Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

At yarışlarından kareler

Esrk

Öne çıkan mesajlar

16da keşke boşluğu adamın baktığı yönde verseymişin bence. daha klişeleşirdi belki ama bilmiyorum, bence daha hoş olurdu. i'm a poor, lonesome cowboy kafaları olurdu sdf

edit: gerçi tekrar baktım da, arkada hipodrom amblemiyle bu da hoş olmuş. o yüzden bilemedim ben de şimdi. solda boşluk olup hipodrom amblemini oraya oturtman çok zordu tabi bi de muhtemelen saha içine giremeyeceğinden sanırım, onu istemek zorlama olur biraz :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

6 süper evet. Diğerleri de güzel olmuş gayet. Tabi bazı tavsiyelerde bulunulabilir.

Yarış fotoğrafı çekerken panning olmazsa olmaz. Fotoların hepsi yüksek hızda çekilmiş netlik için. Lensi atlarla birlikte aynı yöne haraket ettirerek daha düşük hızda çekmeyi deneseydin atlar net gözükürken arka plan enlemesine çizgilere dönüşecek ve sağlam bir hız hissi verecekti. Biliyorsundur belki de yazmak istedim.

kendi fotoğrafımı örnek göstereyim mesela

@di: sırf kamera/lens sayesinde iyi fotoğraf ortaya cıkıyor diye düşünenler = oxfod vardı da biz mi gitmedik
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

@di: sırf kamera/lens sayesinde iyi fotoğraf ortaya cıkıyor diye düşünenler = oxfod vardı da biz mi gitmedik

Benim hatunun lafidir "biz degil, lens cekiyor" kismi. =) Buyuk oranda dogru ne yazikki. Ayni ekipman ile tartildiginda yetenek farki ortaya cikaracaktir pek tabi lakin su noktada daha iyi ekipmanli fotografci cok daha avantajli durumda.

Konu sahibi alinmasin bu arada. Lensi kiskaniyoruz kosede. =)
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

6 süper evet. Diğerleri de güzel olmuş gayet. Tabi bazı tavsiyelerde bulunulabilir.

Yarış fotoğrafı çekerken panning olmazsa olmaz. Fotoların hepsi yüksek hızda çekilmiş netlik için. Lensi atlarla birlikte aynı yöne haraket ettirerek daha düşük hızda çekmeyi deneseydin atlar net gözükürken arka plan enlemesine çizgilere dönüşecek ve sağlam bir hız hissi verecekti. Biliyorsundur belki de yazmak istedim.

kendi fotoğrafımı örnek göstereyim mesela

Yorumlar için teşekkürler, ekipman konusunda pek alınmadım, rahatça konuşabilirsin, biraz da hak veriyorum.

Pan olayını tam çözebilmiş değilim, 1-2 denemem oldu ama beceremedim, mesela 1/100, f/9.0 Iso 400 gibi ayarlarda denedim yine beceremedim. Perşembe günü de denemem olmuştu şu fotoğraf gibi,

Exposure 0.025 sec (1/40)
Aperture f/14.0
Focal Length 163 mm
ISO Speed 200

Atlar için aynısı geçerli olmadı ama. Var mı bir fikir?
Sosyal ağlarda paylaş

atlarda sıkıntı canlı oldukları için koşarken hareket de ediyolar =) sadece bir yöne doğru hareket olmuyo fotoda. daha da zor yani. illa atın bi yerleri bulanıcak demektir bu, ama atın hareketlerini izleyip (koşarken belli periyotla aynı hareketi yapıyo zaten) ona göre mesela kafasının en az yer değiştirdiği anda çekersen daha iyi yakalarsın. diye bi mantık yürüttüm şimdi =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
PAN tekniği için sabit ayarlar yok malesef. Kullandıgın lens, bulundugu ortamın ışık miktarı, nesneye uzaklıgın ve nesnenin arkaplana uzaklıgı falan hep fark yaratıcak.

Atları pozlarken her ne kadar götü başı oynasada abartı bir hızda haraket etmeyecek. Asıl önemli nokta ne kadar hızlı koştukları. Buna bakarak uygun bir hız seçersen bol bol foto çekerek bir kaç tanesini tutturabilirsin.

Cok uzun pozlamaya gerek yok bu arada. 1/30 ila 1/50 arası yeter.

Lens büyük ise monopod kullanarak düşey salınımı ortadan kaldırırsan daha net olur fotoğraflar.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

PAN tekniği için sabit ayarlar yok malesef. Kullandıgın lens, bulundugu ortamın ışık miktarı, nesneye uzaklıgın ve nesnenin arkaplana uzaklıgı falan hep fark yaratıcak.

Atları pozlarken her ne kadar götü başı oynasada abartı bir hızda haraket etmeyecek. Asıl önemli nokta ne kadar hızlı koştukları. Buna bakarak uygun bir hız seçersen bol bol foto çekerek bir kaç tanesini tutturabilirsin.

Cok uzun pozlamaya gerek yok bu arada. 1/30 ila 1/50 arası yeter.

Lens büyük ise monopod kullanarak düşey salınımı ortadan kaldırırsan daha net olur fotoğraflar.

Çok aydınlık bir ortam bunun için iyi değil belli ki, bunu bugünde farkettim. ND filtre takmam da pek faydalı olmadı, bulutlu bir havada tekrar denerim, tavsiye için teşekkürler :).

Bunları da bugün çektim

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...