Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm # 6


Masakari

Öne çıkan mesajlar

nolax skotch'a karakteri yok diyorsan ya çok kalitesiz skotchlar içmissin veya dikkatli içmemissin.

skocthlardan 0'dan 100e kadar ayrı bi karakter ayrı bir kalite vardır çünkü. En mesela bourbon'lar yasal olarak %51 corn içermek zorunda. saf malt bourbon diye bişi yok. o kalan %49'da genelde malt olmayan arpa'dan çavdardan veya buğdaydan yapıyorlar.

bourbon karakterini en net sadece fıçıdan alıyor bu yüzden, mixed yapısı olduğu için. O da özel fıçılama teknikleri var, içi kömürleştirilmiş fıçılarda 5yıl bekletiliyor.

Skotchlar ama saf malt viskidir. içinde ne buğday çavdar ne de mısır bulunur. Skotchlar asıl karakterini daha malt olurken kazanırlar, torf veya turba denilen iskoçya'da çok bulunan toprağı yakıp maltları bunlar üzerinde kuruttukları için her bölgenin skocth'unun bambaşka bir nüansı başka bir karakteri oluyor. Ayrıca skocthlar bourbonlara göre 5 yıl daha fazla yıllandırılır, toplamda min 10yıl yıllanmış olur yani iskoç viskileri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

senko said:

Scotch leş?
bourbon kral?

yapmayın abi.

iyi bourbonlar da var hakkını yemiyelim ama kaliteli scotchlar bambaşka birşey.


lan olm herşey iyi hoş da kokusundan sarhaoş olduğun şeylerden nası bu kadar detaylı bahsedebiliyosun sen ya? :D


sdfds düşün abi öyle bir bütünleşiyorum işte viskiyle içerken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senkocum şimdi teknik bilgileri verecek olursak gıda mühendislerinden arakladığım alkol dersi notları var elbette dediklerini biliyorum ancak ben kendi deneyimlerimden edindiklerimi söylüyorum.

Elbetteki şu an içtiğim burbonları sidik gibi bırakacak scotchlar var biliyorum ancak mevcut koşullar altında ıçtiklerim çok kalitesiz adeta köpek öldüren seviyesinde bir tat bıraktı ağzımda.Ancak burbon kalitesiz olsa bile dediğin gibi isli fıçılardan geçen aroma oldukça yoğun benimde bu is koku ve tadına ayrı bir ilgim olduğundan burbon açık ara favori içkimdir.Ardından aroma zengini olarak konyak gelir. Ama alkole hayır demem acımam içerim (rakı midemi bulandıyor ama)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...