dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Bi analiz yapmaya çalışıyorum, 230step'in 30'unda falan CPU yanıyor tabiri caizse. DAT DAT alarmlar ötüyor. e haliyle kesmek zorunda kalıyorum. İşlem uzun sürse de olur ama CPU'yu %100 kullanmasa, ne bileyim %50kullansa? işlem için dışarıdan cpu kullanım oranını limitleme gibi bir opsiyon var mıdır?
Archangel_ Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 abi pek bilgim yok ama bu olay cpu gücüyle alakalı değil mi
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 cpu'yu şu anda değiştiremeyeceğime ve bu saatte de adam gibi bi heatsink bulamayacağıma göre? süresi uzun sürsün, dert değil yani.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 daha çok çekirdek kullanma ayarı vardı sanki msconfigde. mesela default 1di bende, 4 yaptım çok daha rahat çalışıyor makine şimdi
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 çift çekirdek çiftini de %100 kullanıyor zaten sorun %100 kullanması. bu matematik işlemler yapıyor bi sürü ve çok ısınıyor. %100 kullanmasın.. %50kullansın. fan soğutma görevini görür bu durumda. fazla ısınmaz. süresi daha fazla vakit alsın, dert değil. anlatabildim mi derdimi?
zipzip Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 ne istediğini tam anlamadım ve sorduğunla alakası var mı bilmiyorum ama görev yöneticisinde işlemlerde ayıklama var.istediğin kadar çekirdek çalıştırıyosun program için. edit : ha evet anlamamışım
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 mantıklı bir şey istiyorsun, vardır heralde programı falan :/
Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 overclock'un tam tersini söylüyor. Voltaj düşürme falan o şekilde yapılıyor. Mesela benim anakartta öyle özellik var düşürüp arttırabiliyorum genel olarak performansı. Sende yoksa overclock nasıl yapıyorlar yada tam tersini yapanlarda var güç tasarufu için bir araştır derim.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 http://mion.faireal.net/BES/ buldum voltaj düşürme ile kim kasıcak abi..
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 dasaa, yapman gereken voltaj düşürmek ya da daha kolay olan çarpan sayısını azaltmak. Diyelim ki 13 çarpanda çalışan 2600 mhz işlemcini 9 ya da 8 çarpana indir. 1600mhz ile çalışsın. Isınma sorunun ortadan kalkar. Fan almadan önce 30derece üstü hava sıcaklığında falan çarpan düşürüp rahatlatmıştım makineyi.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 underclock yapacan dicektim ki bulmuşsuz zaten. =)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Notebook'ların güç ayarlarını da kısarak aynı şeyi yapıyoruz sanırım?
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 abi underclock ne olursa olsun kasılacak bişi yaw. linux'da tek satır komut ile yapılmıyor muydu bu? windoz'ta sade priority ve affinity koyanlara selam ediyorum.. hayır şimdi 80milyon verim COOLER MASTER Hyper 212 Plus alasım var.. max 80 vrebilrim çünkü.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Windows 7'nin notebooklar için power plans şeyi desktop'da da olmalı aslında. Orada hepsi var.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 ilginçtir ki babalar gibi takılıyor program. güç ayarları falanı şeyine bile takmadı vallahi.
nomsaR Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 abi program olması lazım bi ara kullanıyodum bi sn.
nomsaR Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 hah bulmuşsun bes cpu limiter. olmadı mı?
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 şerefsizin exe'leri alakasız şeylerin altında görünüyor bes'te.. misal bi exe'si operanın altında görünüyor. hedehödö exe. diyor seçince opera.exe'yi limitliyor bes. onu kapatıyorum, bu sefer başka yerde görünüyor. console'dan limitledim ben de. yine de bulamadım ben bunu falan diyor. Q_Q
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 kasayı aç, türkiyedeki en fakir evde bile zass, raks fan vardır. onu kasanın önüne daya. güneş gelmesin odaya, perdeleri falan çek. ben böyle alev alev yanan FANSIZ CPU pcyi 15 dakka çalıştırıp dosya kurtarmıştım.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 done that.. bi üstüne sıvı nitrojen dolu kap koymadığım kaldı hani.. dıdım dım dıdım dıdım dım dıdım dırıdııııııııııııı dırıdııııı dırıdııııııııııııı dıdıdı dıdıııııı
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 klimalı komşuya kur pcyi programı dosyaları yüklen zengin arkadaşa git veya, pcsi iyi olanlardan MESELA BANA
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 http://timwells.net/content/threadmaster-gui
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 BES'ten iyi abi bu. çift çekirdek için de limitledim %17'ye 65'C de yavaş yavaş gidiyor. ne zaman cpu yu fullese kafasına vuruyor zaman geçmeden, hemen alıyor aşağıya arkadaşları.
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 idle temp kaç? bende 39 max yükte 65 oluyor ama güzel serin bi kasa dizaynı var
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 42-55 arası şu anda 63-68 arasına sabitledim. stockfan var üstünde. kasam tırt, fanım hızar gibi sesler çıkartıyor çok yüksek RPMlerde dönünce. korku filmi gibi oluyor.. HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIııııııııııııııııııııııHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIıııııııııııııııııııııııııı HHHHHHHHHHHHHHHİiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ
Öne çıkan mesajlar