Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cahillik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"akp ülkeyi mükemmel yönetiyor da biz mi farkında değiliz acaba?" diye düşünüyorum ama neden iyi yönetilen herşeyin düzgün olduğu ekonomik olarak gelişmiş sosyal olarak adam olmuş bir ülkede yaşıyormuş gibi hissetmiyorum?
Mesaj tarihi:
ahmedinejad said:

"roket adam" said:

YAHU ABİCİM,
BAK DEDİK Kİ,
Halkı cahil diye yaftalamak BİR ŞEYE DERMAN OL MU YOR.

Başarısızlığı buna bağlamayacaksınız. Cahilse, cahili de kucaklayacaksın, doktora yapmışını da. Bunu beceremiyoruz. Anlıyor musun?

Cahil ama onlar biz çok akıllıyız ondan bize oy atmıyorlar değil olay. Şunu demeyi bırakın 3 seçim oldu.

roketle abi, hatta ekşide de aç bunun başlığını dünkü gibi, çünkü yine haklısın.

tayyip her konuşmada ben herkesin başbakanıyım, onlar da bizim kardeşimiz edebiyatı yaparken, chp tabanı (kk hariç çünkü o da hep tayyibe benzer söylemlerde oldu) bidon kafa edebiyatına devam ediyor. olm bidon kafa dediğin adam sana neden oy versin? yarın öbür gün sana göre cahil olmasa bile yine sana vermez, gider başka partiye verir.

chp'nin kendi kendinden başka bir ekonomik kaynağı bilmemnesi falanı filanı olmadıgı ıcın "onlarda bizim kardeşimiz ehehehehe" tribi ile gidip millete kömür oyuncak lego bilmemne falan dağıtmadığı için chp şu anda milleti dışlıyor statüsü içinde. halbuki alakası yok. esasında kendi vizyonu politikası yönünden "Atatürk'ün kurduğu parti" durumunda olduğu ve Atatürk'ün bu milleti din dil ırk ayırmadan tek bir çatı altında topladığı bir nevi adam ettiği için esasında CHP bütün bu kardeşliğin cart curt kavramlarının temelidir. Ha geçen zamanlarda baykal tutupta karaçarşaflıyı "oda bizden arkadaş" diye chp ye dahil etmesi konuları yada kk nun "herkez kardeştir" geyikleri yapmasından dolayı "akp daha baskın arkadaş chp kusura bakmasın daha bi kardeş gözüküyo akp" tribine yatıyor. esasında memleket cahil değil kör. düşünmeyi bilmiyor. aklı mantığı almıyor. şu andaki hal ve vaziyet böyle olduğundan dolayı "arkadaş banane lan atatürkten banane vatan millet bekasından isterse dünyayı satsın herif benim umrumdamı benim boğazımdan geçicek ekmeği versin sonrada ne bok yerse yesin" düşüncesi var. böyle olmasıda çok normal. kimseye bunu diyemezsin. bunu dediğin zamanda "arkadaş bana ekmeğimi ver kime oy vermemi istiyosan söyle ben ona oyumu veririm" dediği zamanda O.o sıfatına bürünme. 300 liraya oyunu sattı yazıları falan yazılıyor ya hani , 300 liraya oyunu satan adam 500 liraya kendini satar çünkü aç adam aç.

memleketin şu anda boş geyikleri falan kaldırıcak takati yok. bu adamlar müthiş çakal. kafası çalışan adamlar. çookta güzel paraları var. kusura bakmayın ama QQ dan başka yapıcak hiçbişeyimiz yok.
Mesaj tarihi:
Acaba sorun artık bende mi diye düşünüyorum.
Bu adamların yaptığı mükemmel şeyler var da ben mi kaçırıyorum diyorum.

Yani vatandaşın verdiği vergilerle hizmet götürmesi gereken adamın "bakın size yol yaptım" demesini ben hizmet olarak görmüyorum. O senin zaten görevin. Ekstradan bakıyorum da kalan %50 lik kesimin bu kadar şiddetle karşı çıkması için hiç mi geçerli sebep yok. Niye inadına AKP kardeşim. Sen bu ülkenin vatandaşısın da biz israil vatandaşımıyız. Bu durumun bu raddeye gelmesinin tek sorumlusunun AKP olduğunu düşünüyorum.

Israrla bir ötekileştirme, bizden değiller havası yaratmaya uğraştılar. Gerdikce gerdiler milleti. Sağ - sol çatışmasından çok akpci - değil çatışması yaşanacak bu gidişle.

Beklenen Türk - Kürt geriliminden ziyade bu siyasi durum patlatacak insanları.
Mesaj tarihi:
Öyle de değil. Türk halkı puta tapacak kadar aptal da değil.

Adamlar istikrar istiyorlar, yılların vermiş olduğu eziklik ve fakirlik duyguları var. Bu millet daha 10 sene öncesine kadar krizlerle boğuşuyordu.

Adamlar güven ortamı istiyor. Sağ-sol olaylarından bıkmış bu millet. Bu yüzden akp sazlı sözlü birlik temalı reklamlar yayınlıyor.

CHP'nin ideolojik söylemlerinden arındığını halka kanıtlaması lazım ki bu 3.5 milyon + oy bu işin o kadar zor olmadığını gösteriyor.

Millet bıkmış kürt-türk, fakir-zengin, türbanlı-laik, ordu-iktidar çatışmasından.

Ki aslında bu halkın cahil değil bizzat bilinçli bir hale girdiğinin göstergesi.

Kısaca halk artık ideoloji, değer istemiyor halk istikrar, kavgasızlık istiyor, bir nevi ihtiyacına göre yöneliyor.

Yoksa bu ülkede 21 milyon şakirt yok. o 21 milyon'un gayet rahat 15 milyonu bu sebeplerden oy veriyordur. ilk kez sağ-sol demeden (sahte bile olsa) istikrar sahibi olduğunu öne süren ve bunun reklamını iyi yapan bir iktidarla karşılaştı.

Ha ekleyeyim chp seçmeniyim.
Mesaj tarihi:
babacuma bu mesaj

sorun şu bence. siz dünyaya açık yetişen insanlar türkiye'yi avrupa ve dünya ile karşılaştırıyorsunuz ve size yetmiyor.

henüz bilgi çağına geçememiş, bir nesil önce köylü olan toplum ki bunlar toplumun %70'i oluyor, 80 sonrası şehirlere göç etmiş insanlar ve çocukları, kendi yaşadıkları şartlara göre değerlendiriyorlar ve ülkenin gelişmekte olduğunu görüyorlar. ayrıca aradaki sol iktidarlar gerçekten oldukça kötü bir izlenim bıraktı ve bu hala zihinlerden silinmedi. nurettin sözen döneminde istanbulu bok götürmesi mevzusu mesela. tayyip erdoğan geldiğinde birden çehresini değiştirdi istanbul'un ve istanbul'da hala o günlerin ekmeğini yiyor siz de biliyorsunuz.

sizin bakış açınızla akp'ye oy veren adamın bakış açısı farklı.
Mesaj tarihi:
%99'u müslüman olan ülkede adam gibi parti gelmez başa.

müslümanlığı adam gibi anlayamadıkları için.
anca sömürülür dururlar işte aynen böyle.
Mesaj tarihi:
Yalnz said:

Öyle de değil. Türk halkı puta tapacak kadar aptal da değil.

gayette aptal. bu halk insanları kült edip tapmaya bayılır bütün liderlerde görebilirsin bunu.

Yalnz said:

Adamlar istikrar istiyorlar, yılların vermiş olduğu eziklik ve fakirlik duyguları var. Bu millet daha 10 sene öncesine kadar krizlerle boğuşuyordu.

ekonomi iyi gidiyor yani :D aslında iyi oldu chp seçilmediği yoksa onlara patlayacaktı. görün siz bu sözde iyi ekonominin ne olacağını yakında.

Yalnz said:

Adamlar güven ortamı istiyor. Sağ-sol olaylarından bıkmış bu millet. Bu yüzden akp sazlı sözlü birlik temalı reklamlar yayınlıyor.Millet bıkmış kürt-türk, fakir-zengin, türbanlı-laik, ordu-iktidar çatışmasından.

bu ülke hiçbir zaman akp zamanında olduğu kadar kutuplaşmadı.

Yalnz said:

CHP'nin ideolojik söylemlerinden arındığını halka kanıtlaması lazım ki bu 3.5 milyon + oy bu işin o kadar zor olmadığını gösteriyor.

bu ne demek abi. ideolojik söylemden nasıl arınabilir bir parti. partinin olayı zaten bir ideolojiyi temsil etmektir. 8-)
Mesaj tarihi:

fransuxa

Fransuxa said:

ahmedinejad said:

"roket adam" said:

YAHU ABİCİM,
BAK DEDİK Kİ,
Halkı cahil diye yaftalamak BİR ŞEYE DERMAN OL MU YOR.

Başarısızlığı buna bağlamayacaksınız. Cahilse, cahili de kucaklayacaksın, doktora yapmışını da. Bunu beceremiyoruz. Anlıyor musun?

Cahil ama onlar biz çok akıllıyız ondan bize oy atmıyorlar değil olay. Şunu demeyi bırakın 3 seçim oldu.

roketle abi, hatta ekşide de aç bunun başlığını dünkü gibi, çünkü yine haklısın.

tayyip her konuşmada ben herkesin başbakanıyım, onlar da bizim kardeşimiz edebiyatı yaparken, chp tabanı (kk hariç çünkü o da hep tayyibe benzer söylemlerde oldu) bidon kafa edebiyatına devam ediyor. olm bidon kafa dediğin adam sana neden oy versin? yarın öbür gün sana göre cahil olmasa bile yine sana vermez, gider başka partiye verir.

chp'nin kendi kendinden başka bir ekonomik kaynağı bilmemnesi falanı filanı olmadıgı ıcın "onlarda bizim kardeşimiz ehehehehe" tribi ile gidip millete kömür oyuncak lego bilmemne falan dağıtmadığı için chp şu anda milleti dışlıyor statüsü içinde. halbuki alakası yok. esasında kendi vizyonu politikası yönünden "Atatürk'ün kurduğu parti" durumunda olduğu ve Atatürk'ün bu milleti din dil ırk ayırmadan tek bir çatı altında topladığı bir nevi adam ettiği için esasında CHP bütün bu kardeşliğin cart curt kavramlarının temelidir. Ha geçen zamanlarda baykal tutupta karaçarşaflıyı "oda bizden arkadaş" diye chp ye dahil etmesi konuları yada kk nun "herkez kardeştir" geyikleri yapmasından dolayı "akp daha baskın arkadaş chp kusura bakmasın daha bi kardeş gözüküyo akp" tribine yatıyor. esasında memleket cahil değil kör. düşünmeyi bilmiyor. aklı mantığı almıyor. şu andaki hal ve vaziyet böyle olduğundan dolayı "arkadaş banane lan atatürkten banane vatan millet bekasından isterse dünyayı satsın herif benim umrumdamı benim boğazımdan geçicek ekmeği versin sonrada ne bok yerse yesin" düşüncesi var. böyle olmasıda çok normal. kimseye bunu diyemezsin. bunu dediğin zamanda "arkadaş bana ekmeğimi ver kime oy vermemi istiyosan söyle ben ona oyumu veririm" dediği zamanda O.o sıfatına bürünme. 300 liraya oyunu sattı yazıları falan yazılıyor ya hani , 300 liraya oyunu satan adam 500 liraya kendini satar çünkü aç adam aç.

memleketin şu anda boş geyikleri falan kaldırıcak takati yok. bu adamlar müthiş çakal. kafası çalışan adamlar. çookta güzel paraları var. kusura bakmayın ama QQ dan başka yapıcak hiçbişeyimiz yok.

abi ben chp yönetiminden bahsetmiyorum, bu seçimde onlar gayet başarılıydı bence. tüm toplumu kucaklayan politikalar geliştirdiler. kemal kılıçdaroğlu oldukça başarılı bir adam ama chp tabanında asıl sıkıntı. yolda çarşıda pazarda otobüste vapurda potansiyel akp seçmeni kendilerine pislik gibi bakıldığını görüyor. şu forum bile en büyük örnek, konuştuğumuz başlık cahillik.
Mesaj tarihi:
yarın akp gençlk kollarına katılayım bari napayım.. 17 milyon insan yanılıyor olamaz kesin benim atladığım bir şey var..

sağol ahmedinejad az da olsa aydınlandım sanırsam ama köyden gelen adam da olsa cebinde parası ayapında kundurası olmamasına rağmen nasıl akp den memnun olsbiliyor.. kesin kaçırdığım bir şey var
Mesaj tarihi:
Bu ülke kurtarılmış sokaklar, mahalleler gördü güzel kardeşim.

Bugün aptal diye hor gördüğün bu halkın öz çocukları, yeğenleri, torunları üniversite kapılarında birbirlerine kurşun sıktı. Kaç tane genç öldü bu memlekette. Kutuplaşma mı diyorsun?

Yıllardır siyasi istikrarsızlık yaşayan Türkiye elbet yatırım almadı. Yatırımcı önce güven arar.

AKP'nin yaptığı tam olarak budur, adamlar az biraz katılmış sağ ile tam anlamıyla yatırımcılar için güven ortamı yarattılar. Yarattılarda halka mı yarattılar, tabi ki hayır. Gayet beslediler de kendilerini.

Ancak hiçkimse inkar edemez, 10 yıl öncesinden daha iyi duruma gelmiştir Türkiye. Bunda AKP'nin multisüper projeleri yok, sadece gecikmiş bir küreselleşme dönemini gerçekleştirdiler Türkiye için.

Ki aslında bu süreci Türkiye'de gayet chp gibi bir sosyal demokrat partinin yapması lazımdı.

Malesef chp, dsp ve koalisyonlar bunu yapamayınca böyle aslında sağ olmasına rağmen sosyal demokrat tavır içerisindeymiş gibi gözüken bir parti yaptı bunu.

Liberaller boşuna mı destekledi AKP'yi ?
Mesaj tarihi:
AKP'nin örgütlenmesi, kendini tanıtması, organizasyonları çok iyi. Adamların belediyicilikleri çok başarılı, kazandıkları şehirlerde çok fazla görsel değişiklik yapıyorlar örneğin kocaeli de yaşıyorum ve şehir o kadar değiştiki insanların bundan etkilendiğine eminim.

Organizasyon olarak şunu örnek göstereyim.
Haftada 2 gün yeni yapılmış yürüyüş parkurları mı desem doğa parkları mı desem belediyenin bu merkezlerinde yürüyüş yapılıyor. Servisler kaldırılıyor onlarca otobüs. Topluca yürüyüş yapıyor insanlar ve bu arada çeşitli sağlık kurumları, şirketlerde sponsor fln oluyor. Yemek yeniyor birlikte. Sosyal bir ortam var, belediyenin yaptığı bir park var insan haliyle etkileniyor.

Yapılan tüm işler deli gibi reklamla tanıtılıyor. Sinema organizasyonları, konserler, konferanslar sürekli oluyor. İlçe genelinde etkinlikler aynı şekilde hız kesmiyor.

Şimdi hal böyle olunca normal vatandaş elbette belediyecilikten etkilenip oy veriyor. Ülke sorunundan tamamiyle haberdar değil, umurunda da değil. Önce bakıyor etrafına lan bu adamlar çalışıyor diyor gidiyor veriyor oyunu. Ha bu arada belediye parayı deli gibi harcamıyor mu? harcıyor? başkaları indirmiyor mu cebe paraları? büyük ihtimal indiriyor ama ne oluyor reklam + belediyecilikle adamlar işi götürüyor.

CHP kendini bu dediğim vatandaşa hiç bir şekilde anlatamadı. İyi organize olamıyor. Mesela şurada direkt oy veren %50'ye cahil diyorsunuz. Bu adam kendisine cahil diyene oy verecek kadar cahil değil. CHP'nin böyle bir tavrı olduğu düşünülüyor her ne kadar böyle düşünen kesim büyük oranda tasfiye edilmiş olsa dahi. Partinin tabanında hala böyle düşünenler olduğu için halk bu kesime karşı taraf tutuyor. Bu seçimde chpnin bir sürü planı olduğunu öğrendi halk bu açıdan farklı bir seçim oldu. Ama rakibi geçme de daha fazla fikir ve projeyle birlikte tanıtımda yine başarısız oldu. MHP falan hikaye zaten. Son günlerde terörü bitireceğizden başka reklamını görmedim. Belli bir kesim var, örgütü var onlar oy veriyor yoksa biterdi çoktan.
Mesaj tarihi:
akp 326 sandalye aldı, yani anayasa değişikliğini referanduma götüremeyecek durumda. acaba diyorum mhp den adam transfer ederek 330 sandalyenin üzerine çıkarmı? hatta rte hayali olan başkanlık sistemi ve ülkenin eyaletlere bölünmesi olayına bdp li bağımsızların desteğinide alabilirmi?
Mesaj tarihi:
Yalnz said:

Bu ülke kurtarılmış sokaklar, mahalleler gördü güzel kardeşim.

Bugün aptal diye hor gördüğün bu halkın öz çocukları, yeğenleri, torunları üniversite kapılarında birbirlerine kurşun sıktı. Kaç tane genç öldü bu memlekette. Kutuplaşma mı diyorsun?

Yıllardır siyasi istikrarsızlık yaşayan Türkiye elbet yatırım almadı. Yatırımcı önce güven arar.

AKP'nin yaptığı tam olarak budur, adamlar az biraz katılmış sağ ile tam anlamıyla yatırımcılar için güven ortamı yarattılar. Yarattılarda halka mı yarattılar, tabi ki hayır. Gayet beslediler de kendilerini.

Ancak hiçkimse inkar edemez, 10 yıl öncesinden daha iyi duruma gelmiştir Türkiye. Bunda AKP'nin multisüper projeleri yok, sadece gecikmiş bir küreselleşme dönemini gerçekleştirdiler Türkiye için.

Ki aslında bu süreci Türkiye'de gayet chp gibi bir sosyal demokrat partinin yapması lazımdı.

Malesef chp, dsp ve koalisyonlar bunu yapamayınca böyle aslında sağ olmasına rağmen sosyal demokrat tavır içerisindeymiş gibi gözüken bir parti yaptı bunu.

Liberaller boşuna mı destekledi AKP'yi ?

sokaktaki adam akpyi liberal ekonomi için mi destekliyor sanıyorsunuz abi. okumuş diyebileceğin insanlardan duydum diyor ki chp gelsin de ekmeği karneyle mi alalım diyor abi adam. böyle bi kafa yani.

ayrıca sen bekle o kurşun sıkmaları arayacağız ilerde. 5 yıl içinde olmadı 10 yıl içinde çok çok kötü şeyler olucak. bir gün bu azgınalr bir yer basıcaklar gene bir galeri mi olur bar mı olur bilmem birileri ölecek bir fitil yakılcak sonra görceksiniz ülkenin halini. kürt türk. müslüman azınlık. alevi sünni. fakir zengin. laik yobaz. bölünecek herşeye bölünmüş vaziyetteyiz. ve herkes birbirinden nefret ediyor.
Mesaj tarihi:
bdp'den destek alacaktır sanıyorum. başkanlık her halukarda onların düşünceleri için bir adım daha ileri gitmek demek değil mi?

Ayrıca bu rakamlar barajı geçemeyen partilerin sandalyelerinin dağıtılmış hali mi?
Mesaj tarihi:
Son olarak şunu yazayım aga.

Bu ülkede halen yaşanılır. Kimsenin borusu öyle kolay ötmez bu diyarda. Bu ülke neler atlattı.

Şahsi olarak "yeni CHP" kavramına inanıyorum. KK böyle devam ederse kısaca sosyal demokrat bir tavırla halka seslenirse AKP'nin borusu fazla ötmez.

Yeter ki şu ablalar çıkmasın ortaya tekrar:

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs233.snc3/22063_248652319632_745689632_3184346_2456362_n.jpg
Mesaj tarihi:
sen ne kadar çabalarsan çabala anlattığın karşıdakinin algıladığı kadardır. yapcak bişey yok abi. yeni chp kılıçdaroğluyla çok güzel, daha fazlasını yapmasıda imkansızdı helal olsun.keşke insanlar böyle güzel bi adamın kendilerini yönetmesine izin verselerdi, onlar için büyük bi şanstı bu. insanlar böyle yönetilmek istiyosada bırakın yönetilsinler anlarlar bigün iş işten geçince. boşyere sinirlendirmeyin kendinizi.
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

yarın akp gençlk kollarına katılayım bari napayım.. 17 milyon insan yanılıyor olamaz kesin benim atladığım bir şey var..

sağol ahmedinejad az da olsa aydınlandım sanırsam ama köyden gelen adam da olsa cebinde parası ayapında kundurası olmamasına rağmen nasıl akp den memnun olsbiliyor.. kesin kaçırdığım bir şey var

onu da şöyle diyim bu hükümet toplumsal gelişme için en büyük yatırımı inşaat sektörüne yaptı. toki uyduruk muyduruk bir ton ev yaptı ama o evlerden bir sürü insan ekmek yedi mesela. (tabi pastanın büyüğü yandaş şirketin o ayrı) biraz gezerseniz görürsünüz tüm ülke şantiye gibi. karadenizde hayvanların uğramayacağı yerlerde toki inşaatları var mesela. buna benzer bir sürü yatırımı var tüm ülkede ki inşaat sadece bir örnek. asıl kaymağını yandaş iş adamlarının yediği tüm bu projeler bu insanlar için de ekmek kapısı oldu. devlet bir nevi besledi işte insanları.

bir de asıl mevzu umut abi umut. bu ülkede sol partiler de iktidar oldular. belediye seçimleri kazandılar. üç büyük şehri shp'nin aldığı yıllar oldu. ama cidden çok ama çok kötü yönetim gösterdiler. toplumsal hafıza o kadar da kötü değil, hatırlaması gereken şeyleri hatırlıyor çoğunlukla. en basiti dedemin bir lafı vardı mesela, bu ülkede ne zaman ecevit başbakan olsa kıtlık olmuştur, ekmeğe muhtaç olmuşuzdur diye. adam biliyor mu neden? kıbrıs savaşı sonrası ambargoyu biliyor mu? hayır ama böyle yerleşmiş aklına. sonra 2001 krizindeki ecevit'in malesef kötü hali. (ki kahraman ilan edilen haberal'ın ecevit'i daha da hasta ettiğine dair rahşan ecevit'in bile imaları var) toplumda sol partilere karşı çok antipati yaratıyor artık.

nesil değişmesi lazım bunun değişmesi için bence.
Mesaj tarihi:
said:
sokaktaki adam akpyi liberal ekonomi için mi destekliyor sanıyorsunuz abi. okumuş diyebileceğin insanlardan duydum diyor ki chp gelsin de ekmeği karneyle mi alalım diyor abi adam. böyle bi kafa yani.

ayrıca sen bekle o kurşun sıkmaları arayacağız ilerde. 5 yıl içinde olmadı 10 yıl içinde çok çok kötü şeyler olucak. bir gün bu azgınalr bir yer basıcaklar gene bir galeri mi olur bar mı olur bilmem birileri ölecek bir fitil yakılcak sonra görceksiniz ülkenin halini. kürt türk. müslüman azınlık. alevi sünni. fakir zengin. laik yobaz. bölünecek herşeye bölünmüş vaziyetteyiz. ve herkes birbirinden nefret ediyor.

İlk önce şu paranoyayı yere bırak nays and slovli.

Sokaktaki adam liberal ekonomiyi niye desteklesin? Liberal akp'yi destekledi dedim önce bi oku ve anla aga ya.

İkinci paragrafın için bir şey yazmayacağım resim konuşsun aga;

http://images.starcraftmazter.net/4chan/for_forums/cool_story_bro.jpg
  • Yeni Oluştur...