Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyarbakır`da 12 şehit

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

yaşadığın ülkenin resmi dilini bilmek zorundasın, rahat bi şekilde yaşamak istiyorsan. kendi kültürünü yaşa, kendi dilini öğren, onlara kimsenin karıştığı yok zaten.
ee adamlar istemiyor işte kürdüz diye tutturdular, kalabalıklarda, napıcaz? Kesip biçelim mi birbirimizi yıllarca yoksa bir şekilde uzlaşmamız mı lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

yaşadığın ülkede eğitim almak istiyorsun.devletin okuluna gidiyorsun.aa bi bakmışsın hiç duymadığın anlamadığın bir dil.derken bakıyorsun türklerle beraber aynı sınıftasın.dili mi öğreneceksin eğitim mi alacaksın.diğerlerinden bir adım geridesin çünkü anadilinde eğitim yok..

dude u high?
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

Aluriel said:

yaşadığın ülkenin resmi dilini bilmek zorundasın, rahat bi şekilde yaşamak istiyorsan. kendi kültürünü yaşa, kendi dilini öğren, onlara kimsenin karıştığı yok zaten.
ee adamlar istemiyor işte kürdüz diye tutturdular, kalabalıklarda, napıcaz? Kesip biçelim mi birbirimizi yıllarca yoksa bir şekilde uzlaşmamız mı lazım?

kick out
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

Fistan said:

şu sorunları anlamak zor değil.
Aratın forumda kürtleri yakıcaksın öldüreceksin dediğim zamanlarda vardır 3-5 yıl öncesi.
Ama olaya çok dar baktığınızı anlamanız gerek.
Neymiş bu ülke tr imiş anası babası ögretseymiş.anası babası biliyormu türkçeyi sanki.zaten niye öğretsin ki , kendi topraklarında kendi kültüründe yaşamayı istemek en büyük hakkı.
Birçok ülke azınlıkların haklarını çoğalıp, istemesi ve elde etmesiyle kurulmuştur.bu süreci iyi yönetemeyen ülke bölünmeye mahkumdur.
Kürtlere çemkireceğinize iktidara yüklenin.

Tüm nüfusu 7-8M olan bir ülkede bölgelere göre ayrılmış birini sadece 80bin adamın konuştuğu 4 resmi dil(bazı bölgelerde çift dil) olabiliyorsa ülkemizde böyle bir uygulamanın olmaması tamamen bizim ayıbımızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Külliyen yalan batıda yasıyan adam neden o zaman hala yapıyor?Hala eğitim mi alamıyor hizmet mi alamıyor hastanede sen kürtsün diyip kovuyorlar mı okul mu okutmuyorlar devlet iş mi vermiyor kurumunda?Saçmalama lütfen
eğitim kuşaktan kuşağa olgunlaşan bişeydir.senin dedelerin cahilse sen bi kitap okumayla o kalıntıları silemezsin.
Anladın mı şimdi neden batıda yaşayan kürtlerin öyle davrandığını?
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Aluriel said:

Fistan said:

Aratın forumda kürtleri yakıcaksın öldüreceksin dediğim zamanlarda vardır 3-5 yıl öncesi.
Neymiş bu ülke tr imiş anası babası ögretseymiş.anası babası biliyormu türkçeyi sanki.zaten niye öğretsin ki , kendi topraklarında kendi kültüründe yaşamayı istemek en büyük hakkı.
Birçok ülke azınlıkların haklarını çoğalıp, istemesi ve elde etmesiyle kurulmuştur.bu süreci iyi yönetemeyen ülke bölünmeye mahkumdur.

Tüm nüfusu 7-8M olan bir ülkede bölgelere göre ayrılmış birini sadece 80bin adamın konuştuğu 4 resmi dil(bazı bölgelerde çift dil) olabiliyorsa ülkemizde böyle bir uygulamanın olmaması tamamen bizim ayıbımızdır.

oha... onun sonuçları neler doğuruyor biliniyor istekleri o değil ayrıca biz öyle bir ülke değiliz bir araştır bakalim Biz nasıl bir Ülke Yapısıyız o ülkeler Nası bir ülke yapısı ve sömürgeler...
Sosyal ağlarda paylaş

CryMeARiverfix said:

Rock said:

Aluriel said:

Fistan said:

oha... onun sonuçları neler doğuruyor biliniyor istekleri o değil ayrıca biz öyle bir ülke değiliz bir araştır bakalim Biz nasıl bir Ülke Yapısıyız o ülkeler Nası bir ülke yapısı ve sömürgeler...

Sayın Türkeş haklı
Sosyal ağlarda paylaş

abi olayı eğitime vurmayın ama

dağa çıkan her pkk'lı eğitimsiz,cahil cühela değil

apoda üni mezunu bi adam.

bu olayı tek bir nedene indirgemek basite kaçmak oluyor,bunun tek nedeni cahillik,geri kalmıslık fln değil
daha analitik düşünün.

ayrıca şunu söylemek istiyorum,orduya akıtılan onca paraya yazıklar olsun.

böyle olaylara karşı önlem alamayan hükümete yazıklar olsun.

12 tane "ya hemen bitirimde aradan cıksın işe girim/evlenim" diye askere gitmiş çocugun böyle bir durumda kalmasına neden olan ordu/hükümet ikilisine,buna onca yıldır ses cıkarmayan,vatan saolsun diyip sıradaki evladını amaçsızca askere yollayan anneye babaya yazıklar olsun.

kermit demiş daha önce,o 12 cocugun işi askerlik değil,böyle bir durumla muhattab olmamalılar,umarım kadrolu askerdirler tabide,sanmıyorum hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

DogMeat said:
ayrıca şunu söylemek istiyorum,orduya akıtılan onca paraya yazıklar olsun.

böyle olaylara karşı önlem alamayan hükümete yazıklar olsun.

12 tane "ya hemen bitirimde aradan cıksın işe girim/evlenim" diye askere gitmiş çocugun böyle bir durumda kalmasına neden olan ordu/hükümet ikilisine,buna onca yıldır ses cıkarmayan,vatan saolsun diyip sıradaki evladını amaçsızca askere yollayan anneye babaya yazıklar olsun.

+1
Ayrıca kadrolu ya da kadrosuz asker üzüntümüz değişmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...