Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turk futbol tarihi en iyi 11'i

reyou

Öne çıkan mesajlar

Futbol hayatı boyunca Türkiye Ligi'nde 10 kez gol kralı oldu ve 217 gollük bir rekora imza attı. Ayrıca, 1962-63 sezonunda 26 maçta attığı 38 golle bir sezonda en fazla gol rekorunu kırdı. Bu rekor 1987-88'de 39 golle Tanju Çolak tarafından kırıldı. 1996-97 sezonunda da Hakan Şükür 32 lig maçında 38 gol attı.

Futbol yeteneğinin yanı sıra beyefendiliği ve centilmenliğiyle taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen, tüm futbol kariyeri boyunca sadece 1 kez kırmızı kart gören ve 36 kez Türkiye Millî Futbol Takımı'nda oynayan Metin Oktay bu formayla da 19 gol attı.

Bazı insanların kaç gol attığından çok hali tavrı önemlidir taraftar için, Jardel belki en rahat gol atabilen adamdır dünya futbolunda ama adamın başka hiç bir meziyeti yoktu...
Metin Oktay semboldür Galatasaray için anlayabilen Galatasaray'lı olmuştur zaten Arkasokak gibiler de Fenerbahçeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlatmak istediğimi anlatamamışım haklısın eleştirmekte.
Lefter'i anlayan Fenerbahçe'lidir.
Metin Oktay'ı anlayanlar vardır,
Baba Hakkı'yı anlayanlar vardır,
Bir de Arkasokak gibi gereksiz yaşam formları var işte... :)

Bazı insanlar takımlarının felsefesini, o takıma yön veren karakterleri beğendiği onlara saygı duyduğu için tutar o takımı bazıları da Lugano gibiler için. :)
Sosyal ağlarda paylaş

EricCantona said:

Ayrıca, 1962-63 sezonunda 26 maçta attığı 38 golle bir sezonda en fazla gol rekorunu kırdı. Bu rekor 1987-88'de 39 golle Tanju Çolak tarafından kırıldı.

tanju rekoru kırsın diye takım arkadaşları baya bi boş kaleye gol attırmıştı. hatta bi oyuncunun herkesi geçip boş kale önünde topla bekliyip tanjuya gol attırmasını hiç unutmam
bunu da not düşelim
maç tekrarları izlerken denk gelmiştim zira tanjunun rekorluk sezonunda 5-6 yaşlarındaydım
Sosyal ağlarda paylaş

EricCantona said:

Futbol hayatı boyunca Türkiye Ligi'nde 10 kez gol kralı oldu ve 217 gollük bir rekora imza attı. Ayrıca, 1962-63 sezonunda 26 maçta attığı 38 golle bir sezonda en fazla gol rekorunu kırdı. Bu rekor 1987-88'de 39 golle Tanju Çolak tarafından kırıldı. 1996-97 sezonunda da Hakan Şükür 32 lig maçında 38 gol attı.

Futbol yeteneğinin yanı sıra beyefendiliği ve centilmenliğiyle taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen, tüm futbol kariyeri boyunca sadece 1 kez kırmızı kart gören ve 36 kez Türkiye Millî Futbol Takımı'nda oynayan Metin Oktay bu formayla da 19 gol attı.

Bazı insanların kaç gol attığından çok hali tavrı önemlidir taraftar için, Jardel belki en rahat gol atabilen adamdır dünya futbolunda ama adamın başka hiç bir meziyeti yoktu...
Metin Oktay semboldür Galatasaray için anlayabilen Galatasaray'lı olmuştur zaten Arkasokak gibiler de Fenerbahçeli.

bu arkadaş metin oktay efsanesi yüzünden galatasaraylı olduğunu iddia ediyor yani öyle anlaşılmıyor mu?

diyorum ya; çocuk yaşta dört yıllık şamp. serisini ve uefayı hayal meyal yaşayan paticik futbol bölümü galatasaraylısı diye. author'un kezban yorumu bu kadar net olmamıştı cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu izlemedin nerden bilebilirsin mantığına hastayım, ben bir Karşıyakalı olarak Gode Cengiz'i bilirim melesa, attığı gollerden, kazandığı kupalardan önce benim için önemli olan bu adamın kim olduğudur.

O yüzden benim için en büyük futbolcu Maradona değil Bergkamp'dır. Rıdvan değil Fethi Heper'dir. Ben bu "oyunu" seviyorsam bana sevdiren adamlar özel olmalıdır. İsterse 50 tane gol atsın, Tanju kim ya?
Sosyal ağlarda paylaş

olay bilip bilmemek değil. bunu bir şeylere sebep olarak göstermek. kimse tutup da metin oktay için galatasaraylı olmamıştır bu nesilde. galatasaraylı olup da metin oktayı öğrenmiştir. küçükken mahalle arasında babasından duyup da böyle bir adam varmış efsaneymiş demiştir. hagi gibi isimleri görmeye başlayınca metin oktay babasından duyduğu eski oyuncu olarak çok da bir şey ifade etmeyen sıradan bir isme dönüşür.

küçükken pete ve pete'i deli gibi izleyip çok beğenirsin ya, büyüyünce dublajsız izleyince buğu yoksa eğlence de yok tadını yakalayamazsın. hah odur biraz da bu putperestliğin modern tanımı. eleştirim buna.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...