metboy Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2003 ok Ra_d bilgin için teşekkürler[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki: yani metala sokuyo burdakiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 zeno paradokslarından hiçbirşey anlamadım. sıkmış diycem ama bilemiyorum tabii 24 saat uylusuz kaldıktan sonra böyle düşünmek normal olabilir.. Olayın özü şu: Bir tavşan asla bir kaplumbağıyı yakalayamaz. Ama nedeni çok garip: Tavşan kaplumbağanın bir önceki noktasına gidene kadar kaplumbağa o noktayı geçmiştir bile. Yahu peki, tavşan kaplumbağadan hızlı gitmiyor mu? Tavşan ne kadar uzakta olursa olsun, kaplumbağayı yakalar. Paralel iki doğru değil ki er ya da geç keşişecektir. "Hareket yoktur. Çünkü bir hareketin olabilmesi için belirli bir zaman diliminde belirli bir mesafenin yapılmış olması gerekir" Yahu haraketin olabilmesi için belirli bir zaman diliminde belirli bir mesafenin yapılmış olması gerekiyorsa, hareket var demektir. Elimi oynattım al *! El sallama hareketi yapar* Ben elimi oynattığımda belirli bir zaman diliminde belirli bir mesafeyi katettim işte. Gerisi fasa fiso. Birşey anlamadım ama boş laflar gibi geldi zaten bana. Adam sanki kendisiyle çelişiyor. Ok paradoksu da saçma gelmiş.. Yahu bu adam ne diyor anlamadım. Birçok ayrı tanımı birleştirip bunların birbirleriyle zıtlaştığını mı ima ediyor, yoksa "aslında ok asla haraket etmez" lafını mı kanıtlamaya çalışıyor anlamadım. Eğer ikinci durumsa boş boş laflar etmiş.. Eğer zamanın en küçük bölünemeyen parçası "an" ise, anın başı sonu olmaz ki. Bir sürenin başı sonu olur.[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al. EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 abi valla paradoxun ne olduğunu bile anlamadım şu an kafam iyice saçmalamaya başladı: Çoğu küme, kendisinin elemanı değildir. Yani örneğin tüm kalemlerin kümesi bir kalem değildir. Dolayısıyla kalemler kümesinin bir elemanı olamaz. Bu tarz kümeler için “KEO” kısaltmasını kullanalım. "Çoğu küme kendisinin elemanı değildir." Ben kendisinin elemanı olan küme duymamıştım hiç, garip. "Yani örneğin tüm kalemlerin kümesi bir kalem değildir." değildir tamam, 14 tane kalemle 1 kalem eşit sayılmıyor zaten. "Dolayısıyla kalemler kümesinin bir elemanı olamaz." Kalemler kümesinin kendisi bir kalem olmadığı için, kalemler kümesinin elamanı yok mu demektir şimdi anlamadım.. 14 tane kalem alalım. Bunun elemanları, kalem1, kalem2, kalem3... kalem14. Elimizde 14 tane kalem var. Demek ki bu kümenin 14 elemanı var. Elimizde tuttuğumuz kalemlerin kendisi 14 kalem, 1 kalem değil yani. Garip garip. Bence paradox adamların cümlelerinde. kendileriyle çelişiyorlar çünkü. Bir dedikleri başka bir dediklerini tutmuyor.[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al. EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Ha bu arada -Allah kendi kıramayacağı taşı yaratabilir mi? -hayır -Ama Allah herşeyi yaratabilir diyoruz. Allahın kıramayacağı taş yoktur. Sonsuzu yaratsa, o sonsuz+1'dir. Sonsuzx5000'i yaratsa, o sonsuzx5000+1'dir. Çünkü o nesneyi kendisi yaratır. Aynı sonsuz odalı hotel gibi. sonsuz odaların hepsi dolu, ancak sonsuza+1 ekleyerek bir kişiyi daha koyabiliriz olaya. zaten sonsuz+1=sonsuz.[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al. EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 bir cisim yolu alırken ilk önce yarısı sonra yarısının yarısı falan derken, sonunda "alınmamış yol kalır" diyo bi tanesi... İyi güzel de yol zamanla alınır, yani o yolu alacak zaman kalmıştır sonuçta...[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Bir pastanın hep yarısını yeyerek ömür boyu yiyecek birşey bulma sıkıntısı çekmeyebilirsiniz. Doyarmısınız bilmem ama her zaman yiyecek birşey olur.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli............Mp3 List Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 iyi de diyorum ki midendeki yer de pastayla beraber aynı şekilde bölünmüş oluyo yani o "sonsuza kadar kalan" pasta için sonsuza kadar midende yer oluyo... Yani bi anlamı kalmıyo kapeesh??[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Miğdede yer olması ile ömür boyu yiycek birşey bulabilmenin alakası ne?[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli............Mp3 List Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 işte bu geyikler yüzünden matematikte limit denen bişii var. ___ 1,999= 2[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Esasında 1 ve 2 rakamının arasında da sonsuz var :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli............Mp3 List Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 absocum bunu zaman örneiyle anlatıyım mide-pasta derken saçmalaşıyo :-) şimdi 2 saatte 4 km gidicen 1 saat gidiyosun alıyosun 2 km, soora 30 dk gidiosun toplam 3 km gidiosun, soora 15 dk gidiosun 3.5 km alıyosun.... bööle gidiyo yani 2 saat zaman geçmiyo, 4 kmye de ulaşamıyosun, normalde 2 saat olunca tüm yolu alıyosun. Burada dendiine göre 2 saat geçiyo ama yol bitmiyo yanlış olan bu işte bunu demek istiom....[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) [Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 11 July 2003 12:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Qui, 17 June 2003 17:24 tarihinde demiş ki: Bildiğimi anlatayım ben. Yanlış/doğru olduğunu değerlendiricek birikimim yok malesef :) İki ikiz var (bak şu işe), biri dünyada yaşarken diğeri dünyanın çevresinde ışık hızında dönüyor. -Burda bilimsel açıklamalar var hatırlayamadım hehe- Son bir araya geldiklerinde biri diğerinden daha yaşlı durumda oluyor. Şey.. biraz eksikmiş, bir bilen açıklarsa sevinirim.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm Bütün mesajları okudum baktım kimse bunun cevabını vermemiş bari ben vereyim dedim. Bu bir paradox değil teoridir. Einstain' a göre uzaydaki en hızlı hareket eden şey ışıktır. Uzay'ın 3 boyutlu olduğunu düşürsek buna bir de zaman vektörü yani 4. boyutu eklemiş oluruz. Zaman diğerlerinden bağımsız ve sürekli sabit olan bir vektördür... İkiz teosindeki olay şudur: Eğer iki kardeşten biri ışık hızıyla yolculuk yapmayı başarırsa zamanı bükmüş olacaktır. Bir nevi geleceğe zaman yoluuğu yapmış gibi olacaktır. Bu yolculuk kendisi için 2 dakka sürerken kardeşi için gerçekte 20 yıl sürmüştür... (belirli bir katsayısı var mı bilmiyorum) Şu bir gerçek k i einstein ın da teorileri bir gün yıkılacak aynı tarihteki diğer bilim adamlarının başına geldiği gibi... Çünkü yaşadağımız evrenin sınırlarını hala bilmiyoruz... Allah aşkına bırakın felsefeyi oyun oynayın yaa erken yaşta saçlarınız ağaracak :)[hline]icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Yanılmıyorsam uzay mekiklerindeki astronotların saati dahi döndüklerinde değişmiş oluyor burdaki ikiz saat ile.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli............Mp3 List Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Supradyn Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 abaree yanlış yere yolladık mesajı pardon [Bu mesaj Supradyn tarafından 11 July 2003 12:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 walla saçımda beyaz war benim 18'imdeyim daha :-) Zaten yapacak fazla bişeyimiz yok yaklaşık bi 50 yıl falan kaldı (millet deli mi lan bu dicek şimdi ehhehe)[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Einstein'a göre en hızlı giden şey ışıktı ama artık deil. Işıktan daha hızlı gidenide bulundu. Bu ışık hızı hep dikkatimi çekmiştir. Işık hızını geçince kütle zamanla çoğalıyomuydu neydi. Tam hatırlamıorum.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 sam sunun cvp ını solermısın ya :p[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 said: elesso, 17 June 2003 15:31 tarihinde demiş ki: müşteri oda değiştirmek istemezse ne olcak[hline]help me O zaman harbı paradoks oluyo[hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Eınstaının ısık paradoxu dedgınız sey su elıne ayna lıp ısık hızında gıtme durumu ıse neresı paradox anlamadım ben bunun adam bole yaparsam bole olur dıye gayet guzel acıklamıs.[hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 oha süfermiş :) [twin paradoxu rocks yanlız ] Birçoğunu biliyordum ama bilmediklerimde çok çekici geldi... Bir ara bendeki bir kitaptan şöyle 5-10 buradakinden farklı paradox u geçireyim buraya :] *! metboy u tebrik eder* Hll walla..iyi olmuş yaptıştırdığın. [twin paradox benzer 2; Kartın her iki tarafınada arka yüzünü çeviriniz yazınca,kartın asla arka yüzü olmuyor :p ][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Popeye, 05 November 2003 10:16 tarihinde demiş ki: başına vurmuş senin mumi helal süt emmiş bi kızla evermek lazım acele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 up[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors AR-GE (araştırma geliştirme) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 hiç bişi eklemeden , yeni bişi katmadan ARTIK HANGİ ULU AMAÇLA UP dedin cidden merak edilesi bişi ... insan utanir bari bişiler ekler çaktirmadan uplar[signature][hline]Try to hit me , tempt me, push me, pussies, I need a good reason to give this trigger a good squeeze... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 said: elesso, 17 Haziran 2003 13:31 tarihinde demiş ki: müşteri oda değiştirmek istemezse ne olcak[hline]help me Odasını değiştirmek istemeyen müşteriye sıra gelince atlanacak onun sırası. 50. odadaki değiştirmek istemiyorsa 49. odadaki 51. ye atlar.[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ? Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 yazıldımı bilmiyorum da size bir soru Tanrı kaldıramıyacağı ağırlıkta bir taş yaratabilirmi???[signature][hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 said: hired_gun, 19 Eylül 2004 01:19 tarihinde demiş ki: hiç bişi eklemeden , yeni bişi katmadan ARTIK HANGİ ULU AMAÇLA UP dedin cidden merak edilesi bişi ... insan utanir bari bişiler ekler çaktirmadan uplar ulu amaç: insanların arama linkini kullanmasını öğrenip, aşaıdaki gibi 2 kişinin ekleme yapmasını görmek, boş konuşanların cvbını bnm deil o iki kişinin uplanmış konuya konuyla ilgili cvp attııklarının görülerek verilmesi durumu. sence ulu amaç haneye bir puan geçmesi fln olsa gerek:)[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors AR-GE (araştırma geliştirme) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar