mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 İ.Akın: Savcının itiraf halinde tutuklanmayacağım beyanı ve uyguladığı psikolojik baskı nedeniyle gerçek olmamasına rağmen suçu kabul ettim.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 ehuehe yakindir o zaman tayfur'la serdal'in da salinmasi. yani yakindir diyorum da, yakin olmasi gerekir. yakin olmaz.
EricCantona Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Hukukçu falan var mı ya böyle dönebiliyor musun verdiğin ifadeden falan?
sostizm Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 http://www.ntvspor.net/haber/futbol/44457/psikolojik-baski-nedeniyle-sucu-kabul-ettim ibrahim akından çark. NE baskı görmüştür kimbilir bu garibim.
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 İyide adamın itiraflarında fenerden 100 bin aldığıda yokmuydu. Pek akıllı bir arkadaşımız değilmiş anlaşılan salınacağına inanınca ne avr ne yoksa tamam tamam hadi gideyim demiş.
Mendoza Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Of ne çok mahalle delikanlısı var arkadaş. Hadi forumda anlarım da medyada, kulüplerde de maşallah onurlu spor severden geçilmiyor. Alın size sallama da olsa accık rakam. Fenerbahçenin ya da Beşiktaşın suçsuz olduğunu kimse iddia etmiyor. Cezası neyse çeksin. Fakat bu öyle juventusun küme düşürülmesine benzemez. Fenerbahçe, Beşiktaş + Bir klüp daha var deniyor. Bunları küme düşürdünüz diyelim. Kafadan futbol seyircisinin yarısını kaybederiz diye düşünüyorum. Çok büyük rakamlar dönüyor maalesef ortada. Türkiye futbolunun bütçesini bulalım önce. Rakamlar tahmini tabii, varsa daha kesin rakamlar elinizde lütfen yazın. Burada amacım bu 3 takım düşerse ligden, kaybolacak ekonomiyi/zararı hesaplamak. Yayın ihalesinden gelecek para 4 senede 321 milyon dolar. 536 miyon TL yapıyor. Senede bu rakam 134 milyon TL gelir demek. Klüplerin büyük bir gelirinin bu ihaleden gelen rakam olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bunun üstüne, seyirci gelirleri, forma gelirleri, iddia gelirleri tahminimce toplasan bir bu kadar daha eder. Yani toplam 134*2=268 milyon TL geliri var Türkiye Süper Ligi Takımlarının. Bu rakamlar nereden geliyor? Sponsorlardan ve Ligtv'den. Sonuç olarak sponsor da lig tv de futbolu izleyen insanlardan bir şekilde tahsil ediyor bu parayı. Reklam olarak, aylık yayın ücreti olarak vs. vs. Burada anlamamız gereken şu. Ekonomide para kaybolmaz hiçbir zaman. Enerji gibi yoktan var edilemez ve yok edilemez. 268 milyonluk bir zarar var ortada. Biraz önce kafamdan sallama da olsa, Türk futbolu seyircisinin yarısını kaybeder demiştim ya. Ligtv üyelerinin yarısını kaybederse, Ülker istediği reklamı yapamaz ise, taahhüt ettikleri paraları ödeyemezler. Sonuç olarak 268 milyonluk bir GELİR yok olacak eğer bu takımlar küme düşürülürse. Şahsen ben maçları izlemem. Takımlar bu gelirleri alıyorlar ama, alıp da ceplerine atmıyorlar. Harcıyorlar: -Takım otobüsü tutuyorlar, otobüsü yapan para kazanıyor. -Deplasmana gidiyorlar otelde kalıyorlar, oteldeki temizlikçi abla kazanıyor. -Guttiye veriyorlar, guttinin güzel kız arkadaşları AVM'lerden dünyanın alışverişini yapıyor, mağaza çalışanları evlerine ekmek götürüyorlar. -Gelirin bir kısmı vergi olarak ödeniyor, devlet onunla yol yapıyor, asfalt döken amca para kazanıyor falan filan. Şimdi 268 milyonluk zararın kaç kişiyi işsiz bırakacağını hesaplayalım. Açıkçası işin en zor kısmı da bu zaten. Buradaki rakamı bulmak çok çok zor olduğundan en basit hesap şeklini kullanacağız. Ortalama asgari ücret 700 TL aylık. Senelik 8400TL. 268 milyonu 8400TL ye böldüğümüzde 32bin insan yapıyor. Bu kadar insan işsiz kalacak. Türkiye'de ortalama hane büyüklüğü olan 3.9 la çarparsak bu rakamı. Sonuç 124.428 kişi yaşam sıkıntısı çekecek. Açıkçası bu çağda, en dandirikten hesapla bile 125bin insan ekonomik olarak zorluk çekecekse, ben eminim karar verici insanlar kurallar, kanunlar ne olursa olsun bu yukarıda yazdıklarımı, ya da bunların daha doğru hesaplanmış hallerini göz önünde bulun duracaklardır. Örnek olarak vermek gerekirse, BP petrol felaketinde milyonlarca canlı öldü, milyarlarca dolar hasar oldu ama şirketi kapatmadılar. Kardeşim senin ihmalinin bize zararı bu kadar, öde paraları dediler. Bence bu şike olayında da yapılması gereken budur. Biraz kapitalist bir yaklaşım olacak ama; Beşiktaş ve Fenerbahçe kupalarını, şike sonucunda kazandıkları gelirleri madurlar takımlara ve kişilere ödesin. 268 milyona benzer doğru hesaplanmış zararı da oranlasınlar suçlara göre. Herkes zarar neyse karşılasın. Hakimler, savcılar, hukuk adamları ne için var? Kanunda yazanı yorumlamak ve o anki olaya, duruma uygun bir hale getirmek için. Cezanın amacı, adı üstünde cezalandırmak. İki tane arsız, egosunu tatmin etmeye çalışan yönetici yüzünden 125bin kişinin etkilenmesi bana göre çok yanlış. Ayrıca aklınıza mutlaka, insanlar futbola harcamazlarsa bu parayı, gidip başka yerlere harcayacaklar diye geliyordur. Paralar kaybolmayacak, insanlar etkilenmeyecekler diye düşünüyor olabilirsiniz. Fakat Türk Futbol Ekonomisi çok uzun yıllardan sonra bu aşamalara geldi. Bu yapıyı, sistemi, ilgiyi bozmak demek, bu ekonominin de gerçekten çökmesi demek. Sistem giderse bunun yerine gelecek olanların kurulması uzun zaman alabilir. Gerçek kayıp böyle oluşabilir. Sonuç olarak bu şike olayı sadece bir takımla, birkaç yöneticiyle olsa idi, küme düşürme kararı doğru bir yorum olabilirdi. Fakat daha da büyüyeceği iddia edilen bu olaylar sonrasında alınacak kararlar, vurun kellesini denilecek, kolay alınacak kararlar değil. Yukarıdaki rakamlar simultene geldi öyle yazdım. Yanlış olabilir ama amacım ne kadar büyük bir karar olduğudur bu şike sonucunda verilmesi gereken kararın. Eğri oturulup doğru karar verilmesi lazım. Fakat taraftarlar ve medya bu kadar baskıcı olursa, bu kararı alacak insanlar da bizim altımızda kalabilirler. Olan Türk Futboluna olur. tldr, Küme düşürme kararı çok ağır, çok büyür bir ekonomi türkiye futbolu. Cezadan çok zarar getirir bize.
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 fizban said: 13 yil geriye dogru anlatirsa 2001-2002 sezonunda trabzonspor'un nasil ligde kaldigini da anlatir lol averajla kaldı fizban 03.05.2002 20:00 GÖZTEPE A.Ş. 4 - 2 TRABZONSPOR 27.04.2002 15:30 TRABZONSPOR 0 - 0 GENÇLERBİRLİĞİ 21.04.2002 19:00 FENERBAHÇE 3 - 0 TRABZONSPOR 12.04.2002 20:00 TRABZONSPOR 0 - 0 MALATYASPOR 07.04.2002 14:30 ANTALYASPOR A.Ş. 4 - 2 TRABZONSPOR şike vaaaar, dimi?
Arkasokak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Fenerbahçe düşürülmeyecek rahat olunuz.
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 mali aydınlar varken rahat olamayız.
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 bu fb yönetim kurulunun açıklaması nedir ya..sen kimsin de beni düşürürsen ekonomi çöker şu olur bu olur diyosun..şike yaptıysan düşeceksin bu kadar basit lige kattığın maddi değer vs dikkate alınmaz..
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 @bloodybeast, trabzonspor - samsunspor macini hatirlar misin ? sadik ilhan'i hatirlar misin ?
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 ayrica o paragrafa bakildiginda 'dusurmeyin lan' anlami ciksa da, yazinin butunune bakinca 'ligi ertelemeyin, inanilmaz zarar ettirirsiniz herkese' anlami cikiyor. gerci ben bi 10 gun onceki gibi dusunmuyorum. gercek anlamda delillerin oldugunu dusunuyordum simdiyse hersey zorlama gorunmeye basladi.
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 besiktas avukatı pazar gecesi itiraf yok, ibrahim hicbir seyi kabul etmedi, palavra onlar diyordu? ee bu ne simdi? itiraf ettim ama hayvan gibi tehdit edildim, kivir.jpg @fizban su haliyle baslamasi yazik gunah. malum takimlar gittigi her deplasmanda anasi aglayacak, taraftar zaten gergin. ekonomiden once hak hukuk gelir, siz yapmayin bari. isin ciddiyeti de belgeler paylasilinca gozukur. aksine ben gun gectikce bu sacma sapan aciklamara bakiyorum ve fenerin durum vahim diyorum, su son aciklamada bile sike yapmadik yazamiyorlar.
knox Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 at suratlı ibrahim,bu zamana kadar aklın nerdeydi
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 katiliyorum, lig baslamasin bence de. ben kulubun onu demek istedigini soyluyorum.
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 herkes zarar etsin abicim..eğer vaktinde başlarsa 3 hafta sonra da es kaza birileri düşürülürse nolcak? sağlıklı karar vermek için belli bir süre daha beklemenin hiçbir zararını göremiyorum ben..yine 34 hafta oynancak maçlar..aynı geliri elde etmeye başlicaksın 3 hafta sonra.. ek: kulup de diğer takımlar da zarar eder adı altında bizi tutun ligde ayağı çekio..diğer 16 takım fb'nin zerre umurunda değil..bu kadar ciddi bir durumla karşılaşacak her takım için bu böyle olur
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 sostizm said: http://www.ntvspor.net/haber/futbol/44457/psikolojik-baski-nedeniyle-sucu-kabul-ettim ibrahim akından çark. NE baskı görmüştür kimbilir bu garibim. Artık çok geç yargıtayın "Yakup" kararı dolayısıyla avukat nezdinde verilen ifadelerden dönmek mümkün değildir.
knox Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Soruşturma aşamasındaki ifadenin hukuka aykırı olarak alındığını beyan eden ve Mahkeme aşamasındaki beyanının esas alınmasını isteyen kişinin, soruşturma aşamasındaki ifadesi geçersiz kalır. ve bu ifade mahkemede delil olarak kullanılamaz. diyor bir avukat arkadaşta
EricCantona Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Yalnız ifadenin hukuka aykırı olarak alınması gerekiyor işte, bariz kayıt altında yanında avukatın varken verdiğin ifade o tanıma girmiyodur diye düşünüyorum.
Kewl Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 knox said: Soruşturma aşamasındaki ifadenin hukuka aykırı olarak alındığını beyan eden ve Mahkeme aşamasındaki beyanının esas alınmasını isteyen kişinin, soruşturma aşamasındaki ifadesi geçersiz kalır. ve bu ifade mahkemede delil olarak kullanılamaz. diyor bir avukat arkadaşta doğrudur aynen öle
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 fizban said: @bloodybeast, trabzonspor - samsunspor macini hatirlar misin ? sadik ilhan'i hatirlar misin ? açık açık yazsana? http://www.mackolik.com/Mac/18800/Trabzonspor-Samsunspor
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 gidip geliyorum su basliga hala ligden düsen yok.
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 İBRAHİM AKIN’IN AÇIKLAMASI : "Savcılık sorgum esnasında soruşturma savcısı Mehmet Berk’in şike olayını itiraf etmem halinde tutuklanmayacağım yönündeki beyanları ve uygulamış olduğu psikolojik baskı nedeniyle gerçek olmamasına rağmen suçu kabul etmiş bulunmaktayım. Emniyette vermiş olduğum ifadede açıkça reddettiğim hususların savcılıkta kabul edilmiş olmasını temel sebebi bahsetmiş olduğum psikolojik baskıdır. Konuyla ilgili itirazlarımı ve savunmamı yargılama aşamasında yapacağımı ve gerçek dışı iddiaların tamamını reddettiğimi saygılarımla kamuoyunun bilgilerine sunarım" Myshkin said: Bu soruşturmanın savcısı kimdir? Mehmet Berk. Hanefi Avcı'nın kitabını okuyanlar Mehmet Berk'in icraatlarını yakından bilir. O yüzden her ne kadar komik gelse de bazı komplo teorileri çok da anlamsız gözükmüyor gözüme. http://www.dundevletbuguncemaat.com/ Berk, Mehmet, 441, 449, 452, 457, 476-479, 523
Öne çıkan mesajlar