Sotto Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Gelip dövseydin bir de be.. Sorun zaten futbolun oyun olmasında Fistan. Futbol bir oyun olduğu için bu oyunu çirkinleştirenler sevilmiyor, sevilmemeli. Bize ne yorumcuların gazetecilerin ne dediğinden. Belçika'da adam 1 yıla yakın ceza aldı rakibin ayağını kırdığı için. Kalkıp burada beş para etmez adamları savunmanın anlamı yokki, ben burada Lugano'yu eleştiriyorum, kalkıp bana futbol oyundur cezasını hakem verir diyorsun. Elbette hakem verir. Bu Lugano'nun art niyetli bir adam olduğunu değiştirir mi değiştirmez. Hakem ceza vermedi diye Lugano'nun Antepli adamın bileğine basmasına okey mi diyeceğiz. Ben federasyon olsam basarım cezayı, benim de kastettiğim budur, bu oyunu çirkinleştiren insanlara cezası fazla fazla verilmelidir bu kadar. Düşünceler paylaşılmayacaksa foruma hiç yazma zaten... Benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. Futbol bir oyundurun altını çiziyorum ben hep. Bugün Profesyonel futbol dediğin rakibine yapabildiğin kötlüğü yap, sonunda en fazla kırmızı kart alırsın olmamalı benim gözümde. Halı sahadaki toptan farkı olmamalı oyunun etik açısından. Halı sahada kırmızı kart mı var?. Takım arkadaşınıza girsin bakiyim rakip şöyle o maç biter mi. Hakem ver cezasını verir yeterli değil, e peki verilemeyenler ne olacak? Yahu ben niye eleştirmeyeyim adamı art niyetliyse, tarzıymışmış. Neyin tarzı abi?. Sert oynamakla rakibe art niyetli olmak tarz mı. Hiç mi sert adam görmedik, sert oyuncu gücünü kurallar içerisinde en iyi kullanabilen demektir, bu çaktırmadan rakibin bileğine basmak değil.... Eleştirilmezmiş, niye eleştirilmesin anlamadım ki?... Hakaret mi? Küfür mü ettik adama? Art niyetli dedik, kötü niyetli dedik, yalan mı yanlış mı? Ben futbolda faul olmasın sertlik olmasın diye birşey mi söyledim, hayır ama ikisi çok farklı şeyler. Zaten altını çizdiğim de budur. Adama karşı fiziksel gücünü sonuna kadar kullanırsın, omuzunu koyarsın bire birde geçit vermezsin topa hamleni yaparsın, sert adamsındır sağlam adamsındır. Ama bileğine basmassın işte, bunu yapmazsın bilerek. Ne hırs, ne tarz, ne sertlik çok ayrı şeyler. Bu konu bu kadar uzadı çünkü evet kötü hareket kırmızı verilmeliydi denemedi kimse tarafından. Erkek oyunu dendi, sertlik olacak dendi Sissy'mi bunlar dendi, bu yüzden bu kadar uzadı. Yoksa bize ne yahu Lugano'dan bilmem neden, ne kasacam bu kadar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Yıllardır fair-play olgusu hem uluslararası müsabakalarda hem yurtiçi müsabakalarda ön plan çıkarılıp vurgulanıyor, reklam ediliyor.fair-play logolu tshirtler giyiliyor flamalar asılıyor hemen hemen her maç. Yöneticiler olsun teknik direktörler olsun hemen hemen herkes fair-play hakkında az çok rengini belli edip savunuyor.Oyunda fair-playin ön planda olması her zaman hatırlatılıyor. Ama siz hiç duydunuz mu sert oynayan kasti oynayan bir adama üst mevkilerden bir söylem geldiğini? Pepe kınanmıştır, o da defalarca özür diledi. Bu oyuncuların futbol ile alakaları kasaplıksa, fair-play ise öncelik, ilk başta uefa başkanı derki bu adamları oynatmayın, italya federasyon başkanı derki materazzi yi milli takıma almıyoruz.uruguay futbol federasyonu baskanı ya da teknik direktörü "lugano kasap, milli takıma çağrılmayacak" Yer mi? O zaman bizim protestolarımızın ne anlamı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Biz seyirciyiz, güzel futbol izlemek istiyoruz. Lugano yaptığı hareketlerin cezasını görse zaten böyle bi tepki de gösterilmezdi... Lebron numara yapıp hakemi kandırdığında nasıl demiyorsam üff ne güzel kandırdı diye afedersin de lugano da çaktırmadan rakibinin bileğine bastığında üf ne yetenekli adam çaktırmadan anasını belledi rakibin demiyoruz... Senin hoşuna gidiyor olabilir bu vandalizim ama biz sevmiyoruz. Arif'i de sevmiyordum kendini attığı için, Bülent'e de küfür ediyordum gereksiz dirsek attığı zaman, Sabri'ye Ayhan'a etmediğim hakaret kalmadı gereksiz hakemin üzerine koştuğu için. Hagi'ye de kızdık yeri geldi gereksiz kırmızı kart gördüğünde,hakeme tükürdüğünde ayağına bastığında, ama Hagi bize çok güzel şeyler de izletiyordu sahada bunların yanında o yüzden göz yumduk kabullendik biyere kadar... Ama önemli olan en başta kendi taraftarının da şu hareketlere kızması,sen desteklersen Lugano'yu videodaki hareketi yapmasından dolayı,e sahada da cezası kesilmezse neden tekrar yapmasın ki adam? O hareketi tekrar izle bak, yerdeki adamı kaldır yerine Arda'yı koy hatta şans bu ya Nuri Şahin'i koy,adamın ayak bileği kırılsın milli takımda mahrum ol bidahaki sefer belki o zaman anlarsın. Bişeyi durdurmak için illa birilerinin futbol hayatının bitmesini beklemeye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Bak söylediğin çok güzel bir nokta, ancak bunun yapılmaması bunun böyle olması gerektiği için değil daha çok eksiklik olmasıdır gözümde. Bugün De Jong gibi bir adama ekstradan cezalar verilemiyorsa o hareketi sonrası, bu federasyonların/cezaların acizliğini gösterir. Bakarsın ileriki 10 yılda çok şey değişir. Ben kulüp yöneticisi olsam kimsenin gözünün yaşına bakmam, çünkü kazanmak uğruna herşeyi yapmak olmamalı gözümde. Bu rakibi sakatlayacak hareket olur, çaktırmadan kendini yere atmak olur, elle oynamak olur. Bakın ben burada hırsızı suçluyorum direk, cezayı kesenin yeterli olup olmaması beni bu durumda çok ilgilendirmiyor. Eğer hırsızı engelleyebilirsem, o zaman cezayı kesenin işini rahatlatırım, daha doğru kararlar vermesini sağlayabilirim. Hakemlerin cezalarının belli bir noktaya kadar yeterli olmadığını düşünüyorum mesela. 2 kere formayı çıkartıp da kırmızı kart alıyorum, ancak rakibin ayağını kırarsam da kırmızı kart. Eksta cezaların daha çok artması gerekir, bu yüzdenki defalarca tekrarladım, futbolda hakem onun için var görüşü kesinlikle yeterli değil diye. Lugano dediğin adama sen ayak basması sonrası 5 maç ceza verirsen bir daha yapamaz, bu bu kadar zor olmamalı. Baros çaktırmadan elle mi oynadı, hakem görmedi mi, ben yöneticiyim tak keserim maaşından. Yok öyle birşey hocam, yapmayacaksın, kaybedip kazanman beni ilgilendirmez... Bakın ben sporcuyum. Burada şuyum buyum demek değil amacım. Ama en dayanamadığım şey şu hayatta haksızlıktır benim. Çaktırmadan elle oynayacaksın, rakibine art niyetli olacaksın ben bunları görmezden gelemem, tarzıdır odur budur hakem cezasını verir diyemem. İstediği kadar dışarda melek gibi adam olsun, saha içinde haksızlık yapmayacak. Takır takır topunu oynasın hakkıyla kazansın. Bu hayatta heryşeyde böyledir. Hem hakemi aldatmak için hırsızlık yapacak futbolcular, sonra biz de hakemler bunu göremedi o an, kaçırdı diye bir de hakemlere yükleneceğiz? Yok böyle bir mantık. Sen önce haksızlık yapan topçudan bileceksin, hakeme sonra kızarsın. Belçika'da tarihi örnek oldu FlyingDutchman yazdı bulabilirsem linklerim. Adamın ayağını kırdı 6-7 ay ceza verdiler. Bakın bu olması gerekendir. Yoksa orada aldığı kırmızı kart nedir yahu rakibine verdiği hasar karşısında? İki tarafta futboldan ekmeğini kazanıyor. Ben işte bu haksızlığa gelemem. Bunu Metin Oktay'da yapsa, Lefter'de yapsa, Hagi'de yapsa, Alex'te yapsa umurumda değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 lugano üstünden fenerbahceye zarar vermek istediğinizden dolayı luganoyu savunuyormuş gibi duruyoruz. Yoksa herkesin görüşü aşağı yukarı birdir şurada.değişik duygular besleyen varsa psikolojik sorunları vardır diye düşünüyorum. uzatılacak bir konuda degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 şu adamı banlasanıza abi şurdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Fistan said: lugano üstünden fenerbahceye zarar vermek istediğinizden dolayı luganoyu savunuyormuş gibi duruyoruz. Yoksa herkesin görüşü aşağı yukarı birdir şurada.değişik duygular besleyen varsa psikolojik sorunları vardır diye düşünüyorum. uzatılacak bir konuda degil. Asıl tam tersi. Hani belki topiği Harrykewell açtığından ve şekil olarak öyle gözüktüğünden olabilir ama burada kimsenin olayı Fenerbahçe'ye genelleme girişimi olmadı. Ama aksine ben senin ve Baggio'nun bu tarz topiclerde Galatasaraylı futbolcuların hepsi çirkefti zaten tarzı mesajlarınızı bulabilirim. Neyse konumuz o değil. Benim sadece demek istediğim herhangi bir Fenerbahçe taraftarı için bile şu pozisyonun sakatlamaya yönelik olduğunu ve kırmızı kart olması gerektiğini kabul etmesinin bu kadar zor olmaması gerektiğiydi, ancak bunu en aklı başında arkadaşların bile yapamamasına şaşırdım şahsen. Dikkat edersen örneklerimi iki taraftan da vermeye çalıştım, hırs derken Tuncay Şanlı dedim, haksızlık derken Baros dedim. Yoksa benim için önemli değil Lugano veya bir başkası, fakat asıl şu pozisyonu Egemen veya atıyorum başkası yapsaydı yorumlar nasıl değişirdi onu sorgulamak lazım. Bizim yorumlarımız aynı olurdu muhtemelen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Fistan said: lugano üstünden fenerbahceye zarar vermek istediğinizden dolayı luganoyu savunuyormuş gibi duruyoruz. Yoksa herkesin görüşü aşağı yukarı birdir şurada.değişik duygular besleyen varsa psikolojik sorunları vardır diye düşünüyorum. uzatılacak bir konuda degil. tespit doğru, ama kişiler ve roller yanlış fenerbahçeli arkadaşlar takımı savunmak adına luganoya destek veriyor, onu normal bir insan gibi göstermeye çalışıyor oysa senin ve bilimum fenerli arkadaşın da itiraf ettiği gibi söz konusu lugano ise insanlıktan bahsetmek mümkün olmuyor ama gel gör ki sahaya fenerbahçe forması ile çıktığı için formaya aşık arkadaşların gözleri kararıyor, körü körüne luganoya destek veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Evet, yukarıdaki mesajım Harry'i içermiyor pek dediğim gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Lugano'nun antep maçında yaptığı harekete art niyet yok, forma aşkından yapmıştır maç esnasında olur böyle şeyler diyenlerin teröristten farkı yoktur. Yazık günah çocuğa, biraz fazla olsa da o adamda ayaklarıyla ekmek yiyor. Zıplayıp bileğe basmanın neyini savunabiliyorsunuz gerçekten? Lugano üzerinden kim fenere laf etmiş? Fener seviyor böyle topçuları zamanında da gs'da vardı beşiktaş'ta vardı. Ama lütfen çıkıpta lugano'nun özellikle antep maçında yaptığını savunmayın komik oluyorsunuz. Biraz vicdanlı olun, renkler vicdanınızı köreltmesin. Maç esnasında tekme olur dirsek atar kafasına yumruk vurur ikili mücadelede olabilecek şeyler ama yerde yatan adamın zıplayarak tam bileğe basmasının savunulacak hiç bir yeri yok. Lugano iyi topçudur, görevini çok iyi yapıyor güzelde oynuyor ama çirkef. Birine müdahale yaparkende tecrübesi ile yapıyor Lugano'nun yaptığı hareketleri tecrübesiz bir futbolcu yapsa her maç birinin ayağını kırardı. Lugano kese biçe adam tecrübe kazanmış artık biliyor hangi kasa girilecek hangi bağ kopartılacak =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Sotto said: Evet, yukarıdaki mesajım Harry'i içermiyor pek dediğim gibi... benimle aynı paralelde yazmışsın beni neden içermiyor anlamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Ben yanlış anlamışım o zaman; demek istediğim sen açtığın için direk Fenerbahçe'ye hakaret gibi oluyor, ondan otomatik savunmaya geçiyor herkes demek istedim, sanırım sen de aynı şeyi dedin, benim hatam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 evet Sotto nedense bazı arkadaşlar ( özellikle fenerbahçeli olanlar ) her yazımda fenerbahçeye saldırdığımı düşünüyorlar neredeyse cümlelerimi okumadan karşı atağa geçiyor hatta bir gün fenerbahçenin renkleri sarı-lacivert diyeceğim, ona bile karşı çıkan olacak, sırf ben söylüyorum diye, görürsünüz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 gayet yerinde müdehale etmiş. hakemin devam kararı doğru. Fenerbahçeliler'de önyargı bulunmaz. o galatasaraylılara hastır. yoksa harrykewell vs. şahıslar bir şey ifade etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 harrykewell said: evet Sotto nedense bazı arkadaşlar ( özellikle fenerbahçeli olanlar ) her yazımda fenerbahçeye saldırdığımı düşünüyorlar neredeyse cümlelerimi okumadan karşı atağa geçiyor hatta bir gün fenerbahçenin renkleri sarı-lacivert diyeceğim, ona bile karşı çıkan olacak, sırf ben söylüyorum diye, görürsünüz :)seni takan yok bir kere şu forumda.bişey yazdım bişey oldu diye kendi kendine gelin güvey oluyorsun. Paticik dışında hangi ortamlarda barınabiliyorsun merak ediyorum. Sokakta böyle saçmasapan konuşan adamları pek iplemezler zira. Ama şurda niye hala katlanmak zorunda bırakılıyoruz sana hala anlsyamadım ama yöneticilerin bir bildiği vardır.title falan verip alay konusu oluyorsun belkide reyting aracısın bir süreliğine. Tez zamanda uzaklaşman dileğiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 hareketi karakterini belli etmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Türkiye'de gelmiş geçmiş en terbiyesiz, çirkefler herifler arasına zaten lugano ve bilica dahil olurlar. Ama iyi defans her ikisi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Fistan said: harrykewell said: evet Sotto nedense bazı arkadaşlar ( özellikle fenerbahçeli olanlar ) her yazımda fenerbahçeye saldırdığımı düşünüyorlar neredeyse cümlelerimi okumadan karşı atağa geçiyor hatta bir gün fenerbahçenin renkleri sarı-lacivert diyeceğim, ona bile karşı çıkan olacak, sırf ben söylüyorum diye, görürsünüz :)seni takan yok bir kere şu forumda.bişey yazdım bişey oldu diye kendi kendine gelin güvey oluyorsun. Paticik dışında hangi ortamlarda barınabiliyorsun merak ediyorum. Sokakta böyle saçmasapan konuşan adamları pek iplemezler zira. Ama şurda niye hala katlanmak zorunda bırakılıyoruz sana hala anlsyamadım ama yöneticilerin bir bildiği vardır.title falan verip alay konusu oluyorsun belkide reyting aracısın bir süreliğine. Tez zamanda uzaklaşman dileğiyle. yazdıklarının senin icinde geçerli oldugunu , senin hakkında aynı seyleri dusunen bır cok uyenın varlıgından haberdarsındır ozaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 balon said: Türkiye'de gelmiş geçmiş en terbiyesiz, çirkefler herifler arasına zaten lugano ve bilica dahil olurlar. Ama iyi defans her ikisi de. bilicanın neresi iyi yav yapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 RaidenXelRu said: Fistan said: harrykewell said: evet Sotto nedense bazı arkadaşlar ( özellikle fenerbahçeli olanlar ) her yazımda fenerbahçeye saldırdığımı düşünüyorlar neredeyse cümlelerimi okumadan karşı atağa geçiyor hatta bir gün fenerbahçenin renkleri sarı-lacivert diyeceğim, ona bile karşı çıkan olacak, sırf ben söylüyorum diye, görürsünüz :)seni takan yok bir kere şu forumda.bişey yazdım bişey oldu diye kendi kendine gelin güvey oluyorsun. Paticik dışında hangi ortamlarda barınabiliyorsun merak ediyorum. Sokakta böyle saçmasapan konuşan adamları pek iplemezler zira. Ama şurda niye hala katlanmak zorunda bırakılıyoruz sana hala anlsyamadım ama yöneticilerin bir bildiği vardır.title falan verip alay konusu oluyorsun belkide reyting aracısın bir süreliğine. Tez zamanda uzaklaşman dileğiyle. yazdıklarının senin icinde geçerli oldugunu , senin hakkında aynı seyleri dusunen bır cok uyenın varlıgından haberdarsındır ozaman senin hakkında aynı seyleri dusunen bır cok uyenın varlıgından sen haberdar mısın? evet ise ben de haberdarım o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar