Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komikli sakali imajlar konusu

aquila

Öne çıkan mesajlar

alın burda yazmıs adam işte öküz gibi
temeli pinna

http://www.scholarpedia.org/article/Pinna_illusion

yok leteral inhibition o demek değil, yanı bi sinirin digerini bastırması demek falan değil.

mesela paticiğe bakarken, turuncuyu ve kırmızıyı algılayan cone'lar var ve brightness farkını algılayan rodlar var, birbirine değen hücreler, farkı abartarak veriyo sinirlere. mevzu bu. buda kontrası arttırıyo, ama bu etkiye odaklandığın yerde daha az ihtiyac duyduğun için orda daha az oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha iyimiş.

bu arada cok bilgisaya oyunu oynamanın contrast algısını attırdığını ve bu odaklandığın alanı (hanı bı hücrelerin yaptığı sharpeningde ihtiyac duymayan alan) arttırdığını gösteren deneyler var.

ananaızı babanızı getirin mesela, o sizden cok daha düşük bi thresholda sahiptir bu tür ilizyonları yeme konusunda.

ben böle kötü renk secimli veya yanlsı cözünürlüklü, kötü compress edilmiş iluzyonları algılıyamıyorum yanımdaki insanlar algılıyabilirken.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

yok leteral inhibition o demek değil, yanı bi sinirin digerini bastırması demek falan değil.

"In neurobiology, lateral inhibition is the capacity of an excited neuron to reduce the activity of its neighbors. Lateral inhibition sharpens the spatial profile of excitation in response to a localized stimulus."
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Cuce said:

"In neurobiology, lateral inhibition is the capacity of an excited neuron to reduce the activity of its neighbors. Lateral inhibition sharpens the spatial profile of excitation in response to a localized stimulus."

o zaman ben yanlıs terim kullanmısım, cünkü bahsettiğim şey, reduce etmek değil, birbirlerine daha zıt veri vermeye calısmalrı. bu özellikle görsel algıda gecerli.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...