Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilal macit

yav

Öne çıkan mesajlar

yav said:

Esh said:

hayatı kurtulmak böyle bişey değil.

adam zaten zengin, özelden özele koşmuş. kısacası doğuştan kurtulmuş hayatı.

milletvekilliği tuz biber eker.

Bu arada eğitim bölümünde bir şekilde ingiltereye kanadaya orayaburaya burssuz da olsa gitmeye çalışanlara yol gösterip bu konuyla ilgili sürüyle tartışma tavsiye şu bu dönerken aynı adamlar (mortis mesela) 5-10 yıl sonra bir iyi işe girdiğinde de para bastı gitti mi diyeceğiz ya ehueh çok anlamsız geldi birden her şey.

Evet?
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:

Mighty_THoR said:

fizban said:

bu cv akademisyenlik kasan kimsenin sinirini bozmaz. ingilteredeki master programlarina meeeh diye bakar herkes. iki tane part time iste claismis, MS OFFICE BILIYORMUS.

öküzü bağlasam yurtdışında master yapar, birde 3 sayfa yazı yazıp adını tez koymuyorlar mı deli oluyorum.

3 sayfa yazı yazıp tez olarak saydırabileceksen bu zaten başlıbaşına bir başarıdır. öbür türlüsü hamallık, mallıktır bence.

yurtdışında tez standartları farklı, bizde iyi bir üniversitede yüksek lisans yapan bir öğrencinin hazırladığı herhangi bir ödev yurtdışındaki tezlerden daha kapsamlı.

kalite bukadar düşük olunca şaka gibi oluyor.Benim tez danışmanımın yüksek lisans tezi 100 sayfadır ama tez ile son derece sınırlı bir konuyu baştan düzenlemiştir.

bizdeki tezsiz yüksek lisansı bitirmek için hazırlanan bitirme ödevleri dahi yurtdışındaki akademisyenler haricinde hazırlanmış doktora tezlerinin alayını döver.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanliz ingiltere'de bazi programlarda tez calismanizi yazmasi dahil 3 ay icinde yapiyorsunuz o yuzden 60 sayfalik tez mumkun fizikci ya da muhendisseniz 6 ay derslere giriyorsunuz 3 ay da tez calismasi. Ama gel gor ki sosyal bilimler de okuyanlarin 20.000 kelime civari yazmasi lazim bu adam 12.000 yazmis ki kalitesine de hic guven duymuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

dasaaa said:

2dk baktım.

Simon Kuznets ile yani danışmanı, sonrasında kitap haline getirmişler doktorasını

600sf

http://www.worldcat.org/title/income-from-independent-professional-practice/oclc/306035

piiii 600 sayfa ne lan

başka adam o zaman tek sayfa dr tezi diye

görmedim..

CN Yang
On the Angular Distribution in Nuclear Reactions and Coincidence Measurements
9-11sf

David Lee An unstable Adams spectral sequence 9sf

John Nash Non-Cooperative Games 26sf

vs bi sürü 15-20sf tez var.

şey gibi olmasın, ayrımcılık değil bu ama fizik ve matematik dışında kısa tez verilebileceğine ihtimal veremedim şimdi.

bilal sarmadı, ondan bu konu üstünde yorum yapıyorum bu arada. alakası olduğundan değil. adam kalkıp iki denklem takımı yazıyor 2-3sf süren açıklamasını da yazıyor. bi de doğruluğunu kanıtlıyor. bitti gitti.. böle tez sadece mat, fizikte olur. bulan adamlar da hayvan zaten. Milnor K-theory falan var mesela 14sf mi ne. Kurt Gödel var. vs...

sosyalden falan olmaz yani, sıradan ea'da da olmaz ama ekonomi olur. yine matematik olur tabii. adam groundbreaking bi denklem takımı çıkartır mesela borsayı tahmin edeceğin.

tek sf bile olsa kabul edilir kesin.

gerçi o adamı öldürürler bence. ehaha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...