Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turlar vs Kendin Pisir Kendin Ye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

bi ara bosluk bulursam sole 1 ay kadar uzak dogu yada guney amerika turu dusunuyorum, ama sanirim ilk guney amerika olacak.

simdi cokta aslinda her ulke hakkinda derin bilgim yok ama vardir iste klasik gezilmesi gorulmesi gereken yerler fln

simdi turlarla gidilse buyuk olasilikla daha fazla para kaybi olacak ama adamlar isin ehli oldugu icin belkide anlasmali oteller fln olacak yada ne biliim direk mekanlara gidilebilcek adamlarin rehberliginde

kendi planimi kendim hazirliyim desem sonrasinda mekanlari fln bulmak icin cok zaman harcarmiyim yolda dalak bobrek gider mi diye dusunuyorum :D

nasil bi yol izlemeli sevgili pati ahalisi?
Mesaj tarihi:
Uzak doğu'da farklı bir şey olur mu bilmiyorum ama dediğin gibi Tur olursa en iyi ihtimalle 1.5kat fazla harcıyorsun.

Kendin araştırıp gezince serbestsin, istediğin yere gider istediğin kadar gezersin. Zaman kısıtlaman yok, başkalarına bağlı değilsin. İnternet diye bir şey var, çok geniş bilgiye ulaşırsın zaten gitmeden önce. Hatta oranın yerlisiyle bile konuşabilirsin. Daha az yer gezmiş olmazsın. Onların anlatcağı palavraları dinlemek zorunda da kalmazsın, her türlü hikayeyi bulabilirsin gitceğin yerlerle ilgili. İstersen onları güzelce derler yanında götürürsün. Canlı canlı gezerken de üstünden geçersin.

Tur boyunca tur firması senden para koparma derdinde olcak. Alışverişe götürcek ordan komisyon alcak, şuraya götürürüm ama bu kadar extra vermen lazım dicek vs.vs.

Kalcak yeri de ayarlarsın kendin gayet. Hatta daha güzel yerde bile ayarlayabilirsin (uzak doğuda nasıldır bilmiyorum bu konuyu ama avrupa-amerikada gayet merkezi yerde daha uygun fiyata kalcak yer bulursun).

Uçak bileti sadece pahalıya gelir, turlar önceden aldığı için bu konuda ciddi avantajlı oluyorlar.
Mesaj tarihi:
daha once gitmedigin bi ulke veya diline hakim degilsen turla gitmeni oneririm.

obur turlu aynen dedigin gibi hem cok vakit alir hemde ulke/sehre gore bobregi kaptirabilirsin. hele yalniz cikacaksan yola donuste bursa'ya tasinabilirsin.
Mesaj tarihi:
Turla gezmekten nefret ederim ama bu durumda tur daha güvenli duruyor sanki.Güvenliği salla ben herkese yeterim diyorsan tek başına gezmek çok daha güzel olur.
  • Yeni Oluştur...