bourbon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 ya seçim 2 sene kocaeli mi almanyada 4 sene miden çok 2 senede kasmayıp uni mevzunu olup mastera kasmak mı yoksa 4 sene(onunda garantisi yok peşinen söyliyim) hayvanlar gibi çalışıp lisans mevzunu olmak mı.. davulun sesi uzaktan iyi geliyodur ama eminim ki munih teknikte bi tarafında kan alırlar 4 senede bitirmen için almancanın yeterli olmadığını varsayıyorum eğer bi alman lisesi vsnin matura sınıfından mevzun değilsen ya da 1 sene intensive bi almanca kursu yapmadıysan erasmusta öğrendiğin almancayla olcak iş değil o net. kağıt üzerinde 3 sene olması hiçbişey ifade etmiyor bu bologna sürecinden sonra avrupa unilerinin amerika eğitim sistemine geçmeye kasması yüzünden ortaya çıkan bachelor hala oturmuş bi olay değil. kocaelinde aldığın eğitimin kat kat daha iyisini,kapsamlısını 3 sene içinde sana yüklemeye çalışcaklarını düşün. herşeyden önce sağlam bi çalışma disiplinin olması gerekiyor ki bunu türkiyede hele ki kocaelinde kazanmış olma ihtimalin baya düşük.bunun yanında çalışma gibi imkanında olmayacak onu da hesaba kat.işin okulun olur yani bu durumda da maddi acıdan ailenin desteğini almış olman gerekiyor. ha bunların üstüne bachelor avrupada tanınan bi degree değil bu ayrımdan sonra.artık devlette bile işe giremiyosun mesela avusturyada bachelor+master ya da diplom mevzunu olman gerekiyor. çünkü herifler bu zaman kadar sadece diplom mevzunu çıkarmış bu nedenle de hiç bi kurum lisans mevzunu almaya yanaşmıyor. lisans mevzunu hangi arkadaşım işe başvurduysa git master yap sonra gel dendi. avrupada üniversite eğitimi baya ciddiye alınıyor yani kalifiye adam çok çünkü genelde akademik kariyer yapmak isteyen yada diğerlerinde biraz daha farkım olsun diyen adam okuyor. yoksa meslek yüksek okulu ayarında okullardan bile mevzun olan iyi para kazanıyor zaten neden unide gençliğimi çarcur ediyim diye bakıyor olaya. bunları bi daha gözden geçir derim.tamam munih teknikten mevzun olmak iyi güzelde getirisini,götürüsünü,yapılabilirliğini iyi tartmak lazım.. /zep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 mevzun ne la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Roket mal mısın hacı? Bi tarafta "umuttepe" var, diğer tarafta münih. Hayır bi dönem okuyup görmüşsün bide deslerin ne kadar farklı işlendiğini. Kocaelide kalınca okuldan nefret ettiğin için uzatıcaksın belki de, 2.02 ortalama falan hiç iç açıcı görünmüyor. Kesinlikle kocaeliye dönme. Münih teknik olmazsa başka bi okul olsun, ama kocaeli olmasın. Yazarken bile içimi bayıyo ya of kocaeli de neymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 almanyadaki sistemi %100 bilmiyorum ama ben de bu 3 senelik lisans mezunlarının almanyadaki işverenler tarafından tercih edilmediğini duymuştum. artık ona göree bir plan yaparsın. ama cidden erasmus'taki okul deneyimiyle karşılaştırıp çok kolaymış yeaaa deyip girişmeyin. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bolum niye degistiremiyorsun? ayrica bahsettigin 1 yil abi sende cidden bi mallik var roket kusura bakma da. en zor kararlarin boyle olsun insallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Geçiş yapacak galiba. Abi 3 yıllık bachelor mezununu tercih etmiyorlarsa üstüne masterını yapar işte, zaten almanyadaki okulların sistemi; Bachelor + master şeklinde artık, 3 sene temel dersleri verip master programında 20 30 seçmeli derslik bir havuzdan 120 ECTS ders seçtiriyorlar, ki çok daha faydalı bence Türkiye'deki 4 yıllık dayatma sisteminden. (Mühendislikteki sitem ekonomideki sistemle aynıdır diye düşünüyorum.) Ayrıca okullar öğrenci kafasını değiştiriyor direk, sunulan imkanlar, verilen derslerin kalitesi arttıkça öğrenciye çalışma şevki geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Geçişten ziyade, başvuru sistemi "TR'de ÖSS ile yerleştirildiğin bölümü tercih etme" şeklinde çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam, o yüzden farklı bölüm seçemiyorum. Tekrar ÖSS'ye girmem lazım yani. Master için farklı planlar var, çalışırken yaparım onu da muhtemelen bir firmada, öyle çok güzel sistemleri var. Master öncesi yazın girip, 3 ay çalışıp 2 sene boyunca maaş alıyorsun araştırmanı o şirkette yazman karşılığında en basitinden. Şu an staj yaptığım yerde aynı böyle bir öğrenci var mesela. Hiç bir şeyden geri kalmıyorsun yani. Önce bir lisansı halledelim de. Bulunduğu ortam inanılmaz etkili insanın çalışmasında etmesinde. Ve hakkaten alman okulları bu konuda cidden çok iyiler. Bildiğin zevk ala ala takip edip izliyorsun dersleri ki ben İTÜ dahil bir sürü okulda derse girdim, stajdı zarttı zurttu uğraştım, bir sürü okuldaki bölümü takip ediyorum, hakkaten onda birini göremedim bizde. Zaten geçmek istememin en büyük sebeplerinden biri o. Gerçekten farklı yani burada o ortam, harbi abartmıyorum. Başvuracağım bir aksilik olmazsa, ardından dersleri saydırma olayı gelecek, bakalım nasıl olacak ben de merak ediyorum açıkçası. Fikri olanlar paylaşmaya devam etsin tabii. Ayrıca kabul edilmeme ihtimali de var böyle konuşup ediyoruz ama, patlayabilirim de. Bakalım, denemeden bilemeyiz hiç bir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 "roket adam" said: Nil, bölüm değiştirme imkanım yok. TR'de ne kazandıysan onu okuyabiliyorsun, yoksa şu an koşa koşa otomotiv mühendisliğine başlamıştım çoktan. Madem sifirdan baslayacaksin git almanyada o zaman otomotiv muhendisliginde basla. Ayrica almanyada Diplom sistemi kalktigi bachelor master sistemi geldigi icin cogu bolumde okullar biraz daha az kastirici oluyor. En azindan bacheloru aldim ben gidiyorum eyvallah cekebilirsin. Ortalama birisiysen : Ben sinav oncesi 1-3 aylik periyotta gunde en az 5-6 saat kutuphanede oturabilirim diyorsan almanyada bitiremeyecegin bolum yok. Kapasiten azsa Gunde 12 saate kadar cikan kutuphane inekleme donemleri Aşmış süper bir adamsan Hiç yazdıklarımı dikkate alma bile. Ayrıca neden 1-3 ay önce ? Çünkü daha hiç bir türk görmedim ki günü gününe disiplinli kassın. ro said: Geçişten ziyade, başvuru sistemi "TR'de ÖSS ile yerleştirildiğin bölümü tercih etme" şeklinde çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam, o yüzden farklı bölüm seçemiyorum. Tekrar ÖSS'ye girmem lazım yani. Az ugras ıstedıgın bolume girersin. Giren çok ama detay bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 tl dr olmasın diye ayrı bir postta yazayım. Burda herkes uzaktan atıp tutmuş, işte gitmiş olman bile iyi, ne bekliyorsun falan diye. Kazın ayağı hiç öyle değil. 5 6 7 sene sonra her şeyi bırakıp arkasına bakmadan Türkiye'ye dönen en az 20 kişi tanıyorum kendi çevremde. Ya türkiye'ye afla eski kayıt oldukları yerlere geri döndüler yada ÖSS ye tekrar girdiler 7 sene sonra. Bu tabi anlattığım insanlarn hepsi, makina, elektronik, bilgisayar v.b mühendislik alanlarındaki kişilerdi ve tabi Diplom sisteminde idiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 said: Ortalama birisiysen : Ben sinav oncesi 1-3 aylik periyotta gunde en az 5-6 saat kutuphanede oturabilirim diyorsan almanyada bitiremeyecegin bolum yok. abi bu ne dersi dinleyip bir gün önce de çalışsan olmuyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 olmuyor. 1 gün çalışmak ne abi sınav zaten 3 saat sürüyordu bizim bölümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Belki hayatımın hatası olacak ama ben büyük oranda vazgeçtim, bunda son günlerde yaşadığım vize mevzuusunun da çok ciddi etkisi var. Her vize randevumda bu kadar uğraşacaksam, bu kadar strese gireceksem ki şu an sorumluluk yok dert yok tasa yok, altı üstü staja gidiyorum yani, okul başladıktan sonra bu iş çok daha zor. Açık söyleyeyim, gözüm yemedi sıfırdan başlamaya. Çalışma disiplini çok sağlam bir adam değilim. Buradaki derslerin nasıl işlendiğini de gördüm, cidden öyle böyle yapılacak gibi değil yani. Pazartesi belgeleri göndereceğim ama sırf İstanbul'da ödenen noter masrafı boşa gitmesin diye, büyük ihtimalle deadline'a da yetişmeyecek. Yetişirse veya sırf benim için deadline'ı uzatırlarsa, üstüne derslerimi sayarlarsa, üstüne bir de çalışacağım yerle maaşta tamamen anlaşırsam, hani bu derece değişken bir araya gelirse, -ki şu andaki şartlar bile çok "denk geldi" aslında- belki hayır diyemem, ama çok ufak bir ihtimal. Mantıklı değil yani. Elimde hiç bir şey olmaması korkutuyor, master'a gidiyor olsam "amaan neyse en kötü dönerim-iş bulurum" diyebilirdim, ama lisans zaten uzamışken, ben yapamadım lisansta geri döndüm diyemem. Çok ciddi para ve emek kaybı bir kere. Üniversiteye yeni başlıyor olsaydım -17 yaşındaydım başladığımda- %100 bu riske girerdim, ama 4. senemde yemiyor işte. Ayrıca çok baydım lisans okumaktan, Facebook'ta her gün mezun fotoğrafları görmeye başladım ve okula da bayılmıyorum, bitse de kurtulsam yani. Bir de Euro olmuş 2.30, bu şartlar altında bu riski almak çılgınlık ve getirisi de o derece yüksek değil. Ben bu halimle burada böyle şirketlerde staj ayarlayabiliyorsam, mezun olunca da illa ki bir şeyler yaparım, hatta önümüzdeki yaza ayarlarım yine dedim. İyi mi ettim bilmiyorum ama nereden baksan 10 aydan sonra kızların teklif ettiği birası-sarışını-mühendisliği ile ünlü kutsal toprakları terkedip İstanbul-Kocaeli'ye geri dönmek ÇOK koyacak cidden. İki sene. İki sene daha saçma sapan şeylerle uğraşıp şu diplomayı alayım da. Sonrası kısmet. Gelişmelerden haberdar ederim yine. Bonzili halimle de olsa. Özet geç bitch: Yemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 melihe mesaj at iş bulsun sana ne kasıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Ve açık söyleyeyim testisli alman üniversitelerinden diplom ing. olarak mezun olan "alman olmayanlara" inanılmaz saygı duyuyorum bu saatten sonra. Cidden helal olsun yani. Repleri hak ediyor adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mahidevran Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 roket... ille burda kalmak istiyosan, evlen sonra da ausbildung yap. 4 gün is 1 gün okula gidersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 su an kac yasindasin ki, kocaelideki okul kacinci seneye uzadi? eger vazgectiysen master falan yaparsin bitirince lisansi tr`de. hayirlisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 21.5 falanım, tam 2 yılım var. Öyle yapıcaz artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 münihi girsen de bitiremezsin dön koceeline paşa paşa bitir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Of adam "kocaeli"ye dönüyor. Tam bi yeto, tam bi bonzi. Ama sen hakediyomuşsun. Hani istesen de olmasa, ne biliyim puanın falan denk gelmese yetemesen üzülürdüm. Şimdi sadece ZAAAAAAA diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 burda bitir abisi sonra git alamanyalara lisan dediğin nedir ki? dersleri sıkı tutmaya bak. proje falan filan kas okurken, sağlam bişeyler yap yani boş mezun olma önün açık olur o ortalamayı da dert etme önünde 2 yılın var. senin yaşadığın şeyi inan her erasmus öğrencisi yaşamıştır. erasmusla gittikleri yerde yatarak beleşe derslerden geçip buraları da bitiririm ben yeaaa diyenlerin tamamı paşa paşa kendi okullarına geri döndüler. en azından benim tanıdıklarımın hepsi böyle oldu. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 2013 te erasmus bitiyo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 throine said: senin yaşadığın şeyi inan her erasmus öğrencisi yaşamıştır. erasmusla gittikleri yerde yatarak beleşe derslerden geçip buraları da bitiririm ben yeaaa diyenlerin tamamı paşa paşa kendi okullarına geri döndüler. en azından benim tanıdıklarımın hepsi böyle oldu. sdf Tam tersine, erasmus deneyimim olmasa herhalde daha cesaretli olurdum bu işe. Öyle kebaptan ders geçme falan yok kan aldılar erasmus olmamıza rağmen. İşlerin nası işlediğini görünce Almanya'da böyle oluyor. Kısmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2011 Almanyada ilk etapta çalışmayı düşünürsen 21 ideal bir başlangıç yaşı almanyada. Yok ben bitirip türkiyeye dönücem diyorsan zaten almanyada okuma hiç. Önemli olan bitirebileceğinden emin olmak. Terk edip giden çok var. Birde benim bireysel tavsiyem her zaman türkiyede lisans okuyip almanyada master yapmak. Kendim öyle yapmadım ama öyle olması daha mantıklı ve daha az acılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Ve evet göndermedim belgeleri. Söz konusu belgeleri edinmek için nereden baksan 600 liraya yakın noter masrafı + 70 lira ups priority mail ödemiştik, o da hatıra olarak yazıldı bi kenara. Önümüzdeki yıllarda sürekli okumak istiyorum bu topiği, bakalım nasıl bir karar vermişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar