Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili motor kullanicilari

di

Öne çıkan mesajlar

Dediğim gibi o arada yeşil yandı adamda trafikle beraber ilerledi ben bağırırken arkasından. Yoksa benim eldivenler direk burun kırar, hiç de acımam böyle öküzlere.

Ama o arada plaka falan alamıyosun işte. Zaten çok kalabalık bi cadde, gözlerinin önünden geçmeye başlıyo hayatın. Duruyo bile olsan 200kg motor bacak kırabilir düşünce.
Sosyal ağlarda paylaş

İki kere vurdu, sen döndün baktın, üzerine sağa çekip durdun falan ama plaka alacak vakit olmadı? Tam anlayamadım ben konsepti.

"Kaskla girin burun kırın, eldivenler zaten korumalı bizim göçertir" falan yorumlar en az 5 tane oldu şu topikte bu arada, ondan sonra saygı bekliyorsunuz. "Alıcaksın levyeyi" diyen bir tane adam çıkmış mı mesela eheh. "Nolacak ya" diye terbiyesizce elalemin aynasına sürtüp sonra "silah mı taşısam" diyeni bile çıkmış.
Sosyal ağlarda paylaş

plakayi alip sikayet etme olayi turkiyede yalan bir kere, 2 kere denedim. Polislerimiz o kadar ilgili ki cebinden cikardigi burusuk bir kagida yazip tamam biz ilgileniriz diyip gonderiyorlar. Ilkinde bir bok cikmayacagini anladiktan sonra 2.de direk emniyete gidip sikayet ettim, ordakiler daha siktiri boktan adam ciktilar.

Sunu goremiyorsunuz bir de, adam arabasinin icinde ayagini gazdan cekmek zorunda kaldigi icin gelip burda topik acma ihtiyaci duyuyor. Oteki tarafta da trafikte oldugun surece her 30dkda bir biri seni oldurmeye calisiyor.

Gunde bir kere basina gelen bir sey olsa de bas git der kafaya takmazsin ama gunde 10 kere birileri seni oldurmeye calisinca ve polisin bu konuda bir halt yemedigini gorunce dogal olarak cildiriyorsun. Gelip arkadan bilerek carpmak ne demek abi, onundeki de insan senin hayvanoglu hayvan.
Sosyal ağlarda paylaş

Mwe anlamadim ben seni; sikayet et pezevengi derken aktiftablet'e iyi olmus falan dedigimi mi dusunuyorsun ?

Konuda basindan beri soyledigim karsilastigim motorcularin sikca trafigi tehlikeye attigi. Kaldi ki 120km/sa hizla giderken ayagimi gazdan cekmek yolun egimine de bagli olarak hizimi bir anda 20-30 km dusurmek ile esdeger. Bunun anlasilmayacak bir yani yok.

Aynisini arabalar yaptiginda bu kadar delirmiyorum zira onlara yol vermeme sansim oluyor daha cok. Olsa olsa en fazla aracimin boyasi cizilir ve hakli oldugum icin alirim patasini ama motorcularda oyle degil. Ben kurallara uydugum halde insiyatif gostermesem geberip gidecekler.

Sikayet ettigim ve anlamaniz gereken bu.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

plakayi alip sikayet etme olayi turkiyede yalan bir kere, 2 kere denedim.

Her şeyi de "denedim oluyor, denedim olmuyor" diye kestirip atıyorsunuz sözde susalım diye ama, benim babamın aynı konuda davası var şu anda devam eden, hiç de öyle ayak sürümedi polisler. Gittiler buldular ruhsat sahibini gayet.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben sana bir sey demiyorum zaten, haklisindir, sacma sapan motor kullanan bi ton insan var.

Ben sunu demek istiyorum, hani senin canina en ufak bir tehlike yokken bile bu konudan o kadar bikmissin ki gelip burda topic actin. Hani haksizsin demiyorum kesinlikle.

Oteki tarafta, cidden motosiklet surmeden trafikte neyle karsi karsiya kaldigimizi tahmin edemezsiniz. Al iste en basitini aktiftablet anlatti. Benim basima da gelen o kadar cok olay var ki, kirmizi isikta dururken sirf piclik olsun diye gelip ayagimin uzerinden gecen, park halindeki motoruma carpip kacan, 90km/h ile giderken 1-2 metre mesafeden takip edin, saga sinyal verip aniden sola donen, karsi yoldan gelirken aniden onune kirip arayola giren...

hani bunlar oluyor diye kimse hepinizi oldururum lan diye gezmiyor, ama bi de bunlar olduktan sonra polise gittigin zaman o zaman motosiklet surme sen de diye bir cevap aldigin zaman kan beynine sicriyor.

Butun bunlari yasadiktan sonra biri benim canima kasttettigi zaman dogal olarak belki biraz akillanir onun bunun cocugu diye insan hirpalama ihtiyaci duyuyor cidden.

Bi de burda ki okuzler var tabi gelip bi bok bilmeden ayi, gorgusuz, hedo hodo diye laf saymayi marifet saniyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

manve said:

plakayi alip sikayet etme olayi turkiyede yalan bir kere, 2 kere denedim.

Her şeyi de "denedim oluyor, denedim olmuyor" diye kestirip atıyorsunuz sözde susalım diye ama, benim babamın aynı konuda davası var şu anda devam eden, hiç de öyle ayak sürümedi polisler. Gittiler buldular ruhsat sahibini gayet.

Ben basima geleni soyluyorum sana, motosikletime carpip kacti adam, elimde plaka vardi ama polis geldi, bu olay universite icinde olmus bizi baglamaz diip gitti. Emniyete gittigim zaman 1 saat sonunda anca mahkemeye gitmem gerektigini ogrendim, olay sonuclanana kadar da tum mahkeme masraflarini ben oduyormusum. Olayin sonuclanmasi da en az 2 sene civarindaymis.
Sosyal ağlarda paylaş

heh normal bi kaza olur," kaza" dersin mahkemelik bi durum olursa urasırsın, şikayet edersin vs. ama adam bana gelecek arkadan bilerek 2 defa tıklayacak ve ben bişi yapmadan "dur şunu şikayet edim" dicem? sabrınıza hayran oldum. siz bi kafa hapı falan mı alıyosunuz böle rahatlatıcı falan?:)

bu konu gereksiz uzamış. kendini bilmez motorcular yüzünden genelleme yapmak yanlış ama eminim yapan bunu kastetmemiştir. var öle denyo tipli motorcular hatta ben motor üzerindeyken bile sövdügüm motorcular olmuştur deli deli hareketler yapan.

büyük tasıtlara gelince inanı binin bi motora hak vereceksiniz burdaki motorcuların anlatmak istedigine. siz ne kadar düzgün kulanırsanız kullanın ne garip insanlarla karşılaşıyorsunuz. otomobil sürerken bunlar cok göze batmıyor ama motorda cok daha fazla göze batıyor ve tehlike oluşturuyor.

her motor kullananın aynı profesyonellikte kullanmadıgı gibi her büyük taşıt kullananda aynı seviyede veya düşünce yapısında kullanmıyor. buna yapılacak bişi yok ne demişler "egitim şart!"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kaldi ki 120km/sa hizla giderken ayagimi gazdan cekmek yolun egimine de bagli olarak hizimi bir anda 20-30 km dusurmek ile esdeger. Bunun anlasilmayacak bir yani yok.

Tehlike anlayışları arasında ki farkı bi anlamaya çalışır mı herkes?
Suçlamak için söylemiyorum, sadece motosiklet ve araba sürücülerinin tehlikeli olarak değerlendirdiği durumların farkına bakın.

Ben araba kullanırken, minibüs taksi vs bilimum cahil cühelanın yaptığı 40bin çeşit hatanın hiçbirine sinirlenmiyorum artık. Arabayla 100le giderken karşı yoldan kırmızı ışıkta geçip yoluma çıkarn araç bile bana tehlikeli gelimyor. Motor üstünde neler yaşadığımı biliyorum çünkü.

Tartışma gereksiz uzadı. Adam "günde 3 kere fren yapmasam ezicem" diye topik açtı. Ben de günde 3 kere yapıyosan sende de hata vardır dedim, rage'e girdi topluca millet. Ben zaten bütün motor sürücüleri hatasız demedim ki. Ama burda herkes "ben çok iyi kullanıyorum, hatasız kullanıyorum" havasında, kimse acaba ben motosiklet sürücülerine nasıl davranıyorum diye düşünmüyor. Ama bütün dünyada bir gerçek var ki bir çok kazada otomobil sürücüleri iyi niyetli ve bilinçli sürücüler olduklarını zannettikleri halde bilmeden, görmeden, farketmeden motosikletlere çarpıyorlar.

Şimdi yine rage'e girip ben süper kullanıyorum, hiç hata yapmadım, hiçbir motosikleti zor durumda bırakmadım diycek herkes, siz bilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

spordan dönüyorum akşam 21:30 gibi. yol 4 şerit ve 2 gidiş, ortada banket, 2 şerit dönüş şeklinde . karşıdan karşıya geçiyorum ilk 2 şeridi kolayca geçtim yol boştu.

bankette beklerken adamcağızın biri yol verdi. geçeceğim kaldırım tarafındaki şeritte bir araba park edilmişti o an için o kısım tek şerit gibiydi.ben tam yol veren adama böyle saol gibisinden gülümsedim(saol gibisinden gülümsemek:S)tam 2 arabanın ortasına gelmişyim ki geçerken zart diye bir scooter arkalı önlü oturmuş iki maymun kılıklı apaçi '' kanka aradan yardırak hebelehehüh'' dediler heralde bunlar 10 - 15 cm kala zor durdular . sabır dedim yürüdüm...

bu ayın 25-26 sı için HEM in sürüş kursuna yazılmıştım. şimdi ehliyeti alıp sokaklarda yardırmadan önce bu tür kurslara katılan insanlara daha da bir saygı duydum.
Sosyal ağlarda paylaş

dikkatsiz, gayrinizami kullanan motorcular haksız;
bu motorcuların ölmesi gerektiğini savunanlar ve bu insanlar üzerinden tüm motorcuları genelleyen insanlar daha da haksız.

trafikte herkes çok efendi, çok düzgün sürüyormuş gibi motorculara niye uyuz oluyorsunuz arkadaş?

o zaman taksi, kamyon, minibüs ve otobüs, hafif ticari şöförlerinin de tümü ölsün mü?

ölüm bu, dile kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Dun aksam fenerbahceye gidiyorum o sirada trafikte bekliyorum. Bi tane hirto almis altina devasa bi motor, acemi heralde dengeleyemedi park etmis araca dogru dustu motoru. Sonra hic bisey olmamis gibi yerden kalkti motorunu kaldirdi calistirdi devam etti. Bastim herifin arkasindan kufuru arkasina bakmadan arabalarin arasindan gecti gitti. Carptigi arabayi cizik icinde birakmis denyo. Aldim plakasini kagida yazip carptigi arabanin silecegine sikistirdim size bu plakali motor carpip kacmistir diye. Insanlar serefsiz yapacak bisey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ya oyle durumlar cok enteresan aslinda, simdi basinda beklese sahibi kim bilir ne zaman gelecek geri, ama cok sagduyulu olsaydi kendi yazip bir not birakirdi plakasini telefon numarasini vesaire eger cok ciddi cizdiyse, ufak citirsan cizdiyse 1-2 cm zaten kaldirip gitmesi cok dogal, ufak tefek cizikler her gun oluyor cunku trafikte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...