Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili motor kullanicilari

di

Öne çıkan mesajlar

"yea moto kuryeler deli gibi kullanıyo"

evet.. bu kesinlikle böyle. moto kurye gördüğünde aradan ZINNNNN diye geçen bi adam görüyorsun. düzgün kullananı da yolda geçerken "baba sen moto kurye misin? nasıl gidiyo işler?" diye sorgulayamadığına göre deli gibi gidenini görüyorsun.

aynısı pizza motorları için de geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

hem motor kullandım hem arac kı cok uzun suredır kullanıyorum
her ıkı tarafıda anlamak ıcın arac surucusude motor kullanması gerekıyor kı karsı tarafı anlasın...

motor kullanırken bı arac surucusu dangalak yuzunden kaza yaptım kask olmasa beynım yerlerde ıdı herhalde ondan sonrada sattım zaten..
bundan sonrada arac surucusu olarak motorları daha ıyı kollamaya basladım nerde ne yapabılır turu seylerı cozdum kendımce .. Ama tabı kaza bu nerden nezaman gelcegıde bellı degıl
Sosyal ağlarda paylaş

motosiklet, araçların arasından kayıp giderken otomobil sürücüsünün frene dokunması ne demek, ne anlatılmak istenmiş ben bir türlü çözemedim iki aracıda kullanan biri olarak.

ama o frene dokunarak büyük bir iş yapmadığın kesin, herkes 3 tane motorcu öldürse günde yarına motosikletsiz bir güne uyanırız.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Motorların %90'ı kendini araç yerine koyup adam gibi kullanmıyor, ben niye adam yerine koyıym?

Şunun sebebi yalnız motorların 90% ının zaten kurye falan olması. Ha ama doğru mu, doğru. Adamlar kaldırımlardan gidiyor, ters yönden gidiyor, hertürlü abukluğu yapıyor. Daha geçen gün bi kız arkadaşıma ters yönden giden motor çarptı, kızın eli-kolu heryeri mosmordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Motorların %90'ı kendini araç yerine koyup adam gibi kullanmıyor, ben niye adam yerine koyıym?

this.
motor kullananların çoğu kurye ve çocuk.bu çoğunluk da hödük gibi kullanıyor. heryerden geçip sıyrılabileceklerini, arabaların bulundukları şeritten çıkma hakkı olmadıgına inanıyorlar haliyle her türlü tehlike direk motor sürücüsünden kaynaklanıyor. ki "motor tutkusu" falan diyenlerin sürdüğü büyük motorları görme problemi olan zaten araba kullanmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

sahsen trafikte hicbir araci kollamam.. ben kurallara uyarim, adamin teki x hizla giden trafikte 3x hizla gitmeye calisiyorsa benim yapabilecegim birsey yok.

tutku bahanesine siginip motorcular trafik kurallarini ihlal edecek, seritleri hice sayacak, sonra "niye bizi kollamiyorsunuz rerero". kusura bakmayin beyler.

Daha ötesi yok yani bunun. Yol benim hakkımsa, diğer sürücü bilerek isteyerek kuralları ihlal ediyorsa çarpıyorsam da çarpayım, en azından şu forumlara gelip "motor bir tutkudur, frene basıverın siz de basın diye koymuşlar" diyecek cahillerin sayısı 2-3 de olsa azalır.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Kimse kollanmak falan istemiyo, biraz farkındalık sadece. Ama o da imkansız anlaşılan.

ya farkındalık falan diyosun bi de. frene dokunmak niye koyuyormuşmuş, yahu adam dokunmasan girecek sana, ölecek gidecek o yüzden koyuyor. adamlar bildiğin SENİN frene basmana güvenerek önüne kırıyor motoru, bu kadar basit yani
Sosyal ağlarda paylaş

20 km/s sabit hızla giderken frene basmama rağmen önümden makas atmaya çalışıp arka tekerleğini tamponuma çarpan insan,

130km/s ile Boğaziçi Köprüsü OGS gişesinden geçerken iki tarafı beton olan yerde makaslayarak heyecan yaşamayı tercih eden insan,

Kırmızı ışık yeşile döndüğünde hızlı kalkacağım diye heyecan ile yere çakılan insan,

Yokuş aşağı tamponumun dibine girip ilerideki virajı araba kadar hızlı dönebileceğini zannedip, iyilik olsun diye frene basmamama rağmen virajı dönemeyip duvara yağışan insan,

Dur-kalk trafiği esnasında emniyet şeridinden basarken -ki bunda hiçbir sakınca görmüyorum motorsiklet açısından- burnunu kaldırmaya kalkıp arkadaki bagajı arabamın üzerine düşürdüğü için beni gülme krizine sokan insan,

Dar şeritli yolda zaten hızlı şekilde en sol şeritte aracın solunu bariyerlere mümkün olduğunca yapıştırmışken sağımdaki araç ile benim aramdan geçmeye çalışmak cesaretini gösterip de cesareti kırıldığında kornaya basan insan,

Pek geniş sayılamayacak caddede arkamdan gelip sağımdan geçmeye çalışan -ki hikayenin devamı olmasa bile mevcut ölçü birimleri ve mantığı dahilinde imkansızdı- ve aynı anda ters yönden bir heyecan ile solumdan geçmek üzere gaza basarak yaklaşan insanlar

vb. örnekler haricinde oldukça motorcuları kolladığımı, sevdiğimi, yaşama değer verdiğimi düşünüyorum. (Kısmetse ulaşım aracı olarak da bir gün işime yarayabileceğini düşünürsem ben de edineceğim bir tane.)

Ama bu örnekler o kadar çok ve saçma ki taksiciler şöyle böyle demek benzeri bir genelleme yapmayı son derece mümkün hale getiriyor. Kimse araç kullanırken etrafında olup bitenin hesabını yapmaz da diğer insanlara sabit objeler muamelesi yaparsa kuryeler de sevdalılar da çok ağlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğu motorun hem görünürlüğü arabalara göre daha düşük, hem de ivmelenmeleri arabadan daha hızlı. Ben ki sürekli aynaları kontrol ederim bomboş yolda gitsem bile, yine de "oha bu ne zaman geldi buraya" dedirttikleri oluyor aynada bir anda belirerek. Aynaya bakmadığım o 3-5 saniyelik süre içinde alakasız yerden benim yanımda beliriveriyorlar, e şimdi ben nizami şerit değiştirirken bunu süpürürsem suç benim mi? Değil.

Ben kimse için zaten 3-4 saniyede bir baktığım aynalara paranoyak gibi saniyede bir bakacak değilim, kimse için de gereksiz frene basıp trafiğin diğer dinamiklerini riske atmakla yükümlü değilim. Riske girenin başına gelsin ne geliyorsa, alakasız masum insanın değil. Konu motorcu veya yaya olunca biraz daha dikkatli oluyorsun mecbur, çünkü karşındaki beyinsiz farkında değil ki benim burnum bile kanamadan o ölüp gidebilir ya da sakat kalabilir. Ancak biraz ama, kendimi riske atacak kadar değil.

Bu denyo motor kitlesi dışında zaten yoğun trafikte teröristlik yapmadan geçmeye çalışan motor görürsem mümkün olduğunca diğer tarafa kayarım ki geçsin gitsin adam.

Motor kullanınca şerit/ışık/sinyal falan komple gereksiz ya da geçersiz zanneden, kendine ayrı bir ekosistem muamelesi yapan salakların oranı malesef oldukça fazla. Bunların başında da kuryeler geliyor, sonrakiler ise Esh'in de söylediği "manyaq ç1Lg1n tutkulu motor delisi" falan apaçiler. Bizim lafımız tabii ki bu kesime. Burada "ya hakkaten böyle adamlar yüzünden bizim de adımız kötüye çıkıyor" diyenler bu kesime ait değilken, "oha motor tutkudur siz de frene basıverin lan" diyenler ise belli ki o kesime ait. Kendi kendinizi ele verip sonra utanmadan celalleniyorsunuz kısacası.
Sosyal ağlarda paylaş

şeritten gitseler bişi demicem de devamlı geziyorlar abi. sivrisinek kovalar gibi onu mu takip edicez devamlı, adam gibi sürsün şeridinde sorun olmasın. sıkışık trafikte lafım yok aradan gitmelerine de, her yerde yapıyorlar bunu.

hatta arabayla makas atan adamlara şerefsiz diyoruz küfrediyoruz ya burda hep beraber, motorcular bunu işin normu haline getirmiş, devamlı öyle gidiyor adamlar. o nizami sürmüyorsa şerit değiştirirken altımda da kalır yani, onun problemi.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Baggio said:
e şimdi ben nizami şerit değiştirirken bunu süpürürsem suç benim mi? Değil.

Hiç gülüceğim yoktu. Senin geçmeye çalıştığın şerit doluysa nizami olmuyo o.

Ya ben anlatamadım ya da sen anlamak istemedin, detaylandırayım: aynama bakıyorum, sinyalimi veriyorum, bu esnada tabakhane istikametinde ilerleyen cahil motorcumuz o çakma Rossi edasıyla arabaların arasından bir sağa bir sola geçe geçe gelip kendini göstermeden, sinyal vermeden, tam o 1-2 saniyelik boşlukta benim geçeceğim şeride giriyor, sonra tutup ben üzerine kırmışım gibi korna çalıyor. Şerit dolu değil yani, ben geçerken kuralları hiçe sayarak dolduruyor adam.

Şu kadar yazının sadece bu kısmına cevap veren adamdan laf anlamasını beklemek ayrıca benim hatam tabii, yazdığıma pişman oldum da yazmışken göndereyim eheh.

Benzer yazılmışı da varmış zaten, ek açıklama olsun anlama zorluğu çekenlere:

PrudenT said:

hatta arabayla makas atan adamlara şerefsiz diyoruz küfrediyoruz ya burda hep beraber, motorcular bunu işin normu haline getirmiş, devamlı öyle gidiyor adamlar. o nizami sürmüyorsa şerit değiştirirken altımda da kalır yani, onun problemi.
Sosyal ağlarda paylaş

motor sahibi insanların çoğunun kafası
daha hızlı gitmek ve motorun araçtan daha küçük ve kıvrak olması avantajı ile aralardan fırt fırt ilerleyip yolu hemen bitirmek.

ama şu da vardır, motorlar ve üzerindeki insanlar adamdan sayılmıyor. kıskançlık ya da eski kafalılık. bilemem.

bu iki kafada değişmediği sürece daha çok motor kazası olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani motor suren biri olarak ben bile kuryelerden nefret ediyorum, gordugum zaman basima bir bela acmadan gitsin diye yol veririm. onun disinda bi de apaciler var tabi, onlarin bu makasci tayfadan tek iyi yanlari diger insanlara zarar verme ihtimalleri daha dusuk onun disinda hic bir farklari yok.

Ama gidip de uc bes capulcu yuzunden "bana ne lan, geberirse gebersinler, umurumda degil" demek, denyoluktan, cahillikten, okuzlukten baska bir sey degil.

Sen ne kadar trafikteysen onlar da trafikte, hani bunu diyen birinin icinde insanlik yoktur zaten de trafik kurallarina gore saygi duymak zorundasin.

Ben de taksicilerden, minibusculerden bi de trafikte ki bu kafa yapisindaki tum okuzlerden nefret ediyorum ama bi kamyon alip gidip ustlerine surmuyorum, 90km/h hizla giderken arka tekerine 1 metre mesafeden takip etmiyorum, karsi seritten biri gelirken aniden onune kirmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

Ama gidip de uc bes capulcu yuzunden "bana ne lan, geberirse gebersinler, umurumda degil" demek, denyoluktan, cahillikten, okuzlukten baska bir sey degil.

Sen ne kadar trafikteysen onlar da trafikte, hani bunu diyen birinin icinde insanlik yoktur zaten de trafik kurallarina gore saygi duymak zorundasin.

Şikayet edenler olarak hiçbirimizde "gebersinler" gibi bir ifade göremedim, sen biraz heyecanla hızlı hızlı okumuşsun sanırım. Genel kanı "ölmeyi göze alacak kadar dikkatsiz, umursamaz ve riskli sürüş alışkanlığı içerisindeyse ölebilir, kendi bilir, bizim onun ölmemesi için kıçımızı yırtma gibi bir mesuliyetimiz yok" şeklinde. Trafik kurallarını hiçe sayan adamlar trafiğin parçası gibi davranmıyorlar zaten, diyorum ya onlar kendi kafalarında ayrı bir ekosistemdeler.

Bu gerizekalılara benzer şekilde araç sürücülerinde de çürük bir kesim var tabii; doğru düzgün giden motorları bile taciz edenler, önüne kıranlar, yoğun trafikte "ben bekliyom o da beklesin lan" diye çekilmeyenler falan. Motorcuların aksine bunlar genellenecek kadar çoğunlukta değiller ama. Keşke hiç olmasalar o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Evimin olduğu sokağa girdim, sağ sinyalimi verdim garaja gircem, gece saat 10-11 civarı. Tesadüf eseri aynaya baktım ki Allah tan bakmışım, bir tane scooter arabamla garajın arasından geçmeye çalışıyor gayet hızlı bir şekilde.
Sinyalim yanıyor kendi garajıma gircem adam garajla benim aramdan geçti, bir de ileride durdu bana el kol hareketleri yaptı, her nedense ben arabadan inince uzaklaştı hemen.
Motorlar da bir araçtır, ancak şeritlerin arasından gitme ya da tek şeritli yolda araçların sağından solundan geçme gibi bir hakları yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...