Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital oyunlar Federasyonluğu ile İlk mesajlaşma.

baybety

Öne çıkan mesajlar

Dijital oyunlarla ilgili talebi karışlamak bu alanda gerekil düzenlemeleri yapmak, resmileştirmek ve dünyadaki uygulamalara entegre olabilmek üzere 13.06.2011 tarilhi Bakanlık Oluru Dijital Oyunlar Federasyonu kurulmuştur. Ancak yönetim kadrolarının belirlenmesi ve diğer işlemlerin bitmesini müteakip www.gsgm.gov.tr / Federasyonlar web sayfasından iletişim bilgileri duyurulacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Kimden: Ersin KAYA [[email protected]]
Gönderildi: 08 Temmuz 2011 Cuma 16:50
Kime: bilgiedinme
Konu: Dijital oyunlar Federasynluğu hakkında.

Sayın Yetkili

Gelişen büyüyen ve sürekli olarak dijitalleşen dünyanın spor anlayışıda değişiyor. Yabancı ülkelerde sürekli olarak düzenlenen ve her dalda federasyonu bulunan dijital oyunların
Türkiye olarak dışında kalıyoruz. Strateji dalında Starcraft milli takımımız var ve onun bir üyesiyim. (kendi içimizde turnuva düzenliyoruz) fakat diğer ülkeler ile maçlarımız ne yazıkki
olamıyor, bir federasyonumuz olmadığı için turnuvalara dahil edilemiyoruz ve haliyle federasyonumuz olmadığı sponsor bulmakta zorluk çekiyoruz. Maçlarımız olsa herhangi
iyi bir derece alsak bile bir ödülü almaya hak kazanamıyoruz. Sıkıntımız profesyonel olarak dünyaya Türkiyeninde biz burdayız diyebilecek bize destek çıkacak bir Federasyonumuzun olması.

Sormak istediğim konu Elektronik Spor Federasyonluğu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir.
Türkiyede Starcraft Haricinde bir çok dijital oyunlar milli takımı mevcut örneklemek gerekir ise Starcraft2, Quake, Counter Strike, World of WarCraft, WarCraft3, Broodwar ve bir çok oyun dalında
milli takımımız bulunmakta. Tabiki bunlar resmi takımlar değiller fakat resmi olmaları içinde sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz.

Ersin KAYA
Sosyal ağlarda paylaş

Haa şimdi oldu. Arkadaşlar merak etmeyin. Oyuncunun hakkı korunacak. Federasyonun ilk olarak bir araya geldiği toplantıya katılan ve direk olarak oyuncuyu temsil edenlerdendim.

Ayrıca Tom's Hardware Guide'dan Uğur, Oyungezer'den Tuğbek ve Sinan, hatırlayanlar olacaktır Oyun Stüdyosu'ndan Serhat Bekdemir gibi oyuncuyu temsil eden kişiler ilk toplantıda yer aldılar.

Daha erken lakin benim federasyon yönetimine sunacağım yapı ciddi anlamda kendini kanıtlayan kişilerin katılacağı kurullar ile milli takımların seçilmesi. Gerekirse şu an Starcraft Türkiye'nin yaptığı gibi turnuvaların tertiplenmesi de söz konusu olabilir.

Bu iş olacak arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Toms oyundan katılanlar kimi temsil eder şüpheli. Her inceleme yazısında çatışma ortamı yaratmayı başaran, kimi oyunların resmi fanlığının gizli gizli yapıldığı tarafsızlığından şüphe ettiğim tek mecmua. Ordaki adamların fikirleriyle fedarasyona akıl verilecekse yandı gülüm keten helva.

Yabgu nickli şahısta sanırım totalwar türkiyenin admini oluyor. Kendisine rakip siteleri karalayan, oyunseverliği, takım tutmakla eşdeğer tutan, sitesinde cumhuriyet ve laiklik karşıtı fikirlerin cirit attığı fanboyları besleyip büyüten admincik. Toms oyun yazarlığını kullanıp istediği siteyi b.ka sokan istediği siteyi ak yapan yüce şahsiyet.

Başarılar dilerim...
Sosyal ağlarda paylaş

Dikkatinizi çekerim işin ehlileri ile halledilecek. Örneğin Bursat, şu an milli takım seçilmiyor mu StarCraft Türkiye bünyesinde? Bu takım resmileşecek, bir kurul olacak ve bu kurulda ben veya kim uygun görülürse artık federasyondan şahıslar bulunacak. Doğru kararların alınması için de Bursat veya diğer StarCraft'ın Türkiye'de bir yere gelmesi için çabalayan kişilere danışılacak.

Fakat şimdiden ön yargıyla yaklaşımlar var. Mesela THG Oyun'da bir yazar (örnek Oruç) herhangi bir oyuna giydirince tü kaka ama Jim Sterling yapınca ooo başgan haklısın oluyor.

Ön yargıları atın arkadaşlar. Merak etmeyin ekmek yiyen sizler olacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Yabgu, kimsin tanımıyorum kusura bakma ama Türkiye'deki gaming platformu ile hiç bi alakan yok sanırım. WCG'den CPL'e, ACON'dan Türkiye 138. Vestel KOUNTER STRAYK turnuvasına kadar bir çok turnuva düzenledi Türkiye'de. Yani bütün organizasyonlar Türkiye'yi bünyelerine almak istedi, ama şu anda bir tane bile büyük turnuva yapılmıyor. Bir daha ki turnuva da sor bakalım sen ordaki elemanlara, WCG niye Türkiye'de yapılmıyor ? anlatsınlar sana.

Hangi ülkede "professional gaming" federasyonu var, ne gibi hayaller içindesiniz siz anlamak mümkün değil. Kore bu federasyon olayını çıkaran ülkedir ve en büyük federasyona sahiptir. Bir Kore kahramanı olan Boxer bile sponsor bulmak için götünü zımparalatmıştır. Belgeseli bile var gidin bi izleyin, bakın o federasyon ne yardım etmiş Boxer'a. Yada Kore'deki hangi turnuvalara sponsor/destek çıkmış bu federasyon.

Herşeyi bi kenara koyuyorum, federasyon çıksa dese ki "bütün masraflarınızı biz karşılayacağız, bütün turnuvalara yollayağız sizi" kaç kişi kendini bu işe adayabilecek? hadi birileri çıktı, ne başarı sağlayacağınızı sanıyosunuz? Federasyon geldimi IQ'nuz mu artacak yada oyun kabiliyetiniz mi gelişecek? Gerçekten çok merak ediyorum, federasyon olması ile oyuncuların başarısı arasındaki bağlantıyı biri bana anlatabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Yabgu kimdir arkadaşım ben sana anlatayım.

Kendisi totalwar türkiyenin kurucusu ve adminidir. Toms oyun yazarı ve beyaz tv oyun editörüdür.

Totalwar camiasına emekleri göz ardı edilemez fakat aynı zamanda verdiği zararlarda az uz değildir.

Totalwar türkiye forumlarında yapılan türlü türlü siyasi ve irticai tartışma sonucunda siteyi terk eden üyelerin sayısı belirsizdir.

Admini ve kurucusu olduğu totalwar türkiye forumlarında cumhuriyet ve laikliğe aykırı başlıkların yasaklanması "YASAKTIR".

Fedarasyonda çalışması herhangi bir görevde bulunması sakıncalıdır. Bu göreve getirilecek kişilerin herhangi bir oyun grubu ile organik bağının bulunmaması gerekmektedir. Genel olarak tüm oyunları temsil eden arkadaşlar daha uygun olur.

Bu konuyla ilgili tüm fikirlerimi sıradan bir vatandaş ve oyuncu olarak fedarasyon yetkililerine ileteceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

scnoobtr said:

Yabgu kimdir arkadaşım ben sana anlatayım.

Kendisi totalwar türkiyenin kurucusu ve adminidir. Toms oyun yazarı ve beyaz tv oyun editörüdür.

Totalwar camiasına emekleri göz ardı edilemez fakat aynı zamanda verdiği zararlarda az uz değildir.

Totalwar türkiye forumlarında yapılan türlü türlü siyasi ve irticai tartışma sonucunda siteyi terk eden üyelerin sayısı belirsizdir.

Admini ve kurucusu olduğu totalwar türkiye forumlarında cumhuriyet ve laikliğe aykırı başlıkların yasaklanması "YASAKTIR".

Fedarasyonda çalışması herhangi bir görevde bulunması sakıncalıdır. Bu göreve getirilecek kişilerin herhangi bir oyun grubu ile organik bağının bulunmaması gerekmektedir. Genel olarak tüm oyunları temsil eden arkadaşlar daha uygun olur.

Bu konuyla ilgili tüm fikirlerimi sıradan bir vatandaş ve oyuncu olarak fedarasyon yetkililerine ileteceğim.

özeti verdim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

şenlikli bir başlık olacağa benzer bu.

bu federasyonda görev almayı düşünenler varsa aramızda, şimdiden çıkıp bu niyetlerini açık açık belirtmeliler.

kişilerin geçmişte yaptıkları tabii ki önemlidir ve bugün görmezden gelmek olmaz; ancak eleştirilerde mümkün mertebe somut konulara odaklanmakta fayda var. mesela "rakip sitelere karşı cihat ilan etmediği kaldı" ya da "yurtdışındaki organizasyona kız arkadaşını mı ne çıkartmıştı hatırlamıyorum" şeklinde mesajlar her an bu başlıktan kaldırılabilir, dikkatinizi şimdiden çekeyim.

"falanca siteye falanca zamanda şu şekilde uygunsuz bir girişim olmuştu" ya da "evet falanca sene falanca organizasyona kız arkadaşı oyuncu bilmem ne olmadığı halde organizasyon parasıyla gönderildi" şeklinde somut eleştiriler olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi scnoobtr nin dediği kişi olduğunu farzederek yola çıkıyorum (siyasi irticai vs konularına hiç değinmiyorum sadece totalwardan gelmene ve b.gazetedeki haberinden yola çıkıyorum)

1) öncelikle burşata danışmak nedir ? e demekki sc2 veya başka oyun hakkında community vs bilginiz yok siz danışıcaksınız burşata o adamın tecrübelerinden bilgilerinden yararlanıp birileri işi götürcek... ve burşattan alacağı değerli bilgilerle İŞİ BİLİYORMUŞ durumuna gelicek ekmek yicek sebep?
sonuç: niye danışılıyor her oyunda isim yapmış communitynin saygı duyulduğu ilk önce competetive oyunların adamları federasyona ALINMALI danışılmamalı...

2)"Böylesine oyuncuya bir şey katmayan, boş vakit harcatan, hatta ve hatta cepteki paraları emen garabet oyunlar olmaz" demişsin b.gazete sitesinde nayt onlayn ve metin 2 için ... ozaman WoW da aynı kapıya çıkar ne katıyor? para emmiyor mu? sana bişi katmaz başkasına ZEVK katar , adam EĞLENİR, arkadaşlarıyla kombatlara girerek MUTLU olur ...
sonuç : direk kişisel düşüncelerindeki iyi güzel oyunlara oh ne güzel , karşı oyunlara VURUN KIRBACI yaptığını hissediyorum.Federasyon kurulcaksa turnuva oyunlarına ayrı önem verir , casual oyunlara simsten naytonlayna ayrı önem verir...

3)olay oyuncu/sporcu/espor atleti değil mi ilk başta? sc2, counterstrike gibi ? e nerde cs ci adam nerde sc2ci adam totalwar nedir allah aşkına ? ogameden farkı var mı dünya çapında competetive oyun dalında ogame ile totalwarun?
sonuç : daha en başta amaca uygun olmayan adamların asıl adamlar olduğu gibi gözüküyor

4)mesela b.gazetede demişsinki "Ben de adaylık koyabilirim, yeti ve vasıflarımız tutuyor ama işin adabını da biliyoruz. " devlet dışından camia içi bi eşbaşkan da olucaksa abi ne işin var senin kusura bakma belki sadece ben tanımıyorumdur da seni totalwar/thg/b.gazte takip etmeyen adam olarak seni ilk defa duyuyorum ne bir turnuvada ismini duydum ne bir CİDDİ ESPOR ORGANİZASYONUNDA
sonuç : T_T

toplam sonuca gelirsek de bunlar bende bırakılan ilk izlenimler belki sc2 için en güzel işleri sen yapabilirsin(ki risktir bu sc2 den olmayan adamın yapma şansı millete danışarak 10% ise , sc2 içinden gelen adamın 90% dır), gerçekten çok iyi bir insansındır vs tanımıyorum seni sadece olay bundan ibaret ama ilk izlenimlerim birazcık kötü oldu kusura bakma :/
Sosyal ağlarda paylaş

Bir camiayı temsil edecek kişinin, mevcut camia için çalışmış birisi olması gerektiğini düşünüyorum. Malesef ben bu arkadaşları hiç bilmiyorum. Bazı arkadaşlarımız tanıyor sanırsam ve ciddi sorgulamalar yapıyorlar, bunları göz ardı etmemek lazım.

İşin kötüsü senelerdir sc camiası içindeyim, ben dahil bazı arkadaşlarımız özellikle de son dönemde sc2 ile birlikte gerek stream, gerek organizasyon, gerekse turnuvalarda aktif görev almaya çalıştıktan sonra, işin başında camiadan birilerini görmemek üzüntü verici olur. Sonuçta ortada hazır pişmiş bir ekmek var, birileri yine kendi çıkarları doğrultusunda bu yapılanmayı da batırırsa Türkiye'de bir daha bırak fenedarasyonu, eğlenceli bir turnuva bile yaptırtmazlar görürsünüz.

İsim vermekten oldukça çekindim ama yazmam da gerektiğini düşünüp editledim.

Sleep'de güzel sorgulamalar yapmış aslında, bu konuda diğer iyi oyuncularımızın da yorumlarını merak ediyorum.

Aslında bu işlerle senelerdir uğraşan Mete'nin (Pentegram), özellikle son dönemlerde community için emekleri yadsınamayacak Bürşat(Anzelot)'ın, Serkan'ın ve eski tayfadan Cem(Karslan)'ın da fikirlerini merak ediyorum.

Gördüğünüz gibi bu topluluk için çalışan, tırmalayan bir çok insan varken, Sleep'in dediği gibi birilerinin asıl ekmeği yiyecek olması, arkadaşlarımızı Danışman statüsünde bırakacak olması (istediği zaman replace edebileceği pozisyon) kaçınılmaz. Yazık gene birileri bir camiayı sömürüp kendine prim yapıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Yabgu (Talha Turhal)' nun beyaz tv deki yazısından alıntıdır

"Toplantının sonuna doğru gelindiğinde yürütme için herkes hukuki işlemleri ve mevzuatları okuması önerildi. Hazırlıklı gelin diyorlar. Ben yetiştirebilirimsem ikinci toplantı için milli takımların seçimi, kimlere lisans verileceği, oyunların sınıflandırılması gibi konularda çalışmalar yapıp toplantıya katılanlara sunmayı planlıyorum. Unutmadan ekleyeyim! Federasyon kimliğini kazanınca sahte içerik paylaşan, hak yiyen, crack, serial ve türü dağıtımlarda bulunan merdiven altı oyun sitelerinin de kapatılması için girişimlerde bulunacağımın da belirteyim."

Madem bir şey önereceksin, yazında demişsin bizden başka oyuncu yok diye o halde toplantıya katılması için oyuncular önerebilirdin mevzuat önereceğine.

Ayrıca yazının sonundaki serial vs dağıtım yapan siteler denmiş ama bu yetki ile ben hangi sitelere saldırılacağı ve kapanacağını tahmin edebiliyorum. "Sahte içerik paylaşan, hak yiyen" siteler derken ? Daha önce yapılan karalama kampanyaları bu sefer resmi yetkilerlemi yapılacak?

Gene alıntıdır,

"Bizler ise profesyonel olarak birçok oyunda turnuvalara katılıyor ya da toplulukları idare ediyoruz. Belki işi ticarete dökmeden önce oyun oynayan Serhat Bekdemir, Murat Yavuzkaplan ve Oyun Gezer temsilcileri bizim gibi oyunlar üzerine alınacak kararlarda aktif rol oynamak isteyeceklerdir. Bu demek değil ki diğer yürütme işlemlerinde aktif olmayacağız, sadece ben oyuncunun işini oyuncuya bırakın diyorum."

Hangi turnuvalara katıldınız, en çok bu kısma güldüm. Resmi fan sitesi olduğunuz totalwar camiasında bile multiplayeri baltaladınız, mp oynamak isteyenlere destek vermediniz, kendi oluşumlarını kurunca onları desteklemek yerine hizipçi olarak adlandırıp ihanetttt naralarıyla taşa tuttunuz.

Sayın Talha Turhal sizin fedarasyonla ilgili her türlü ilişkiniz tüylerimi diken diken ediyor. Eğer fedarasyonla ilgili bir görev almanız olası ise bende bir imza kampanyası düzenleyip sizinle ilgili sakıncılarımızı içeren bir metni fedarasyon yetkililerine ileteceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu cevap yazacağım, yazamıyorum sürekli şahsıma bir atak var. Kardeşim aşın artık şu kişilere takılı kalmayı.

Nefes almadan, daha ne anlattığımı anlamayıp kurduğum cümlelerin başına sonuna bakmadan saldıranlara:

şöyle bir şey var

küçük insanlar şahıslara ortancalar olaylara büyük insanlar da fikirlere takılırmış

CEVABIM

Öncelikle neden hedef oldum onu anlayamadım. Milli takımlar için kurduğum cümleler tamamıyla örnektir. Ben bir merci değilim. Sadece olabilecek düzeni söylüyorum. Federasyonun içerisinde belirlediği kurul olur. Bu kurul hummalı bir araştırmaya girerek milli takımı oluşturulacak oyunların tabiri caiz ise master'larıyla görüşülür.

Federasyon kuruldu ama hala bir yapılanma söz konusu o yüzden boşuna rage yaptınız, gereksiz bana çıkıştınız. Oysa ben her şeyin güzel olacağına değindim.

Gelelim banim hakkımda yapılan yorumlara :) 1-2 şahıs da beni kendince betimlemeye çalışmış. Cevap vermeyeceğim. Yersiz olur çünkü. Artık biz bu forumlarda 1vs1'leri aştık. Şahsi kin, kıskançlık vs. küçük uğraşlar. Yarası olan gocunur dememiş boşa atalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yagbu kim? ne oluyor? Totalwar ile sc2 nin ne alakası var , ben niye hiç bir sc2 turnuvasında(yurt içi yurt dışı) bu adamın adını sanını duymadım. Ne federasyonu kurduk ne sc2si yaptık ne oldu da bu adam başımıza mı geldi? Ben anlamadım arkadaşlar :D Dijital oyun federasyonunda sc2yi sc2yle alakası olmayanlar mı temsil etcek, yok yok hala kafamda netleşmedi, bu arada şöle bişi geldi aklıma forumdaki postlardaki saldırılar sanki bu şekilde olacakmış gibi hissettiriyo;

x: -Dijital Oyun Federasyonu Başkanı benim Starcraft 2 de benden sorulur!
y: -Sen kimsin lan başgan benim!
z: -Hayır benim!

(x,y ve z nin oyunla hiç alakası yok)

oyunla alakası olan hatta bizzat oyunun en önemli parçası olan oyuncularda buradan doğru forumu izleyip ne oluyor arkadaş diyor.

Federasyon Mederasyon yalan bence zaten boşuna bir tartışma dönüyor, lütfen kavgaya devam edin çok eğleniyoruz! Aman dikkat edin de kavga ederken arada SC2 OYUNCULARINA ve SC2 SEVENLERE taş gelmesin, onları da kaybetmeyin çünkü malum zaten ortada 20-30 kişilik bir community var onlar da küsüp giderse kendi aranızda 4 kişilik turnuva yapar eğlenirsiniz gg.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

kişilerin geçmişte yaptıkları tabii ki önemlidir ve bugün görmezden gelmek olmaz; ancak eleştirilerde mümkün mertebe somut konulara odaklanmakta fayda var. mesela "yurtdışındaki organizasyona kız arkadaşını mı ne çıkartmıştı hatırlamıyorum" şeklinde mesajlar her an bu başlıktan kaldırılabilir, dikkatinizi şimdiden çekeyim.

Bu konuda söylenenler doğrudur, WCG2003 gidenler arasında Serhat'ın kız arkadaşı da bizimle beraber geldi. Malesef elimde resim bulunmamaktatır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...