Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Suark said: Loxias said: Abi tipleri düşünsenize, mezuniyet balosu oluyor ve yazın uzun kollu elbiseler giyiyorlar. Tamamda arkadaş, bu kutlamalar zaten bir balo! Yani çocukların (ilk ve orta okul) büyüklere özenerek giysiler giymesi, hafif makyaj yapması kadehlerden meyve suyu içmesi normal bir durum. Düğüne giderken küçük çocuğa minik gelinlik tarzında giysiler giydirmek kadar normal. Tabi gelinlik görünce, küçük çocukların gerdeğe gireceğini düşünenler var sanıyorum ki bu yasağı koymuşlar. Hala bazı şakirt arkadaşlar kişilerden ve olaylardan bahsedip fikirleri es geçiyor. Hala "YÖNETMELİKTE VAR UYGULUYOR NE VAR BUNDA" kafasını yaşıyorlar. Arkadaşım bir düşün bakalım 10-18 yaş arasında gençlerin yazın askılı giymesinin ne gibi bir sakıncası var? Yada kısa kollu giymesinin? Ama düşünmezki, "YA EREK OLAN ADAM VARSA!!! ADAMI AZDIRIYOR ROSPULAR" diye düşünüyor ya hu işte anlayamadığınız bu, bütün dünya sizin gibi düşünmüyor arkadaşlar. Tek bir doğru yok. Sen ne sakıncası var dersin, giresunlu ebeveynler böyle düşünmezler. İnsanların farklı düşünceleri olabilir, kimsenin haddine değil bunu yargılamaya/değiştirmeye çalışmaya. Vali zaten onların istemediği bir şeyi dayatmaya çalışıyorsa, o olmaz zaten. Bir kere denetleyemez, yürütemez üzerine yargılamaya kalksa bütün ili mi yargılayacak. Burda insanların istemedikleri bir durum yok, senin için normal olabilir ( ki benim için de öyle ) ama orada ki insanlar için belki son 3-4 yılda olan balolar canlarını sıktı. azcık geniş düşünün ya hu dünya sizin etrafınızda dönmüyor arkadaşlar yahu kimse onlara neden uzun kollu giydin, neden eteğin diz kapağını geçiyor diyor mu? sanki valilik böyle bir yazı yazmasa herkes çocuğunu kolsuz blüzle göndermek zorunda baloya? bu adamlar öyle giyinen kişilere saygı gösteremediği için bu kurallar konmak zorunda kalıyor, saygı göstermesini öğrenecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 dasaaa said: aaaaaa cahillik ayıp değil ki... insanların özgürlükleri olduğunu ve bunları kısıtlamanın demokratik olmadığını öğrenmemek, 12yaşındaki kızlardan tahrik olmanın ise sapıkça olduğunu bilmemek ayıp ama. bir de sen demedin mi "Burda insanların istemedikleri bir durum yok, senin için normal olabilir ( ki benim için de öyle )" ne diye üstüne alınmışsın çözemedim vallahi. e benim için normal zaten durum, heh ben izmirde büyüdüm, koçta okudum; hayatımın çoğu didimde yazları dallas vari bir yazlıkta sürterek geçti, bayyaaaaaa geniş bi adamım yani. Ama başka insanlar böyle düşünmeyebilir. Şimdi kalkıp, orada ki insanlara birileri resmi olmayarak dayattıysa,veya orada ki düzeni bozacak insanlar türediyse, halkın valiye falan gitmesi onunda böyle bir şey yapması çok normal ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Suark said: Baloya girip rahat rahat ot çekebiliyor musun? çekemiyorsun, çünkü kural olarak dayatılmış bir şey bu. ilk okul balosu ve ot çekmek. bravo ne diyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 18 yasına kadar o da... eger aşırı baskı altında yetiştirirsen zaten o tam tersi olur bknz: asker cocukları, < disiplin disiplin disiplin > Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Yok abi adam ot çekmekle askılı elbiseyi bir tuttu. Gerçekten böyle bir kafa yapısına sahipsen, bu kadar bağnaz ve gerikafalıysan yazık abi. Umarım insan hakları, kişisel özgürlükler ve benzeri konularda bol bol okuyup bilgi edinir kendini geliştirirsin. Şu zihniyetle hayatı sürdürmek her şeyden önce kendine çok büyük bir ceza çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 abi ne saçmalıyorsunuz siz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Suark said: Ama başka insanlar böyle düşünmeyebilir. Şimdi kalkıp, orada ki insanlara birileri resmi olmayarak dayattıysa,veya orada ki düzeni bozacak insanlar türediyse, halkın valiye falan gitmesi onunda böyle bir şey yapması çok normal ki? Oradaki insanlara neyi dayattı abicim, nasıl dayattı? "Bundan sonra askılı etekli gelmeyen kızları baloya almayacaz" mı dedi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 dasaaa said: 12yaşındaki kızlardan tahrik olmanın ise sapıkça olduğunu bilmemek ayıpthis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 fizban said: ot cekmek, sigara icmek baskalarinin sagligini etkileyecegi icin zararli. etek giyen 15 yasindaki kiz sadece huseyin uzmez ve onun zihniyetindekileri kotu yonde etkiler. tru story. az once 'biraz dusunseniz' dedin ya hani, 'biraz dusun'dum, hatta 'cok az' dusundum. yeterli oldu bunun cok sacma oldugunu anlamak icin. off şu algıları biraz açabilsek süper olcakta :). ot çekmek, senin ve başkasının sağlığını bildiğimiz kadarıyla etkiliyor. Sana göre zararlı, birgunj'da zararlı falan değil, köylüler elleriyle ikram ediyorlar. Orada normal, burada değil. Burada yasak o yüzden. aynı şekilde, insanlar askılı bluz giymenin zararlı olabileceğini düşünüyor olabilirler, sen kalkıp istediğin kadar zararsız de bu onların dusuncesını degıstırmez. E bu durumda, onların için dogru olan bunun yapılmamasıdır. hala "benim gibi düşünmeyen haksızdır" noktasında takılı kaldık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 lan hala devam mı tartışma sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 simdi bak, sen diyorsun ki devlet, aileler adina, ailelere yardim etmek adina boyle bir genelge cikariyor. ben diyorum ki, devlet madem herkesden iyi biliyor, secim yapmayalim. demokrasiye gerek yok. direk saadet partisi iktidar olsun. insanlarin uzerindeki baskiyi bilmiyorwsaananizzz !!!!AA!@#LQ:"$#KL@!#":L@!"#:L!":#L@! 'benim gibi dusunmeyen noktasinda takili kaldik' diyorsun. kisa etek giymeyene baski yok. kisa etek giyene var. sende de baya bi sorun var. radikal olacam diye 'izmirde dogup buyudum kocta dallasvari yazlikta yasadim ama hincal uluc tarzi herseye muhalefet oliyim diye sacma sapan fikirler uretip onlari daha sacma spaan bir sekilde savunmaktan vazgecemedim :(' noktasinda takili kalmissin sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Rewendor said: Suark said: Ama başka insanlar böyle düşünmeyebilir. Şimdi kalkıp, orada ki insanlara birileri resmi olmayarak dayattıysa,veya orada ki düzeni bozacak insanlar türediyse, halkın valiye falan gitmesi onunda böyle bir şey yapması çok normal ki? Oradaki insanlara neyi dayattı abicim, nasıl dayattı? "Bundan sonra askılı etekli gelmeyen kızları baloya almayacaz" mı dedi? bilmiyoruz abi, biliyor muyuz? ama ihtimal var. Belki yeni bir müdür tayin oldu, uzun kollu giyemezsiniz dedi baloda. Belki başka bir şey oldu? zart diye yargılıyorsunuz insanları. ayrıca, ot çekmek ve askılı elbise yi bir de tutabilirim ayrıda tutabilirim. Senin için farklıdır, osman efendi için aynıdır. sonuçta zararlı oldugnu dusundugun bir şey, senin için zarrlı oldugunu dusundugun seydir. dayatamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 screwy said: dasaaa said: 12yaşındaki kızlardan tahrik olmanın ise sapıkça olduğunu bilmemek ayıpthis iyide abi var iste memlekette tahrik olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Suark said: ya hu işte anlayamadığınız bu, bütün dünya sizin gibi düşünmüyor arkadaşlar. Tek bir doğru yok. azcık geniş düşünün ya hu dünya sizin etrafınızda dönmüyor arkadaşlar said: hala "benim gibi düşünmeyen haksızdır" noktasında takılı kaldık Böyle şeyler deyip de sonra ahlaki sebeplerle konulan bir yasağı savunmak epic fail title gerektiriyor üzgünüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ot çekmenin zararlarıyla ilgili bilimsel makaleler ve sonuçlarında gerçekleşen ölümlerle ilgili istatistikler koyabiliyoruz ama ortaya, yani otun zararlı olması "fact" olarak kesin bir şekilde sunulabiliyor. Dünyanın her yerinde de zararlı, sadece "o zararları göze alana izin var" diyen ülkeler var. Yasaklayacaklarsa aynı şekilde bilimsel kanıt bekliyoruz yasaklarına dair? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 fizban said: simdi bak, sen diyorsun ki devlet, aileler adina, ailelere yardim etmek adina boyle bir genelge cikariyor. ben diyorum ki, devlet madem herkesden iyi biliyor, secim yapmayalim. demokrasiye gerek yok. direk saadet partisi iktidar olsun. insanlarin uzerindeki baskiyi bilmiyorwsaananizzz !!!!AA!@#LQ:"$#KL@!#":L@!"#:L!":#L@! hah işte boldladığım kısımda sorun var. Nasıl geliştiğini bilmiyoruz olayın, direk bu yargıya varıyoruz. Belki orada ki insanların isteğiyle oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Ardeth said: Suark said: ya hu işte anlayamadığınız bu, bütün dünya sizin gibi düşünmüyor arkadaşlar. Tek bir doğru yok. azcık geniş düşünün ya hu dünya sizin etrafınızda dönmüyor arkadaşlar said: hala "benim gibi düşünmeyen haksızdır" noktasında takılı kaldık Böyle şeyler deyip de sonra ahlaki sebeplerle konulan bir yasağı savunmak epic fail title gerektiriyor üzgünüm yasağı savunmuyorum ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 oradaki insanlarin %100'unun boyle birsey istemesi mumkun mu ? demokrasi azinliklarin hakkini korumak degil midir ? azinliklarin koy gotune gitsin mi diyoruz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Rewendor said: ot çekmenin zararlarıyla ilgili bilimsel makaleler ve sonuçlarında gerçekleşen ölümlerle ilgili istatistikler koyabiliyoruz ama ortaya, yani otun zararlı olması "fact" olarak kesin bir şekilde sunulabiliyor. Dünyanın her yerinde de zararlı, sadece "o zararları göze alana izin var" diyen ülkeler var. Yasaklayacaklarsa aynı şekilde bilimsel kanıt bekliyoruz yasaklarına dair? ya hu sen beklersin ben beklerim, ama osman abi beklemez? ihtiyaç duymaz. Ne bileyim dedesi demiştir " askılı elbise kötüdür yeğeeen " bu o adam için direk facttir ve ona uygundur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Suark said: Rewendor said: ot çekmenin zararlarıyla ilgili bilimsel makaleler ve sonuçlarında gerçekleşen ölümlerle ilgili istatistikler koyabiliyoruz ama ortaya, yani otun zararlı olması "fact" olarak kesin bir şekilde sunulabiliyor. Dünyanın her yerinde de zararlı, sadece "o zararları göze alana izin var" diyen ülkeler var. Yasaklayacaklarsa aynı şekilde bilimsel kanıt bekliyoruz yasaklarına dair? ya hu sen beklersin ben beklerim, ama osman abi beklemez? ihtiyaç duymaz. Ne bileyim dedesi demiştir " askılı elbise kötüdür yeğeeen " bu o adam için direk facttir ve ona uygundur? osman abi beklemez, ama oradaki ayşe bekler mesela, "niye zorla yasaklıyosunuz" diye sorar, iyiliğin için derler, o zaman ne kötülüğü var diye sorar. Götürüp koyabiliyo musun önüne bak bundan dolayı diye bilimsel sonucu? Koyamıyosan onun hakkını gasp etmeye ne hakkın var? Koskoca şehirde hiç mi zorlamaya tabi tutulan olmayacak bu genelgeyle? Aklın alıyor mu hepsinin istisnasız bunu istediğini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 suark, su an zirve yaptin. son 30 yilda daha sacma arguman olusturan adam bir tek bulent arinc'i gormustum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 YA ARKADAŞIM. Al kanıt yapıyorum sana Bak diyorsun ki, "dünyada sizin gibi düşünmeyen kişiler de olabilir". Sonra da savunduğun şey bu "bazı ailelerden kolsuz elbise giyen kızlarla ilgili şikayet gelmiş o yüzden yasaklamış olabilir". O balolarda vs kolsuz elbise giyen kız görüldüyse eğer, demek ki bunu normal karşılayan aileler vardır. Demek ki senin mantığınla ilerlersek bu kişilerin düşüncesine saygı duyulması gerekir, tersi bencillik olur. Dolayısıyla bu yasak senin düşünce çerçevende yanlış. Q.E.D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 fizban said: oradaki insanlarin %100'unun boyle birsey istemesi mumkun mu ? demokrasi azinliklarin hakkini korumak degil midir ? azinliklarin koy gotune gitsin mi diyoruz ? hayır, ama hassas bir durum bu. Zarar vermek noktasına kadar korumak lazım, zarar geldiğini düşünüyorsak ( nasıl toplumun %1 i insan öldürmeye meyleden bir psikolojide olduğunu düşünüp akıl hastanesinde tutuyorsak ) engeller koyabiliriz. Yani yapıyoruz bunu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 yok su an bulent arinc'i da gectin. psikopat insanlarla etek giymek isteyen insanlari karsilastiriyorsun. umarim kizin olur da super mini giyer her gun, cildirip durursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Suark said: ( nasıl toplumun %1 i insan öldürmeye meyleden bir psikolojide olduğunu düşünüp akıl hastanesinde tutuyorsak ) ve baloda kolsuz elbise giyen kızları karşılaştırmak paha biçilmez argüman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar