Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlgisiz, Endüstri Mühendisliği Okuyan ve Artık Son Sınıfa Geçmiş İnsan Evladı

EmRicardo

Öne çıkan mesajlar

df said:

EmRicardo said:

df said:

benim bitti okul bu dönem. 3. ve 4. sınıfta sap ile uğraştım. sen de ya erp ya üretim planlama seç. en sağlam olanları bunlar.

sap'ci olabilirim ama maaş ve çalışma şartları nasıl sence?

ortalama öğrenme süreci 1-2 yıl. sağlam danışman olabilmek için 5-6 yıl gerekiyor neredeyse. Öğrenme aşamasında şirkete göre ort 2bin fln verilebilir ama sağlam bi danışman olunca ucu açık. biraz da yeteneğine kalıyor. 4-5 alan da var. proje yöneticisi olup 10 bin rahat alan da var. ama dediğim gibi öğrenme aşaması biraz uzun. ve az bilinen modülleri seçmek lazım.

edit: çalışma saatleri ofisteysen sıkıntı değil. 9-6 gözüküyor ama 10 da gelip 11 de başlıyorduk fln. Ama müşteriye gidince müşterinin çalışma saatlerine bağlı oluyorsun. Ortalama zamanlarda çok mesai fln gerekmez ama canlı kullanıma geçmeye yakınken sabahlama bile gerekebilir. Ama canlı geçiş süresi ortalama %10-%20 lik bir kısmı projenin.

peki 6 yıl çalıştık ve sağlam bi danışman olduk, ama artık sıkıldık danışman olmaktan..
ordan hangi yönlere ve mevkilere kaykılma şansımız olur sence? aslında en çokta kafama takılan soru bu. yoksa direk gidicem sap'ye.
Sosyal ağlarda paylaş

EmRicardo said:

peki 6 yıl çalıştık ve sağlam bi danışman olduk, ama artık sıkıldık danışman olmaktan..
ordan hangi yönlere ve mevkilere kaykılma şansımız olur sence?

benim için danışmanlık basamak zaten. yıllarca danışmanlık çekilmez. habire farklı şirketle, farklı insanlarla muhattap olmak bunaltır adamı. Danışmanlık sürecinde farklı şirketlerin yapısını, süreçlerini görürsün. Farklı modelleri görürsün ve büyük tecrübe sağlar bu. çünkü yazılımdan çok mrp, lojistik vs gibi süreçleri detaylı öğrenmiş oluyorsun. Bu yüzden artık sabit bir şirkete geçtiğinde şirketin süreçlerini analiz edip geliştirebilecek tecrüben olmuş olur. Yani hangi alan için danışmanlık yaptıysan o alanda gözün kapalı iş bulabilirsin.

İstersen yine erp konusunda çalışırsın ama danışman olarak değil. Sabit bir şirkette çalışıp onların ihtiyaçları belirleyip danışmanlık şirketine karşı kendi şirketinin temsilcisi olursun. işletmenin "key user" ı denir bu adamlara. danışmanlar gerekli gereksiz mümkün olduğunca fazla iş yapmaya çalışırlar para için. Karşı tarafta ihtiyaçları doğru belirleyecek bu işten anlayan bir adam olmazsa danışmanlık şirketleri iyi yolabilir. =) o yüzden büyük şirketler bu tarz eleman alımı yapar.

danışmanlar için ortalama 1000 lira günlük para kesilir müşteriye. kurulum sırasında mecburlar ama canlı kullanımdayken her ufak hatada danışman getirtmemek için kendi danışmanlarını da alabilirler işe.

kısacası uzun vade de bu şekilde sabit bir şirkette çalışmak en temizi.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

Teknolojiyi kullanan değil üreten ülkelerde gerekir gerçek mühendisler ve ülkemizde ne o kafada eğitim veren yer var ne de fazla ihtiyaç var.

yukarıda da belirttim. Bizim bölüm de dahil %90 ı mühendis sayılmaz ülkemizdeki mühendislik bölümlerinin. hepsi yalan. ben mühendis veya mühendis değil olayında değilim. adam gibi iş bulabiliyorsan tmmdır olay. Bizim bölüm de ülkedeki saçma sapan işveren kafasına cuk oturuyor dedim. Ortaya karışık olması ile ilgili olarak.
şekil a:
df said:

Kısacası bölüm ahım şahım olmasa da Türkiye'de ki kafa yapısıyla tam örtüşüyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

imzasında yazmıyor inşaat mühendisi diye ne biliim =) bilgisayarla da baya ilgili forum genelinde gördüğüm kadarıyla. bilgisayar mühendisliği ile ilgili tartışırken araya girince öyle sandım. =) =) neyse inşaat yine bilgisayar mühendisliğinin yanında iyidir =)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi mühendisliğin mühendislik çarpanı matematik bilmek mi yoksa bölümdeki kız sayısının erkek sayısına oranı mı?

Ona göre yerleştirmede çoluk çocuğa ya makineci/inşaatçı olun ya da matematik mühendisliği okuyun diyeceğim. Olmuşken hangisi mühendislik sayılıyorsa ondan olsun keratalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok denecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Mühendislik kültürünüz yok. Mühendisliği tanıma kültürünüz yok. Mühendisini tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, mühendis çeşitliliğine hazır değilsiniz. Biliyorum diyeniz de tatava. Tüm mühendislikleri bilirim diyo, ara sokakta bir esnaf mühendise uğramamıştır mesela. Duyulmuş mühendislikleri biliyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bilgisayar muhendisi diye bir sey yok zaten ya. Bilgisayar ve elektrik muhendisligi var. Daha donanimsal seyler goruyor onlar. Bizim ulkede iste yazilim muhendisligi, bilgisyar bilimleri, elektrik muhendisligi falan tum dersler karisik ortaya. Cikanlarin cogu da yazilim muhendisligi yapiyor.

Bizim ulkede veliler "MOOENDIS OLCOK OGLUMUZ" diyebilsin diye ismi oyle iste. Yoksa kimsenin cikip nvidia'da ekran karti tasarladigi falan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

matematik dediğini bütün mühendisler neredeyse aynı görüyor zaten. bilgisayar belki az daha fazladır. ilk 2 sene dersler neredeyse aynı zaten. kalan 2 senede mi mühendis yapıyorlar sizi =) okul anca mühendis adayı yapar. çalışacağınız işte ciddi bir mühendislik çalışması varsa 2-3 senede anca ortalama bir mühendis olunur. sağlam mühendis olmak için ise ya dahi olmak ya da ömür boyu sürünmek gerekir. =) bütün bölümlerde arkadaşlar var sonuçta herkesin nasıl bitirdiğini görüyoruz okulu =) yemeyin milleti =)

@SeaGle

keşke bilmesek. kimse meraklı değil ve makine ile alakalı işe girmek isteyen yok ama bu kadar dersi ortak veriyorlar. dersi geçince unutmak için ayrı bir çaba sarfettim bunları. =)

termodinamik
statik/dinamik
mukavemet
makine elemanları
malzeme
imalat
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...