Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Sir alex fergusonun 25 senede 12 kere lig 2 kere şampiyonlar ligini kazanmış. Manchester united ile şunu başarmak elbette başarıdır neredeyse oynadıkları her iki senede bir şampiyon olmuşlar ama herhangi bir baska takımda şu ortalamalarla yönetirsen kovulursun bu çok net. Baska takım derken galatasaray degil elbette chelsea real madrid barcelona falan onlara deseler bir teknik direktor var 25 senede 12 kere lig 2 kere sl alıcak almazlar o adamı direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 adamın olayı zaten aşağıdan alıp yukarı çıkarması. o geldiğinde öyle şl almaya falan oynayan bi takım deilmiş sonuçta manchester. 8 şampiyonluğu mu ne varmış, önünde de hayvan gibi ezen liverpool. şimdi diğerleri nerdee, manchester nerde. öyle bakıcaksın olaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Mithat said: Sir alex fergusonun 25 senede 12 kere lig 2 kere şampiyonlar ligini kazanmış. Manchester united ile şunu başarmak elbette başarıdır neredeyse oynadıkları her iki senede bir şampiyon olmuşlar ama herhangi bir baska takımda şu ortalamalarla yönetirsen kovulursun bu çok net. Baska takım derken galatasaray degil elbette chelsea real madrid barcelona falan onlara deseler bir teknik direktor var 25 senede 12 kere lig 2 kere sl alıcak almazlar o adamı direk. Yavaş gel bir. Dünyanın en iyi liginde orta sıraya oynayan takımı alıp 2 senede bir şampiyon ortalaması sağlıyorsun. Premier League (12): 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 FA Cup (5): 1989–90, 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04 League Cup (4): 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2009–10 FA Charity/Community Shield (10): 1990 (shared), 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008, 2010, 2011 UEFA Champions League (2): 1998–99, 2007–08 UEFA Cup Winners' Cup (1): 1990–91 UEFA Super Cup (1): 1991 Intercontinental Cup (1): 1999 FIFA Club World Cup (1): 2008 Toplam kupa miktarı da bu, 12 şampiyonluk 2 ŞL diye olmuyor, kupa galipleri de eski UEFA ligiyle birleşen bir kupa mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Sonuç olarak avrupada bir ingilterede oldugu kadar etkili olmadıgı çok çok net. Onun dışında evet kendi liginde başarılı oldugunu söyledim fakat 25 senede 12 ingiltere şampiyonlugu olan takımdan cok daha fazla avrupa başarısı beklersın bu çok kısıtlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 tamamda abi şampiyonlar ligi her takımın 10 defa aldıgı birşey değil ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Mithat said: Sonuç olarak avrupada bir ingilterede oldugu kadar etkili olmadıgı çok çok net. Onun dışında evet kendi liginde başarılı oldugunu söyledim fakat 25 senede 12 ingiltere şampiyonlugu olan takımdan cok daha fazla avrupa başarısı beklersın bu çok kısıtlı. Ben sana bir şey demiyorum artık, hayatımda bu kadar saçma konuşan bir insan görmedim, lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Ya aslında o kadar zor degil anlaması anlıyabilirsin sen bile biraz zorlasan anlarsın. İngiltere ligini 25 senede 12 kere kazanan takım şampiyonlar ligini en azından bi 5-6 kere kazanabilirmiş. Yani ne 2 kere kazanması az dıyorum ne 12 kere kazanması kötü diyorum dedigim 12 kere ingiltere ligini alan çok daha başarılı avrupa takımı olabilirmiş ama ingilterede sınırlı kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 abi dalga mı geçiyosunuz adamlar 2 kere şampiyonlar ligini kazandı diye nası küçümsersiniz yahu? manu ferguson'dan önce neymiş şimdi ne onu bi düşünmek lazım önce. ondan sorada şu listeye bakın. http://tr.wikipedia.org/wiki/UEFA_%C5%9Eampiyonlar_Ligi koskoca barça 4 kez kazanmış 3ü ztn son 5 sene içinde. son jenerasyondan önce sadece 1 kez kazanmışlar ama adamlar bu son jenerason öncesi 16 kez şampiyon olmuş. yani ferguson öncesi manu < o zamanki barça. bu adamlar bile 1 kez kazanmışlar o sırada. manu ise ferguson öncesi (86 da geliyo ferguson) en son 1966 şampiyon olmuş. adamın yarattığı farkı net anlayabilirsiniz şurdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Araya Mokokoko girmiş yazının kime olduğu çok belli de yine de editle belirteyim; @Mithat Bak şimdi Mithat'cım, bu Manchester o zaman kimlerle kapıştı nerden geldi onları bilmek lazım. Son 4 senedir bu adamların önünü kesen bir Barcelona vardı, ondan önce Los Galacticos. (Yani Real Madrid'in Allah dönemi, bilmiyorsan google'a yaz arat) Yani öyle Premier League'i 12 kere aldın, ECC'yi de 5-6 kere alacaksınla olmuyor. Şimdi ki Allah dediğimiz Barcelona bile kupayı kaptırdı 2 sene evvel. Şimdi bu kupanın aslında alınması ne kadar zor bir kupa olduğunu anlayıp geldiğinde tekrar konuşuruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Ya o istatistik kafayla bakıcaksak verdigin listede nottingham 2 kere almış diyor manu onlardan 1 şampiyonluk daha ıyı olacak takım mı sadece derim gerzekçe. Son 25 senede ki kadroları gördük beyler ilk 11ler ortada 90larda ki kadroda yok yoktu ve daha başarılı olabilirdi 2000lerin başında tamamda ortalarda c.ronaldo geldikten sonra buyuk ısler cıkartabılırdı o da olmadı. Yani manu gözümde ki zaten orda da yazmış kaç kere kazanıldıgı bir madrid bir milan hatta aynı şampiyonlugu olan bir inter bile olamayacak. Yani yok barcelona yok inter yok los galacticos yok zidane falan diyene kadar onu sen yapıcan o zaman o kadar abartılacak bir adamsan. Dedigim elbette iyi bir kadro falan ama gelmiş geçmiş en iyilerden biri olamaz asla sir alex ferguson sadece istikrarlı bir adam ve çok genç yetenekli adamları yıldızlaştırabiliyor tek olayı bu gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 2 kere alan Nottingham Forest dediğin takımın başında dünyanın en mükemmel teknik direktörü vardı bu arada. Nottingham Forest'ın nerelerden geldiğini falan da öğren bence. O listede yazan şeyler değil zaten bunlar, takımın ne kadar büyüdüğüne bakacaksın, ama tabi bakamıyorsun yazık. Real'in kurduğu kadro parayla, Ferguson'un kurduğu kadro gençlerle kuruldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Sene 1979-1980 aradan geçmiş 30 yıl çok engin futbol bilginle 30 yılda o kulübün hangi yollardan geçtigini şuan nerde oldugunuda biliyosundur. Bir aberdeen başarısı yok manu da fergusonun bu cok net. Aberdeende yaptıkları bin kat daha üstündür şu takıma oranla şuan belki eskisi gibi degil kadro belki aldıgında yaptıkları daha başarılıydı fakat şuan baya bildigin zengin meşhur kaliteli takım şuan mazeret olarak yok şu takım çok ıyı bu takım cok ıyı dersen sıkıntı var demektir. edit: madem wiki buyrun wiki http://tr.wikipedia.org/wiki/Forbes_en_de%C4%9Ferli_futbol_kul%C3%BCpleri_listesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Mithat said: o kadar abartılacak bir adamsan. Dedigim elbette iyi bir kadro falan ama gelmiş geçmiş en iyilerden biri olamaz asla sir alex ferguson sadece istikrarlı bir adam ben daha hiçbişi yazmıyorum bu başlığa. adam SİR sen istediğin kadar asla olamaz falan de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 1980 de takım sıralaması; http://cupnet.tripod.com/data/ts_80.htm United 91. 2011 takım sıralaması; http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/index.html Bilmiyorum anlayabiliyor musun ama hani 2 linkte olayı özetlediğimi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Futbol bölümünde gelip Ferguson'a atıp tutan adamla tartışıyosunuz, kendinize gelin. Modlar da konunun ilgili kısmını kişisele falan taşısın bence, topu Old Trafford'a kaçan olduysa çocukluğuna inelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Mithat, bunu Pati dışında bir yerde yazarsan dövebilirler yalnız. Çok ciddiyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Tamamda ondan bir önce ki adamda sir ve bu kadar başarısı bile yok. Elizabethin keyfinden banane ben sayılarla anlatmaya calısıyorum derdimi. Tamam eger manchester united bugun boyleyse onun sayesındedır durumu varsa (ki var biliyorum kabul) eyv sagolsun basarılı bir marketing durumu var ama cok harika kadrolarla sampıyonlugu kacırdıgı ortada bunu inkar edemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Ben tartışmadan çekiliyorum, gidip odamdaki duvara ütü yapmayı öğretirsem başarma şansım daha yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Kendin link vermişsin manu en üst sırada ve onun altında 9 sampıyonlugu 7 sampıyonlugu 5 sampıyonlugu olan takımlar var. Madem bazı sıralamarda en üstte gözükücek kadar iyi bir takım neden avrupada o sıralamalarda onun altında gözüken takımlara karşı kaybedıyor dıye sormak zorundayım. Avrupa konusunda başarılı bir adam degil abi sayılarla rakamlarla ıspatlanmış bir olay bunu kabullenmeniz lazım üzgünüm. Sir Alex Ferguson avrupa kupalarında başarısız bir teknik direktördür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 büyük takım için 25 senede 2 kere kazanmak büyük bir başarı değil, orası doğru. ama şöyle bir sorun var bu argümanda, manu'yu büyük takım yapan ferguson yani... hem de her kadro yenilendiğinde "kim bu adamlar?" dediğimiz oyuncularla, öyle real gibi büyük transferlerle değil yani. yokre-cole döneminden sonra senelerdir kadro değiştiğinde "aha şimdi patladılar artık" diyorum, her sene abuk subuk oyuncular çıkarıp şampiyonluğa oynuyor adam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Mithat said: Sir Alex Ferguson avrupa kupalarında başarısız bir teknik direktördür.bilader ne diyon sen akşam akşam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 @mithat Çünkü başarı sayısı sadece kupayla ölçülmez? Gerçekten yazmıyorum daha fazla bir şey, çünkü ya futboldan hiç anlamıyorsun, ya da gerçekten beyinsizsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 ferguson da hoca mı be peeeh de bi tam olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 An itibariyle Manchester United takımının başına geçersem ve 25 sene boyunca kalırsam avrupada en aşagı 2 kupa alırım bunun garantisini verebilirim. Football manager falan demıyorum bak direk canlı kanlı adamlarla. Zor olmasa gerek o kadar marketing para oyuncu hani parasını verince gelmeyecek adamda zordur. Ben degil şu beyniyle khelben bile yönetir manu en aşagı bir alex ferguson kadar o derece kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Hehe hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar