Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışından içki getirirken


erucalavera

Öne çıkan mesajlar

yaklaşık 10 gün sonra istanbula dönüyorum, freeshop limitlerine baktım, diyor ki %22 ve üzeri alkol oranına sahip içkilerin limiti 1 litre, aşağısı da 2 litre. e bu biraz az geldi bana, normal freeshop hakkım dışında uçakta yanıma almayacağım büyük valizime 2 şişe koysam bir sorun olur mu ? almamazlık ederler mi ya da ne bileyim, uçaktan inince falan herhangi bir problem çıkar mı ? öyle kaçakcı gibi 5-10 şişe almıycam, 2 şişe kafi, 2 de checkinden sonra freeshoptan alırım oh mis. var mı daha önce böyle getiren falan ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valize çok bakmıyolar sorun olmaz, ama iyi sar, kırılmasın. Bir de valiz ilk açıldığında kesinlikle gözükmesin. Arada kırıp içinden eşya çalıyolar çünkü, içkiyi hiç affetmezler, anında götürürler. Karton karton sigara çaldılar bizim valizden mesela güvenlikler, aynı kafileden 2 kişinin de foto makinaları gitti. Bi de şu havaalanında kırılması yasak güvenliğin anahtarının sahip olduğu kilitlerden taktırmıştık onu da kırmış barzolar.

Freeshopun espirisi kalmadı zaten, eskisi gibi ucuzluk yok, hatta bazı şeyler bakkalda daha ucuz hale geldi. İlla freeshoptan alacaksan da kafasına göre takılıyo güvenlikçi, beğendiği bişi görürse "bu fazla bunu bırak" diyo (yanındakini bıraksan olmaz ama), öyle durumda da bi dakka diyip gidiosun oradan geçecek yüksüz birine rica ediyosun o geçiriyo geri alıyosun sonra geçince, adama da ufak bişi ısmarlarsın artık eşek değilsen, biz böyle kurtarmıştık. Hatta inadına diğerlerini o adama vermiştik de güavenlikçinin istediğini biz geçirmiştik "bunu değil ötekini bıraktım" diye.

Bu kadar tavsiyeden sonra bana da 2 tane bacardi breezer kaparsın artık, karpuzlusundan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Freeshoplarda hala cok ucuz seyler var. Gecen yılbaşı donemi Batum'dan Artvin'e gecerken 1 sise 70 lik rakı fiyatına 4 sise falan aldık. Aynı sekilde Smirnoff vodka falan da.

Eger freeshop'tan alacaksan zaten ucaga koyman gerekiyor aldıgın seyler. Once freeshop'tan alısveris yapıp sonra valizini check-in sırasında vermek gibi bir sansın yok.

Ucak indikten sonra da freeshop'tan alısveris yapabiliyorsun ama pasaportuna isletecegin icin sınır var yine. 3 tane çikolata alamamıştım ben mesela birini bıraktırdılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rakı normal zaten, yurtdışında daha ucuz (ve alkol oranı da daha düşük) ama diğerlerinde çok aman aman bir fark göremedim ben. Absolutlar en fazla 5-6 lira oynuyo yani. 1 kasa alsan farkeder de 2 şişe alınca 10 lira kara geçicem diye freeshop kastığına değmiyor.

Şu Lindt'in kocaman çukulataları var onlara hastayım ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...