. onu araştırmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

O güçte bi arabanın 15ten aşağı yakma ihtimali yok bu bir.

0km araç alan adam neden usta düşünür bu iki. Sıradan bir araç değil özel bir araba alıyosun, küçük bi şehirde değilsin, yetkil iservise düzenli gidiceksin araç bakılması gerektiği gibi bakılacak.

Üçüncüsü, arabayı 500bin km kullanmıycaksan motor aşınmasını falan niye derd edioysun? Bu forumda millet daha 100bine gelmemiş arabadan çok sorun çıkarır diye burun kıvırıyo, duyan da 30 yıllık şöför zanneder, arada haftasonları babasının arabasını kaçırmaktan öte araba deneyimi yoktur Allah bilir.

Benim herkesin "dandik" dediği Alfa'm 250binde ve hiç ellenmemiş motoru saat gibi çalışıyor, millet gelmiş sıfır km japon arabası alıcakken motor aşınmasını düşünüyo :D
Sosyal ağlarda paylaş

0km araç alan adam neden usta düşünür bu iki. Sıradan bir araç değil özel bir araba alıyosun, küçük bi şehirde değilsin, yetkil iservise düzenli gidiceksin araç bakılması gerektiği gibi bakılacak.

Üçüncüsü, arabayı 500bin km kullanmıycaksan motor aşınmasını falan niye derd edioysun? Bu forumda millet daha 100bine gelmemiş arabadan çok sorun çıkarır diye burun kıvırıyo, duyan da 30 yıllık şöför zanneder, arada haftasonları babasının arabasını kaçırmaktan öte araba deneyimi yoktur Allah bilir.

Benim herkesin "dandik" dediği Alfa'm 250binde ve hiç ellenmemiş motoru saat gibi çalışıyor, millet gelmiş sıfır km japon arabası alıcakken motor aşınmasını düşünüyo :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal ağlarda paylaş

90k altında, az yakabilen, beygirli araç diyosan, scirocco diyorum malesef :)

7 ileri dsg, 1.4 tsi motor, yüksek tork, yazılım update i ile 200-220hp arası beygir

0-100 stock halde 7.5 semalarında, yazılımla 6.8 civarına iniyo, top speed 240 semaları

sıfırı şuanda 72 gibi bişey olmalı euronun yuksekliginden.

veyahüt: golf gti

2010 golf6 gti dsg
211 hp, gazlamazsan şehir içi 8-9 rahat görebilirsin

veya birazcık pazarlıkla 90 altına alınabilecek: golf r

2010 golf R dsg

param olsa çok ciddi alabilirim, inanılmaz başarılı bir araç
herzaman 4 çeker degil, ihtiyaçta aktif oluyo, o yuzden tuketimi dusuruyo. dsg zaten baslı basına mucize bi teknoloji, 6 ileri cift kavrama sanzıman.
2 litreden de 265 hp yeterince basarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

90k altında, az yakabilen, beygirli araç diyosan, scirocco diyorum malesef :)

7 ileri dsg, 1.4 tsi motor, yüksek tork, yazılım update i ile 200-220hp arası beygir

0-100 stock halde 7.5 semalarında, yazılımla 6.8 civarına iniyo, top speed 240 semaları

sıfırı şuanda 72 gibi bişey olmalı euronun yuksekliginden.

veyahüt: golf gti

2010 golf6 gti dsg
211 hp, gazlamazsan şehir içi 8-9 rahat görebilirsin

veya birazcık pazarlıkla 90 altına alınabilecek: golf r

2010 golf R dsg

param olsa çok ciddi alabilirim, inanılmaz başarılı bir araç
herzaman 4 çeker degil, ihtiyaçta aktif oluyo, o yuzden tuketimi dusuruyo. dsg zaten baslı basına mucize bi teknoloji, 6 ileri cift kavrama sanzıman.
2 litreden de 265 hp yeterince basarılı.

rx8den aldığın zevkin 10da birini alamazsın.
Sürüş zevki =/= beygir gücü.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

asgasfgg gaza gelmiş adam :D

malesef rotary motorlar gerçekten de 100kya ulasamayabilecek motorlar. hem yapısından hem de yuksek devir gereksinimi yuzunden erken yaslanmasından.

o yuzden bence kac km kullanacagına da bakmak lazım 2. eli dusunuyosak.
2 sene kullanırım 25k km yaparım diyosan sıfır alıp eskimeden hala cazipken satabilirsin.

ama mesela dendigi gibi 2010 model, 10k kmde bitane alıp, zatetn ikinci elde guzel fiyat kaybettigi icin cok zarar etmeden 50 60k kmde de satabilirsin.

krediyle zaten saçmalık rx-8 almak.
kredi bitmeden araç biter
Sosyal ağlarda paylaş

RX8i çok bildiğimden değil ama 100Kda hiç bi modern araç bitmez abi, çok saçma.
Hani kasarsan bitirirsin tabi, 60Kda motor yapılmış dizel araçlar var piyasada. Ama normal kullanımla olmaz o.

Zaten bu RX8 taşıma aracı değil, zevk için aldığın bi araç. Binip inmesi bile zor. Her gün zaten işe gidip gelmiyceksin bununla, arada gezmeye çıkıcaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

diyeniniz de tatava
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

211 beygir 9 litre dizel heralde arac di mi
yane ole olmali
yoks abenzin dokup yakmam lazim benim arabayi
torkun yuksekliginden ve dsgnin ferahlıgından, aracı full 1.5-2bin devir arasında dolaştırarak gayet gerçekçi bi rakam 9

o degil de bmw 2.0 dizel motorunu her fırsatta ovmek istiyorum sdfs.

otobanda 160la giderken 7lt tuketimde kaldım ben
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

RX8i çok bildiğimden değil ama 100Kda hiç bi modern araç bitmez abi, çok saçma.
Hani kasarsan bitirirsin tabi, 60Kda motor yapılmış dizel araçlar var piyasada. Ama normal kullanımla olmaz o.

Zaten bu RX8 taşıma aracı değil, zevk için aldığın bi araç. Binip inmesi bile zor. Her gün zaten işe gidip gelmiyceksin bununla, arada gezmeye çıkıcaksın.
malesef tatava olmus abi. rx8i biraz incelemen lazım. ne binmesi zor, ne de motoru conventional bi motor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...