Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1=5 , 2=10 , 3=15 , 4=20 , 5= ?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

1=5 olmadığı için bu denklem iptal.
1x=5 dense veya f(1)=5 dense o zaman mantıklı da,
"1=5 dedim bak yukarda şapşal, o halde 5=1 olur hahah" tripi dedirtmek için hazırlanmış soru.
bu yüzden buna benzer "zeka soruları" şeysilerini çözemiyorum, hatalı cevap vermiş oluyorum. 25 dedim bak cevap olarak...
Sosyal ağlarda paylaş

fonksiyon lafını ortaya atanlara ithafen:
Hangi ring'de çalıştığımıza bakar.
Olası cevaplardan biri 25. Çünkü örneğin Z'i klasik işlemleriyle ele alalım (tam sayılar).
Şu relation bir equivalence'tır:
p~q <=> 5 | (p/q) or 5 | (q/p) or q=p
Simetrik birşey olduğu zaten belli. Eh, refleksif q=p'de de çalıştığına göre. Transitif olduğunu kanıtlamak da 3 satır sürer, kolay ama. Transitif kendileri.
E o zaman bu relation'a göre Z'nin quotient'ını alırsanız:
R = Z/~. R ringinde 1=5, 2=10, 3=15, 4=20, 5=25=1 olacaktır.
(Aslında dilde basitleştirmek için equivalence classları sadece representative olarak yazıyoruz. Çok formel olursak soru yanlış ama, cebirde fazlasıyla alışılagelmiş bir yazım şekli bu sonuçta)

Ha öyle bir ring yazılır ki ilk 4ü doğru kalır, 5. başka sonuç verir. Mümkündür. Yazılabilir diye düşünüyorum.

Kısaca matematik analizden ibaret değil. :) Bazı kontekslerde 2=1 olabiliyor. Neyse, beni de salaklar listesine koyabilirsiniz, oturdum düzgün cevap verdim soruya :p

Yani, soru iptal demek yanlış kontrargüman. Onun yerine hangi uzayda çalışıyoruz belli değil demek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Pasta said:

0ne said:

normal şartlar altında 5=5'dir.

vay anasını

sıcaklığın sıfır derece basıncın 1 atm olduğu durumda 5=5 fakat diğer şartlar altında değişebilir. mesela oda şartlarında 5=7.232443289345134374... dür

http://sometimesigetangry.files.wordpress.com/2011/06/fuck_yea_in_hd_by_crusierpl_re_sharenator_is_growing-s900x773-120811.png
Sosyal ağlarda paylaş

Saykoleo said:

fonksiyon lafını ortaya atanlara ithafen:
Hangi ring'de çalıştığımıza bakar.

Bu forumdaki herkesin soyut cebir dersi aldığını var sayarmışcasına kurduğun bu cümle beni benden aldı.

kuantum alan teorisinden bildiğiniz üzere 5'i 0dan 1'e giden bütün yollar üzerinden aksiyon ağırlıklı integrallerine bakarsak 5=2.345 çıkabilir
Sosyal ağlarda paylaş

0+0=0
0+1=0
1+0=0

sonra
1+1 sorup
eeöö, 0? denilince

HAHA MAL BEN + İŞARETİNİ ÇARPMA OLARAK KULLANIYORDUM ZAAA ZAAAA, 1 HALBUKİ CEVAP yapmak ve

1+1 sorup
eeöö, 1? çarpıyosun galiba denilince de

HAHA MAL 1+0=0 İSE SIFIRI SAĞA AT 1=0-0, İLK DEDİĞİM 0+0=0, BUNDA DA SIFIRI SAĞA AT 0=0-0 O YÜZDEN 1=0 O ZAMAN CEVAP DA 0 ZAA ZAA HALBUKi 1'İ 0 OLARAK KULLANIYORDUM ZAAA ZAA

gibi bi hareketten daha mal bir soruymuş
üstteki hareketi bu durum için az önce oluşturdum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...