mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 shorba biraz bişeyler demiş hafif abilerci gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Napolyon gitti eğlencesi kalmadı konu dışının... :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Fistan said: Aluriel said: gerçekten çok büyük baskı altındalar. sokakta rahat yürüyemiyorlar.kendini onların yerine koy. 7 yaşına kadar türkçe konuşuyorsun sonra yaşadığın ülkede eğitim almak istiyorsun.devletin okuluna gidiyorsun.aa bi bakmışsın hiç duymadığın anlamadığın bir dil.derken bakıyorsun almanlarla beraber aynı sınıftasın.dili mi öğreneceksin eğitim mi alacaksın.diğerlerinden bir adım geridesin çünkü anadilinde eğitim yok. Bknz : Almancılar. Almanyada seçmeli ders bir tane türkçe sunuluyor gerçi ama o da tırt bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Ne kadar acı olsada olağan bir olay. Ne zaman Kürt partisi(artık açık olan hangisiyse) hükümetle görüşse PKK bir saldırıda bulunur, +10 şehit veririz, sonradan o askerlerin yetersiz teşhizatla ortaya sürülmüşken birilerinin onları havadan izlediği ortaya çıkar. Alışılmadık bir durum değil bu, boşuna sinir yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 ben de kürtlerden hoşlanmam ama kafanız tek bakış. kendinizi onların yerine koyun, 5-10 yıllık değil asırlık düşünün. Yıllarca o topraklarda kendi dil ve kültüründe yaşamış insanları devletçe baskı altına alıp geçmişlerinden koparmaya çalılıyoruz.e adama eğitimi de verememişiz ki bu sorunlardan dolayı, adam gibi siyasi ve diplomatik girişimlerde insancıl bi şekilde konuşsun halletsinler.napıcak hakkını aramak için şiddete başvuracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 tamam da almanyada türk mahallesinde bile yaşasan elbette almanca öğreniliyo almanyada doğup büyüyüp de almanca bilmeyen hödüktür ama doğuda durum aynı değil ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 vaperon said: Napolyon gitti eğlencesi kalmadı konu dışının... :D isterseniz ben yalandan akepeli olurum sizin için, söversiniz doyunca, karşılığında vereceğim hesap no ya herkes 1 lira yatırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Fistan elitlik yapacam diye kasıyosan çok aptalca oluyor 13 şehitli bir günde böyle konuşmak, bi yol al... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Benim ne kadar hakkım varsa onların da o kadar hakkı var extra seyler istiyorlar verip vermemek insiyatife kalmıstır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 adamların geçmişi, geleneği-göreneği geyiğine girmeyin hiç. niye hep saçma sapan işler doğudan çıkıyor bunu bi anlat bana. kan davası, başlık parası, ağalık sistemi, töre. yemişim öyle göreneği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 7 yaşına kadar kürtçe konuşmasın o zaman adam olsun aileleri de adam olsun olmayan bir düşmanlık yarattılar yok yere askerlerimiz şehit oluyo allah bin bir türlü belasını versin bu işlere kimler karışıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Fistan gibilere kalsa başlık paralarını da devlet verip koyunlarına karıyı da soksun ister, ister oğlu ister bi kere yüz verdinmiydi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 mulgear6 said: shorba biraz bişeyler demiş hafif abilerci gibi ya en azından osman pamukoglu ile kafa bulan 1-2 liberal gördüm,onlar yetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 abartmayın isterseniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 ya fistan bizi trollüyor hadi neyse de onun gibi düşünen bi dolu adam var. yüzleri yok ama buraya yazmaya, orası ayrı. adam bas bas bağırıyordu diğer topiclerde pkk terör örgütü değildir diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 neden banlanmıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 şu sorunları anlamak zor değil. Aratın forumda kürtleri yakıcaksın öldüreceksin dediğim zamanlarda vardır 3-5 yıl öncesi. Ama olaya çok dar baktığınızı anlamanız gerek. Neymiş bu ülke tr imiş anası babası ögretseymiş.anası babası biliyormu türkçeyi sanki.zaten niye öğretsin ki , kendi topraklarında kendi kültüründe yaşamayı istemek en büyük hakkı. Birçok ülke azınlıkların haklarını çoğalıp, istemesi ve elde etmesiyle kurulmuştur.bu süreci iyi yönetemeyen ülke bölünmeye mahkumdur. Kürtlere çemkireceğinize iktidara yüklenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Fistan said: ben de kürtlerden hoşlanmam ama kafanız tek bakış. kendinizi onların yerine koyun, 5-10 yıllık değil asırlık düşünün. Yıllarca o topraklarda kendi dil ve kültüründe yaşamış insanları devletçe baskı altına alıp geçmişlerinden koparmaya çalılıyoruz.e adama eğitimi de verememişiz ki bu sorunlardan dolayı, adam gibi siyasi ve diplomatik girişimlerde insancıl bi şekilde konuşsun halletsinler.napıcak hakkını aramak için şiddete başvuracak. trakyada pomakça konuşan köyler var şimdi onlar da mı isyan falan etsin ana dilde eğitim vermiolar die. böle bi günde saçma sapan bi trol içindesin. kendinin trolü olmuşsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Orada hakkın var, ona birşey dediğim yok ama bu ülkede 50lerden bu yana sistematik olarak geri bırakılmış, düşünmesi engellenmiş, hapse atılmış düşündüğü için. Bu sırf kürtlere özgü bir olay değil ki... Kaç tane darbe olmuş. Kaç kişi öldürülmüş, hapse atılmış, suikaste kurban gitmiş... Okumak bu ülkede yasadışı gibi birşeydi zamanında... Bu gericilik yapısında 50 sonrası tüm siyasetçilerin ve askerin de parmağı var... İşte böyle saçma sapan bir yönetimimiz vardı 20 seneye kadar. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin 4 tarafı düşmanlarla çevrili olduğu öğretilmedi mi hepimize? Neden yakın tarih hiç öğretilmedi? 1938 sonrası tarihle ilgili ne gördük eğitim sistemimizde? Sıfır. Kendin öğrendin öğrenebildiysen... Fistan sadece geri bırakılanlar onlar değildi bu ülkede... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Fistan said: şu sorunları anlamak zor değil. Aratın forumda kürtleri yakıcaksın öldüreceksin dediğim zamanlarda vardır 3-5 yıl öncesi. Ama olaya çok dar baktığınızı anlamanız gerek. Neymiş bu ülke tr imiş anası babası ögretseymiş.anası babası biliyormu türkçeyi sanki.zaten niye öğretsin ki , kendi topraklarında kendi kültüründe yaşamayı istemek en büyük hakkı. Birçok ülke azınlıkların haklarını çoğalıp, istemesi ve elde etmesiyle kurulmuştur.bu süreci iyi yönetemeyen ülke bölünmeye mahkumdur. Kürtlere çemkireceğinize iktidara yüklenin. yaşadığın ülkenin resmi dilini bilmek zorundasın, rahat bi şekilde yaşamak istiyorsan. kendi kültürünü yaşa, kendi dilini öğren, onlara kimsenin karıştığı yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Viktor said: ya bosverin sehidi simdi, fener simdi kume dusuyomu asil onu soyleyin aziz yildirimdan yeni aciklama filan varmi? daha başka bişeye gerek yoktu halbuki thread çekilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Aluriel said: adamların geçmişi, geleneği-göreneği geyiğine girmeyin hiç. niye hep saçma sapan işler doğudan çıkıyor bunu bi anlat bana. kan davası, başlık parası, ağalık sistemi, töre. yemişim öyle göreneği.çünkü adamlar eğitim alamıyor? Cahil adam saçmalar. 7 yaşında kürtçeden türkçeye kaydırılan bir çocuk ile anadili türkçe olan bir çocugu yarıştırırsan ne olur? O çocuk nasıl başarılı olupta kültüründe yanlış olan adet ve geleneklerini anlayıp mantık çerçevesinde tartabilir ki? Cahil kalıyorlar yapamıyorlar. Sen 7 yaşında rus okuluna başlasan üniversite sınavı olsa doğma büyüme rusla yarışabilir misin, onun kadar kavrayabilir misin dersleri vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Külliyen yalan batıda yasıyan adam neden o zaman hala yapıyor?Hala eğitim mi alamıyor hizmet mi alamıyor hastanede sen kürtsün diyip kovuyorlar mı okul mu okutmuyorlar devlet iş mi vermiyor kurumunda?Saçmalama lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 kısırlaştırma yakın geçmişte İsveçte bile uygulanmış bir yöntem, bence düşünülebilir adamlar 3 değil 13 çocuk yaparkene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 abi cevap yazmayın fistana lütfen. ciddi değil çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar