Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 şimdi yeni bir sorunla tekrar karşınızdayım. arkadaşın bilgisayarı geçen gün bir anda bozuldu. win7 64bit vardı açmaya çalışınca onarma çıkıyor ama onaramıyordu. win 7 kurmaya çalışınca da şöyle oluyordu: cd den önyükleme yapıyoruz, açılıo kurulum o win7 arkaplanı çıkıo mouse gözüküo ama öyle kalıyodu. elimiz kolumuz bağlandı ne format atabilioduk ne de düzeltebilioduk. rescue cdlerle uğraştık falan ama yine de beceremedik. biz de hddyi aldık başka bi bilgisayara taktık format attık hddye sonra tekrar taktık windows kuralım diye. yine aynı şey oluyor. win7 kurulum başlıyor arkaplan mouse çıkıyor öyle kalıyor. kafaları yedik. winxp kurmayı denedik çatır çatır kurdu winxp yi .ama win7 kurmuyor bi türlü. yardımcı olursanız çok seviniriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Aynı medyayı (DVD, USB, vs.) mı kullandınız her kurulumda? HDD partitionlu mu? Formatladınız mı kurulumu denemeden önce başka bi tool ile (Samsung Disk Manager, vs.)? Birden fazla HDD mi takılı? Farklı bi medya denemek, partitionları kaldırmak ve/veya başka bi tool ile tamamen formatlamak, Win7'nin kurulacağı HDD'den gayrı tüm HDD'leri çıkartmak gerekebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 tek hdd var bi korsan bi orjinal win7 cdmiz var ikisi de aynı sorunu verdi. ama hard disk bölünük vaziyette, onu tek parça yapıp öyle mi deneyelim bir de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Bios üzerinden Sata modunu AHCI'ye getirin. Eğer AHCI'deyse usbleri 2.0'dan 1.1e düşürün. 1.1 de yemezse usbleri kapatıp öyle kurulum yapın. Kurulum sonrası bios update'i gerekebilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Valla ben zamanında kurmaya çalışırken birden fazla HDD takılıydı ve takılı olanların birinde bozuk bi partition vardı. Onu çıkarınca kurabildim anca. Eğer veri kaybı falan olacaksa XP'yi kurup iyice bi yedekleyip sonradan tertemiz bi format atmak farkettirmeli bana kalırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 çok garip şeyler oldu korsan win7 yi o takılı ekranda bırakıp muhabbete daldık 20 dakka fln durdu öyle kurulum başladı :S dedik mağdem oluyo orjiyi takalım yapalım. yapmadan da AHCI'ya çevirelim IDE'yi dediğin gibi. ama bu sefer kurulum başlamadı bile :D biz de ideye aldık tekrardan şimdi bekleyelim diyoruz. ama neden böyle bişey olur ki :S acaba hdd falan mı bozuk yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Kojiroh said: Valla ben zamanında kurmaya çalışırken birden fazla HDD takılıydı ve takılı olanların birinde bozuk bi partition vardı. Onu çıkarınca kurabildim anca. Eğer veri kaybı falan olacaksa XP'yi kurup iyice bi yedekleyip sonradan tertemiz bi format atmak farkettirmeli bana kalırsa. abi tertemiz format nası atcaz? ben aldım hddyi içinde ne varsa 2 partında sildim formatladım yani. şimdi sıfırdan açtık işte :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Şimdi, sadece tek bir disk ve dvdrom mu takılı yoksa birkaç disk falan var mı yanında çalışan? İkincisi, AHCI mod'a aldığında çalışmadıysa sata disk, korkarım anakartında bir problem var... IDE'de kalsın, USB portlarını biostan kapat. Bunda ciddiyim. Bir de mümkünse disk ile dvd sata kablolarını değiştir birbirileriyle. USB'ler kapalı olarak bir dene. Bios ya da güney köprüsü sıyırmış gibi geldi bana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 herşey olabilir tek tek denemek lazım * 2 adet ram varsa tek ram kalacak şekilde kurmayı dene. * Bad sector olabilir hdd'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 abi bi yandan sizin cevaplarınıza bakarken arkadaş kuruluma devam etti. çok yavaş bekleye bekleye başlatabildik. yani düşünün 2 saatir anca başlama aşamasına geldi:) napalım. kuruyoruz da? bad sector falan gibi geldi bana da. kurabilirsek sonradan acaba kontrol falan mı etsek. baktık olmuo şu usb portlarını falan kapatmayı deneriz :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 bayadır yüzde 0'da kurulum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 xp yi kuruyorsanız onun üstüne kurun? yoksa bunu mu yapıyorsunuz zaten? illa format atıp kurmaya çalışmayın yani. xp çalışırken takıp kurun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 valla win7 kurulumu esnasında yine formatlayıverdik. kurulum ilerledi baya aslında ama sonuçta bi gariplik var yani. bakalım nolcak :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Çok beklersin daha. 10 saatte anca kurup, 1 saatte de boot eder artık. :D Yavaş da olsa kurarız diye birşey yok. Hız düzelmeden haram o kurulum size. Bas resete. çıkart tüm usbleri üzerinden. Değiştir sata kablolarını, kapat usbleri, tekrar dene. ok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 ben xp üzerine kurdum sene geçti mis gibi çalışıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Abi bilgisayar bu, denileni yapması lazım, atarım ben öyle pc'yi camdan. Ne demek yapamıyorum... Yapmıyorsa tek bir açıklaması var, bozuk! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 vaperon said: Çok beklersin daha. 10 saatte anca kurup, 1 saatte de boot eder artık. :D Yavaş da olsa kurarız diye birşey yok. Hız düzelmeden haram o kurulum size. Bas resete. çıkart tüm usbleri üzerinden. Değiştir sata kablolarını, kapat usbleri, tekrar dene. ok? abi sonuna geldi kurulumun hiç bozasımız gelmedi. :D baktık çok aksak çalışıo öyle yaparız bi de :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ehehe ahci ide falan yine böle karışmış ortalık =)) çok büyük ihtimalle disklerinden birinde ciddi problem var, S.M.A.R.T. hatası verebilir bile yakında. Şüphelendiğin diski söküp öyle çalıştır setupı. tek diskse zaten yapacak bişey yok sdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 yaw adam şimdi kurdu win7'yi. biraz uzun sürdü başı ama sorun çıkarmadı sonradan. napabiliriz bu hataları bulmak görmek için falan şuan win7 ortamında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 hdd diagnose yazılımları deneyebilirsin de hdd sorunuysa öyle çözülecek bişey değil kolayca. bi de artık yüklediniz, açılırken saçma sapan bekliyo mu siyah ekranda veya windows logosunda falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar