Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupadan futbol 2011-2012

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

abi xavi-iniesta çizgisini bozabilir mi Guardiola ?

Hayır şunu kabul edelim artık, Barcelona'nın 2009'dan beri hiçbir şekilde bir B planı olmadı. Rijkaard'ın ardından Guardiola'nın disiplin ile tamamladığı sistemde o gün kim neredeyse, bugün halen oradalar,

Onların dışına çıktılar mı da hiçbir şekilde oynayamıyorlar. Hatta önlerinde arkalarında alıştıkları tipte adam olmazlarsa takımın o mevkisi çöküyor.

Xavi ve Iniesta ne zaman dağılmak zorunda kalsa, Barcelona'nın sistemi sekteye uğruyor veya çöküyor. İkisinden biri sakatlandığında Barcelona yine kazanıyor, ama zar zor kazanıyordu.

Şimdi sen diyorsun ki Fabregas geldiği gibi kadroya girecek, Iniesta sol açığa gidecek ki yaklaşık 4-5 yıldır toplasan 10 kere o mevkide oynamamıştır. Orjinalinde orada olması, aradan bu kadar zaman geçip oyunu şablona döktüklerinden sonra pek güven vermiyor.

Fabregas'ın 11 çıkması demek Barcelona'nın 2009'dan beri hiçbir şekilde bozmadığı oyun düzeninin bozulması demek olur. Guardiola bu kadar ön planda ve tüm dünyada insanlar bu kadar beklenti içindeyken bu işe girişemez.

Ki Red, abi yazdığın kadro malesef gerçekleşemez. Niye dersen hayvan gibi bonservisle aldıkları Alexis Sanchez ne olacak?

Hani olacak kadro yine şudur

Valdes
Alves - Pique - Puyol - Abidal

Masc (Busq vs.)

Xavi - Iniesta

Messi - Villa - Sanchez

ee ?

Xavi'yi mi DMC oynatacaksın ?

Barça'nın taktiğinde oyunu iki taraflı oynayabilecek çok kaliteli bir adama ihtiyaç var ortasahanın ortasında falan filan

Ya kassam sayfalarca analiz ederim. Şu takım cidden çok ince bir ip üzerinde yürüyor.

Fabregas kötü bir transfer değil ama ben kendisi adına üzülüyorum. Yedek olacak o kadar basit. Barcelona'da resmen Xavi ve Iniesta'dan biri ola ki bırakırsa götümüz sağlamda olsun diye kasmışlar. Hani belki sonra alamayız falan diye nadasa bırakacaklar. Halen kaliteli bir defansif ortasaha eksikleri var yalnız. Mascherano Barça'nın adamı değil, Busq hiç hazır değil
Sosyal ağlarda paylaş

Ha ayrıca Fabregas için vizyonsuzluk dediğim şeyi aslında yukarı da anlattım.

Parlayıp sönebilecek bir adam değil Fabregas, her şekilde iyi bir oyuncu ve gideceği herhangi bir takımda rahatlıkla 11 oynar, lider olurdu. Dünya üzerinde belki de gitmemesi gereken ve ona ihtiyacın olmadığı 2-3 takım vardır. Gitti tak diye onlardan birine transfer oldu.

İhtiyacı yok, Barça resmen stokta bekletmek için transfer ediyor ve millet yılın transferi diyor buna. Bunu kabul edemiyorum ben, Fabregas'a yazık ya ...
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:
Barça'nın taktiğinde oyunu iki taraflı oynayabilecek çok kaliteli bir adama ihtiyaç var ortasahanın ortasında falan filan

barcelona fabregas yerine gutiyi mi aldı da haberimiz yok.

kendin diyorsun abi iniesta-xavi birine birşey olsa zor kazanıyorlar diye.

ki fabregas dmc bile oynar o takımda.

ortasahaya fabregas gibi joker geliyor senin dediğine bak.

ayrıca buskete ayıp ediyorsun pedro ile ikisini elime versen siz ne çirkefsiniz der kazana atarım ama busket top çalıyor yapmayın şimdi.

edit: ayrıca barcelonanın bozmadığı oyun düzeni diye bir geyik var, maskerano oynamadı mı abi stoperde? puyolu sol beke çekmediler mi?

ki öyle abuk maçta değil real maçındaydı bu.
Sosyal ağlarda paylaş

masch iyi mi oynadı?

Puyol'un solbekte idare etmesinin olayı da hem zorunluluktan, hemde Puyol'un orada sırıtmaması aşırı kaliteli bir adam olmasından kaynaklıdır.

Busq'a hiçbir zaman haksızlık yapmam, bence çok iyi bir orta saha fakat barça'nın adamı değil. İki yönlü bir adam değil çünkü, en azından tam anlamıyla değil. İşin savunma yönünü çok iyi yapsa da atağa katkı sağladığı çok nadir.

Xavi ve Iniesta'nın sakatlığını kulübüden bekleyecek adam mı peki Fabregas bana onu söyle abi

Fabregas'tan bahsediyoruz burada, basit bir adamdan değil. Geldiği takımın tartışmasız en vazgeçilmez adamıydı.

Dediğim gibi başka herhangi bir takımda her şekilde kat kat daha ilgi görebilecek, hatta üzerine oyun sistemleri bile kurulabilecek bir adamken sakatlık veya emeklilik kovalayan bir futbolcu haline gelecek Fabregas, bunu ben yediremiyorum abicim. Çünkü sevdiğim bir futbolcu Fabregas

Misal bak Nasri. Arsenal'den kaçmak istiyorsun tamam da gidebileceğin yine bir ton takım varken City ne ya? Aguero içinde has keza öyle ... City lan bu City,
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bugün arsenal maçını izledim ben, van persieye bütün maç 1 top geldi. arşavin iniesta vari bir top attı savunma arkasına havadan.

başka yok.

fabregas olsa ne olurdu diye düşünmedim değil. çok sıradan top oynandı. nasrinin yeri dolar yeni gelen adamı beğendim ben. ama ortasahayı bilemiyorum. rosiçki yine birşeyler çabaladı ama o koordinasyon olmadı açamadılar.

1. adam olmak konusunda şimdilik haklı olabilirsin ama ben bir 5 yıl sonra barcelonada efsanelere girer diye düşünüyorum fabregas. gitmeseydi 5 yıl sonra bu arsenalin genç oyuncu hastalığı arasında ne olurdu bilemiyorum.

ayrıca yeterli forma şansı bulamazsa bende üzülürüm ya. bu sene rotasyon bekliyorum ben barcelonada. busket kesilebilir biraz. iniesta yorulur, xavi dinlenir. gerçi hayvan onlar yorulmuyorlar da.

masq. için de ben ilk defa duyunca oha nasıl sırıtır şimdi o orda çöker kesin diyordum ama tahmin ettiğim gibi olmadı. çok über işler yapmadı. puyol hatta bekten gelip arada açık falan kapatmıştı sdfs. ama kötü de değildi hani. barcelona için kötü diyebilirsin tartışılabilir.

bakalım görücez ya inş. mekanizma bozulmaz da zevkle izleriz yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Fabregas mutlaka Barcelona efsanesi olacaktır bu bağlılığıyla ama 2 sene başka takımlarda başarılar kazanıp, tecrübesine tecrübe katıp gelip yine oynayabilirdi. Barcelona şuan 40M sayabiliyorsa Fabregas'a, o zaman da sayabilirdi. Olmadı Fabregas gider kısa süreli imzalar, sözleşme bitince gelirdi. Yani her şekilde gelir, her şekilde Barça'da oynardı.

Hani tekrar diyorum. Ben Fabregas gibi kaliteli bir adamın rotasyon parçası ve yedek kulübesinin değişilmesi tarzında bir adam olmasını kabullenemiyorum. Barça'da başına bu gelecek malesef,

Onun dışında Mascherano bence çok iyi bir futbolcu ama işin sadece defansif yönünde çok iyi, hücuma hiçbir şekilde katkı veremiyor. Benitez'in kariyeri boyunca çok iyi yaptığı birşey varsa(ki bir elin parmaklarını geçmez bu iyi şeyler) o da Mascherano'yu en iyi şekilde oynatmak oldu. Liverpool'daki performansını ne Barça'da gösterebildi ne de milli takımda,

Barça'da da hiç sırıtmadı. Guardiola onun defansif özelliklerini bildiği sadece sadece stoperde denedi. Yani DMC'den stopere çekti ve büyük ölçüde başarılı oldu. Hani hatalar yaptı ama bir elin parmaklarını geçmez o da, sadece yaptığı hatalar çok göz önündeki maçlarda oldu asdfds

Onun dışında Guardiola takımın başına geçtiğinden beri ilk defa nokta atışı ve "doğru" bir transfer yaparak Alexis Sanchez'i kazandırdı takıma ki onun çok büyük işler yapacağına inanıyorum. Pedro kazmasından kurtulmuş olacak Barcelona herşeyden önce,

Henry'i sistemi bozuyor falan diye eleştiriyordu herkes ama Henry'den sonra halen sol açığı adam gibi kapatan bir futbolcu gelmedi Barça'ya, umarım Alexis Sanchez orayı yıllarca taşır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben fabregasın oynayacagını düşünüyorum

sançez villaya alternatif değil mi

villa bazen var bazen yok cunku takıma tam olarak ayak uyduramıyor bence.hani kötü oldugunda harbi kötü oluyor

adam xavi futnbolu bırakana kadar yedek oturmicaktır.bi şekil ona yer açarlar
Sosyal ağlarda paylaş

abi umarım,

hani ufakta olsa bir beklentim var ki o da Fabregas'a savunma ağırlıklı görev verip, ona göre çalıştırıp Xavi-Iniesta-Fabregas üçlüsünü ortaya gömecekler.

Hani Fabregas savunmayı yapabilse zaten o orta saha ile 2 ŞL daha kaldırır Barça asdfads

Ayrıca Fabregas için söylediklerimi Sanchez içinde tekrarlayabilirim. Yedek oturacak adam değil o da,

Hele neredeyse 40M euroya mal olan bir adamı yedek oturmak için Barça'da almaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu Ashley Young'u hangi akla hizmet aldı bu Ferguson?!

Her maç çalıma girip atamıyor, sürekli uzak direğe über falsolu plaseler deniyor hepsi ya dışarı ya kalecinin kucağına gidiyor. Yeter lan!

Nani zaten bomboş pozisyonu kaçırdı, 2-0 olcakken olmadı.

De Gea ayrı tırt çıktı salak salak goller yiyor, yetemiyor. 1-1 oldu ilk yarı bitiyo böyle of

neyse bala attı bi gol, inşallah başka yemeyiz.

Ayrıca yine aynı maçta Vidic ve Ferdinand sakatlandı.

Phil Jones veya Johnny Evans'dan biri sakatlansa stoperde Smalling tırtına kalacağız. O'Shea ve Brown'un ikisini birden yollamanın büyük hata olduğunu söylemiştim. Oooof of
Sosyal ağlarda paylaş

adam anca 26 yaşında iyi top oynadı. Yılın oyuncusu olacak adam 16 yaşında parlıyor, bkz Rooney :P

Young geçen sene harika oynadı da şu 2 maçta çok leş oynadı ben onu söylüyorum. Bundan sonra performansı yükselir mi bilmem ama 2 maçtır yarardan çok zararı var takıma. Cleverley ondan çok katkı yaptı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...