Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 senko said: Scotch leş? bourbon kral? yapmayın abi. iyi bourbonlar da var hakkını yemiyelim ama kaliteli scotchlar bambaşka birşey. lan olm herşey iyi hoş da kokusundan sarhaoş olduğun şeylerden nası bu kadar detaylı bahsedebiliyosun sen ya? :D
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 şimdi kaliteli derken seri üretim kalitelisi mi özel yapım kalitelisi mi şimdi aynı fiyatlardan karşılaştırıyoruz kaliteyi
Karea Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 her türlü scotch içtim , hiçbiri bana bourbon tadını veremedi ya ne bilim zevk meselesi tabi
SNA1L Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 yıllarca barlarda calıstım barmenlikte yaptım baya bi ama gözüm kapalı bourbon bide scotch içirseler hayatta anlamam aradaki farkı
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 abi yama etme scoth su gibi herhangi bir zevkli tadı yok kişlikli karakterli bir içki değil. burbon öyle mi içerken yumuşak hoş sıcak bir his yaratıyor sonra yumuşak bir içimi söz konusu yanık fıçıların tadı arkadan takip eder.
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 çok rahat anlarsın bence ilk damıtımdan sonraki tutulduğu fıçılar çok farklıdır çünkü. mesela j&b de fln daha bariz öne çıkar o isli hafif kömürümsü tad.
xunn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 >2004: Ya 3rd edition bok gibi ık bık. >2012: O içki öyle hazırlanmaz. GLORY TO MEN.
SNA1L Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 bourbon hep daha güzel geldi bilmesem scotchu bourbon diye verseler anlamam gibi geliyo ztn içersem jack safari içiyodum hep sek içmem pek
Allure- Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 ne kadar elit ve zenginsiniz, keşke sizler gibi olabilsem...
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 evet hepimiz elit ve zenginiz içki kültürümüz çok zengindir. http://www.esutforum.com/uploads/307495036ninja-drink.jpg
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 nolax skotch'a karakteri yok diyorsan ya çok kalitesiz skotchlar içmissin veya dikkatli içmemissin. skocthlardan 0'dan 100e kadar ayrı bi karakter ayrı bir kalite vardır çünkü. En mesela bourbon'lar yasal olarak %51 corn içermek zorunda. saf malt bourbon diye bişi yok. o kalan %49'da genelde malt olmayan arpa'dan çavdardan veya buğdaydan yapıyorlar. bourbon karakterini en net sadece fıçıdan alıyor bu yüzden, mixed yapısı olduğu için. O da özel fıçılama teknikleri var, içi kömürleştirilmiş fıçılarda 5yıl bekletiliyor. Skotchlar ama saf malt viskidir. içinde ne buğday çavdar ne de mısır bulunur. Skotchlar asıl karakterini daha malt olurken kazanırlar, torf veya turba denilen iskoçya'da çok bulunan toprağı yakıp maltları bunlar üzerinde kuruttukları için her bölgenin skocth'unun bambaşka bir nüansı başka bir karakteri oluyor. Ayrıca skocthlar bourbonlara göre 5 yıl daha fazla yıllandırılır, toplamda min 10yıl yıllanmış olur yani iskoç viskileri.
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mr_Hand said: senko said: Scotch leş? bourbon kral? yapmayın abi. iyi bourbonlar da var hakkını yemiyelim ama kaliteli scotchlar bambaşka birşey. lan olm herşey iyi hoş da kokusundan sarhaoş olduğun şeylerden nası bu kadar detaylı bahsedebiliyosun sen ya? :D sdfds düşün abi öyle bir bütünleşiyorum işte viskiyle içerken.
Karea Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 xunn said: >2004: Ya 3rd edition bok gibi ık bık. >2012: O içki öyle hazırlanmaz. GLORY TO MEN. ahahaha eh arada deli exp alıp level atlamıştır tabi olsun o kadar be
wastyrx Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Dilana msj atıp sensiz üşüyoruz reyiz dicem.
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 hadi ben yattım isteyene introduction to whiskey 101 dersi veririm seve seve.
Karea Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 3 parmak jager kaldı be, o da biter birazdan bühü
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 wastyrx said: DİLAN DİLAN DİLAN beterböcek mi ulan bu?!
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 konu ickiye nerden geldi lan haha. foto var mi arada kacirmayalim. herkesin beyaz sovalyeye ihtiyaci olabilir.
wastyrx Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 senko said: hadi ben yattım isteyene introduction to whiskey 101 dersi veririm seve seve. =)
Roqq Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 barnacle said: konu ickiye nerden geldi lan haha. foto var mi arada kacirmayalim. herkesin beyaz sovalyeye ihtiyaci olabilir. 322. sayfa, Marty'nin postu.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 senkocum şimdi teknik bilgileri verecek olursak gıda mühendislerinden arakladığım alkol dersi notları var elbette dediklerini biliyorum ancak ben kendi deneyimlerimden edindiklerimi söylüyorum. Elbetteki şu an içtiğim burbonları sidik gibi bırakacak scotchlar var biliyorum ancak mevcut koşullar altında ıçtiklerim çok kalitesiz adeta köpek öldüren seviyesinde bir tat bıraktı ağzımda.Ancak burbon kalitesiz olsa bile dediğin gibi isli fıçılardan geçen aroma oldukça yoğun benimde bu is koku ve tadına ayrı bir ilgim olduğundan burbon açık ara favori içkimdir.Ardından aroma zengini olarak konyak gelir. Ama alkole hayır demem acımam içerim (rakı midemi bulandıyor ama)
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 fakirsen içmeyeceksin hacı trollface.jpg
Öne çıkan mesajlar