LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Tuğbek çok güzel bir şekilde netlik kazandırmış konuya. Açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum. "Anlam kargaşası" yaşanması oldukça muhtemel bir konuda 8 sayfa boyunca bu kargaşayı yaşadık. Gerekli açıklamaları da gelen kişiler bu tür konularda tecrübesiz olduğundan alamamıştık. Sensei said: Detaylar için teşekkürler Tuğbek. İş dünyası da konuya gözlerini dikmiş sanırsam. Alper'i (micro ödeme) tanırım, bir kaç iş yapmışlığımız, hatta ortak arkadaşlarımızda var. En son sanırım Almanya CEBIT'te görmuştüm kendisini. Kendisi vizyon sahibi ve zeki birisidir. Bu işe gerçekten gönül verecekse faydalı olacağını düşünüyorum. Diğerlerini tanımıyorum ama görünen o ki iş dünyası kolları sıvamış bu işin olmasını istiyor. Şimdi hepimiz kızıyoruz ediyoruz da, bu adamlar uğraşmasa bu tür işlerin de olacağı yok. Arkadaşlarımız özel kulüplerin veya bireysel başarıların sponsor için yeterli olduğunu düşünüyorsunuz ama sponsorlarda background olmayan bir şeye para yatırmaz. Ee para olmazsa hiç kimse profesyönel bu işi yapmaz o zaman da background olmaz. Yani çıkmaz döngü gibi bişi. Belki bu firmalar ilk nemalananlardan olucak ama bundan normal ne var? Onca uğraşıyorlar, görmediğiniz paralar harcıyorlar, toplantılar şehir git gelleri, başvuru süreçleri, sıkıcı avukatlık işleri bla bla bla. Bilmem yanlış mı düşünüyorum. Tüm dileğim bu işin batırılmadan yapılması, 2. bir şans yok. Artık herşey resmi, devlet işlerinde şaka yoktur. Nemalanmak demeyelim buna, böyle bir oluşum tabi ki de büyük firmaların ilgisini çekecektir. Toplantıya çağrılan isimler halihazırda sektöre yön veren ve vermekte olan isimler. Onlar nemalanmayacakta kimler nemalanacak? Tuğbek'in saydığı isimler haricinde forumda yazan toplantı katılımcılarından bazılarına "ne alaka?" diyoruz tabi o ayrı. Bu isimlerin birleşmesi sponsorlarında ilgisini bu yöne çeker zaten. Oyuncularında fikirlerinin alınacak olması çok iyi birşey. Zaten kaçınılmaz bir süreç çünkü birebir bizi ilgilendiren bir konu. Bu noktada gerek pati içinde gerek pati dışında yapıcı bir tavır takınmamız gerekiyor. Daha evvel dediğim gibi biz çok kavgalar gördük, hiçbiride bir fayda sağlamadı. Arada benim gibi uzlaşmacılar eridi gitti :). Tuğbek'te bize bir şans sundu, bunu değerlendirmek bizim elimizde.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 ya sans sucndu diye bakmmanın alemi yok. dürüst ve samimi bi şekilde yaklaşılcaksa olur bunlar. abartmanın alemi yok yanı.
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Not: Beyaz Gazete, TV değil. scnoobtr said: Beyaz Tv den alıntıdır "Gerçi şu an mevzuatı da bilmiyoruz, böyle bir şey var mı bakmak lazım. Eğer GSGM bize seçme hakkını verirse aday olana göre bir seçim yapacağız. 'Yapacağız' dedik çünkü biraz farklı düşünüyoruz. Ben de adaylık koyabilirim, yeti ve vasıflarımız tutuyor ama işin adabını da biliyoruz. Toplantıya katılıp bu işi hak eden dev isimler var. Biz gençler için biraz daha vakit var" Bu azimle başkan da olur başbakanda, azmini alkışlamakla beraber düşüncesi beni korkutuyor :) Cımbızı güzel bırak şu kişisel kini artık. Kin güzel bir şey değil. Ruhunu karartır. scnoobtr said: ama işin adabını da biliyoruz. Toplantıya katılıp bu işi hak eden dev isimler var. Biz gençler için biraz daha vakit var"[/i] Yahu ne kadar komiksin(iz). Cımbızla kelimeleri çekip ortaya atıyorsunuz. Ha ben alçaklık duygusu barındıran birisi değilim. Kendime güveniyorum orada bir olasılık var. O toplantıya katılan herkes başkanlığa aday koyabilir ve olabilir. Ha duymak mı istiyorsun hiç bir şekilde yazımda belirttiğim gibi aday olmayacağım. Kelimelere takılı kalma, yoksa lise bittiği zaman senin için zor bir dönem başlar lys'de felan paragrafta anlam sorularını cevaplayamazsın. O yüzden beni bırak şu konu federasyonla alakalı konuşmalarla devam etsin.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Benim anladığım kadarıyla bu işin esports ile alakası falan yok. Oyun sektöründe yer alan firmalar/kişiler böyle bi atılım yapmışlar ve niyetlerinin ne olduğu da hala belli değil. Açıkçası benim beklentim yarın öbürgün korsan oyun avı başlaması, belirli oyunlara sınırlama yada filtreleme gelmesi ve bunların "federasyon" başlığı altında yapılıp devlete mal edilecek olmasıdır. Bir kaç kişinin bu federasyon içinde "biz esports için elimizden geleni yapacağız" düşüncesini barındırmasını federasyonun değil sadece bu kişilerin fikri olduğuna ve böyle kalacağına inanıyorum.
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Sır tutmasını bile beceremeyen birine göre çok güzel demogoji yapıyorsun birader, oyungezer sana güvenipde shogun çıkmadan önce fuar bilgisini verdiğinde sen bunu kendin elde etmiş gibi bomba haber deyip yayınlayınca, koskoca CA nında milyon dolarlık projesinin içine ettiğin günler gözümün önüne geldide. Gülüyorum hemde çok gülüyorum sana :) Adamlar tüm dünyadan gizledi yeni çıkacak oyunun adını ama süper talha bombayı patlattı, ne saydırmışlardır ca dakiler ama :) Biraz büyüsen bu azmine ödül olarak bizzat ben bile desteklerim senin başkanlığını ama ah birazcık büyüyebilsen. Atalarımız ne güzel demiş, sır tutamayana hıyar bile emanet edilmez diye. Biz sana koskoca fedarasyonu nasıl emanet edicez.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 sQu said: Benim anladığım kadarıyla bu işin esports ile alakası falan yok. Oyun sektöründe yer alan firmalar/kişiler böyle bi atılım yapmışlar ve niyetlerinin ne olduğu da hala belli değil. Açıkçası benim beklentim yarın öbürgün korsan oyun avı başlaması, belirli oyunlara sınırlama yada filtreleme gelmesi ve bunların "federasyon" başlığı altında yapılıp devlete mal edilecek olmasıdır. Bir kaç kişinin bu federasyon içinde "biz esports için elimizden geleni yapacağız" düşüncesini barındırmasını federasyonun değil sadece bu kişilerin fikri olduğuna ve böyle kalacağına inanıyorum. Biraz ön yargılısın gibi sQu. E-sports ile alakası olmaz olur mu? Tabiki olacak. Şuan bence neler yapılabilir, hangi alanlar kullanılabilir şeklinde araştırma yapıyorlar. Tuğbek'in saydığı isimlerin çağrılmasından doğal birşey olamaz. Federasyon sadece ama sadece e-sports'a yönelik işler yapamaz. Geri kalan bilgileride oyuncuları bilgilendirecek olan toplantıda öğreniriz/sorabiliriz. Tam görevleri orda açıkça belli olur.
Nordom Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 sQu said: Nordom, sanırım sen anlatamıyorsun. Çok basit birşey sordum, dedim ki toplantıya katılabilmek için nasıl bir yol izledin, kiminle muhattap boldun. Madem seçmece insanlar çağırılmadı neden böyle bir cevap verme gereği duydun "Bununla birlikte benim iletişim adreslerini alenen paylaşmam da pek doğru olmaz. Bu konuda ne böyle bir yetkim var ne de sizlerle bir hukukum" diyorsun. Hadi onu da geç "Örnek vermem gerekirse ben bu toplantıyı günler öncesinden haber olarak duyurmuştum. Bu tip duyuru ve haberler yapan başkalarını da biliyorum" diyorsun, iyi güzel ama sadece toplantının olacağından bahsediyorsun, nerede olacağını yada nasıl katılınağını falan söylemiyorsun. Ben kendim bizzat araştırdım, yetkili konumunda hiç kimse yok. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı bir federasyon olmasına rağmen onlar bile nasıl ulaşılacağını bilmiyor, sen nerden biliyorsun? Bizim birşey anlayamadığımız yok, senin anlatma sorunun var. Her mesajında kimseyi savunmadığını, bir yetkili olmadığını söylüyorsun ama paragraflarca açıklamalar yapıyorsun. Seni yetkili yerine koyduğumuz falan da yok, sen kendini yetkili yerine koyup onlar adına birşeyler açıklamaya çalıştığın için biz de ne yapmaya çalıştığını çözemiyoruz. Gerçekten okuma alışkanlıklarınız çok zayıf . Ben sizin yönelttiğiniz bireysel sorulara yanıt vermeye çalıştım ve kendi fikirlerimi paylaştım. Bir kez olsun önyargısız okumayı denerseniz mesajlarımın hiçbirinde Federasyon'la alakalı bir soruya resmi bir cevap vermediğimi görürsünüz. Sağolsun Tuğbek bey bu konular üzerinde de bizzat kafa patlatmış ve uzun süredir bu tip çalışmalar yürüten bir şahıs olarak gelmiş ve yapılması gereken aydınlatıcı açıklamaları yapmış. En azından ben böyle bir niyetim olmadığını attığım ilk mesajda belirtmiştim. Ben daha önce de söylediğim gibi burada sizin ve diğer bir iki arkadaşın kurum ve şahıslara yönelttiği temelsiz ve çirkin iftiralar (hırsız vb gibi) ve garip iddialar üzerine gelip muhabbete dahil oldum. Sonrasında da sizlerin yaptığı gibi fikirlerimi paylaştım. Hepsi bu. Karşınızda yer alan herkesi yel değirmeni olarak görmeseniz bu kadar anlamsız tartışma yaşanmamış olurdu. Önyargıları bir kenara bırakın lütfen. Bence artık konuyu daha fazla uzatıp bireysel atışmalarla sayfayı kirletmesek daha iyi olur. İçinize sinmeyen bireysel bir şeyler varsa özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Ha yani toplantıya katılan birisi olarak derdin burda insanlara neler olduğunu anlatmaktan ziyade milletle laf yarıştırmak. Madem derdin burdaki insanlara bilgi vermek değil, seni alakadar etmeyen konularda gelip de cahilce "okuma özürlüsünüz" vari yorumlar yapma. Adamın sana basitçe sorduğu soruyu bile geçiştirmeye kasmışsın sonra gelmiş "yok yok sende cidden okuma sorunu var" deme küstahlığını göstermişsin. Sonrada demişsin "benim derdim sizi bilgilendirmek değil" Çok güzel. Aferim sana. İşte böyle adamlar katılmalı toplantılara. Yagbu senden de ne köy olur ne kasaba. Biz burada "hadi yavrum liseli" esprisi yaparız. Bizim ileriye dönük federasyon hayallerimiz yok. Senin varmış madem ona göre kişiler hakkıdna yorum yap. Adamın argümanlarına tek bir cevabın yok, gelmiş de "liseli" edebiyatı yapıyorsun. Bizim gözümüzde lys de paragraf sorularında çuvallayacak olan sensin şu üslupla.
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Zerre kadar hukukun olmayan kişilere* bu tür çıkışı yaparak kimden köy kasaba olur tasdik ettin. Hala bize laf yetiştiriyorsunuz. Oturun da (laf yetiştirenlere) birlik olun nasıl bu oluşuma dahil oluruz diye düşünün. Oyun moderatörünüzü paticik'i temsilen toplantıya göndertin vs. laf yetiştirmekten daha yararlı bir şeyler yapın. Zira bura 500 sayfa olsa da oyun sektörüne pek bir katkısı olmayacak.
harristhegosu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Görende varya turkiye pro oyuncudan gecilmiyor sanıcak , turnuvalara adam bulmakta zorlaniyoruz hala. 2003,2004 wcg lerde her oyunda 1-2 favori vardi , en kabalalik turnuvalarda bile kısıtlı oyuncular vardı. Bu federasyon olayindanda bir aksiyon cikmaz , en azindan oyuncuya yardimi olacagini sanmiyorum. Ayrica squ adli arkadasi bu agresifligi yuzunden kınıyorum.
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. federasyon zerre ilgilenmeyecek esportsla fln. federasyonun yapacağı en iyi iş oyunları inceleyip yasaklamak olacak. yurtdışı yapımlarına kısıtlama getirip ttnet ve sobeenin geliştirdiği oyunlara yönlendiricekler gençleri. supercan ile başladı bu olay. mesela jim raynor viski içiyor diye 15 yaşından küçüklere yasaklamak, kan vahşet kategorisine sokmak. siz hala esports diyorsunuz. ilk önce olayın aslını bir kavrayında sonra gelin esportsa. birşeyi anlamak için illa gözlerinizle görmeniz veya yaşamanız mı lazım. bukadarmı hayallerde yaşıyorsunuz. kafanız bulanmış sizin. azıcık kafanızı kaldırın oyunlardan.
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 off ne fail olmus adam +1 yazmis. aga niye editledin kalsaydi. hepiniz no-lifersiniza +1 cekmek her babayigitin harci degil.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 diablozadeh said: +türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. harris nerden tanışıyosunuz bu arkadaşla ?
harristhegosu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 sQu said: diablozadeh said: +türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. harris nerden tanışıyosunuz bu arkadaşla ? tank drop yapmisimdir falan ne bilim
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 diablozadeh said: +türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. Nasıl bir üstten görmedir bu yarabbim, cv mi mi yollayayım buraya ? Bende dahil bir çok kişi sanırım üniv mezunu iş güç sahibi insanlar, ha kaldıki öyle olmayanlarında bu mecrada en az senin kadar bulunmaya hakkı var. Burda kah mizahi kah geyik yapıyoruz diye işsiz güçsüz sapsız olduğumuz izlenimine katılman senin nekadar kıt olduğunu ispatlar sadece.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Adam SC cilere cahil ve düşük seviyede, çoğunun iş tecrübesi yok diyo. Sol üst köşedeki arkadaşı tanıyan var mı ? Tassadar
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 scnoobtr said: diablozadeh said: +türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. Nasıl bir üstten görmedir bu yarabbim, cv mi yollayayım buraya. Bende dahil bir çok kişi sanırım üniv mezunu iş güç sahibi insanlar, ha kaldıki öyle olmayanlarında bu mecrada en az senin kadar bulunmaya hakkı var. Burda kah mizahi kah geyik yapıyoruz diye işsiz güçsüz sapsız olduğumuz izlenimine katılman senin nekadar kıt olduğunu ispatlar sadece. ya cv ile alakası yok. takip ediyorum konusuyorum.üslub olsun, iletişim olsun. yetersiz yani bu cok belli. üstten görmekle alakası yok neyse onu söylüyorum. ben senden ve burdaki bi kaç arkadaşından bahsetmiyorum. bugüne kadar sc2 oynayan 200 300 kişiyle yaptığım sohbetlerden bu sonuc cok net cıkıyor. burada kıt yorum yapan sensin şuan. oyunların kitlelerine göre sizi kategorilere sokan büyük şirketler var. civilization oynayan grup niş sayılırken sc oynayan kitle b kitle sayılır. dünyada da böyledir. türkiyede ise ciddi şekilde belirgindir.
harristhegosu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 harbiden ya mesleklerimizi yazip yazip yerin dibine sokmak var elemani ama cok yaslandim lan sc2 de yeni gelen gencleri bilmem ama sc1 oldschool'da cok otede adamlar var bilmeden konusmayalim.
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 harristhegosu said: haha harbiden ya mesleklerimizi yazip yazip yerin dibine sokmak var elemani var ama cok yaslandim lan o isler icin sc2 de yeni gelen gencleri bilmem ama sc oldschool'da cok otede adamlar var bilmeden konusmayalim. dostum yeni gelen aktif genc kitleden bahsediyorum tabiiki. old school elemanlar olarak bunları söylüyoruz. 99da battle netten oynamaya başlayan 10 kişi flndık. 99 diyorum battle net diyorum. senin oldschool saydıgın kitle gibi medic veya sanane inc demiyorum. seninde medicteki zamanlarını hatırlıyorum irenc ukala muhabbetler ile milleti sc den sogutmaktan başka bişi yapmıyodun. nah şimdiki kitlede öyle bi kitle işte. sende adam olmuşsundur artık bişi demiyorum yıl 2011 oldu.
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 diablozadeh said: +türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. +ya cv ile alakası yok. takip ediyorum konusuyorum.üslub olsun, iletişim olsun. yetersiz yani bu cok belli. üstten görmekle alakası yok neyse onu söylüyorum. ben senden ve burdaki bi kaç arkadaşından bahsetmiyorum. bugüne kadar sc2 oynayan 200 300 kişiyle yaptığım sohbetlerden bu sonuc cok net cıkıyor. burada kıt yorum yapan sensin şuan. oyunların kitlelerine göre sizi kategorilere sokan büyük şirketler var. civilization oynayan grup niş sayılırken sc oynayan kitle b kitle sayılır. dünyada da böyledir. türkiyede ise ciddi şekilde belirgindir. Neyin kafası ki bu ?
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Seperate said: diablozadeh said: +türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. +ya cv ile alakası yok. takip ediyorum konusuyorum.üslub olsun, iletişim olsun. yetersiz yani bu cok belli. üstten görmekle alakası yok neyse onu söylüyorum. ben senden ve burdaki bi kaç arkadaşından bahsetmiyorum. bugüne kadar sc2 oynayan 200 300 kişiyle yaptığım sohbetlerden bu sonuc cok net cıkıyor. burada kıt yorum yapan sensin şuan. oyunların kitlelerine göre sizi kategorilere sokan büyük şirketler var. civilization oynayan grup niş sayılırken sc oynayan kitle b kitle sayılır. dünyada da böyledir. türkiyede ise ciddi şekilde belirgindir. Neyin kafası ki bu ? al işte. neyin kafası ki bu? demiş. yaklaşıma bak. bundan bahsediyorum işte. neyif kafası bu diye sorgulucana dediğim şeylerin farkına varmaya çalışsana.
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Diyebilecek pek birşey bulamadım ki yazmayacaktım aslında ,çok yersiz ve anlamsız konuşuyorsun çünkü.Yaklaşımdan bahsetmişken kendi yazdıklarını tekrar okusan iyi olur.
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Seperate said: Diyebilecek pek birşey bulamadım ki yazmayacaktım aslında ,çok yersiz ve anlamsız konuşuyorsun çünkü.Yaklaşımdan bahsetmişken kendi yazdıklarını tekrar okusan iyi olur. üzülüyorum dostum. şu ufacık topluluk federasyonun gelmesiyle bu tip oyunların tamamen silineceğinden değil sports hakkında konuşuyorlar. uyandırmak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. web sitesi açıp yönetime karşı bi ayaklandırmamı oluşturayim? şu forumda anlatmaya çalışıcaz ama uzun yazıncada okunmuyor. anca böyle konusucaksın ki insanlar dikkate alsın.
Öne çıkan mesajlar