Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Depo kaca doluyor?

reyou

Öne çıkan mesajlar

dreagloth said:

Bu arada benzin sarfiyatını gösteren gösterge ne kadar güvenilirdir? Benimkinde ortalama 6lt/100km gösteriyor ama bana hiç inandırıcı gelmiyor.

Benim kullandigim 99 model aractaki gayet dogruydu. En fazla 0.1,0.2 litre oynuyordu. Yeni model araclarda da ayni sekilde dogrudur diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yok işte o tempoyla 11 buluyor rahat.
Gerek yok fazla hıza ya bir sürü beyinsiz var geçen şahinin biri öldürüyodu benle öndeki arabayı aramıza kırdı herif. Anca sessiz sakin olcak yol öyle, o da istanbulda zor sdfs.
Basmasam bile basınca gittiğini bilmek güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tamam arada abanırsın da genel olarak yakıt tüketimini etkileyecek bir olay değil.
Etrafta insanlar varken angutu acemisi kadını varken trafikte böyle şeyler yapmak yanlış bence.
Hem tehlikeli hem rahatsız edici. Acayip uyuz oluyorum 2 kmlik yolda gaza abanıp kuru gürültü yapıp frene basan insanlara.
Adam gibi git işte insanlar evine işine gidiyo bi de senle mi uüraşıcaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

synthesizer said:

vw scirocco 55lt
55*4,5 = 247,5
450km

synthesizer said:

golf vi 1.6 manuel
220ye doldu, uzun yol 820 gitti,

180 doldurdum, uzun yol 130 - 150 aralıgında 550 gitti

Başka hangi modeller var sende?

tiguan ve passat da var aslında sfvbsdvs

:D golf, rocco servisteyken verilen idare arabaydı
Sosyal ağlarda paylaş

Ford,
4,46TL/lt. x 55lt. = 245,3TL

Focus 1: 10.5lt/100km (524km menzil)
Focus 2: 11.7lt/100km (470km menzil) yakıyor bu sıralar şehir içinde.

Normalde 2.'si aynı veya daha az yakıyor da sıcaklar yaramadı sanırım. Tesadüfi gelişen kullanım koşulları da var tabi. Bir gün 25dk'da gittiğim yolu ertesi gün 90dk'da gidiyorum falan.

Benzin fiyatı olarak da Petrol Ofisinin katkılısından alıyorum. Eskiden 2,3 kuruş fark vardı fiyatta da şimdi 7,15TL farkediyor. 2 numaralı Focus'a pek lüzüm yok aslında katkılıya dikkatli dinlerseniz motor sesi güzelleşiyor sadece. Ona ucuz benzin alayım bari.

Benz, C180K: 10.2lt/100km yaktım uzun yolda, 160-200km/h civarı hızlarda ama gaza çoğu zaman yumuşak davrandım. 65 litrelik depo 289,9TL'ye doluyor olmalı hesap makinasına göre. Yine hesap makinasına göre menzil 637km. civarı bir şey çıkıyor.

edit: hesap hatası, daha ziyade neyi neye bölüp çarpacağım konusunda (aka ilkokul matematiği) hata yapmış olabilirim, affola. Ama çıkan sayılar makul ve her zaman hesapladığım civarlarda gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...