Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boya badana olayi

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Kafama gore boyayabilecegim bir ev var elimin altinda. Diyorumki hem fiziksel is yapayim biraz, kafam kadar bedenim de yorulsun, hem de dunyanin parasini vermekten yirtayim. Lakin yonlendirilmeye ihtiyacim var.

Nedir boya badana konusundaki prosedur ?

Mesela su anda koyu bir boya var. Direkt ustune acik renk boya ile dalsam kapatmaz acik renk boya onu. Once kazimak gerekecek sanirim. Direkt spatula ile dalip kaziyacak miyim ?

Bu tip deneyimler ve bilgiler rica ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok çok koyu değilse de duvar düpdüzgün ise 2kat astar atarsın. 2kat boya ile kapatırsın büyük ihtimalle. ama alttaki boya kötü, toz boya falan ise sorun çıkartır o kesin. kazıma, dolgu, astar, boya şeklinde gidiyor işlem.

bi de tavan kısmını falan kağıt maskeleme bandı ile geçersin. rahatça boyarsın onlar ile.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Selam,

Kafama gore boyayabilecegim bir ev var elimin altinda. Diyorumki hem fiziksel is yapayim biraz, kafam kadar bedenim de yorulsun, hem de dunyanin parasini vermekten yirtayim. Lakin yonlendirilmeye ihtiyacim var.

Nedir boya badana konusundaki prosedur ?

Mesela su anda koyu bir boya var. Direkt ustune acik renk boya ile dalsam kapatmaz acik renk boya onu. Once kazimak gerekecek sanirim. Direkt spatula ile dalip kaziyacak miyim ?

Bu tip deneyimler ve bilgiler rica ediyorum.

simdi kasidma tadilat yaptirdik, baslarinda beklemek zorunda kaldim az gorduklerimden anlatiyim

cat cut kati ise boya, ve puruzsuz ise satendir o, altina macun cekilmistir kaziyamassin onu kesinlikle, yillarini alir

once guzelce eski boyayi zimparaliycan, zimpara yapilmamis yerini birakmiycan burda amacin cizik olusturmak ki yeni boya tutsun

sonra donusum astari veya dis cephe boyasi surucen, eger rutubet sorunu varsa direk dis cephe boyasi cunki donusum astari sorunlu tutmasi rutubetli duvara

bu asamada bittimi yeni boyayi vurucan ustune, yeni boyayi secerken tercihin sunlar

solvent bazli

su bazli

solvent bazli boya adi ustunde zaten, kuruyunca tas gibi olur sahane olur ama aylarca kokar, gec kurur ve renk secenegin sinirli baya, uygulamasida zordur

su bazli boya koku yapmiyor, uygulamasi cok kolay ama darbe direnci dusuk gozlemledigim kadiri ile, en basiti masam ile duvar arasinda sIkIsik duran kabloyu zorla cektigimde bereberinde boyada geldi, masamin altinda ayagimi uzatip duvara dayadigim yerin rengi atti filan ama tamiri kolay, solvent bazli boyada ton sorunu oluyor tamri edilen yerde onuda yasadim bi onceki boya ile

mat-yarimat-normal seceneklerin var, ben filli boyadan yarimat aldim direk yumurta kabugu kivaminda parlakligi ve dokusu, filli boyayi tavsiye ederim guzel renklerde var

ne renge boyiyacagina karar verirkende iyi dusun, odanin resmini cek ve istedigin rengi montajlamaya calis, cbs de galiba bunu yaptiran bi program vardi resmi uplaod edip boyuyodun, kurcala az

oda ufaksa acik renk git, tavanin beyaz olamsi ferahlik getirir, sevdigin renkten cok odanin kullanimian gore renk belirle ki nette cok guide var, takma onlari gay ic mimarlar abuk subuk isimli renkleri onerip "meltem esintisinin egtirdigi ferahlik mavisi yerine bence papatya ici gibi ama degil derken kuma calmsi sari kullanin" modu abuk subuk safsatalarla ugrasirsin

edit: silikonlu ve recine ozlumu ne filli boyaninkiler, firca ile bile sursen dikaktli uyguladigin surece iz belli etmiyor, rulo ile direk surersin alet filan gereksiz
Sosyal ağlarda paylaş

Abi görünmeyen bir yerden duvara vur sivri bir şeyle, eğer alçı varsa altında satendir. Onun zımparalanması, tekrar güzelce alçı yapılması, kurusun diye beklenip üstüne tekrar boyanması var.

O yüzden eğer satense, aynı renk ya da biraz koyusundan al boya gitsin, yorma kendini hiç (badanacı da bayağı para ister zaten renk değişcekse.

Normal plastik ya da benzer bir şeyse de, kazımaya üşenmem dersen kazı spatulayla, bozuk yerleri düzelt harçla, sonra eğer renk açmak istiyorsan kireç - beyaz boya (aka astar) - normal boya x 2 gibi bir prosedürü var işin. 2 yaz önce biz de yazlığın dış cephesini boyamıştık su bazlı boyayla, vişne çürüğünden paticik rengine çevirdik evi sdsfg.

Bu arada en güzel ruloyla boyanıyor ama yerlere muşamba falan serersin, püskürtme çok ince atıyor sanırım, bayağı kat atman gerekebilir onunla.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavanlik isim yok pek. Rahatim o yuzden. Onun disinda duvarlar cok koyu ve cirkin bi mavi ya. Adam olmaz. Spatula yerine zimparayi tercih ederim ama. Ucuz makinesi falan da vardir onlarin.

Boya icinse su surekli TV'de reklami cikan paint zoom tarzi bir sey alayim diyorum. Zimparalayip bir kac kat gecersem is gorur diye dusunmekteyim.

http://www.youtube.com/watch?v=mROsjZ067e0
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...