Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
biz GS şike yapmadı demiyoruz, o maç temiz diyoruz. 2 gol fazla yedi diye şikeci mi oldu Zalad? Kaldı ki adamı oyundan aldılar, 4 tane de yedeği yedi. Ona da satılmış diyin bari, eksik kalmasın yazık
Mesaj tarihi:
kim bilirlerle olmuyor abi ama

var mı kanıtın.gördün mü şahit misin

belki tam tersi hiç bişi cıkmıcak

o yuzden cıkmışlara bakalım günümüze bakalım
Mesaj tarihi:
lol aynı sezon karşıyaka 5 atmış, beşiktaş 6 atmış, fener 4 atmış biz 8 atınca sorun çıkmış
bir önceki hafta bizle berabere kalmayıp da riske atmasaymışsınız
ankaragücü de ligin en fazla gol yiyen 3. takımı o sezon
bjk sezonda 65 gol atınca sorun yok, biz 66 gol atınca sorun olmuş
lol
Mesaj tarihi:
Yahu aç bi daha izle o maçı , bu kadar komik yenilen gollere hala şike yokmu diyorsunuz yani. O maçtan bir kaç hafta önce bizim berabere kaldığımız adamlardan biri geçen senelerde telegolde çıkıp araba verdiler ama yar olmadı ne yazık ki felan demedimi. Bırakın temiziz ayaklarını artık, gs gibi takıma fazla komik kaçıyor.
Mesaj tarihi:
aha yine başlamışlar :) bir de türkiye de ilk teşvik priminin kavramının ortaya çıktığı , o zamanın gs yöneticisi ergün gürsoy un malatyalı futbolcularla çantalarla giden paraları , doğan arabaları, hatta bu paraları alan malatyalı futbolcuların bizzat itirafları hakkında ne düşünüyorsunuz onu yazsanıza , hani 14 yıl sonra şampiyon olduğunuz türkiye de herkes tarafından saygı duyulan seba tarafından şerefli ikincilik cümlesinin söylendiği seneyi, türkiye de ilk teşvik priminin ortaya çıktı seneyi,

Türkiyede teşvik primini ortaya çıkartan takımdır gs, hepimiz biliyorsunuz da işinize gelmiyor o yıldan bahsetmek, ooo kalkmıslar 20 yıl önceki olayı söylüyor dersiniz hepiniz, ama kaç yıl oldu bilmiyorum kaldırdığınız uefa kupasını daha 20 yıl övünmekten bıkmazsınız.

8-0 lık maçı da ne var beşiktaşda 6 attı diye savunur, zaladın ilk 20 dakika yediği yada yiyemediği golleri pozisyonları görmezden gelirsiniz işinize gelmez, 20 dk da 4 olmuştu ondan sonra isterse 10 yese farketmezdi, zalad 20 dk da yaptı görevini.
Mesaj tarihi:
Yahu izledin mi o maçı?
Aç bir de 6 attığınız maçı bul izle madem bak bakalım sizin goller çok mu iyi?
92-93 sezonunda ligi - averajla bitirmiş bi takımdan beklentiniz ne onu bi anlasam...

Kim itiraf etmiş? Nerde teşvik şikesi? Bi gösterin bi tarafınızdan element uydurmayı bırakın artık.
Mesaj tarihi:
teşvik primi verince hasanlar huseyinler birer roberto baggio oluyormuş öyle duyduk

ayrıca bu adamlar kendi kalecileri için bile maçı sattı şikeci demiş adamlar normaldir sdf
Mesaj tarihi:
ekşi said:

1) itham: 96-2000 yılları arası penaltılar.
96-97 sezonu "anormal" derecede penaltı kazandığımız tek sezon. sayıyla 17. şimdi bu salt veri öyle ortada durduğu yerde hiçbir anlam ifade etmiyor. futbol oynayan bilir, bir takımı baltalamak veya kayırmak isterseniz bunun alenen yapmazsınız, küçükçe sindirmeler yeterlidir sonuç zaten kendiliğinden gelir. galatasaray'ın o sezon penaltı kullandığı maçlarda kaç gol attığını bilen var mı? haydi söyleyeyim. 63. yani penaltı kullandığı maç sayısı 17 olsa her maç ayrıca 3 gol atmış bu takım. bu penaltılardan sadece 3'ü maç henüz kopmamışken atılmış. maç 2-0 iken çalınan 3 penaltı kayırmak mıdır?
diğer sezonlar rakiplerine oranla anormal derecede penaltı kazanmamış galatasaray. bir de şunu ekleyelim: o yılki derbileri ele alırsanız galatasaray'ın penaltı ve kırmızı kart kararları rakibe göre aleyhte.

2) itham: uefa kupası için federasyon fikstürün ve ertelemenin amına koydu.
bunu hiç anlamadım ben. hayır yine kısa pantolon konusunu açmak istemiyorum ama galiba bazıları kış günü palto giymeyi unutup kafayı üşütmüş. o yıllar evde decoder olmadığı için salı-cuma karda kışta, cebinde iki kuruşla kahveye giden ve sıcak çıkolatayı gol sevinçlerinde döküp içemeyen ben değilmişim gibi. feda olsun cimbom'a, titremek iyi gelir. neyse üşenmedim, hafızamın yanılabileceğini düşündüm ve araştırdım. galatasaray'ın 1999-2000 sezonu maç tarihlerini diğer maçların oynandığı tarihlerle karşılaştırdım. galatasaray'ın o yıl ertelenen bir tane maçı var arkadaşlar. 9. haftada oynanması gereken 22 aralık 1999 fenerbahçe galatasaray maçı. neden ertelendiğini de söyleyelim hemen, gazete kupürleri ne güne duruyor: "perşembe günü oynanması gereken bologna-galatasaray maçı uefa kararıyla salı gününe alınınca, pazar günü oynanması gereken fenerbahçe maçı, prosedürlerin öngördüğü 48 saatlik arayı ihlal etmemek için ileri bir tarihe ertelendi". bak sen... bırakın maç ertelemeyi, galatasaray'ın o yıl şubat ayından itibaren uefa maçları salı'ya alındığı için federasyondan lig maçlarını cuma günü oynamak için talepte bulunduğunu hatırlıyorum. boşuna değildi salı-cuma kahveye gittiğimiz. buna karşılık bazen ligde bile - o yılki teamüllerde hiçbir takım 6 günden daha küçük arayla maç yapmamasına rağmen - 5 gün arayla (pazar-cuma) maç yaptığı olmuş galatasaray'ın, hem de tam 3 kez.

3) itham: cemal nalga olayı.
hiç kasmayayım. cemal nalga ve tufan ersöz/@resneli geyik linkine tıklayan bunun cezasının sokaklara dökülmeden çekildiğini görebilir. hırçınlaşmak yerine utanıp gereğini yapmışız. bir de bugün olanlarla karşılaştırıyorum... pantolon uzadıkça akıl kısalıyor. galatasaray neden düşürülmedi diye sorulacak olursa hukuki temel bilgileri de paylaştık başka yerlerde. olur ya... (bkz: mehmet ali aydınlar/#24494273) ve (bkz: en basit hukuk bilgisi/#24478150). ki düşürülmemesine rağmen tüzel kişi olarak ceza almış galatasaray.

4) itham: zalad.
açıkçası bu maçta şike olmuş mudur diye hiçbir fikrim yok. belki olmuştur. lig boyunca uçuk skorların alındığı bir sezonun son haftasında fark olunca ve/veya rakip kaleci hata yapınca neden beyinde tilkiler üşümeye başlar, hiç anlamadım. burada söylenebilecek tek şey, zalad'ın kendisinin çeşitli dönemlerde verdiği röportajlardan başka delil olmadığıdır. adam açıkça ve her yerde beşiktaş'ın şampiyon olmasını istediğini açıklamış, devrede utancından ve söyleneceklerden dolayı oyundan alınmak istediğini ve kaçtığını anlatmış, ismi futbol dünyasında hâlâ sıkça geçen bazı kişilerin maçta oynamaktan çekindiklerini söylemiş. bu çekincenin nedeni de para değil, ligde kalmanın rahatlığıyla hafta boyunca neredeyse antrenman yapılmaması. yediği golleri hatırlıyorum, topla kornere çıktığı pozisyon dışında anormal bir şey yok. ya da olduğunu kastediyorsak o zaman ben artık futbol seyretmem zira her maçta bir kalecinin şike yaptığı paranoyaklığına kapılmam lazım. ben şahsen korcan'ın bu sene selçuk'tan yediği golün de gayet normal bir gol olduğunu düşünüyorum. bunlar var futbolda.
neyse zalad'a dönersek, bir de eskişehir maçından dolayı eleştiriliyor. insaf arkadaşlar. aynı prekazi 15 metre daha uzaktan ettori'ye aynı golden atmış bir adam...

5) itham: 2006'daki denizli fenerbahçe maçı.
denizli başkanı düşersek her şeyi açıklarım demiş. peki buradan kim, hangi akılla galatasaray'ın işin içinde olduğu sonucunu çıkarabiliyor? zaten maçtan önce küme düşme ihtimali olan bir takımın götü kurtarma operasyonu var. acaba galatasaray mı gereksiz bir teklifte bulunmuş, yoksa başkaları mı imkansız bir deneme yapmış?* düşersek açıklarım ne demek, kime bir göz dağı? muamma... maçın 17 dakika uzaması galatasaray'a mı bir şey kazandırıyor yoksa denizli ve fenerbahçe'ye mi? rakibin aldığı sonuca göre oynayacak olan onlar. burada galatasaray'ın ne alakası var? ama ortalık bulandırılıyor işte, düşersek açıklarım... ulan galatasaray bir şey teklif ettiyse zaten kurtulmana yardımcı olacak bir teşvik olurdu, onu tehdit etmezdin. bu yüzden bu sözün arkasında sarı-kırmızı aramak, maç boyunca beceriksizliğin daniskasını gösterne futbolculara kılıf aramaktan başka bir şey değil. düşersem açıklarım gündeme illa ki getirilecekse, bir galatasaraylı olarak ben de kıllanırım. "düşmemize karşılık para teklif edildi" olamaz mıydı?

6) itham: istanbulspor maçı ve temdit penaltısı:
çok kısa keseceğim: bu penaltının penaltı olmadığını iddia eden kuralı okusun. topa müdahale olmaksızın rakibi engellemek fauldür. kaldı ki şu videonun 5:40 civarlarını izleyen herkes galatasaray'ın o maçta buz gibi penaltısının verilmediğini görür. böyle saçma görüntü muhakemesinden nefret ediyorum ama bir şey söylenecekse tam olarak muhakeme yapılsın, artısıyla eksisiyle.

sonuç: ben futbolu iki istisna dışında - takım ve tarih vermiyorum - temiz izledim. öyle olduğuna inandım. bunu rakiplerimi dahil ederek söylüyorum. bugün aziz yıldırım suçlu bulunsa bile sahadaki mücadelesiyle fenerbahçe'nin şampiyon olmayı hak ettiğini düşünüyorum. fakat tüm bu mücadeleye rağmen bir şey olduğu kanıtlanırsa, düşürülmesini isterim. bana ve spora zarar verse bile. bu böyledir. ben galatasaray'ı salt temiz olma ihtimalinin ötesinde kirliliği kabul etmeyecek olmasına duyduğum inançtan sevdim. kirlendiysek ve bu açığa çıkarsa, günlerdir yaptığımız şekilde gurur duymaya devam edeceğiz çünkü biz düzcede yolları kesecek kadar yüzsüz değiliz; biz hiçbir zaman bir adama "x başkan gs şampiyon" diye bağırmadık; biz daha önce de görüldüğü gibi puan eksiltme dahil her cezayı kabul edip utancımızı taşıyabiliyoruz; biz asla "biz bize yeteriz" demediğimiz gibi işimize gelince "birlik beraberlik günüdür" de demedik; -30'la başlama pazarlığı yapmayız; cezayı kişiler çeksin, kulüpler değil argümanına da sığınmayız.

umarım ezeli rakibimizin şike yapmadığına hükmolunur ve gerçekten de delil yoktur. ama daha soruşturmada adı bile geçmeyen bu kulübü olduğu yerde bırakın.
Mesaj tarihi:
teşvik primi vermeyen takım yoktur heralde 2000 lerden önce.
2001 yılında fenerbahçenin ankaragücüne gs yi 2-1 yendikleri maçtan sonra söz verilen teşviği yolladığı ve ersun yanalın bunu nasıl dagıttıgı arşivlerde canlı kanlı duruyordur bakmak lazım tabi önce.

ya da 02/03 yılında mafyatik sinan engininiz ile ofsayttan atılan gollerle 2-3 maçı çevirdiğinizi, ali sami yen stadında ise ters taraftaki yardımcının 50 metreden gol iptal ettiği günleri de hatırlarız tinu.

bu takım 14 sene şampiyon olamadı zamanında da sonra mı gelmiş akıllarına şike teşvik yapmak. prekazinin frikiği şikeymiş, ahahah ben buna gülüyorum. beyinler nasıl yıkandıysa. bi garip.
Mesaj tarihi:
tinu said:

yok ben burdakı gslılardan bekliyorum 8-0 kelimesi geçince hemen birden rage bağlıyorlar ama malatya maçı hakkında tek kelime etmiyorlar

evet yollamisiz araba..
malatyasporlu mahmuta araba verince bir zico, socrates, baggio mu oldu. yenememisiniz iste, get over it.

hadi ben de 02/03 sinan engin sezonu diyorum madem?
Mesaj tarihi:
Masquerade said:

teşvik primi vermeyen takım yoktur heralde 2000 lerden önce.
2001 yılında fenerbahçenin ankaragücüne gs yi 2-1 yendikleri maçtan sonra söz verilen teşviği yolladığı ve ersun yanalın bunu nasıl dagıttıgı arşivlerde canlı kanlı duruyordur bakmak lazım tabi önce.

ya da 02/03 yılında mafyatik sinan engininiz ile ofsayttan atılan gollerle 2-3 maçı çevirdiğinizi, ali sami yen stadında ise ters taraftaki yardımcının 50 metreden gol iptal ettiği günleri de hatırlarız tinu.

bu takım 14 sene şampiyon olamadı zamanında da sonra mı gelmiş akıllarına şike teşvik yapmak. prekazinin frikiği şikeymiş, ahahah ben buna gülüyorum. beyinler nasıl yıkandıysa. bi garip.

hakem hatalarıyla gelme bana ben direk yöneticilerin çantalarla para taşıdığı teşvik primi denen şeyin türkiye futbol tarihinde ilk görüldüğü , bir çok malatyalı futbolcunun yıllar sonra tv den itiraf ettiği, o zamanları yaşayan takımı ne olursa olsun herkesin kabul ettiği bir olaydan bahsediyorum ben sana, en azından bunu bilin ve hala biz temiziz demeyin diye diyorum, yoksa hakem hatalarını konuşmaya başlarsak ohooooo
Mesaj tarihi:
tinu said:

yok ben burdakı gslılardan bekliyorum 8-0 kelimesi geçince hemen birden rage bağlıyorlar ama malatya maçı hakkında tek kelime etmiyorlar

87 yılında ben maç izleyecek yaşta değildim,o dönem gazete falan da okumuyordum doğal olarak hatta tv'den haberleri de izlemiyordum (izlediysem de hatırlamıyorum o günleri yaşım itibariyle)
Sen kaç yaşındasın?
87 yılında yaşananları nerden biliyosun?
Bu anlattıklarını gösterir herhangi bir kanıt,argüman tarzı bişey sunabilir misin?
Şu söylediklerinin 85 yılında Beşiktaş bütün takımları satın almış dememden ne farkı olur?

Siz gidin beygir falan alın milletin futbolcusuna,sonra da burda yüzsüz yüzsüz zalad diye ağlayın.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...