Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDMI'nin faydası olur mu?

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yeni televizyon aldım, daha önce kısaca konuşmuştuk zaten ( http://forum.paticik.com/read.php?6,5347764,5731710#msg-5731710 ). Aklıma takılan şey şu:

Filmleri USB'ye yükleyip izliyoruz hep ailece ya da arkadaşlarla izleme moduna geçtiğimizde, ama HDMI alıp bilgisayarı direk bağlayarak MPC-HC, CoreAVC ve Radeon DXVA üçlüsüyle izlesek daha iyi bir performans mı alırız? Gerek yok mu yoksa?
Mesaj tarihi:
Çok çok daha iyi görüntü alırsın. Kesinlikle HDMI ile bağla bilgisayarı öyle izle.

720p videoları dahi 1080p gibi izlersin ama TV'nin çözücüsü 1080p'yi bile çok güzel göstermiyor MKV dosyalarında.

Ben direk CoreAVC ile 1080p izliyorum, kalite muhteşem.
Mesaj tarihi:
teoride bilgisayarin codec cozumleme yetenegi tv'ninkinden daha ustundur ama pratikte goze farkli gelecek sekilde fark yaratir mi bilemem.

imkanin varsa dene hdmi takip. bende oyle kullaniyorum televizyonu, 2monitor+tv olarak. film izleyecegim zaman tv'ye atiyorum ekrani.
Mesaj tarihi:
Ben de laptop'u hdmi'dan televizyona bağlayarak izliyorum, direk usb'den iyi oluyor. Hatta şöyle söyliyim laptop'ın işlemcisi i5, masaüstünün eski dualcore'lardan laptopla bilgisayar arasında bile fark oluyor, özellikle 1080p izlerken masaüstüm tekleyebiliyor bile.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Tekleme ya da yavaş çalışma olmuyor televizyonda. Görüntü kalitesi açısından fark ederse ama dediğiniz üzere denerim bir.
  • Yeni Oluştur...