paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, akinci said: ... Bu tip levhalarin olmadigi tüm cok seritli yollarda da sagdan gitme mecburiyeti olur vs... Bu söylediğin 2 şeritli yollarda geçerli değil mi? Her zaman için sol şerit sollama içindir tezinden yola çıkarak 3 şeritli yolun 2 şeridi kullanıma ayrılmıştır anlamı çıkmaz mı? Trafik kitapçığını okuyalı oldukça fazla oldu, yanlışsam düzeltin. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 3 şeritli otoyollarda (yeşil tabela olur) orta ve sol şerit sollama içindir, seyir sağdan yapılır. en azından çeşme otobanında ağır vasıtalara ayrılmış şerit yok onu biliyorum. en sol şerit zaten kısa süreli sollamalar için kullanılır, sürekli işgal etmenin cezası var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Kötüsün ya, valla baydı. Argümanın dandikti, haksızdın, üstüne millete "bir aydır mı trafiktesiniz, sen araba değil mutfak robotu kullan" demeye başladın falan. Haksız olduğunu kabullenemeyen birine laf anlatmak imkansız zaten, neden uğraştım anlamadım valla şimdi. Devam et böyle. Çeşme'ye gelirsem emniyet şeridinden gidicem kazara seni engellememek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, İşte oradakiler abartıp 150-160km/h ile gittikleri için sen 130km/h ile sol şeride geçemiyor ve o 34 plakanın arkasıdna kalıyorsun. Eğer onlar da 120-130km/h gibi bir hızda gitseler 20-30 saniye sonra önündeki aracı sollayacak ve tekrar orta şeride dönebileceksin. 150km/h ile sol şeridi kullandığım oluyor ama hiçbir zaman sollama amacıyla -yeterli mesafeyi göz önünde bulunduranlar için söylüyorum- sol şeride geçenlere sesli görsel uyarı yapmamışımdır. Hızımı düşürürüm ve sollamasını bitirmesini beklerim. Arkamdaki dayanamaz tahrik eder ama önümdeki araç orta şeride geçince ben de arkamdaki sabırsıza yol veririm ve tekrar 150km/h hızıma çıkarım. Sol şeridi tapulamış gibi hareket etmek manasız. Sollama yaparken anında benim hızıma çıkmasını bekleyemem ki o aracın. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 @Para Abi ben zaten oranin kurallari icin %100 bilgi veremem. Yurtdisinda 2 veya 3 puan + saglam para cezasi var sag serit bos iken ortada gitmenin. Hani dedim bakayim oranin kurallarina yazili olarak sürücü kurslari ve sinav sorularinda cikmis sag serit kullanimi. Zaten bildigin gibi trafik levhasi normal olmasi gereken kuralin disinda bir düzenleme icin konulur. Ben de yanlissam düzeltin :) Zaten mantikli düsününce orta seritte 100 ile giden biri arkasindan 120 ile gelen ve soldan da 140 ile gelen var dersek. Dallama moduna girerse arkadan gelen 2 arabadan biri kaza kacinilmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 DoruK said: ayrıca izmir çevreyollarında (şehir içindekiler hariç) ve otobanda 150-160 abartı hızlar değil, istanbuldaki gibi dolu olmuyor çünkü yollar. bunu orada araba kullandığınızda anlarsınız zaten. izmirin havası bile başka oluyor valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 DoruK said: arkanızdan 3 şerit dolusu araba gelirken DoruK said: istanbuldaki gibi dolu olmuyor çünkü yollar. Bu da iyiymiş bu arada. İlk mesajda 100 km/h olan hızlar 60'a indi, 3 şerit dolu olan yol boşa dönüştü, makas atmak ortadan kalktı falan. Kıvırma limitindeyiz artık :p ekşi, çeşme otobanı başlığı said: orta seritten kendi dunyanizda ilerlerken degisik makas ve uclu saltolarla sizi kapismaya davet eden heyecan arayan sehirli gencler gorebilirsiniz. Boşuna dememiş adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Yalnız otobanda hız sınırı 120. Dünde biz gidiyorduk çeşme otobanından saatte 100 km hız ile. Arabanın markasını hatırlıyor musun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Hız sınırının üzerine %10 ekleniyor, 132'nin üstü suç oluyor. "Neden sınırı düz 130 yapmıyorlar o zaman" ise çocukluğumdan beri merak ettiğim bir şey eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 baggio hırsını alamadın sanırım haksız olunca, daha araştırma yap urbandict wiki falan. seni kendi haline bırakıyorum. 2 gram bilgin olsa konu hakkında, paramecium gibi güzelce tartışırdın da o yok sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, akinci said: @Para Abi ben zaten oranin kurallari icin %100 bilgi veremem. Yurtdisinda 2 veya 3 puan + saglam para cezasi var sag serit bos iken ortada gitmenin. Hani dedim bakayim oranin kurallarina yazili olarak sürücü kurslari ve sinav sorularinda cikmis sag serit kullanimi. Zaten bildigin gibi trafik levhasi normal olmasi gereken kuralin disinda bir düzenleme icin konulur. Ben de yanlissam düzeltin :) Zaten mantikli düsününce orta seritte 100 ile giden biri arkasindan 120 ile gelen ve soldan da 140 ile gelen var dersek. Dallama moduna girerse arkadan gelen 2 arabadan biri kaza kacinilmaz. Bence de mantıklı olan o. Bildiğim kadarıyla trafik kuralları %99 tüm ülkelerde aynı. Benim mantığım diyor ki; eğer sağındaki şeritten hızlı değilsen veya sağındaki şerit senin hızını etkilemeyecek şekilde ilerliyorsa sağındaki şeride geçmen gerekir. Bu evrensel bir mantık bana göre. Ama bu kuralı uygulamayan birine de denk gelirsem sağından falan geçmem. Solundan geçmeye çalışırım. Sizin orada sağından geçmeile ilgili bir kural var mı mesela? Belçika'da kardeşim kalıyor. Bahsettiğim mantığın hakim olduğunu ama arada densiz biri çıktığında da ses ve görsel uyarı yerine insanların sağından geçtiklerini belirtiyor. Orta şeritte birine zamanında korna çalmıştım azıcık hızlansın veya sağa geçsin diye, ne hayvanlığımı bıraktı ne de yontulmamışlığımı :P O zamandan beri özellikle dikkat ederim. Her sabah ve akşam Dudullu-Şekerpınar arasını kullanıyorum şu sıralar ve ekonomik seyir için yavaş gittiğimden her iki pozisyonun da neler hissettirdiğini biliyorum ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 DoruK said: baggio hırsını alamadın sanırım haksız olunca Evet. Sen ve akinci dışında herkes haksız konuda. Özür dileriz tekrar. Hayırlı makaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, Doruk mesaj kutunun sol ve orta şeridi dolu, boşaltı ver. Sağ şeride geçemiyorum bile ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 @Baggio Öptüm canim iyi günler @Para Sagdan gecmenin cezasi 3 puan + 100 euroymus burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Baggio said: Hız sınırının üzerine %10 ekleniyor, 132'nin üstü suç oluyor. "Neden sınırı düz 130 yapmıyorlar o zaman" ise çocukluğumdan beri merak ettiğim bir şey eheh. çünkü 130 direk sınır olursa ceza yiyen sürücü, "memur bey sollamam gerekiyodu acil o sebeple geçtim" diyecek ve makûl olabilecektir. ama %10 tolere zaten bu haller için var (zorunlu sollama, kaza durumu engelleme vb.) bu sebepten ötürü özür ihtimalini kaldırmış oluyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, O kurallar tam olarak burada uygulansa memleketin yarısı ehliyetini kaybeder, diyer yarısı da kaybeden yarıyı görüp ürker ve hizaya gelir :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 bu arada konuya dönersek; işim acil olduğu durumda benim de çeşme yolunda 180-200 gittiğim oluyor. fakat bu birincisi benim hayvanlığım. yol boş olsa dahi yolun mühendislik hızının elverdiği hızı kullansam bile kendi hayatımı tehlikeye atıyorum. 2. si orta şeritten 100 ile giden araç şeridinde kaldığı sürece zaten oldukça geriden hamleni kestiriyorsun, ya solundan geçersin ya da yolun, virajın durumuna göre sağından geçersin. burada tüm sorumluluk sana ait. adama da niye 100 le gidiyorsun diyemezsin. çünkü yeri geliyor sırf yakıt ölçümü için cruize 100 ayarlayıp bütün yolu öyle gidiyorum. o insan da öyle yapmış olabilir. babam mesela, cruize olmayan araçta ayağı rahatsız, gaz pedalına en rahat şekilde bastığında 100 km hızında sağlıklı gidebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 DoruK said: yoo ölmedim, üstteki 3 mesajın cevabı zaten önceki mesajlarımda var. goldberen hep saçmaladığı için onu saymıyorum. lol bi forum dolusu adam hep haklılığını savunmuş burada evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Çok yazmışsınız lam ben kaldığım yerden devam edeyim :P DoruK said: valla bugün 45 dakikalık dönüşte 1 adet evet 1 adet kamyona rastlamadım. saçma sapan konuşmadan yapamıyorsunuz, çeşme otobanına 120lik otoban diyorsan hiç görmemişsin derim. izmirli değilsen izmirli arkadaşlarının yanında söyleme sakın böle bişi. Tüm otobanlarda 120 hız limiti anlaşamadığımız nokta burada. Sen soldan 160la gelen arabalara laf ediyor olsaydın hem fikir şekilde evet senin sola çıkman zorlaşmış yavaş gidiyorsan diye bizde çöydürürdük sol şeritteki hızlı gidenlere. Yolun boş olması sen normalden hızlı gidiceksin diye önündeki aracın hızlanmasını ya da şerit değiştirmesini gerektirmez. Senin kızman gereken soldan 160la geçenler mesela ama sen tutup orta şeritteki adama laf ediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 trafik kurallarina uyalim, uymayanlari uyaralim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Bir de yavaş git öküz!* de demiyoruz yani, senin yavaş giden adama laf etmen yanlış diyoruz. *:örnek verdim yani öyle olduğunu düşündüğümüzden değil ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 bi kere çeşme otobanının izmire doğru devam eden kısmında yani balçovanın tepesinden bornovaya giden kısımda sol şeritte 135'le falan kaptırmış giderken -bu arada yol bomboş- dalmışım gitmişim. Birden farkettim adamın teki tapmonuma yapışmış korna çalıyor asdasas çok sinir olmuştum da koca yol varken sağdan geç git be adam demiştim ama sonra arada bir haksız mıyım acaba nedir yani diye düşünür oldum. Gene de hızlıydım yahu diye geçiştirdim. Ne diyosunuz bu konuya? Yol dolu olsa aynı hızla ortadan giderdim sanırım ama bomboştu. Böyle 130 la giderken tampona yapışan herife karşılık ani fren yapsan öldürürsün sanırım adamı de mi? ben yapmamıştım ama çok içimden glemişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 doruk hatalı. sol seritte 170 180le gidenlere laf etmek yerine ortada 100le gidenlere laf etmek komik olmus. sen neden soldan 170le gidemiyosun? fakir misin, araban benimki gibi 240 yapamıyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 150 yi 1 kere geçtim galiba, bok mu var abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 180 le giderken minibüs selektör yaptı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar