Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan’ın notu 3 basamak indi

gramul

Öne çıkan mesajlar

13 haziranda sabahta yayınlanmış;

said:
Türkiye'nin cari İşlemler hesabı açığı, yılın ilk 4 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 113,82 artarak, 29 milyar 642 milyon dolar oldu.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011/06/13/cari-acik-artti

edit:madalyam oldu ahahha=)
Sosyal ağlarda paylaş

sorması ayıp komşunuz gereğinden fazla bankaya falan borçlandığında gidip "aga yanlış yapıyorsun" diyor musunuz?

devletin borcu düşerken cari açık artıyorsa, çok da değilse de biraz tınn diyorum. conti gençlik iphone, cifors alamazlar 10 sene başka da derdimiz olmaz. hatta 1 dolar 1 milyar lira olur, ihracat rekorları bile kırarız.

bu kadar toz pembe olmaz tabii, o kadar kötü de olmaz netekim.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
?

devletin borcu düşerken cari açık artıyorsa, çok da değilse de biraz tınn diyorum. conti gençlik iphone, cifors alamazlar 10 sene başka da derdimiz olmaz. hatta 1 dolar 1 milyar lira olur, ihracat rekorları bile kırarız.

bu kadar toz pembe olmaz tabii, o kadar kötü de olmaz netekim.

Cari açık artarken borç nasıl düşecek ? Sen cari açığı dışarıdan alacağın parayla dengelemek zorundasın sonuçta girdinin çıktıya eşit olabilmesi için
Sosyal ağlarda paylaş

@huun
cari açık borçtan sayılmıyor mu?:)

Ya aslında kapanır cari açık dert deil, daha fazla vergi vs alınır.
Olay aslında onun nasıl oluştuğuna bakmak, mesela devlet çiftçiye traktör vs veriyor, bu tarz şeylerden artıyorsa ok
ama fütursuz harcamadan artıyorsa kötü.
10 liralık şeyi 100 liraya yaptırdığın için artıyorsa kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

Yunanlılar epic adamlar. Ülke batıyor, herşey bitiyor adam hala siestasından vazgeçmiyor, sabah geç geliyor öğleden sonra kapatıyor dükkanı fln, resmen hak ediyorlar. Ama beni en çok güldüren her sene AB'ye verdikleri mali ve ekonomik raporları özenle editlemeleri. Her sene işler güzel gidiyor diye göstermişler sonra bum ahaah :D.
En basitinden başıma gelen bir örnek; benzinci dediğin genelde 7/24 açık olur, biz gitmiştik sabah 7-8 arası, 2 saat adamın gelmesini bekledik, dükkanı açsın diye ahaha. Adam bi de atarlıydı müşteri geldi diye. Gerçi sırf Yunanlılar değil, Akdeniz milleti çok tembel.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

@huun

Olay aslında onun nasıl oluştuğuna bakmak, mesela devlet çiftçiye traktör vs veriyor, bu tarz şeylerden artıyorsa ok

cilgin projeler. :D
Sosyal ağlarda paylaş

iste millet gelio AYFON ALDIK CIFORS ALDIK, MILLET ARTIK PLAZMA TELEVIZYON ALABILIYOR diyede olayin sorunu o zaten

eskiden urettigimiz kadar tuketmeye kasiyorduk, sonra bu amcalar cikti "ya bosver borc alir, develtin elindeki malalri satar kapariz yetersi senin keyfin yerinde olsun" dedi

kredi karti konsepti nedir bilmiyen adamin eline karti verip "bak istedigin kadar alisveris yap, ufak ufak odersin istedigin zaman" demek gibi bisi bu, adam sana duaci olurda 3-4 ekstre sonra o faiz kabarmaya baslayinca cikar ortaya MAGDURUZ BIZ MAGDURUUUZZ diye

olmayan parayla alisveris yaptirdiklari icin hukumete dua eden ve kendine ehr boku biliyorum sifatini yapsitiran aydinalr var lan bu ulkede asdffds

neyse patlasin akp nin elindede gorsunler, ekonomi bu kadar suursuzca ithalati, stiv cobs un her sene cikardigi ayfon versiyonlarini kaldirabilicek seviyede degil

o yuzden memnunum ben secim sonuclarindan iste, koalisyon gelse onlarin elinde patlicak tum suclu onlar olucakti, bu ulkede hala krizin ahmet nejdet sezer anayasa firlatti diye ciktigini sanan sazanlar var lan, bu forumda bile goruyoruz ne yazikki
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

gramul said:

kürt sorunu çözümü için yunanistanı alıp orayı kürtlere vermemiz lazım

no fucking way!
yunanistanı alalım tr yi kürtlere verelim

Oraya biz yerleşim. Ankaradan sonrasını kürtler ve onlarına katılmak isteyen herkese verelim. Yunanistan ve batı anadolu, marmara ege denizi, kibrisin tamamı akdeniz ve adalar. Oha son bin yılın en güzel ülkesi oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

iste millet gelio AYFON ALDIK CIFORS ALDIK, MILLET ARTIK PLAZMA TELEVIZYON ALABILIYOR diyede olayin sorunu o zaten

eskiden urettigimiz kadar tuketmeye kasiyorduk, sonra bu amcalar cikti "ya bosver borc alir, develtin elindeki malalri satar kapariz yetersi senin keyfin yerinde olsun" dedi

kredi karti konsepti nedir bilmiyen adamin eline karti verip "bak istedigin kadar alisveris yap, ufak ufak odersin istedigin zaman" demek gibi bisi bu, adam sana duaci olurda 3-4 ekstre sonra o faiz kabarmaya baslayinca cikar ortaya MAGDURUZ BIZ MAGDURUUUZZ diye

olmayan parayla alisveris yaptirdiklari icin hukumete dua eden ve kendine ehr boku biliyorum sifatini yapsitiran aydinalr var lan bu ulkede asdffds

neyse patlasin akp nin elindede gorsunler, ekonomi bu kadar suursuzca ithalati, stiv cobs un her sene cikardigi ayfon versiyonlarini kaldirabilicek seviyede degil

o yuzden memnunum ben secim sonuclarindan iste, koalisyon gelse onlarin elinde patlicak tum suclu onlar olucakti, bu ulkede hala krizin ahmet nejdet sezer anayasa firlatti diye ciktigini sanan sazanlar var lan, bu forumda bile goruyoruz ne yazikki

Iphone'a niye laf ettin anlamadım viktor ?
600 dolarlık iphone türkiyede neredeyse 2 katına sayılıyor, vergiler ve ithalatçı firmanın da karı var. Tabi bunu birey borçla yapıyorsa saçma. Tüketicinin cebindeki para ithalatçı ve devletin cebine gidiyor işte. Bir de döviz çıkışı da oluyor ülkeden esas problem o zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ayfon carpici bir ornek cunki, hayir alir adam kullanir 3 sene bisi demessinde her sene cikan yeni modlei alan tipler dolu

adam asgari ucretle calisiyor, gidiyor 24 ay taksit ayfon aliyor 3-30 parasi ile

kredi kartina taksit olayi zaten mafetti ortami, ben iktidar olsam 1000tl ile 100tl arasina limitletim kredi kartina taksiti, cilginlar gibi elektronik tuketiyoruz bu taksitli kartlar sayesinde

ithal urunun taksit imkani olmamali misal, sadece yerli mallarina verilmeli taksitlendirme avantaji, cok dusunmedim ustune ama vergi bindirmekten daha efektif birsey, millet zengin oldugu icin degil taksit oldugu icin hayvan gibi tuketiyor bole
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

@huun

devletin borcu diyorum biraderler. suark'ın ya da huun'un borcu devleti bağlar mı? özel durumlar hariç devletin kimsenin borcunu ödediğini duyan gören var mı?

özel sektör ya da şahıslar borçlanıyor işte dışarıya. devletin borç stoğu bütçenin %3'ünün altına inmiş vaziyette. kur dalgalanması ya da düşen iş hacmine bağlı vergi kaybı dışında cari açık yüzünden devletin burnunun sürtüleceğini zanneden varsa çok yanılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

@huun

hersene araba tüketimi %50 artıyor. ayranımız yok içmeye..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...