Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Selamlar, asp'de ufak birşey yapmam gereklide, çok az bilince olmuyor. Yapmak istediğim şu; "Veritabanında urunler ve siparisler tablolarını xml olarak urunxml.asp gibi bir sayfada yazdıracağım" Sistemi kodlayan aspci arkadaş bir dll dosyası var ve fonksiyonları oraya girmiş. Bende düşündüm baglantı fonksiyonu ile bağlansam işe yarar ama yemedi. DLL dosyanın ilgili kısmı; Private Sub Class_Initialize() baglan.Open "Driver={MySQL ODBC 3.51 Driver}; Server = localhost; Database =DB; Uid=U; Pwd=PW; stmt=SET NAMES 'latin5';" End Sub Yine DLL dosyasında örnek ürün listeme fonksiyonu; Public Sub urun() Dim urunler Set urunler = baglan.Execute("select * from d_urunler ") i = 1 Do While Not urunler.EOF Response.Write "<div class='kutu" & i & "'>" Response.Write "<a href='/acai-berry/" & urunler("id") & "-/" & Cevir(urunler("urun_adi")) & ".html'></a>" Response.Write "</div>" i = i + 1 urunler.MoveNext Loop urunler.Close End Sub Benim xml oluşturmak için kullandıgım kodlar; set Dogadmin = Server.CreateObject("disadmin.aal") strSQL = "Select * from urunler" Set rs = baglanti.Execute(strSQL) If rs.Eof Then Response.Write "Veri Bulunmamaktadır." Else Do While Not rs.Eof Response.Write rs("icerik")&"<br>" rs.MoveNext Loop End If Ama bu hata veriyor. Ben bu dll'in mysl baglantısını alıp nasıl yazdırabilirim acaba
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 php'ye geçin artık ya, asp eskide kaldı.
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Ben zaten php yazarıyım da ufak bir ASP lazım oldu onu halletmem lazım
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Baluu said: php'ye geçin artık ya, asp eskide kaldı. .net varken php is a milkshake.
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Abi sorum ASP mi PHP mi değil gözünüzü seveyim =)
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 adam aspci değilmiş şimdi okudum bak
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Execute'dan başka metod yok mu o sınıfta ya? Acaba eski diye mi öyle bilmiyorum da normalde ExecuteReader metodunun döndüğü değeri SqlDataReader türünde bi referansa yazar, o referans üzerinde while(.Read()) döngüsüyle okursun. Öyle bi denesene. Bi de verdiği hata nedir tam olarak?
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Çok iyi anlatmışsın da ben ASP 'de %0.5 falan biliyorum :D Tam olarak verdiği hata şu sayfada; http://www.disparlatma.com/d.asp Bu çözemedim bir türlü
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Şu an evde değilim ama eve gidince mutlaka bakicam merak ettim. Ha ben de visual basicten pek cakmam ama sdfs
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Ya normal kodlarla çalışıyor. Mesela; <% Set Baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open "Driver={MySQL ODBC 3.51 Driver}; Server = localhost; Database =db; Uid=dis; Pwd=asd; stmt=SET NAMES 'latin5';" strSQL = "Select * from d_urunler" Set rs = Baglanti.Execute(strSQL) If rs.Eof Then Response.Write "Veri Bulunmamaktadır." Else Do While Not rs.Eof Response.Write rs("urun_adi")&"<br>" rs.MoveNext Loop End If %> Ama ben istiyorum ki tekrar tekrar DB bilgileri girilmeden direk DLL 'de ki baglantı fonksiyonuyla alayım. Ama yediremedim bir türlü. Private olmasından dolayı ulaşamıyor olabilir miyim?
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 DLL'deki koddaki şu kısımla Database =DB; Uid=U; Pwd=PW; senin kodundaki şu kısım farklı Database =db; Uid=dis; Pwd=asd; Bunlar veritabanına bağlanılırken kullanılan bilgiler. DLL'de kullanıcı adı U, şifre PW şeklinde hardcoded olarak girilmiş, DLL'yi değiştirmeden değiştiremezsin yani. Ya veritabanının kullanıcı ve şifresini U ve PW olcak şekilde değiştirceksin, ya da o DLL'deki kodların aynısını kendi projende de uygulicaksın DLL'i kullanmadan. Edit: Bi de hatayı göremedim, sanırım şu en son koyduğun kod duruyo verdiğin linkte
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 yok abi onu ben değiştirdim onda sıkıntı yokda dur eski kodu koyayım
Öne çıkan mesajlar