Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ünlü Paradokslar

metboy

Öne çıkan mesajlar

• 4 hafta sonra ...
zeno paradokslarından hiçbirşey anlamadım.
sıkmış diycem ama bilemiyorum tabii 24 saat uylusuz kaldıktan sonra böyle düşünmek normal olabilir..

Olayın özü şu: Bir tavşan asla bir kaplumbağıyı yakalayamaz.

Ama nedeni çok garip: Tavşan kaplumbağanın bir önceki noktasına gidene kadar kaplumbağa o noktayı geçmiştir bile.

Yahu peki, tavşan kaplumbağadan hızlı gitmiyor mu? Tavşan ne kadar uzakta olursa olsun, kaplumbağayı yakalar. Paralel iki doğru değil ki er ya da geç keşişecektir.

"Hareket yoktur. Çünkü bir hareketin olabilmesi için belirli bir zaman diliminde belirli bir mesafenin yapılmış olması gerekir"

Yahu haraketin olabilmesi için belirli bir zaman diliminde belirli bir mesafenin yapılmış olması gerekiyorsa, hareket var demektir.
Elimi oynattım al
*! El sallama hareketi yapar*
Ben elimi oynattığımda belirli bir zaman diliminde belirli bir mesafeyi katettim işte. Gerisi fasa fiso. Birşey anlamadım ama boş laflar gibi geldi zaten bana. Adam sanki kendisiyle çelişiyor.

Ok paradoksu da saçma gelmiş..

Yahu bu adam ne diyor anlamadım. Birçok ayrı tanımı birleştirip bunların birbirleriyle zıtlaştığını mı ima ediyor, yoksa "aslında ok asla haraket etmez" lafını mı kanıtlamaya çalışıyor anlamadım.

Eğer ikinci durumsa boş boş laflar etmiş..

Eğer zamanın en küçük bölünemeyen parçası "an" ise, anın başı sonu olmaz ki.
Bir sürenin başı sonu olur.[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al.
EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

abi valla paradoxun ne olduğunu bile anlamadım şu an kafam iyice saçmalamaya başladı:

Çoğu küme, kendisinin elemanı değildir. Yani örneğin tüm kalemlerin kümesi bir kalem değildir. Dolayısıyla kalemler kümesinin bir elemanı olamaz. Bu tarz kümeler için “KEO” kısaltmasını kullanalım.

"Çoğu küme kendisinin elemanı değildir."
Ben kendisinin elemanı olan küme duymamıştım hiç, garip.

"Yani örneğin tüm kalemlerin kümesi bir kalem değildir."
değildir tamam, 14 tane kalemle 1 kalem eşit sayılmıyor zaten.

"Dolayısıyla kalemler kümesinin bir elemanı olamaz."
Kalemler kümesinin kendisi bir kalem olmadığı için, kalemler kümesinin elamanı yok mu demektir şimdi anlamadım..

14 tane kalem alalım. Bunun elemanları, kalem1, kalem2, kalem3... kalem14. Elimizde 14 tane kalem var. Demek ki bu kümenin 14 elemanı var. Elimizde tuttuğumuz kalemlerin kendisi 14 kalem, 1 kalem değil yani.

Garip garip. Bence paradox adamların cümlelerinde. kendileriyle çelişiyorlar çünkü. Bir dedikleri başka bir dediklerini tutmuyor.[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada
-Allah kendi kıramayacağı taşı yaratabilir mi?
-hayır
-Ama Allah herşeyi yaratabilir diyoruz.

Allahın kıramayacağı taş yoktur.
Sonsuzu yaratsa, o sonsuz+1'dir.
Sonsuzx5000'i yaratsa, o sonsuzx5000+1'dir.
Çünkü o nesneyi kendisi yaratır.

Aynı sonsuz odalı hotel gibi.
sonsuz odaların hepsi dolu, ancak sonsuza+1 ekleyerek bir kişiyi daha koyabiliriz olaya. zaten sonsuz+1=sonsuz.[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al.
Sosyal ağlarda paylaş

bir cisim yolu alırken ilk önce yarısı sonra yarısının yarısı falan derken, sonunda "alınmamış yol kalır" diyo bi tanesi...
İyi güzel de yol zamanla alınır, yani o yolu alacak zaman kalmıştır sonuçta...[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de diyorum ki midendeki yer de pastayla beraber aynı şekilde bölünmüş oluyo yani o "sonsuza kadar kalan" pasta için sonsuza kadar midende yer oluyo... Yani bi anlamı kalmıyo kapeesh??[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

absocum bunu zaman örneiyle anlatıyım mide-pasta derken saçmalaşıyo :-)

şimdi 2 saatte 4 km gidicen

1 saat gidiyosun alıyosun 2 km,
soora 30 dk gidiosun toplam 3 km gidiosun,
soora 15 dk gidiosun 3.5 km alıyosun....
bööle gidiyo yani 2 saat zaman geçmiyo, 4 kmye de ulaşamıyosun, normalde 2 saat olunca tüm yolu alıyosun.
Burada dendiine göre 2 saat geçiyo ama yol bitmiyo yanlış olan bu işte bunu demek istiom....[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 11 July 2003 12:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 17 June 2003 17:24 tarihinde demiş ki:
Bildiğimi anlatayım ben. Yanlış/doğru olduğunu değerlendiricek birikimim yok malesef :)

İki ikiz var (bak şu işe), biri dünyada yaşarken diğeri dünyanın çevresinde ışık hızında dönüyor. -Burda bilimsel açıklamalar var hatırlayamadım hehe- Son bir araya geldiklerinde biri diğerinden daha yaşlı durumda oluyor.

Şey.. biraz eksikmiş, bir bilen açıklarsa sevinirim.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm

Bütün mesajları okudum baktım kimse bunun cevabını vermemiş bari ben vereyim dedim.
Bu bir paradox değil teoridir. Einstain' a göre uzaydaki en hızlı hareket eden şey ışıktır.

Uzay'ın 3 boyutlu olduğunu düşürsek buna bir de zaman vektörü yani 4. boyutu eklemiş oluruz. Zaman diğerlerinden bağımsız ve sürekli sabit olan bir vektördür...

İkiz teosindeki olay şudur:
Eğer iki kardeşten biri ışık hızıyla yolculuk yapmayı başarırsa zamanı bükmüş olacaktır. Bir nevi geleceğe zaman yoluuğu yapmış gibi olacaktır. Bu yolculuk kendisi için 2 dakka sürerken kardeşi için gerçekte 20 yıl sürmüştür... (belirli bir katsayısı var mı bilmiyorum)

Şu bir gerçek k i einstein ın da teorileri bir gün yıkılacak aynı tarihteki diğer bilim adamlarının başına geldiği gibi...

Çünkü yaşadağımız evrenin sınırlarını hala bilmiyoruz...

Allah aşkına bırakın felsefeyi oyun oynayın yaa erken yaşta saçlarınız ağaracak :)[hline]icq:108382340
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
oha süfermiş :)
[twin paradoxu rocks yanlız ]
Birçoğunu biliyordum ama bilmediklerimde çok çekici geldi...
Bir ara bendeki bir kitaptan şöyle 5-10 buradakinden farklı paradox u geçireyim buraya :]

*! metboy u tebrik eder* Hll walla..iyi olmuş yaptıştırdığın.

[twin paradox benzer 2;
Kartın her iki tarafınada arka yüzünü çeviriniz yazınca,kartın asla arka yüzü olmuyor :p ][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Popeye, 05 November 2003 10:16 tarihinde demiş ki: başına vurmuş senin mumi helal süt emmiş bi kızla evermek lazım acele
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
said:
elesso, 17 Haziran 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
müşteri oda değiştirmek istemezse ne olcak[hline]help me

Odasını değiştirmek istemeyen müşteriye sıra gelince atlanacak onun sırası. 50. odadaki değiştirmek istemiyorsa 49. odadaki 51. ye atlar.[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hired_gun, 19 Eylül 2004 01:19 tarihinde demiş ki:
hiç bişi eklemeden , yeni bişi katmadan ARTIK HANGİ ULU AMAÇLA UP dedin cidden merak edilesi bişi ...
insan utanir bari bişiler ekler çaktirmadan uplar

ulu amaç: insanların arama linkini kullanmasını öğrenip, aşaıdaki gibi 2 kişinin ekleme yapmasını görmek, boş konuşanların cvbını bnm deil o iki kişinin uplanmış konuya konuyla ilgili cvp attııklarının görülerek verilmesi durumu.
sence ulu amaç haneye bir puan geçmesi fln olsa gerek:)[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors

AR-GE (araştırma geliştirme)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...